Hiçliğin Kıyısında

Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew’un da bazı karanlık sırları vardır…
Andrew yolculukları esnasında Camryn’e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew’un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?

Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew’un da bazı karanlık sırları vardır…
Andrew yolculukları esnasında Camryn’e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew’un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Camryn, hepimizin hayatımızın en az bir döneminde yapmak isteyeceğimiz ama çoğumuzun asla yapmadığı bir şey yapıyor, Her şeyi bırakıp bulduğu ilk otobüse atlayıp nereye gittiğini bilmediği bir yolculuğa çıkıyor ve yolda andrew le karşılaşıyor ve birlikte yollara çıkıyorlar. Yapmak isteyip yapamadıkları, cesaret edemedikleri şeyleri yapma fırsatları oluyor. O kadar akıcı bir dille yazılmış ki nasıl bittiğini anlamadım.Okurken güldüren, hüzünlendiren çok sürükleyici, akıcı bir kitaptı. Yalnız kitabın sonunda yazar beni öyle bi ters köşe yaptı ki, tam nasıl yani o.O , yazar bunu nasıl yapar diyodum ki beni fena ters köşe yaptı...

7 puan

ilk 100 sayfa 4, 200. sayfada 5, 300. sayfada 6 yıldız allahım allahım nasıl bitecek bu derken, 7 kıvamında gitti bu kitaba nasıl puan vereceğimi hiç bilmiyorum.. yer yer wattpad hikayesi dedim sonra oradan çıktım yeşilçam kesin bu kadın bizim sinema filmlerimizi izlemiş etkilenmiş dedim :D ay ne desem bilemedim...Evet akıcı kabul ediyorum yer yer gülümsedim, tabi ki dövme fikrini beğendim kesinlikle değişik bir fikir (Burada kitap benim için 8'e yükseldi kabul ediyorum) ; Ancak beni pek sarmadı son kısımda hadi be bunu bizim wattpadçi kızlar yazmıştır deyip malum yazarlar isimlerini yabancı yazdırıp yayınevlerinin kitaplarını pazarlamaya çalışma modası da var derken; google da baktım hakikaten varmış :D Ay bilmiyorum çok arada kaldım bu sefer verdiğim puana pek güvenemiyorum puansız bırakıyorum vikitap kabul etmiyor yalandan puan veriyorum saygı ve sevgilerimle der geçerim bunu da :D

8 puan

İkinci kitabı bekliyorum merakla. İkiliyi okumak hostu cogu yerde ama o son biraz fazla aceleye geldi bence. Biraz daha fazla mutlu son görmek isterdim ama genel olarak diyaloglar ve olaylar süperdi son 50 sayfaya kadar. Sanırım ikinci kitapta da cok fazla eglenceli sahne olacak. Ilk kitabin sonu ikincinin ise başı dram ^^ bakalım neler okuyacagiz devamında:)

8 yıl, 10 ay
7 puan

Ben normalde genç yetişkin konulu olan kitapları okumayı çok sevmem ve bu kitabı okumayı hiç düşünmüyordum. Ancak bu tarzı sevmeyenler bile bu kitabı okuyup beğendikleri için kitaba bir şans verdim.

Kitap beklentimin bir tık üstündeydi ama beni çok fazla etkilemedi kitap. Camry ve Andrew, sinir bozucu veya aşırı gıcık karakterler değillerdi hatta yaşlarına göre gayet mantıklı davranışlarda bulundular. Gel gelelim ne olduğunu anlamadığım bir sebepten dolayı onlara bir türlü ısınamadım.

Kitabın sonlarına doğru hiç tahmin edemeyeceğiniz bir olay gerçekleşiyor yorumlarını çok gördüm, yazar bunun ne olduğunu kitabın sonlarına doğru anlatmadığı için ne olduğunu bilmiyoruz. Ama ben ne olduğunu az çok anladım gibiydi ve ona yakın bir şey çıktı zaten. O açıdan öyle şoka falan girmedim, aslında gayet de tahmin edilebilir bir şeydi bence.

Kitabın ilk 60 sayfası aşırı gereksizdi. Okurken sıkıntıdan patladım, oraları atlayarak okudum. Bazı yerler de biraz fazla uzundu. Yazar onu yapacağına kitabın sonlarında çıkan sırdan sonrasında yaşananları uzun tutabilirdi.

Bu düşüncelerime rağmen kitap, genç yetişkin türünde iyi bir örnek bence.

10 puan

Sabahtan beridir bitirmeliyimm bitirmeliyim sonu nasıl diye meraktan elimden bırakamadım ve şimdide bittiği için üzgünüm. Harika bir kitap okudum. Andrew beni benden aldı. Cam ise yaşadıkların rağmen güçlü ve tatlı bir kızdı. Birbirlerini tamamlıyorlardı. Uzun zamandır karakterleriyle bu kadar içice geçtiğim bir kitap okumadım. Okuduysam da artık onlar bunun yanında sıfırlar:) Andrew'un dövmesinin hikayesine bayıldım. Çocuk bir harika arkadaşlar! Yolculukları boyunca yaşanan bütün olaylar kıskançlıkları birbirlerine aşama aşama yaklaşmaları Andrew'un Cam'e karşı olan davranışları hepsi çok hoştu. Yüzümde tebessümle okudum o sayfaları ta kiii ortadaki sırrın ne olduğunu okuduğumda sırıtmanın yerini başka şeyler aldı.. Neden erteledim bu kitabı okumayı bilmiyorum ama iyi ki daha fazla ertelememişim. :)

8 puan

Akıcı ve sizi içine çeken bir kitap. Sonlarına doğru ödümü patlattığı doğrudur ama kısa süreli bir endişenin ardından rahatlattı yazar :)

Andrew'i tarif etmeye kalksam sanırım çelikten bir kalp yapar içini de pamuklarla doldururdum :) Çok tatlıydı..

Okumadıysanız tavsiye ederim..


"Birinin sorunu digerininkinden daha az sarsici olmasi, o kisinin daha az aci cekmesini gerektirmez"


10 puan

ﺴ Hiçliğin Kıyısında ﺴ

♔ Ben bu kitabı nasıl bu kadar geçe bırakmışım
Nasıl ya nasıl ? ⊙▂⊙

➩ Kitap tek ve net ; HA-Rİ-KA ❣

✺ Okumaya başlarken kitap kendini bu kadar mı mükemmel olduğunu hissettirir, kanıtlar?

☞ Altı çizilesi o kadar fazla cümle vardı ki !!
✒ Çokça anlamlı ve hayattan ✎

↬ Yazar, duyguların hakimiyetini çok iyi kurmuş/ ele almış
↬ Kitaba da işleyerek hünerini göstermiş bence

~ ~ ~

♢ Karakterler fazlaca hayattan
◦ Kusursuz değiller
▧ En güzeli zaten, kim kusursuz ki şu hayatta ?
~ ~ ~

Andrew ∞ Camryn

✴ O iç dünyaları olsun, ruhlarına işlemiş çılgınlıkları olsun, umut pırıltıları olsun ve derince aşkları olsun..
✯ Hangisinden fazlaca etkilendim bilmiyorum ama içime işledi
♥ Onları çok sevdim

~ ~ ~

❈ Kitabı alırken bu kadar çok seveceğim aklımın ucundan geçmemişti ⊙﹏⊙
♛ Ama şimdi bakıyorum da, 2015 yılı okuduğum kitaplar arasından bir sıralama yapacak olursam ilk sıralarda yeri şimdiden hazır ∩▂∩
✦ Böyle ilk başlarından

✕ Okurken bir olaydan çok fena korkmuştum ya ●▂●
✕ Ama öyle böyle korkma değil
❊ Neyse ki şimdi iyiyim ●﹏●
✓ Yazar sağolsun

✴ Yazar kader konusunu iyi ele almış bence ✎ ✎
☞ Hayatımda ki olayları kaderle fazlaca bağdaştırdığım için kitabı sevmem için artı bir puan daha ∩﹏∩

➠ Kitabınn Sonu ♥ ♥
♡ Allahımmm..
Yerim ya yer ∩▂∩
∞ Biri o kitabın sonunu fırlatsın bana ❣
✔ Çok güzeldi

✧ Daha önce hiçbir dövme de bu kadar anlamlı gelmemişti ╯﹏╰

~ ~ ~

☞ ☞ Kitabı ciltsiz alanlar olarak yayınevini basalım bence ✖
ﺴ Neden Ephesus neden ilk basımda ciltli değil de sonra ≧︿≦

▶ Şimdi güzelim ikinci kitap çıkınca, bende onu alınca, kitaplıkta çokça şahane duracak ikili ;

➥ Biri ciltli biri ciltsiz
➥ Biri uzun biri kısa
➥ Biri parlak biri mat

(ಥ_ಥ) Ne tarafa ağlıyorduk?

~ ~ ~

⇨ Akıcıydı ✓
⇨ Yazarın dilini çok sevdim ✓
⇨ Diğer sayfayı merak ederek okudum ✓
⇨ Etkilendim ✓
⇨ Kitabı düşündükçe, şu ağzım kulaklarıma varıyor resmen ✓
⇨ İkinci kitabı istiyorum ✓

➲ Kitabı da şiddetle tavsiye ediyorum ღ

❣ İyi Okumalar ❣

~ ~ ~

➤ Tesadüf, yazgıya verilen hayali bir isimden ibarettir

➤ Rastlantı, kader yerine kullanılan toplumun tercihlerine uygun bir ifadeydi sadece

➤ Birinin sorunu diğerininkinden daha az sarsıcı olması, o kişinin daha az acı çekmesini gerektirmez

➤ Geçmişte yaşarsan ileri gidemezsin. Geleceğini planlamak için çok zaman harcarsan ya kendini geriye itersin yada hayatın boyunca aynı noktada kalırsın
Anı yaşa.

7 puan

Bir arkadaşımdan alıntı yapıyorum: "Aslında bazılarımızın hayal ettiği ama gerçekleştirmek için cesarete sahip olamadığı birşeydi onların yaşadığı" çok güzel bir yorum gerçekten katılıyorum ben de:) Tesadüflerle başlayan aşkın ve bu aşıkların yaşadığı mutluluklar, üzüntüleri okurken sayfalar arasında akıp onlara uzaktan bakıyor gibi hissettim, sevinçlerini de hissettim üzüntülerinde ben de onlarla ağladım. yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum etkileyici bir kitaptı...

10 puan

Ayşe MrlSngr > Ephesus Yayınları
Her ne kadar kitabın ismi Hiçliğin Kıyısında olsa da kitapta hiçlere yer yok. Bu kitapta aşk var, tutku var, dostluk, aile bağı, sevgi, iki insanın birbirine sığınması, zor anlarla birbirine destek olması var ve fena halde heyecan var.

Bir de bir Andrew var, öyle bir adam ki o, hayran kalmamak mümkün değil,bambaşka. Düşünceli, nazik sempatik, anlayışlı, yakışıklı ve bu anlattıklarım gerçek hayatta bir insanda toplanması zor özellikler olsa da Andrew sanki gerçek hayatta yaşayan birisi gibi gerçekçi anlatılmış.Kızımızda oldukça tatlı ve çok hoş bir çift olmuşlar.

Kitap kapak tasarımı, konusu ve alıntılarıyla her daim ilgimi çekmişti. Uzun süre çıkmasını bekledim. Elime alıp okunmaya başladığımda daha ilk satırlardan sardı beni ama buna rağmen karakterlerin 20 ve 25 yaşlarında olduğunu görünce bir ön yargım oluştu. Çünkü daha önce okuduğum gençlik romanları resmen iki ergenin aşkı adı altında yazılmış saçmalıklardı. Ama Hiçliğin Kıyısında işler böyle ilerlemedi. Ve kitap her satırıyla büyüleyip beni benden aldı.

Evet bu karakterler genç, gençliğin ruhu, ateşi var ama bir de yetişkinlerin bile kaldıramayacakları yükleri ve yaraları var.

Camyrn ve Andrew tesadüfen bir yolculukta karşılayıp bambaşka bir yolculuğa ilerlerken size gülümsemek, huzunlenmek, heyecanlanmak, hayran kalmak ve doğrusu biraz da ders almak kalıyor.

Kitap hep güzel gitti, hep sürükledi ama bir final var ki nefesimi kesti. Kitap sadece o final için bile alıp okunacak bir kitap.

Çok sevdim. Öyle ki, dün sabah başlayıp, akşama kadar başından kalkamadan okuyup bitirdim ve şu an yorumu yazarken bile aynı heyecanı duyuyor yeniden okumak istiyorum. Güzel bir kitap okumak isteyenler Hiçliğin Kıyısında'yı aklının bir köşesine yazsın

10 puan

Aslında bazılarımızın hayal ettiği, ama gerçekleştirmek için cesarete sahip olamadığı bir şeydi onların yaşadığı.

Camryn'in yaşadığı bazı acı tecrübeler kendisine ağır gelmeye başladığında, eline çantasını alır ve otobüsle hiç bilmediği şehirleri dolaşmaya karar verir, hiç kimseye hesap vermeden, sadece kendi istediği ve sevdiği şeyleri yapmanın huzurunu ve mutluluğunu tatmak ister.

Fakat Andrew'la karşılaştığında işler hiçte umduğu gibi gitmez, ufak tefek atışmalarla başlayan otobüs seyahatleri onlara, aşkın, tutkunun, acının, mutluluğun ve hüznün kapısını aralar, birbirlerinde eksik olan ne varsa yine birbirlerinde tamamlarlar.

Andrew, Camryn'in kabuğunu kırmaya çalışır, ona cesareti, hesapsız kitapsız yaşamanın insanı nasıl özgür ve mutlu kıldığını,düşündüklerini ve hissettiklerini söylemekten asla korkmaması gerektiğini öğretirken, Camryn Andrew'a yaşamakta olduğu büyük acıları aşmasında yardımcı olur, fakat bilmediği şey, genç adamın hayatıyla ilgili önemli bir karar almasında anahtar rolünü oynayacağıdır.

Kısacası bu yolculuk, iki gencin, Aşkı, tutkuyu, hayatı ve kendilerini keşfetmelerini anlatıyor ve ben bu ikiliyi çok sevdim özellikle Andrew'u dememe gerek yok sanırım : )

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2015/04/hicligin-kiyisinda-tanitim-ve-yorum_4.html


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 472 sayfa
21Ekim2014 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-5358-56-3
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: romantik, dram

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

esra.inspirit.13 asenaozoral
2 kişi

Okumak İsteyenler

zehra Ckmksm
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski