Beni Sev Diye

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Düşünüyorum düşünüyorum bir türlü kitabı bitirdiğimdeki hissiyatımı kelimelere dökemiyorum. Asude gibiydi işte.Daha önce Asude'nin kalemini okuduysanız yine ufak bir sahneden, kelimeden, minik bir espriden bunu Asude yazmış diyeceğiniz, içinde önceki kitaplarından da karakterlerin olduğu ve size şahane bir nostalji yaşatan şükela bir tarihi romandı.

Böyle uzun uzadıya olayların, yanlış anlaşılmaların olmadığı, bir olayın bitip ötekinin vukuu bulduğu, heyecanı bol, aşkı bol, cadısından tutun da odununa kadar birbirinden aykırı karakterin oldugu, dur durak bilmeyen bir kitaptı.

Bölümlerle ilgili tek isyanım, tam bir çifte meyledip kendimi kaptırmışkennnn, mayışmışken hoppp öteki çifte geçtik, evet sonra yeni gelen çifte de kendimi kaptırıp eski çifte geçince aynı duyguları yeniden yaşadım. Tamamen kısır döngü, kendi kendimle çatıştığım hem sinir olduğum (sinir olma nedenim karakterlerden ayrılıyor olmamdı yanlış anlamayın:P ) hem bayıldığım bölüm sonları vardı kitapta.

Bu heyecan tek askla da bitmiyor tabii. Kitapta bir değil tamı tamına 2 adet birbirinden çılgın çiftimiz bulunmakta, ve benim en çok ilgimi çeken, hoşuma giden şey de, çiftlerin kitap boyu birbirleriyle paralel olarak benzer olayları farklı açılardan yaşamış olmaları. Aşkı bulmaları, ellerindekinin kiymetini bilememeleri, mutlulukları, hüzünleri, pismanliklari... Eee kan çekiyor işte napacaksın:)
Aralarından seçim yap deseniz inanın ayırım yapamam, iki çift de eşit gözümde sadece birazcık azıcık fazla Bradley'e gönül meyletmiş olabilirim:)

Kitabın icinde bolcana aşk var ama bunun dışında ben özellikle "aile içi" sahnelerinde cok eğlendim. Erkek erkeğe, kız kıza pek tabi aşıklar arasındaki diyaloglar da yerli yerinde ve keyifliydi. Hele de Kristy'nin "bennn öyle bir şey(ne oldugunu okuyunca anlarsiniz^^) yapmadım" diye kendini kanıtlama sahnesi var ki tam komediydi:))
Lilybeth denen sarı cadının ve Bradley denen odunun süründüğü sahneleri görmek dd pek bir güzeldi.

Aşırı büyük entrikaları olmayan, ama betimlemeleriyle gerek dönemi gerekse karakterlerin ruh hallerini çok güzel gösteren ve hissettiren, heyecanını ve eğlencesini de biran bile kaybetmeyen, kesinlikle ve kesinlikle bu türü sevenlere önerdiğim bir eser.

Okuyun ve reel hayata ufak bir mola verin. Bu büyülü dünyada Lordlar, Dükler, Leydiler, sarı Cadılar ve kaba odunlarla keyifli bir gün geçirin ^^
Asude ne yazsa okurum gerçekten. Ama Allahı var hatun da hep güzel yazıyor yahu. Şimdiden Tyler ve Elnora icin meraklanmaya başladım. Çabuk yazzz sevgili yazarımmm, kalemine kuvvet!

9 puan

Asude' nin kaleminden bir Historical Roman okuduk. Bence çok başarılıydı, ayrıca kalemi de gitgide güçlenen bir yazar Asude..

Asude, bu yeni kitabıyla bizi hayal kırıklığına uğratmadı.Kapağının arkasındaki özet her şeyi anlatmasına rağmen kitap kendini okutturuyor. Konusu ,kurgusu, karakterleri ve anlatımıyla dört dörtlük.. Sarı cilt rengiyle gözünüzü alan kitap, ayrıca içindeki süslü bölüm başlarıyla da gözünüze hitap ediyor. "Beni Sev Diye" de İskoç güzeli Kristy ve korkusuz, güçlü Lord Bradley'ın aşkını okurken, duygusallığı fazlasıyla hissediyorsunuz.Ortaya çıkan ikinci bir aşkta bizi kitaba daha çok bağlıyor.Birde daha önceden "Gül ve Avcı"dan tanıdığımız Evelyn ve Julian 'la da karşılaşmak güzeldi.

Kısaca kitapta her şey muhteşemdi. Para verip, okuduğunuza değen kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim.

10 puan

Asude resmen Historical Roman okumayı sevelim diye 'Beni Sev Diye'yi yazmış. :) Ben zaten türün oldum olası hastasıyım. Ama karşınızda bu türü hiç okumamış olanları bile hayran edecek bir kitap var. :) Uzun süredir bu tarz kitapları okuyunca, neredeyse her iyi kitabı bitirmiş oluyorsunuz, en iyileri okuduktan sonra ise kolay kolay kitap beğenmiyorsunuz. En azından ben böyleyim ve Beni Sev Diye en iyilerin tadını verdi ve hatta benim en iyiler listemde yerini aldı. Bir kere Asude'nin kitapları içerisinde de en iyisi olmuş. Her kitabını severek alan okuyucusu, arkadaşı olarak bunu söylüyorum ki, Asude uçmuş :)

Kitap bir kere büyük bir aşkı, enfes bir tutkuyu, gizemli, heyecanlı ve sırlarla dolu harika bir kurguyla anlatıyor. Kitap biraz kalın görünüyor... Ama şöyle bir şey var. Her bölüm her sayfa bambaşka olaylar oluyor. Sizi aynı konu etrafında döndürüp, sakız gibi uzatıp uzatıp, aynı replikleri karşınıza çıkarmıyor. Her dakika yeni bir heyecan dalgası yüklüyor ve çoğu zaman sizi 'vay be' dedirtecek sahnelerle karşılaştırıyor. Hatta kitap kalın nasıl okunacak diye düşünürken ne ara bitti, çok kısaydı derken buluyorsunuz kendinizi. Zaten kitapta iki çift var ve bir kitap içinde iki kitap okuyorsunuz. Bir de o cilt. O renk. O albeni. Kitaplığıma çok yakıştı Beni Sev Diye.

Yazarın kalemi zaten çok iyi, benzetme konusunda Asude'nin üzerine tanımam! Burada da bu konudaki ustalığını yine konuşturmuş.

Karakterler de erkekleri aşık olunası, kadınları hayran kalınası, arkadaş olmak isterdim bu kızlarla dedirtecek tarzda karakterler. Gerçi arkadaş olsam kıskanırdım. Bu itiraf da burada dursun. :)

Çünkü kızların kendilerine aşık ettikleri iki adam da karizmasıyla, duruşuyla, kıskançlıklarıyla, başta fazla odun, sonra deli aşık halleriyle, fedakarlıklarıyla hayatımda keşke olsa dediğim kişiler. Evet, çıta yine, biraz daha yükseldi. Bradley ve Matt gibi adamları okumak bazen zarar :):)

Nefretle başlayan ama nefretle son bulamayan iki çiftin destansı aşk hikâyesini herkese tavsiye ederim. :) Asude'nin kalemini bilenler de her zamankinden çok çok daha iyisiyle karşılaşacaklarından emin olsunlar. :)

10 puan

Asude'nin cehennem çiçeği hikayesini okuduğumdan beri Kristy'i bekliyordum. Uzun zaman bekledim ve bu güzel kitabı nihayet bitirdim. Beklentimin çok üstündeydi kesinlikle. Lilybeth ve Dave'in aşkına bu kadar çok yer verilmesine çok sevindim çünkü insan okumaya doyamıyor.

Evet gel gelelim kitaba. Kristy, İskoçya'dan İngiltere'ye hizmetçilik yapmak için dönüyor ve tesadüfen! 7 yıl önce onu kovan kocası William Bradley Barlow'un malikanesinde çalışmaya başlıyor. Tabi ki bilmeden. Karşılaştıkları o malum gece sonrası Kristy onu tanıyınca tam bir sinir krizi geçiriyor. Bununla beraber sevgili kocası kendisini tanımıyor. Ve olaylar gelişiyor.
Lilybeth ise kocasının iflasından sonra tam bir cehenneme düşmüş durumdadır. Ayrıca cadaloz bir cadıya dönüşmüştür! Bir gün yanında Leydi Radcliff varken arabaların tekerleği kırılıyor. Gerçi bu durum Lilybeth'in oldukça işine geliyor çünkü içler acısı halini sosyetenin en önde gelen dedikoducusuna göstermek istemiyor. Ve bu sıralarda karşısına çıkan yabancıdan gelen yardım teklifi ekmeğine yağ sürüyor.

Diyalogları, karakterleri tarif ediş şekli ve yazım tarzıyla asla sıkılmadan okuyacağınız bir kitap bana göre.

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/10/asude-beni-sev-diye.html

~~~*~~~
William Bradley Barlow, hayatına giren en yanlış kadına "Benim ol!" demişti.
Ve o kadın sadece bir saniye durup "Seninim," diye karşılık vermişti.
Bu, delilikti...
~~~*~~~

Asude'nin yeni kitabı ayrıca son çıkan kitabı Beni Sev Diye okundu... eeeee bir tarihi aşk romanı olacak da ben okumayacak mıyım? Nerede görünmüş :)

Asude'nin artık kaleminin nasıl olduğunu bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Türkiye'deki sayılı güzel romans yazarlarından biri benim için. Belki çok iddialı oldu ama altını çiziyorum benim için öyle =)

Bu kitabında da yine güzel bir kurguyu işlemiş işlemesine ama kardeşlik ilişkisine değinmesiyle gönlümü fethetti. Dave ve Bradley arasındaki o ilişki o kadar güzeldi ki...

Neyse,size kitabın kısaca konusunu anlatayım; yedi yıl önce Kristy ve Bradley evlenirler ama Bradley'in odunluğu, kütüklüğü ve pisliği yüzünden Kristy'i evden kovar ve evlilikleri o an o dakika bitmiş olur. İskoç güzeli olan Kristy o topraklarda yedi yılını geçirdikten sonra İngilitere'de çalışmaya karar verir. Kader işte o an ağlarını örmeye başlar. Kristy, kocasının yani Walsham Kontu Bradley'nin evinde çalışmaya başlar. Kocasının kendisini tanımaması ve daha da önemlisi kendisine karşı tavırları Kristy'nin kalbini kırsa da genç kadın bunun altında kalmaz ve o nokta da bomba gibi olaylar gelişmeye başlar.

Asıl konu Kristy ve Bradley üzerinde ilerliyor gibi görünse de Bradley'in ağabeyi Dave'in de hayatını anlatıyor. Onun da fırtınalı aşkını, kalbini kaptırdığı kadınla imkansız bir yola girişlerini anlatıyor.


Asude'nin kaleminde sevdiğim bir şey bu. Yan karakter gibi görünseler de hepsi neredeyse baş karakter gibi boy gösteriyor kitapta.

Beni Sev Diye aslında Bradley ve Kristy'nin değil Dave ve Lilybeth'in de hikayesi. İki kardeşin hikayesi kısaca :)

Kitaptaki bir diğer güzel şey de Gül ve Avcı'nın karakterleri Julian ve Evelyn Rosa'yı görmekti :) Ahh bir de sanırım bu kitaplar Tyrell ve Elnora için yeni bir kitap eklenir gibime geliyor :) umarım gelir çünkü Asude'nin kaleminden daha çok historical romance okumak isterim :) Ahhh bir de Ewan ile Charlotte hikayesi de bir kitabı hak ediyor gibi bir izlenime kapıldım. Bu bloggerdan yazar Asude'ye duyrulur ;)

Kitabı aşırı derecede çok fena beğendiğimi söyleme gereği duymuyor sizlere hemen alıp okuyun diyorum :) Zaten bir historical romance okuru iseniz hiç kaçırmayın bu kitabı :)

10 puan

Yine ve yine muhteşem... Her duyguyu yaşatan kitaplar yazmak kolay değildir. Gülümseten, ağlatan, mutlu eden, kızdıran, hüzünlendiren ama en çokta aşık eden bir kitaptı. Kristy'nin aşkı, Bradley'nin bu aşka direnişi, Lilybeth'in tatlı cadılığı, Matt'in gizemi... Yeni kitaplara heyecanla beklediğimi söylemekten başka ne diyebilirim.

Profil Resmi
10 puan

Asude'nin kitapları tam anlamıyla mükemmel...

10 puan

Yine bir Asude klasiği...Şu aralar yaşanan historical kıtlığında vallahi ilaç gibi geldi. Okurken güldüren, güldürürken ağlatan kısacası her duyguyu yaşatan bir kitaptı. Karakterleri ve yaşananları çok rahat kafamda canlandırabiliyorum. Çünkü Asude bu işi gerçekten hakkıyla yapıyor. Laf olsun sayfa dolsun diye yazılan kitaplardan değil yani. Benzetmeler, tanımlamalar, yerler çok rahat geldi gözümün önünü.
Kitap sadece baş karakterleri yani Bradley ve Kristy'i anlatmıyor, aynı zamanda Bradley'in (benim daha ilk bölümlerde aşık olduğum) abisi Dave ve sarı cadı Lilybeth'in o fırtınalı aşkını da anlatıyor. Dediğim gibi kitapta her türlü tadı alabilirsiniz. Herşey öyle dozundaydı ki. Gerçekten aranan ve bulunması zor kitaplardan.
İyi ki yazmış Asude, iyi ki paylaşmış bizimle. Kesinlikle okunması gereken hatta baş ucu yapılabilecek bir kitap. Tıpkı Asude'nin diğer kitapları gibi. Sıkılmadan, bıkmadan, usanmadan tekrar tekrar okunabilir yani.
Asude'yi bilen bilir, bilmeyen de ki pek fazla olduğunu düşünmüyorum gelin bu kitapla tanışın efenim, pişman olmayacaksınız 😉

10 puan

Tarihi aşk sevdalısı olarak bu kitap harikaaa !!
Asude mükemmel bi yazar ciddi manada. Her kitabında kalemini geliştirerek hünerini gösteriyor cidden :)
Ben bu kitaba aşık oldum ya...
Çok çok güzeldi
Beni Sev Diye'yi okumak çok zevkliydi
Buram buram duygu, olay ve aşk vardı
Kristy'nin hikayesi çok uzun zamandır merak ediyordum. Efsoydu :D
Çokça tavsiye ederim
Kitabın kapağına bakmanız bile kitaba aşık olmanıza yeticektir.
Emin olabilirsiniz

7 puan

Güzel bir kitaptı ama yorumları okuyunca beklentim öyle arttıki kitabı bitirdiğimde bumuydu yani dedim çok çook daha güzel hikayeler okumuşluğum var

geri ileri