Tess ve Q - Dönüşüm (Monsters in the Dark, #2)


Sen, benim esclave'imsin, ruh eşimsin.
Biz birbirimize aitiz, sonsuza kadar benimsin…

Q tüm dengeleri kontrolü altında tutsa da söz geçirmekte zorlandığı tek bir şey vardı. İçindeki karanlık… Elli sekiz numaralı kölenin dünyasına girmesiyle durumu daha da zorlaştı. Ama kendisi gibi kavgacı olan bu ruh, ona iki yanlışın tek bir doğru edebileceğini gösterdi.

Q'yu tamamlayan Tess'ti. Tess'in vazgeçilmezi de Q… Şimdi onu bütün eden kadının intikamını almak için yemin eden Q'nun vermesi gereken bir sınavı daha vardı. Sınırlarını yok edip zırhını ortadan kaldırmak… Ve dönüşümü kucaklamak.

Q karanlığın timsali olabilirdi ama o karanlık tamamen Tess'e aitti.

İhtiyacım olanı bana ver, bırak nehirler aksın, içimizdeki karanlık kazansın…

Karanlık Serisi'nde Dönüşüm'e hazır mısınız?
(Tanıtım Bülteninden)


Sen, benim esclave'imsin, ruh eşimsin.
Biz birbirimize aitiz, sonsuza kadar benimsin…

Q tüm dengeleri kontrolü altında tutsa da söz geçirmekte zorlandığı tek bir şey vardı. İçindeki karanlık… Elli sekiz numaralı kölenin dünyasına girmesiyle durumu daha da zorlaştı. Ama kendisi gibi kavgacı olan bu ruh, ona iki yanlışın tek bir doğru edebileceğini gösterdi.

Q'yu tamamlayan Tess'ti. Tess'in vazgeçilmezi de Q… Şimdi onu bütün eden kadının intikamını almak için yemin eden Q'nun vermesi gereken bir sınavı daha vardı. Sınırlarını yok edip zırhını ortadan kaldırmak… Ve dönüşümü kucaklamak.

Q karanlığın timsali olabilirdi ama o karanlık tamamen Tess'e aitti.

İhtiyacım olanı bana ver, bırak nehirler aksın, içimizdeki karanlık kazansın…

Karanlık Serisi'nde Dönüşüm'e hazır mısınız?
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Altını çizdiğim güzel satırlar oldu ancak kitabın geneli için bu puanı uygun buldum.Bir kere fazlasıyla depresif ve şiddet içeren bir kitaptı.Okurken çoğu yerde bunaldım.Allahtan son bir kitap kaldı yoksa seriyi yarım bırakırdım.Tavsiye konusunda bir şey diyemiyorum maalesef :(

9 puan

"Sana kanatlarını vermiş olabilirim, ama benim yerçekimim sensin. Senin merkezinden asla çıkamam."
~

Öhöm öhöm... Şuraya ne söyleyeceğini bilemeyen bir adet Buse çizelim efenim. İlk kitabını çok sevdiğim Karanlık Serisi'nin ikincisi daha da mükemmeldi desem inanır mısınız? Peki, ilk kitabın karanlık olduğunu mu düşünmüştünüz? İkinci kitabı okuduktan sonra bir daha düşünün bence.
Tess&Q Dönüşüm ilk kitabın son sahnesinden dört gün sonrasıyla başlıyor. Q, Tess'in yanında kalmasına izin vermiştir ama hala ona yapabileceklerinden korktuğu için kendini ondan uzak tutar. Tabi ki de savaşçı Tess Q'yu kırmak için çabalamaktadır. Bir ara tüm kitap boyunca ikilinin yatak odası muhabbetlerini okuyacağımı sanmıştım. Tabi canım yazarım bizi yine şaşırttı.

Spoiler vermek istemiyorum o yüzden ne olduğunu söylemeyeceğim ama öyle bir şey oldu ki siz daha fazlası olamaz dedikçe sanki yazar size inat daha da fazlasının olmasını sağladı. Q ve Tess'in zihinsel mücadelelerini okumak harikaydı. Bu arada kitap bir bölüm Q'nun bir bölüm Tess'in bakış açısından anlatılarak ilerliyor. Ve bu muhteşem bir şey.

Q'yu zaten seviyordum ama bu kitaptan sonra ona olan sevgim katlanarak arttı. İlk kitapta olduğu gibi bu kitapta da tam siz tüm umudunuzu kaybettiğinizde yazar size o umut ışığını gösteriyor. Hiçbir şey düzelmeyecek dediğiniz anda her şey düzeliyor.

Yazarın kitabın sonunda verdiği üçüncü kitapla ilgili ipuçları beni çok mutlu etti nedense. Artık bu çifti mutlu görmek istiyorum sanırım. Aslında söylemek istediğim çok daha fazla şey var ama susuyorum ve bu seriyi mutlaka okuyun diyorum.

www.instagram.com/medusaninkutuphanesi

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/02/pepper-winters-tess-q-donusum-monsters.html

Kasımdan beri elimde olan kitabı okumamı erteleme sebebim hep kitap hakkında okuduğum eleştirilerdi. Nedense hep kitabın beğenilmediğine dair ve tamamen yerin dibine gömecek eleştiriler okudum her yerde ama hazır 3. kitabın çeviride olduğu haberini okuyunca dedim bir ben bakayım bu kitap nasılmış?

Çok pişman oldum! Bu kitabı bu kadar süre beklettiğime harbi çok pişman oldum. Halbuki bir çok okurun beğenmediği kitapları beğneme durumum olmuştu neden beğenmeyenlerin yorumunu dikkate aldım bilmiyorum ama ben kitaba bayıldı! Evet ilk kitap da çok güzeldi ama bu kitap cidden farklı bir şey olmuş diyebilirim.

Çok yoğun duygular, çok uç noktalarda yaşanan tutkular, çaresizlikler, çırpınışlar ve daha fazlasını içerisinde barındıran bir kitap olmuş.

Şunu da not düşmek istiyorum yazar cidden okuru şaşırtmayı iyi başarıyor. Çünkü Tess'in başına gelen olaylar... kelimelerle ifade edilemeyecek, anlatılamayacak şeylerdi. Asla aklıma gelmeyecek detaylardı ve yazar bunları çok güzel kaleme almış! Okurkan tüylerim ürperdi... sinirlerim bozuldu...

Ve... ve... ve... asıl olay bence Tess'i geri kazanabilmek için Q'nun yaptıklarıydı. Son yaptığu şey var ya... kelimenin tam anlamıyla hayatımdan vazgeçmek, sevdiği uğruna ölmekti!

Cidden sürprizlerle dolu, okuru şaşırtan ve beklentiyi doruğa çıkaran bir kitap oldu.

Pepper Winters... kadın seni tebrik ediyorum beklemediğim şeylerle şaşırttın ve inanılmaz bir tatmin yaşattın kitaba dair... Tess & Q ilişkisine dair...

Ahh, konuya girmeden direk yoruma başladım. :) Tess'in Gözyaşları kitabının devamı olan Tess & Q - Dönüşüm, Tess'in Q'ya geri dönüşünden sonra yaşadıklarını anlatıyor. Kusursuz gibi görünüp devam eden ilişkileri, Q'dan intikam almak için Tess'in kaçırışması ile boyut değiştiriyor. Tess'in gücünü ce direncini kırmak için Tess'e yapılanlar... Q'nun Tess'i bulabilmek için çırpınışları... bulduktan sonra ki olaylar... fazlasıyla yaralanmış, kırılmış, bedensel yaralarının yanında zihinsel yaraları... kendini kapatışları ve Q'nun ona ulaşma çabalarıno ablatıyor.

Tess'in kaçırılmasından sonraki olayları soluksuz okuduğumu söylemeliyim çünkü öyle bir olay döngüsü başladı ki şaşkınlık ve merakla sayfalar nasıl aktı anlamadım.

Ancak... Q'nun son anda Tess için yaptığı şey... kendinden... bildiği her şeyden... asla yapmam dediği şeyden... vazgeçerek Tess'i geri kazanabilme çabası, kitabın en can alıcı noktasıydı bence.

Sizler okurken ne düşündünüz bilmiyorum ama ben bayıldım! Ha evet Q'nun acayip zevkleri olabilir adam zaten normal değil ama bu kitabı lekelemez bence... çünkü Q'nun sonradan dönüştüğü adam... okunmaya değer.

Çok sevdim ve evet +18 iseniz ve şiddet içerikli karanlık hikayeleri okumayı seviyorsanız tavsiye ederim. Herkesin okuyabileceği kitaplar değil bunlar ama ben çok beğendim bu seriyi şimdi dört gözle 3. kitabın çıkmasını bekliyorum.

6 puan

Kitap ilk kitabın bittiği yerden dört gün sonra başlıyor.
Tess hayatına girince Q yaşamaya başlamıştır. Tess'i kölesi güçlü, vahşidir ama yaşananlar için yeterince güçlü olmadığını düşünür. Kendini bırakır, gerçek benliğini ortaya çıkarır. İçindeki canavarın onu çok fazla kırbaçladıktan sonra hayatındaki tek parıltıyı mahvedip, öldürdüğüne dair rüyalar görür. Onu ilk geldiği gün gönderseydi güvende olacağını, kendi hayatının da sona ermeyeceğini düşünür. Kontrol delisi bir adamdır ama Tess hayatına girince ipleri onun eline vermiştir. Geleceğin onlara getireceklerinden çok korkar. Karanlığa yenik düşmeyeceğine babası gibi sadist bir pislik olmayacağına dair yemin etmiştir ama Tess ettiği yeminleri bozmasını sağlar. Tess'in acısı karşısında hissettiği tatmin duygusuyla savaşan ve onu incitmekten korkan ahlaklı yanı sürekli bir mücadele vermesine sebep olur. Onu incitse de bedenindeki çürüklere rağmen Tess şikayet etmez, iyi olduğunu söyler. Tess ona verebileceğinden emin olmadığı bir şeyin umuduyla kendini feda etmeye hazırdır. Gerçek kişiliğini gören, kabul eden onunla bir gelecek kurmak isteyen bir kadındır. Tess'in bir sabah uyanıp hata yaptığını fark edeceğinden, kendisinden daha iyilerini bulmasından korkar. Hayatında hiç yumuşak anı olmamışken Tess onu yumuşatır. Hayatında ilk kez biri onu mutlu edip daha düzgün biri yapar. Daha önce bir insanın kendisini sevip sevmediğini önemsememişken artık buna her şeyden çok ihtiyacı vardır. Tess için öldürmüştür ve gerekirse yine yapmaya hazırdır.

Tess Q'nun inanmak istediğinden çok daha insan olduğunu bilir. Q her mücadeleye değerdi ve sonunda nereye ait olduğunu bulmuştur. Q istediği her şeydir hatta çok daha fazlasıdır. Q aşık olmasını istemez Tess'de istemez. Q yaralamak, kan akıtmak, ilkel bir bağ kurmak için ihtiyaç duyar. Acı hoşuna gidiyordur ama Tess korkmadan yapamaz ölmeye hazır değildir. Q karşısına çıkana kadar sevgisiz bir boşlukta yaşamıştır. Sevgiden yoksun olan bir canavara aşkı öğretmeye çalışan bir sevgi özürlüsüdür.

Her şey yolundayken Tess'i kaçıranlar ve Q'nun düşmanı onsuz yaşayamayacağı tek şey Tess olduğundan intikam için Tess'i kaçırır. Uyuşturucu verilir, hırpalanır, başka kadınlara zarar vermesi sağlanır. Q mahvolup büyük bir mücadele verdikten sonra Tess'i kurtarır fakat Tess kendini kapatır. Q sürekli yanında olur Tess'in yanında olabilmek için tüm hayatından vazgeçer bir süre sonra pes edecek duruma gelse de sonunda her şeyi yoluna koymanın bir yolunu bulur. Birbirlerinin şifası olurlar, birbirlerini daha iyi tanırlar. Sevgi sözcükleri ve evlenme teklifi ile kitap biter.

Bambaşka boyutta karakterlerin olduğu bir seri Q'nun adam öldürmeyi alışkanlık haline getirmesi, Tess istediği için onu kaçıran adamın kalbini sökmesi, bitmeyen farklı olaylarla dolu bir kitap. Manyaklar birbirlerini bile damgaladılar. Farklı bir kitap.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 480 sayfa
2016 tarihinde, Arkadya Bitter tarafından yayınlandı


ISBN
9786051880297
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: korku gerilim, roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Sevinç K.D. ranayıldız kkontess LadyMaria burçak.
11 kişi

Okumak İsteyenler

eylulberna Lulu Marley
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski