Sempre (Sempre,#1)

Bu fedakârlığın, ölümün, aşkın ve özgürlüğün öyküsü. Bu sonsuzluğun öyküsü.

Haven Antonelli ve Carmine DeMarco birbirinden çok farklı bir şekilde yetişmiştir. Haven bir köle olarak, çölün ortasında herkesten uzakta, her gün çalışarak ve tacize uğrayarak büyümüştür. Carmine ise zengin bir mafya ailesine, bir oğlan çocuğu olarak doğmuş ve bolluk içinde büyümüştür. Fakat bir gün hayatları çakışır. Bir dizi sır ve yalanla boğuşurken, ikisi de görünüşte birbirlerinden farklı olsalar da aslında birbirlerine düşündüklerinden daha çok benzediklerini öğrenirler. Kaosla dolu ve para ile güç tarafından yönetilen bir dünyada Haven ve Carmine özgürlüklerine kavuşmak için savaş verecekler.

Cinayet ve ihanetin olağan olduğu bu hayatta hiçbir şey bedava değildi, özellikle de özgürlükleri. Fakat geçmişlerinden kaçabilecekler miydi? En önemlisi ise, özgürlük ne demekti?

Bu fedakârlığın, ölümün, aşkın ve özgürlüğün öyküsü. Bu sonsuzluğun öyküsü.

Haven Antonelli ve Carmine DeMarco birbirinden çok farklı bir şekilde yetişmiştir. Haven bir köle olarak, çölün ortasında herkesten uzakta, her gün çalışarak ve tacize uğrayarak büyümüştür. Carmine ise zengin bir mafya ailesine, bir oğlan çocuğu olarak doğmuş ve bolluk içinde büyümüştür. Fakat bir gün hayatları çakışır. Bir dizi sır ve yalanla boğuşurken, ikisi de görünüşte birbirlerinden farklı olsalar da aslında birbirlerine düşündüklerinden daha çok benzediklerini öğrenirler. Kaosla dolu ve para ile güç tarafından yönetilen bir dünyada Haven ve Carmine özgürlüklerine kavuşmak için savaş verecekler.

Cinayet ve ihanetin olağan olduğu bu hayatta hiçbir şey bedava değildi, özellikle de özgürlükleri. Fakat geçmişlerinden kaçabilecekler miydi? En önemlisi ise, özgürlük ne demekti?


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Ortalama kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Özellikle romanın başları yavaş ilerledi.Sayfa sayısı fazla, puntoları ise küçüktü. Bir daha okur muyum sanmam. İnşallah ikinci kitabı ben olayları unutmadan çıkarırlar. En azından seriyi noktalamış olurum.Okuyacaksanız yüksek beklenti ile başlamamanızı tavsiye ederim.

8 puan

Umduğumdan çok iyi bulduğum, devamını sabırsızlıkla beklediğim bir kitap oldu benim için. Mafyanın varlığını aşkla silen çok naif, samimi ,duygu yüklü ve sürükleyici bir kitaptı. Kurgusu, karakterleri ve çevirisi ile en beğendiklerim arasına girdi. Haven ve Carmine'nin dışında bir sürü güçlü karakterler vardı. Dominic,Vincent,Nicolas ve Corrado... Haven ve Carmine'nin hikayesi kesinlikle okumaya değer

7 puan

Herkes ikinci şansı hak eder ;)

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2017/04/jm-darhower-sempre-sempre-serisi-1.html#more

10 puan

https://illekitap.blogspot.com.tr/2017/08/j-m-darhower-sempre-sempre-1.html

***
Aşk, Carmine yanında olduğunda midesinde kelebeklerin uçuşması, o güldüğünde gözlerinde gördüğü ışıltı, konuştuğunda bedenine yayılan sıcaklıktı. Aşk, mutluluktu. Aşk, güvendi. Aşk, yeşildi.
Aşk, oydu... Işıl ışıl parlamasına neden olan o güzel ve kusurlu çocuktu.

Gözlerindeki Canavar kitap serisinden sonra Sempre bambaşka bir kulvarda bir kitap olarak karşıma çıktı.
***

Öncelikle uyarmak isterim ki sakın Vitale ile kıyaslamayın bu kitabı çünkü bambaşka bir hikayeye ev sahipliği yaparken aşk çok çok çok daha masum bir şekilde karşımıza çıkıyor.

J. M. Darhower yine yapmış yapacağını ve okurlarını -hele de Vitale'den sonra- oldukça şaşırtan bir kitapla buluşturmuştu. Yine müthiş bir kurgu yine muhteşem işlenmiş duygular ve yine olağanüstü bir aşk :)

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; Haven köle olarak doğup büyüdüğü yerden kaçarken yakalandığı Dr. DeMarco'nun evinde yeniden birey olmayı, karşısındakinden korkmamayı öğrenirken gördüğü dünyanın aslında sadece o kadarla sınırlı olmadığını daha fazlası olduğunu keşfederken kalbine dokunuşları olan Carmine ile ilişkilerini anlatıyor. Aslında bu kadar basitte değil. Çünkü Carmine, annesinin ölümünden sonra toparlanamamış, o travmayı atlatamamış yaralı kalbi ve ruhuyla çevresindeki her şeye karşı olan saldırgan tavırlarının arkasında yaralı bir ruh barındıran bir gençtir. Bir de bir mafya babasının varisi olmanın verdiği sorumluluğu da üzerinde barındırıyordur. Haven'ın eve gelişiyle hayatı değişirken ilk kez tattığı duygular yaralı ruhunu sararken düzgün bir genç adam olma yolunda ilerlemesine neden olacaktır.

Bütün bunların yanında ise... Carmine ve Haven'ın yavaş yavaş alevlenen aşklarının yanında birbirlerinin arkadaşları olmaları da okunmaya değer.
Kitap çok fazla atraksiyon barındırmıyor. Durgun ilerlediği sayfalar var, bu kısımları sıkıcı bulabilirsiniz ama sabrederseniz kitaptaki o eşsiz duygularla kitabı okuyabilirsiniz.

O her şeyden uzak, mahrum ve yaşamanın ne demek olmadığı Haven'ın hayata tutunma çabasını ve aşkını yaşama heyecanını...
Carmine'in isyankar ve kavgacı asi görünüşünün altındaki yaralı ruhunun nasıl iyileştiğini ve bunun Carmine'i nasıl etkilediğini...
Her şeye rağmen bir aile olmanın nasıl bir şey olduğunu... kardeşliği... aşkı... bütün saf ve temiz haliyle gözler önüne seriyor.

Kitabın sonlarına doğru alevlenen akış nefes kesici bir olay döngüsüne yer bırakırken kitabı kapattığınızda ikinci kitabın neler getireceğinin merakı içerisinde olsanız da yüzünüzde bir tebessüm oluşturuyor.

Ben sevdim, bence siz de seversiniz...

Vitale tarzı bir kitap beklemeyin, öyle değil bu bambaşka bir şey... durgun ilerleyen satırlarda sıkılabilirsiniz ama sabredin sonrasındaki hissettirdiği duygular çok güzel.

Her ne kadar hala ilk göz ağırım Vitale olsa da bu da oldukça iyiydi.

Kitaba dair söylemek istediğim, özellikle belirtmek istediğim çok fazla detay var ama anlatıp heves kaçırmak istemediğim için yorumu bitiriyorum. Ama bazen kalbinize dokunurken bazen yüzünüzde gülümseme oluşturan ve aklınızda yer edinecek kadar iyi bir kitap.

7 puan

Haven köledir. Bir çiftlikte annesi ile her şeyden habersiz, zorluk ve acı içinde yaşamıştır. Yardım bulmak için kaçtığında Dr. Vincent DeMarco onu bulur ve onu satın alır. Ya gidecektir ya da ölecektir. Böylece Haven Vincent ile gider. Onu güvenli, istediği zaman girip çıkamayacağı evine götürür. Carmine ve Dominic adında iki oğlu vardır. Köle olan ölmüş karısı köle Haven'ı kurtarmak istediği için kurtarmıştır. Vincent tanınan bir adamdır. Yetenekli doktor, varlıklı, kendini çocuklarına adamış, bekar bir baba olarak tanınır. Fakat maskesinin arkasındaki adamı çok az kişi tanır. Genetik bağı olmayan farklı bir aileye sahiptir. Kan ve yeminle kurulan bir ailedir. Mafyalardır. Haven'ın sadakatini bekler ve gps sayesinde kaçarsa onu bulabilecektir. Onlarla rahat olmasını ister, özgürce konuşabilecektir ve artık orası onunda evidir.

Haven'in ilk kez odası, yatağı, hiç sahip olmadığı görmediği kıyafetleri eşyaları, evi olur. Evin işlerini yapmaya başlar. Herks için basit olan şeyleri ilk kez görüp yapar. Dominic ile iyi anlaşırken Carmine'den kaçar. Ona karşı ne olduğunu anlayamadığı duygular hisseder. Çok geçmeden kimsenin yanında kendini güvende hissetmeyip güvenmemişken ona güvenir. Kalbine karşı koyamaz bir şeyin parçası hisseder, aitmiş gibi hisseder.

Carmine yalanlardan başka bir şeyle çevrili olmayan bir dünyada yaşar. Mafya babasının varisidir. İstediğini istediği zaman alan, hayatı üzerinde kontrol sahibi olmak isteyen, annesinin ölümünü hala atlatamamış, kavgacı, isyankar biridir. Sürekli kavga ettiği saygısız davrandığı için babası ile hep mücadele içinde olur. İnsanlara gösterdiği görünümünün altında ise yaralı biridir. Daha önce kimse onu anlamamıştır ve anlaşılmak ister.
Haven kendisinden kaçtığı için önce ona rahatlaması için zaman verir. İlk görüşte aşka, ruh eşine inanmazken birdenbire hayatına giren Haven ona farklı hissettirir. Çok geçmeden Haven için iyi olmak ister.
Vakit geçirdikçe yakınlaşmaya başlarlar ilişkileri başlar. Carmine için Haven en iyi hediyesidir. O yokken boğulurken Haven onu kurtarır. Kaderi olduğunu, birbirlerini kurtarmak için onun getirildiğini düşünür. Haven için en iyisini yapmak ister.
Haven'de seviyordur. Carmine için ölürdü. Onun yaşaması için her şeyden vazgeçerdi. Yeni hayatı güzeldir istediğini yapabiliyordur Carmine ile mutludur fakat tabi ki sorunsuz olmaz. Mafya olayları, kaçırılma, yaralanmalar derken kitap biter.

Haven yaşadığı tüm acılara, zorluklara rağmen çok güçlü bir karakter. Carmine'nin Haven için yaptıkları, özgür mutlu olması için yaptıkları, aşkları çok güzeldi. Biraz yavaş ilerlese de güzeldi.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 508 sayfa
21Nisan2017 tarihinde, Yabancı Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786059585415
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Garfield
1 kişi

Okumuşlar

BetülK persephone. burçak. hergene54 gezenti
10 kişi

Okumak İsteyenler

Williamelia ranayıldız xtina tarçınportakal Lulu Marley
6 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski