Melez (Melez Sözleşmeleri, #1)

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Ergen kitapları sevenler için güzel. Avcılar, muhafızlar, safkanlar ve iblisler bana vampir akademisi çakması gibi geldi.

Profil Resmi
9 puan

Lanet olsun bana ki bu kitabı sonradan keşfettim ve yine lanet olsun ki ikinci kitabı almadım.

Bu öyle bir kitaptır ki hem hızlı hızlı okuyorsunuz hem de bitmemesini istiyorsunuz. Keşke aptallık etmeyip ikinci kitabını da alsaydım. Çünkü Alex'in, benim tercihimle Lexi'nin bu macerası beni ağzı açık bıraktı.
İlk sayfadan başlayıp, son sayfasına kadar salyalarımın akmasını sağlayan bu kitap için tek söyleyeceğim şey;
"Anne, ben kitapçıya gidiyorum! bu kitabın ikincisini almalıyım." Olur.

Jennifer L. Armentrout ne yapmış böyle? Kadın bildiğin eliyle harikalar yaratmış (yoksa zihniyle mi demeliyim?)!

Bu kitap için yapılması gereken önünde diz çöküp tapmak bence.

Unutmadan, şu Vampir Akademisi'ne benziyor noktasına parmak basmak istiyorum. Evet andırıyor, sınıf ayrımı, ırk çeşidi olarak, ama konu kesinlikle farklı,yani böyle küçük ayrıntılara pek takılmamak gerekiyor. Hem bu benzerlikler kitabı daha çok sevmeme neden oldu diyebilirim.

Hematio'ler bence çok iyi düşünülerek ortaya çıkarılmış bir ırk. Yani, Yunan mitolojisi hayranı olan ben için ortada dolaşıp "Ben safkanım, önümde diz çökün pis melez köleler!" dedirtecek bir kurgu.
Kitabı topu topu iki günde okudum ve pişmanım! Yavaş okusaydım keşke... :/

Apolyon kehanetleri beni benden aldı! Hele Seth, onu okuduğum ilk anda "Gel buraya ve sev beni!" diye bağırasım geldi. Armentrout'un alnını öpeceğim. Aşık olacağım karakterler yaratmada çok başarılı. İlk önce Deamon, şimdi de Seth. Ne olacak benim bu halim?

Kitabın ilk arka tanıtımını okuyunca aklımda konudan çok farklı şeyler oluştuğunu söylemeliyim. Aklım direk Yeşilçam filmlerine kaydı. Temizlikçi Kız, evin Küçük Efendi'si falan... Çok film izlemişsem demek ki...

Spoiler vermek istemediğim için Alex "sevdiğini" öldürmeye gittiğinde ve öldürdüğünde sanki ben öldürmüşüm.. Yok yok, öyle değil. Sanki beni öldürüyormuş gibi kalbime öküz oturdu diye söyleyeceğim. kitabı okuyanlar anlamıştır... :D

Son olarak, bunu söylemeden edemeyeceğim;
"TEAM SETH!".

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
8 puan

Dediğim gibi Vampir Akademisine çok benziyordu ve Türkçe çevirisi çok kötüydü.

8 puan

Bayıldım ! Bir solukta okudum muhteşemdi . Keşke biraz daha kalın olsaydı . Vampir akademisine benziyordu biraz bu da hoşuma gitti . Alex ve Aidene bayıldım . Vampir Akademisini sevenler beğeniceklerdir . İkinci kitap için sabırsızlanıyorumm :)

7 puan

Melez // Jennifer L. Armentrout

Çok uzun zamandır kitaplığımda kalan bir kitaptı. Okurken keyif aldığım,uzun bir süre okunmayı beklemiş olsada ikincisini kesinlikle bu kadar bekletmeyeceğime karar verdiğim ve genç okurlara hitap eden bir fantastikti..

Çok fazla fantastik kitap okumasamda yine bu ayarda okuduğum diğer fantastik serilere benzetmedim değil :) ama sanırım her konuda bu seri benim için artıları fazla olan,en önemliside kitap sayısı olarak yerinde olan bir seri..
Yazarın kurgusu ve kalemi okuru sıkmayan ve merak uyandıran kaliteye sahip ve bunu okurken yansıtmasını çok iyi biliyor...

Kısaca konusu;
Hematoi ırkı dedikleri tanrılardan oluşan yaratık !(yaratık değiller kesinlikle) lar dan oluşan bir soy, ve bu yaratıkların çocuklarına SAFKAN denliyor. Aynı zamanda Hematori ler ile ölümlülerden doğan çocuklarada MELEZ deniliyor.. Melezler eğitilip birer AVCI konumuna getiriliyor ve en baş düşmanları sayılan İBLİS'leri avlamakla görevlendiriliyor.

Üç yıl önce melez okuluna giden Alex,annesi tarafından bu bölgeden kaçırılıyor. Ama ne yazıkki üç yıllık süren özgürlük Alex'in Avcı olan Aiden tarafından bulunarak tekrar bölgeye geri getirilmesi ile sona eriyor.
Kaybı olan üç yılı Aiden'in eğitimleri ile kapatmaya çalışsada karşılarına çıkan engelleri aşmak da Alex'e kalıyor..
Ve en önemlisi,SAFKAN ve MELEZ antlaşmalarına göre,birbirlerini sevemez ve birlikte olamazlardı.. Peki aralarındaki etkileşime engel olabileceklermidir? en önemliside,ALEX'e gen bağı ile bağlı olan Apollyon Seth, buna izin verebileckmidir?

işte bu soruların cevabının bir kısmı MELEZ kitabında ve diğer kısmıda SAFKAN kitabında....
Severek okuduğum güzel bir fantastikti.. Fantastik seven okurlara tavsiye etmekten memnuniyet duyarım :)

SeRpiL....

8 puan

Bu seri hakkında o kadar çok şey duydum ki bir alıp okuyayım dedim. Gün geçtikçe tamamlanmamış yada tamamı Türkçeye çevrilmemiş serilere karşı önyargılarım fazlalaşıyor ki ! Ama Seth'ten o kadar bahsedilmesine dayanamadım ve okumaya karar verdim.

İlk başlarda göz çarpan şey Vampir Akademisi ile olan benzerlik, insan bunun rahatsızlık vereceğini düşünüyor ama okudukça aslında sadece bir kaç benzerliğin olduğunu ve yazarların birbirinden farklı tarzlara sahip olduğunu anlıyorsunuz.

Çeviri olarak gerçekten çok iyiydi, son zamanlarda çevirinin de kitap açısından ne kadar önemli olduğunu görüyoruz, tanımlamalar Türkçeye iyi çevrilmiş.

Kitabın konusundan bahsetmeye gerek görmüyorum zira arka kapak içerik hakkında yeterli bilgiyi vermiş. Alex bir Melez, Yunan Tanrılarının soyundan geliyor. Hematoi ırkından, iki Hematoi'nin çocuğuna Safkan, Hematoi'yle bir insanın çocuğuna ise Melez deniyor. Alex'in annesi de bir Safkan, bu durumda babası insan oluyor. Ama babasıyla hiç tanışmamış.

Alex, on dört yaşındayken annesi tarafından Akit'ten alınarak insan dünyasına karışmış. Akit, Safkanlar ve Melezler'in beraber eğitim gördüğü bir yer bir nevi okul. Burada Melezler, ya Safkanları korumak için Muhafız olarak yetiştiriliyor ya da iblisleri öldürmek üzere Avcı oluyor.

Ah bir de Apollon var! Apollon Tanrılar tarafından seçilmiş ve safkanların kullanabildiği 4 elemente de (Hava, ateş, su ve toprak) hakim bunun dışında beşinci elementi de kullanabiliyorlar. Bunun dışında en önemli özellikleri her nesilde sadece bir bir Apollon olması. Bu nesildeki Apollon ise Seth.

Dediğim gibi kitaba başlarken Seth'i merak ediyordum, sürekli ee hani nerde ne zaman gelecek diye bekledim, ve sanırım ben Seth'i biraz daha farklı düşünmüştüm yani okulda öğrenci ya da orada kalan biri olarak düşünmüştüm ama O Alex'in üvey babası ile beraber ortaya çıktı :/ Evet kitaba büyük renk kattığı doğru ve serinin diğer kitaplarında onunla ilgili çok daha fazla şey öğreneceğimizden eminim :)

Pek çok okuyucunun şimdiden koyu bir Seth hayranı olduğunun farkındayım ama Aiden'da çok sempatik bana göre ve verdiği kararlarda haksız sayılmaz. Sonuçta Safkanlar ve Melezler birlikte olamıyor ve olurlarsa cezanın esas kısmı Melezlere düşüyor. Aiden'da Alex'in eğitmenliğini yaptığı süre içerisinden ondan uzak durmaya çalışıyor.

İblisler (İblisler, Melez ve Safkanların kanlarında bulunan, Safkanlarda daha çok olan, "eter" adlı maddeyi içerek beslenen yaratıklar. Bir İblis, yine bir Safkan'ın dönüştürülmesi sonucu oluşuyor. ) sayesinde özellikle de Alex'in yakını olan bir tanesi sayesinde kitap boyunca olaylar birbirini takip ediyor. Bu da kitaba hareket katıyor.

Yazarın Yunan mitlerini romana adaptesi sayesinde okumak isteyenler için okunası hatta sevilesi bir seri, çeviri açısından da DEX iyi iş çıkarmış ve eminim devam kitapları için çok bekletmeyeceklerdir.
Son olarak kitap kapakları ayrıca hoş. :)

Profil Resmi
7 puan

Vampir Akademisine çok benziyordu, sadece konusu değil bazı olaylar ve hatta bazı diyaloglar bile benziyordu. Ama beni pek rahatsız etmedi bu. Aidan'e pek alışamadım, kesinlikle Dimitriyle karşılaştırılamaz :) Alex'de süper bi kız ama tabi Rose gibi olamaz o da :) Ama Seth'i sevdim şeker çocuk :)

11 yıl, 8 ay
Profil Resmi
10 puan

surukleyiciydi.

9 puan

fazla güzel

10 yıl, 11 ay
9 puan

Armentrout'un yarı tanrılardan hemotoi gibi bir ırk yaratması ve bunu kitaba böyle aktarması çok hoşuma gitti. Melez beni her yönden tatmin eden bir kitap oldu.

8 puan

Devamlı okur yorumları okuyordum ve serinin çok sevildiğini görüyordum. Bu da merak etmeme neden oluyordu ki sonunda kitabı okuyunca sevilmesinin sebebini fark ettim. Cidden güzel kurgulanmış fantastik bir kitap. Daha en başında olay başladı bir ara durgunlaşır gibi olduğu sıralarda arkadaşlık ilişkileri, aşk girdi araya sonra bir daha hızlandı ve işler karıştı... Kitapta hareket vardı ve sürüklüyordu bu benim bir kitapta aradığım ve nadir bulduğum bir özellik :))

Yazarın dilini zaten biliyordum. Akıcı, kolay okunabilen, insanı yormayan ama meraktan kitabı elinden bıraktırmayacak şekilde yazıyor, bunu Obsidiyen'i okuduktan sonra öğrenmiştim. Bu yüzden dilini sevdiğim ve tavsiye edeceğim bir yazar.

Kitabın kurgusunu oldukça özgün buldum. Farklı bir şeydi... Farklı yaratıklar, farklı olaylar ve farklı bir kurgu...

Öncelikle Alex, Aiden ve Seth üçlemesi arasındaki olaylar çok güzeldi ama asıl soluksuz okuduğum sahneler melezlerin, safkanların iblislere karşı verdikleri savaşlardı. Biraz yüzeysel bir yorum yapacağım yoksa kendimi tutamayıp kitap içeriğine gireceğim bu sefer kitabı henüz okumamış arkadaşlar rahatsız olacak. :)) Ama yine de Alex ve Aiden arasındaki yasak aşk çoook şekerdi demezsem içimde kalır. Benim asıl merak ettiğim şey Alex Apollyon olunca Seth'le mi olacak yoksa Aiden ile mi... :))

Ayrıca mitolojiye karşı hep bir ilgim olmuştur bana oldukça ilgi çekici gelmiştir ve kitabın da bu içeriği kapsaması benim açımdan harika bir şeydi. Daha bir zevk verdi. :))

Kitabı ben zevkle okudum ve ilk üç kitabı da peş peşe okuyacağım bu da bana daha ayrı bir zevk verecek :)) Eğer aşkla harmanlanmış oldukça özgün bir kurguya sahip fantastik kitap okumak istiyorsanız bu seriyi tavsiye ederim. Bence kaçırmayın okuyun :))

http://illekitap.blogspot.com/2013/05/jennifer-l-armentrout-melez.html

10 yıl, 11 ay
10 puan

çok övüldüğü için okumayı düşünmediğim, kapagını görünce hemen aldığım, okumaya başlayınca elimden bırakamadığım harika bir kitaptı.

10 yıl, 10 ay
10 puan

harikaydı...ama tek pişmanlığım seri bitmeden buna başlamış olmam..o yüzden kitaplar tamamlanıncaya kadar başlamayın derim ben...^o^

Profil Resmi
5 puan

http://kitapsarayii.blogspot.com/2013/08/melez-sozlesmeleri-serisi-1-melez-half.html

Kitabımız melez Alex'in ağzından anlatılıyor.Annesinin iblisler tarafın öldürülmesiyle kızımız dünyadan Akit'e geri dönüyor.(Akit:Safkan ve melezlerin okulu) burada 3 yıldır eksik kaldığı eğitimi için Aiden gönüllü oluyor.
Ders,dövüşler derken Aiden tabii ki bir şeyler hissediyor hatta Alex Aiden'a çocukluğundan beri bir şeyler
hissediyor.Derken bir gün Apollyon geliyor.(Apollyonu açıklamak istiyorum ama çok fazla şey var ve bu çok zor )Ve bazı hatta bir çok şey zamanla gün yüzüne çıkıyor.Bir sırrı öğrendiğinizde hımm bundan ötürüdür diyorsunuz ve bir bakmışsınız aslından başka bir şey yüzündenmiş.Sanırım Jenny beni bu kitabıyla şaşırtmayı başardı.Tahmin edemediğim şeyleri seviyorum.

Ben kitapta melez ve safkan ilişkisinin yasak olmasına uyuz oldum.Her adamım böyle olmalı mıydı şimdi bu hı hı o.O
Yeşilçamda hani ağaçtan ağaca koşan sevgililer gösterilir ya bunlar koşuyor ama bunlara her şey yasak.Ben bunu öğrendiğimde kitabı kapayıp şöyle bir etrafıma baktım.Acınası durumda olan birini görsem "Gel gel beraber ağlayalım." Diyebilirdim o derece.Neden Jenny? Neden yaptın bunu???

Ama asıl şok kitabın vampir akademiyle benzerliği bu baya sinir bozucu seriye devam etme konusunda kararsızım

5 puan

Aslında ilk 100 sayfada "yok artık hala devam ediyor taklit etmeye" diye diye okudum. Bildiğiniz Vampir Akademisi'nin başını alın, dampirleri melez, moroi'leri de safkan yapın... Buyrun... Kitap bu :D Acaba nereye gidecek diye okudum. Okudukça hoşuma gitmeye başladı. Yine de o benzerlik hissini bir türlü üzerimden atamadım. Allah'tan son 100 sayfada kendi hayal gücünü kullanmış yazar (birazcık) O da olaylarda değil de karakterlerde kullanmış.

Fena değildi. (Eh en sevdiğim fantastik serilerden birisine benziyor dediğime göre fena demem hoş olmaz) Devamını da okuyacağım. Düşük puan vermemin sebebi, taklit ettiği bir şeyi bir de bu kadar uluslararası düzeyde bastırmış olması :D

İnsan utanır yazar :D

10 puan

http://biryudumhayal.blogspot.com/2015/01/kitap-yorumu-melez-jennifer-l-armentrout.html

Profil Resmi
8 puan

fantastik romanları seven arkadaşlar sabırla okuyunuz devamını daha çok seveceksiniz. Azcık sabır

10 puan

Vampir Akademisinin Melez versyonu...

7 puan

Bu kitabı ilk okuduğumda bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim ama kitabı bir günde bitirdiğimde 'oha bu ne ara bitti bu neden bu kadar az olamaz yaa ' gibi tepkiler vermiştim ve beklentimden de çok çok çok yüksek bir kitap çıkmıştı ahh ahh o alev alev yanan gümüş grisi gözler beni benden aldı ne diyim okumayan çok şey kaybediyor bence bi an önce alıp okuyun!! :DDD

10 puan

Jennifer L. Armentrout ile Lux Serisinde tanıştım ve yazarımızı Çok sevdiğim için ... Melez Sözleşmesine Başladım... Seri oldukça farklı bir konu üzerinden yol almakta Fakat bi yönden kısa bi yönden Vampir Akademisini anımsattı bana.. Ama genel Olarak Melez sözleşmesi kitap geçişleri arasında gerçekten nefesimi Kesti diye bilirim ki Jennifer L. Armentrout yazarsa gerçekten yazıyor onu anladım ...

Okumaya zaman ayırmaya değicek ve okumaktan gerçekten hoşlanıcağınız bir seri diye bilirim ve Şuanda serinin son kitabının çıkmasını beklemekteyim ...

7 puan

http://kitaphayvaniningunlugu.blogspot.com/2012/08/kitap-yorumu-melez-jennifer-l-armentrout.html

Alex'e merhaba deyin! Tam adıyla Alexandria. Ama isminin kısa versiyonunu kullanmayı tercih ediyor. Alex, bir Melez. Evet, o Yunan Tanrılarının soyundan geliyor. Yani Hematoi ırkından. İki Hematoi'nin çocuğuna Safkan, Hematoi'yle bir insanın çocuğuna ise Melez deniyor. Alex'in annesi de bir Safkan, elbette bu durumda babası insan oluyor. Ama babasıyla hiç tanışmamış.

Alex, on dört yaşındayken annesi tarafından zorla denebilecek bir şekilde Akit'ten alınarak insan dünyasına karışmış. Akit, Safkanlar ve Melezler'in beraber eğitim gördüğü, dış dünyadan soyutlanmış bir adada yer alan bir tür okul. Burada Melezler, ya Safkanlar'ı korumak için Muhafız olarak yetiştiriliyor ya da iblisleri öldürmek üzere Avcı oluyor.

Üç yıl boyunca annesiyle beraber geçmişinden uzak yaşayan Alex'le bir iblis kovalamacası sırasında ilk kez karşılaşıyoruz. İblisler, Melez ve Safkanlar'ın kanlarında bulunan, Safkanlar'da daha çok olan, "eter" adlı maddeyi içerek beslenen şeytani yaratıklar. Bir İblis, yine bir Safkan'ın dönüştürülmesi sonucu oluşuyor. Annesi bu İblisler tarafından gözleri önünde öldürüldükten sonra Alex, tüm gücüyle yaratıklarla dövüşmeye devam ediyor. Elbette onun da bir sınırı var, Akit'te eğitim görmüş olmasına karşın üç yıl boyunca bu eğitimden uzak kalınca onların tamamen hakkından gelmesi imkansız. Tam bu sırada imdadına Aiden yetişiyor. Alex'in Akit'ten tanıdığı, siyah saçlı, gri gözlü ve yakışıklı Aiden onu kurtarıp okula geri götürüyor.

Aiden bir Safkan, aynı zamanda bir Avcı. Ve Alex, kesinlikle ondan çok hoşlanıyor. Hem de çok uzun zamandır. Ama şöyle bir sorun var ki; Melezlerle Safkanlar arasında ilişki yasak. Şüphesiz ve kati bir suretle.
.
Açıkça söylemek gerekirse, Melez'in büyük bir kısmı bana Vampir Akademisi serisini hatırlattı. Sanki oradaki Moroilerin yerini Safkanlar, dampirlerin yerini Melezler almış gibiydi. Üstelik keşke bunlarla sınırlı olsaydı. Aiden'ın, Alex'in eğitimini üstlenmesi Rose-Dimitri ilişkisine birebir çağrışım yaptı. Bu durumda İblisler de Vampir Akademisi'ndeki Strogoiler gibi göründüler gözüme. Hattâ Safkanların dört elementten birini kullanabiliyor olması üzerine tuz biber ekti. Bu yüzden ilk sayfalarında biraz göz devirdiğimi itiraf ediyorum. Fakat yavaş yavaş hikayenin içine çekilince bu benzerlikler görünmez hale geldi. Yazar üzerine bir de kurguya artı şeyler ekleyince tadından yenmez oldu.

Mesela; Apollyon miti. Apollyonlar Tanrılar tarafından seçilmiş Melez ya da Safkanlar. Onlar, dört elementi birden kullanabiliyorlar. Ekstra olarak beşinci elementi de bünyelerinde barındırıyorlar. Bir Avcı'dan çok daha çevik ve hızlılar. Kısacası Süper Yunan Ninjaları diyebiliriz. (Sanırım bu tabiri az önce uydurdum.) Her bir ömür boyunca bir Apollyon dünyaya geliyor. Alex'in dönemindeki ise Seth. Seth'in kitaba dahil olmasıyla hikaye kesinlikle daha eğlenceli bir hal aldı.


"Bir daha bu kadar salakça bir şey söylersen seni uykunda boğarım."
Altın kaşları kalktı. "Küçük Alex, birlikte yatmamızı mı teklif ediyorsun?"
O sonuca nasıl vardığına hayret etmiştim. Havluyu indirdim. "Ne? Hayır!"
"Yatakta yanımda yatmadıkça beni nasıl boğabilirsin ki?" Pis pis güldü. "Bir düşün bakalım."

Her sevdiğim kitapta (dişi içgüdülerim sağ olsun) bir erkek karaktere bağlanırım. Ama kesinlikle "bir" tanesine. Ama Melez'de Aiden ve Seth arasında karar vermek hayli zor oldu. Lâkin ne yalan söyleyeyim; Seth daha üstün geldi. Ne de olsa o Apollyon ve şey... sarışın.

Melez, Yunan Mitolojisi'ni günlük hayatı başarıyla harmanlamış, güldüren ve heyecanlandıran bir roman. Melez Sözleşmeleri serisinin devam kitaplarının çok daha iyi olacağı kitabın sonlarında net bir şekilde hissediliyor. Ve neyse ki, serisinin ikinci kitabı Safkan DEX'den çıktı bile!

Kapak görsellerine hayran kaldığım bu seriyi samimiyetle öneriyor, beklentilerimi boşa çıkarmamasını diliyorum.

Profil Resmi
9 puan

Tek kelimeyle harikaydı!

İlk sayfasından son sayfasına kadar soluksuz okudum. Alex'e bayıldım, harika bir kız! Aiden ve Seth! Başlarda Aiden taraftarıydım doğal olarak, sonradan Seth çıktı başımıza. Başlarda sevmemiştim ama kitabın sonuna doğru fikrim anında değişiverdi. Şimdi ikisi arasında tercih yapamıyorum bile. Bakalım Alex hangisini tercih edecek~

2. kitabı sabırsızlıkla bekliyorum! >.<

8 puan

"Ben bu seriyi sevdim."
http://hayalperestinzamanyolculugu.blogspot.com.tr/2014/03/melez-yorum.html

7 puan

Hiç beklemediğim kadar güzel bir kitaptı.Serilerinin diğer kitaplarınıda en kısa zamnada edineceğim.Okuması rahat akıp giden bir konuya sahip.Elinize aldığınızda kitabı birkaç sayfa okumaya başlıyorsunuz konuya gireyim derken bir bakmışsınız son sayfadasınız.

10 puan

Gerçekten muhteşem bir kitap devam kitapları da elimde onları okumak için sabırsızlanıyorum / bu arada aiden harikasın :-)

8 puan

İlk başta bana fena halde VA'ni anımsatan,tam vazgeçmek üzereyken ilginç şeylerin oluştuğu kitap:)Seri olarak çok güzeldi,son kitabı ölüp-bitip bekledik,okuduk,rahatladık:)

4 puan

sıkıldım feci kötüydü beklediğimden bu kitabı lux ile aynı yazarın yazdığını anlamak güç

10 puan

Kesinlikle mükemmel ve Vampir Akademisi ile kesinlikle eş değer tutumayın çok daha iyi.

10 puan

Okuduğum ikinci mitolojiyle ilgili kitaptı Melez.Beklentim fazla değildi.Konusuysa hoş gelmişti,zaten o aralar kafayı mitolojiyle bozmuştum.Başlar başlamaz çok sevdim,hemen kitaba bağlandım diyebilirim.Kurgu hoştu,karakterler hoştu.Çoğu kitabın aksine aksiyon çabuk başlamıştı ve bu çok hoşuma gitmişti.Şu kendini,gücünü ,ailesini vs. tanıma olayı çok fazla genelde.Ve böylece kitap su gibi geçti.Jennifer'ın okuduğum ikinci serisidir.Ve çoğu Obsidyen fanının aksine melez bana daha özel geliyor.Kısacası favorilerimden.benden söylemesi.

8 puan

Güzel bir kitaptı.Ama Vampir Akademisi Serisi'ne benzeyişi nedeniyle biraz puan kırmış olabilirim.Bakalım göreceğiz devamını,yine de heyecanlı gidiyor :)

geri 1 | 2