Melez (Melez Sözleşmeleri, #1)

8 puan

Bu seri hakkında o kadar çok şey duydum ki bir alıp okuyayım dedim. Gün geçtikçe tamamlanmamış yada tamamı Türkçeye çevrilmemiş serilere karşı önyargılarım fazlalaşıyor ki ! Ama Seth'ten o kadar bahsedilmesine dayanamadım ve okumaya karar verdim.

İlk başlarda göz çarpan şey Vampir Akademisi ile olan benzerlik, insan bunun rahatsızlık vereceğini düşünüyor ama okudukça aslında sadece bir kaç benzerliğin olduğunu ve yazarların birbirinden farklı tarzlara sahip olduğunu anlıyorsunuz.

Çeviri olarak gerçekten çok iyiydi, son zamanlarda çevirinin de kitap açısından ne kadar önemli olduğunu görüyoruz, tanımlamalar Türkçeye iyi çevrilmiş.

Kitabın konusundan bahsetmeye gerek görmüyorum zira arka kapak içerik hakkında yeterli bilgiyi vermiş. Alex bir Melez, Yunan Tanrılarının soyundan geliyor. Hematoi ırkından, iki Hematoi'nin çocuğuna Safkan, Hematoi'yle bir insanın çocuğuna ise Melez deniyor. Alex'in annesi de bir Safkan, bu durumda babası insan oluyor. Ama babasıyla hiç tanışmamış.

Alex, on dört yaşındayken annesi tarafından Akit'ten alınarak insan dünyasına karışmış. Akit, Safkanlar ve Melezler'in beraber eğitim gördüğü bir yer bir nevi okul. Burada Melezler, ya Safkanları korumak için Muhafız olarak yetiştiriliyor ya da iblisleri öldürmek üzere Avcı oluyor.

Ah bir de Apollon var! Apollon Tanrılar tarafından seçilmiş ve safkanların kullanabildiği 4 elemente de (Hava, ateş, su ve toprak) hakim bunun dışında beşinci elementi de kullanabiliyorlar. Bunun dışında en önemli özellikleri her nesilde sadece bir bir Apollon olması. Bu nesildeki Apollon ise Seth.

Dediğim gibi kitaba başlarken Seth'i merak ediyordum, sürekli ee hani nerde ne zaman gelecek diye bekledim, ve sanırım ben Seth'i biraz daha farklı düşünmüştüm yani okulda öğrenci ya da orada kalan biri olarak düşünmüştüm ama O Alex'in üvey babası ile beraber ortaya çıktı :/ Evet kitaba büyük renk kattığı doğru ve serinin diğer kitaplarında onunla ilgili çok daha fazla şey öğreneceğimizden eminim :)

Pek çok okuyucunun şimdiden koyu bir Seth hayranı olduğunun farkındayım ama Aiden'da çok sempatik bana göre ve verdiği kararlarda haksız sayılmaz. Sonuçta Safkanlar ve Melezler birlikte olamıyor ve olurlarsa cezanın esas kısmı Melezlere düşüyor. Aiden'da Alex'in eğitmenliğini yaptığı süre içerisinden ondan uzak durmaya çalışıyor.

İblisler (İblisler, Melez ve Safkanların kanlarında bulunan, Safkanlarda daha çok olan, "eter" adlı maddeyi içerek beslenen yaratıklar. Bir İblis, yine bir Safkan'ın dönüştürülmesi sonucu oluşuyor. ) sayesinde özellikle de Alex'in yakını olan bir tanesi sayesinde kitap boyunca olaylar birbirini takip ediyor. Bu da kitaba hareket katıyor.

Yazarın Yunan mitlerini romana adaptesi sayesinde okumak isteyenler için okunası hatta sevilesi bir seri, çeviri açısından da DEX iyi iş çıkarmış ve eminim devam kitapları için çok bekletmeyeceklerdir.
Son olarak kitap kapakları ayrıca hoş. :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »