fndkkk

28 takip ettiği ve 63 takip edeni var. 740 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

fndkkk bir değerlendirme yaptı.
Büyücüler (The Magicians, #1)

5

Modern zamanda yasayan bir buyu okulu fikri guzelmis aslinda ama yazar tam oturtamamis gibi kurguyu. Bazi yerlerde kopuyor gidiyor konu sacma bi yerden devam ediyor. Karakterler de univ. okuyan gencler ama cocuktan beterler. Zaten egitim hakkinda cok bilgi vermemis yazar oylece gecistirmis , o kisimlar bi harry potter degil o acidan ama yine de bir tik doluluk beklerdim sahsen. Cunku sayfalar boyunca cocuklarin yaptiklari sacma sapan muhabbetleri ve sarhos olma cabalarini okuyorsunuz. Bir de kitabin icinde gecen kurgusal fillory hakkinda cok bilgi yok ustunkoru gecmis yazar, son bolumlerde cocuklar oraya dusene kadar ne oldugu konusunda oylece tahmin etmemizi falan bekledi sanirim.

Modern zamanda yasayan bir buyu okulu fikri guzelmis aslinda ama yazar tam oturtamamis gibi kurguyu. Bazi yerlerde kopuyor gidiyor konu sacma bi yerden devam ediyor. Karakterler de univ. okuyan gencler ama cocuktan beterler. Zaten egitim hakkinda cok... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 17 saat
fndkkk okumuş bitirmiş.
Büyücüler (The Magicians, #1)

Zekâsıyla yaşıtlarının arasından sıyrılan Quentin Coldwater, günlük hayatın monotonluğundan, Fillory adlı büyülü bir dünyada geçen fantastik kitapları okuyarak kaçmakta ama herkes gibi o da büyünün gerçek olmadığını düşünmektedir. Ta ki kendini New York’un kuzeyindeki çok gizli ve seçkin bir büyücülük okulunda bulana kadar. Burada dostluğu ve aşkı öğrenip hayal bile edemeyeceği doğaüstü bir güce erişen Quentin, günün birinde arkadaşlarıyla yaptığı inanılmaz bir keşifle eşsiz olduğu kadar tehlikeli ve karanlık bir yolculuğa çıkacaktır.

Büyücüler’de, kaprisleri, arzuları ve değişken duygularıyla gerçek dünyada yaşayan insanların büyü yapabildiği bir kurgu oluşturularak, iyi ile kötünün siyah ve beyaz gibi keskin çizgilerle ayrılmadığı, sevmenin cesaret gerektirdiği, güç için korkunç bedellerin ödendiği, özgün bir diyar yaratılıyor.

“Bir fincan açık çay, bir bardak viskinin yanında nasıl görünüyorsa Harry Potter da Büyücüler’le karşılaştırıldığında öyle görünüyor. Temelleri hem fantastik hem de ana akım kurgu geleneklerine dayanan bu roman, Oz ve Narnia kadar Harry’ye de göz kırpmasına rağmen Büyücüler’i çocuk kitabı olarak görme hatasına düşmeyin. Grossman’ın meselesi yetişkinlerle; hikâyesiyse karanlık, tehlikeli ve beklenmedik olaylarla dolu.”
–George R. R. Martin, Game of Thrones’un yazarı

“En son ne zaman bir kitabı bitirebilmek için eve koşarak gitmiştiniz? İşte bu kitap, o etkiyi yaratıyor. Büyücüler bugüne kadar yazılmış en göz kamaştırıcı, entelektüel ve zekâ dolu fantastik roman.”
–Gary Shteyngart

“Büyücüler, şimdiden klasikleşmiş gibi görünen, yetişkinlere yönelik büyüleyici, akıcı ve karanlık bir roman. Grossman’ın kelimeleri ve hayal gücünü bir büyü gibi kullanmasına, derin karakterlerine ve en önemlisi büyünün mucizevi ve tehlikeli dünyasına yaptığı harikulade yolculuğa hayran kaldım.”
–Kate Christensen, PEN/Faulkner ödüllü yazar

“Merak uyandırıcı, detaylı ve macera dolu… Lev Grossman, Harry Potter’ın serseri ve Amerikan versiyonu olan Quentin Coldwater’ın hayatından, fantastik bir dünyada geçen harika bir kendini bulma hikâyesi çıkarmış.”
–Junot Diaz, Pulitzer ödüllü yazar

“Büyücüler kelimenin her anlamıyla fantastik. Tuhaf, ilginç, gösterişli ve övgüleri sonuna kadar hak eden bir eser. Ustaca anlatılmış, muhteşem bir hikâye.”
–Scott Smith

Zekâsıyla yaşıtlarının arasından sıyrılan Quentin Coldwater, günlük hayatın monotonluğundan, Fillory adlı büyülü bir dünyada geçen fantastik kitapları okuyarak kaçmakta ama herkes gibi o da büyünün gerçek olmadığını düşünmektedir. Ta ki kendini New Y... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 17 saat
fndkkk bir değerlendirme yaptı.
Dul

6

Sonu belli bunu bastan hissediyorsunuz. Bir suru karakter koymus yazar sasirtmak icin ama sonuc degismiyor. Sadece iyi bi manipulasyon nasil olur, saglam olmayan bir iradeyi , psikolojiyi nasil yikar onu gormek sasirtti beni.

Sonu belli bunu bastan hissediyorsunuz. Bir suru karakter koymus yazar sasirtmak icin ama sonuc degismiyor. Sadece iyi bi manipulasyon nasil olur, saglam olmayan bir iradeyi , psikolojiyi nasil yikar onu gormek sasirtti beni.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 gün
fndkkk okumuş bitirmiş.
Dul

Sevgi dolu bir koca mı,
Yoksa kalpsiz bir çocuk katili mi?
Gerçeği yalnızca o biliyor.
Çocuk sahibi olmak için çıldıran bir kadın ve çocuk katili olduğu iddia edilen kocasının tüyler ürperten hikâyesi...

-Jean Taylor-
Jean Taylor'ın hayatı son derece sakin ve sıradan. Güzel bir ev, iyi bir koca… Kocası Glen onun hayalini kurduğu her şey, tam bir beyaz atlı prens… Fakat dünya tersine dönecek.

-Glen Taylor-
CANAVAR! Gazeteciler Glen'e bu ismi taktılar. Jean'in kocası Glen'in hayal bile edilemeyecek kadar korkunç bir suç işlediği söyleniyor. Kaçırdığı iddia edilen küçük kıza dair tek bir ize bile rastlanmadan yıllar geçerken karı kocanın hayatı sürekli gazetelerin ön sayfalarını süslüyor.

-Dul Jean Taylor-
Ama artık Glen öldü, Jean hayatında ilk kez tek başına ve hikâyeyi anlatıp anlatmamakta özgür...

Sırların gün yüzüne çıkma vakti geldi.

"Kayıp Kız'ı ve Trendeki Kız'ı sevdiyseniz bu kitabı kaçırmak istemezsiniz. Sürükleyici. Şok edici."
-Stephen King-

"Baş döndürücü bir psikolojik gerilim. Elimden bırakamadım."
-M. J. Arlidge-

"Kalp atışlarınızı hızlandıracak kadar sürükleyici bir çıkış romanı. Jean Taylor hem kahraman hem de antikahraman; saf ama uyanık, baskı altında kalan ama baskın da olabilen bir kadın. Kısacası tam anlamıyla merak uyandırıcı. Trendeki Kız'ı sevenlerin aklını başından alacağı kesin. Bir solukta ve tırnaklarımı kemirerek okudum."
-Catherine McKenzie-

"Korkunç bir suçun derinliklerine inerek kurbanlara, faile, polise ve diğer herkese ışık tutan çarpıcı bir psikolojik gerilim."
-Huffington Post-

"Çok beklenen bir gerilim romanının kapağında onun hızlıca satmasını sağlayacak 'sürükleyici' gibi övgü ifadelerinin yer alması çok da alışılmadık bir şey değil. Oysaki bu nadiren doğrudur. Ama ilk birkaç sayfasını okuduktan sonra Dul'un bütün övgüleri hak ettiğini anlayacaksınız. Feminist, etkileyici ve ürkütücü derecede gerçekçi bir hikâye. Rüyalarınıza girecek."
-The Independent-

"Bu kitap yüzünden gece geç vakitlere kadar uyanık kalacaksınız."
-Good Housekeeping-

"Barton bize başkaları tarafından kandırılabileceğimizi ama kendi kendimizi kandırmanın da bir o kadar kolay olduğunu hatırlatan müthiş bir hikâye kaleme almış."
-USA Today-

"Psikolojik gerilimde son nokta. Korkunç bir cinayetin, boğucu bir evliliğin ve bu evlilikte tarafların hem birbirlerine hem de kendilerine söyledikleri yalanların karanlık ve samimi hikâyesi… Sonu aklımı başımdan aldı."
-Lisa Gardner-

"Çözmekte zorlanacağınız bir kadın karakter ile sarsıcı olaylar bir araya gelmiş ve ortaya nefes kesici bir hikâye çıkmış."
-Woman & Home-

"Şaşırtıcı bir hikâye… Güvenilmez olsa da etkileyici bir karakterin ağzından kaleme alınmış. Aklınızı başınızdan alacak."
-Oprah.com-

"Jean karakteri kafa karıştırıcı bir yapboz gibi. Yazar gerilimi nasıl artıracağını iyi biliyor." -The New York Times-

"Korkunç bir suçun ayrıntılarının parça parça gözler önüne serilmesi ve bir evliliğin acımasızca irdelenmesi… Bilmek istedikleri en son şey gerçekler olduğunda insanların birbirlerine ve kendilerine söyledikleri yalanlara dair inanılmaz bir hikâye!"
-Entertainment Weekly

"Bu kitapta sıradan hayatlara, yani aldatmacanın gerçeğe dönüştüğü gri alanlara yön veren karanlık sırlar hiç gizlenmiyor. İnce ayrıntıların en az olay örgüsü kadar önemli olduğu kitaplardan." -Chicago Tribune-

"Bazı romanlar vardır ki okuyucuyu anında içine çeker ve son sayfaya kadar bırakmaz. Kütüphanenin o küçücük alanına bu kitap da eklendi. Dul, son zamanların en şüphe uyandırıcı karakterine hayat veren tüyler ürpertici bir gerilim romanı."
-The Sacramento Bee-

"Bu aldatmacalı psikolojik gerilim beni gerçekten büyüledi. Fiona Barton bizi bir karı kocanın ilişkisinin en karanlık noktalarına ve sakladıklara sırlara doğru bir yolculuğa çıkarıyor." -Linda Castillo-
(Tanıtım Bülteninden)

Sevgi dolu bir koca mı,
Yoksa kalpsiz bir çocuk katili mi?
Gerçeği yalnızca o biliyor.
Çocuk sahibi olmak için çıldıran bir kadın ve çocuk katili olduğu iddia edilen kocasının tüyler ürperten hikâyesi...

-Jean Taylor-
Jean Taylor'ın haya... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 gün
fndkkk bir değerlendirme yaptı.
Evernight Akademisi 5 - Balthazar

5

Seriyi bitireli epey oldugundan bu kitaba baslayinca epey bocaladim. Karakterler tam oturmadi gibi, hatirladigim hatta merak ettigim kitap bu degilmis gibi hissettim acikcasi. O yuzden tekrar basa donup serinin ozetlerini okudum. Yanlis hissetmemisim diger 4 kitap Bianca ile ilgiliyken bu kitap Skye ile devam ediyor. Balthazar'in gecmisi vs falan tamam ama bi tik zorlama yazilmis bir kitap hissi uyandirdi bende. Balthazar fantazisi son bulmasin demis sanki yazar.

Seriyi bitireli epey oldugundan bu kitaba baslayinca epey bocaladim. Karakterler tam oturmadi gibi, hatirladigim hatta merak ettigim kitap bu degilmis gibi hissettim acikcasi. O yuzden tekrar basa donup serinin ozetlerini okudum. Yanlis hissetmemisim... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 hafta
fndkkk okumuş bitirmiş.
Evernight Akademisi 5 - Balthazar

Yüzlerce Yıldır Yapayalnız Bir Vampir… Müttefiksiz ve Aşksız…

Balthazar, Evernight’ın insan öğrencilerinden Skye Tierney’ye yardım etmeyi kabul ettiğinde bunun ne kadar tehlikeli olabileceğinden habersizdir. Skye’ın yeni ortaya çıkan psişik güçleri, dört yüz yıl önce Balthazar ve ailesini katleden çekici ama acımasız vampir Redgrave’in dikkatini çekmiştir. Redgrave, Skye’ın güçlerini kendi hain planlarına alet etmek istemektedir.

Balthazar, Redgrave’i durdurmak ve uzun zamandır arzuladığı intikamı almak için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Redgrave’le savaşmak için bir araya gelen Skye ile Balthazar karşı konulamaz duyguların esiri olacak ve Balthazar, kendi yalnız dünyasını sonunda Skye’ın değiştirebileceğini fark edecektir…

Yasak aşk ve gerilimle dolu bu hikâyede Claudia Gray’in çoksatan Evernight Akademisi serisinin en sevilen karakterlerinden Balthazar, geçmişiyle hesaplaşıp kalbinin sesine kulak verecek.

“Romantizm, vampirler ve intikam duygusunun başarıyla harmanlandığı, genç okurların severek okuyacağı bir kitap.”
-VOYA
(Tanıtım Bülteninden)

Yüzlerce Yıldır Yapayalnız Bir Vampir… Müttefiksiz ve Aşksız…

Balthazar, Evernight’ın insan öğrencilerinden Skye Tierney’ye yardım etmeyi kabul ettiğinde bunun ne kadar tehlikeli olabileceğinden habersizdir. Skye’ın yeni ortaya çıkan psişik güçler... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 hafta
Daha Fazla Göster

fndkkk şu an ne okuyor?

Büyücü Kral (The Magicians, #2)

%0

Gizli Benliğiniz

%0

Favori Yazarları (8 yazar)

Favori yazarı yok.