Beni Sev Diye

10 puan

Düşünüyorum düşünüyorum bir türlü kitabı bitirdiğimdeki hissiyatımı kelimelere dökemiyorum. Asude gibiydi işte.Daha önce Asude'nin kalemini okuduysanız yine ufak bir sahneden, kelimeden, minik bir espriden bunu Asude yazmış diyeceğiniz, içinde önceki kitaplarından da karakterlerin olduğu ve size şahane bir nostalji yaşatan şükela bir tarihi romandı.

Böyle uzun uzadıya olayların, yanlış anlaşılmaların olmadığı, bir olayın bitip ötekinin vukuu bulduğu, heyecanı bol, aşkı bol, cadısından tutun da odununa kadar birbirinden aykırı karakterin oldugu, dur durak bilmeyen bir kitaptı.

Bölümlerle ilgili tek isyanım, tam bir çifte meyledip kendimi kaptırmışkennnn, mayışmışken hoppp öteki çifte geçtik, evet sonra yeni gelen çifte de kendimi kaptırıp eski çifte geçince aynı duyguları yeniden yaşadım. Tamamen kısır döngü, kendi kendimle çatıştığım hem sinir olduğum (sinir olma nedenim karakterlerden ayrılıyor olmamdı yanlış anlamayın:P ) hem bayıldığım bölüm sonları vardı kitapta.

Bu heyecan tek askla da bitmiyor tabii. Kitapta bir değil tamı tamına 2 adet birbirinden çılgın çiftimiz bulunmakta, ve benim en çok ilgimi çeken, hoşuma giden şey de, çiftlerin kitap boyu birbirleriyle paralel olarak benzer olayları farklı açılardan yaşamış olmaları. Aşkı bulmaları, ellerindekinin kiymetini bilememeleri, mutlulukları, hüzünleri, pismanliklari... Eee kan çekiyor işte napacaksın:)
Aralarından seçim yap deseniz inanın ayırım yapamam, iki çift de eşit gözümde sadece birazcık azıcık fazla Bradley'e gönül meyletmiş olabilirim:)

Kitabın icinde bolcana aşk var ama bunun dışında ben özellikle "aile içi" sahnelerinde cok eğlendim. Erkek erkeğe, kız kıza pek tabi aşıklar arasındaki diyaloglar da yerli yerinde ve keyifliydi. Hele de Kristy'nin "bennn öyle bir şey(ne oldugunu okuyunca anlarsiniz^^) yapmadım" diye kendini kanıtlama sahnesi var ki tam komediydi:))
Lilybeth denen sarı cadının ve Bradley denen odunun süründüğü sahneleri görmek dd pek bir güzeldi.

Aşırı büyük entrikaları olmayan, ama betimlemeleriyle gerek dönemi gerekse karakterlerin ruh hallerini çok güzel gösteren ve hissettiren, heyecanını ve eğlencesini de biran bile kaybetmeyen, kesinlikle ve kesinlikle bu türü sevenlere önerdiğim bir eser.

Okuyun ve reel hayata ufak bir mola verin. Bu büyülü dünyada Lordlar, Dükler, Leydiler, sarı Cadılar ve kaba odunlarla keyifli bir gün geçirin ^^
Asude ne yazsa okurum gerçekten. Ama Allahı var hatun da hep güzel yazıyor yahu. Şimdiden Tyler ve Elnora icin meraklanmaya başladım. Çabuk yazzz sevgili yazarımmm, kalemine kuvvet!

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »