Fırsatçı (Love Me With Lies #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

BAYILDIM!!!!!!.....Kitabı bu kadar çok beğeneceğim hayatta aklıma gelmezdi.Son anda indirimden almıştım ve iyi ki de almışım.Kitapta her şey vardı.Aşk ,nefret ve intikam... Kesinlikle tavsiye ederim :)

9 yıl, 1 ay
8 puan

Kitap çok güzeldi.Akıcıydı,sürükleyiciydi.Caleb tam aşık olunası; Olivia saçı başı yolunasıydı. -,-

8 puan

Noah yüzünden verdim bu puanı! Kıl oldum ya (:

Ama kitap iyiydi o da ayrı mesele :)

10 yıl, 11 ay
5 puan

Ufff,nereden başlayacağım.Böyle kitapları üst üste nasıl seçiyorum anlamıyorum.Bir kitap hakkında doğru düzgün düşünemeyen olabilir mi ya? Ve ya ne hissettiğini bilmeyen? İşte bu kitap bütün herkese bu soruyu sordurtturuyor.(Bu arada belki biraz puanı düşük tutmuş olabilirim ama şu an gerçekten ne hissettiğimi bilemediğim için 5 veriyorum. 😅)
Bu kitaptan hem nefret ettim,hem de hoşlandım.Bu nasıl oluyor derseniz, "bilmom ki valla oluyomuş demekkiğğ" tepkimle karşılaşırsınız.Bu yüzden bana türkçe katli yaptırtmayın.😂😂
Kitap o kadar SIRADAN başladı ki goodreadsdaki puanları nasıl hak etmiş,yorum sitelerinde bu müthiş yorumları nasıl alabilmiş demedim değil (Bence hala o yorumları hak etmiyor ama neyse...).
Çoğu kişi Olivia'ya gıcık kapmış,ben kapamadım.Aslında gerçek olarak sevdim de.Tamam yaptıklarının hiçbiri doğru değil ama sevmiş be kız.Aşktan gözleri kör olmuş ki bunları yapabilsin.
Ben asıl Caleb'a bir yerde çok sinir oldum.Tamam orada Olivia'da kaşınıyordu ama Caleb onu hemen bırakmamalıydı.Centilmen ayaklarına yatıp 2 saniyede neredeyse kızı unuttu.Bir daha iletişime de geçmedi.Her neyse...
2.kitabın Leah'nın ağzından olduğunu duyunca kan beynime sıçradı,bütün seriyi bitirme şevkim kırıldı.Direk 3.kitaba atlamak istiyorum ama vicdanım el vermiyor.Seriyi bitir diyordu vicdanım,bitir ki yazar konusunda bir fikir edin.Öyle hemen kesip atma diyordu,yakışırmı bu sana ! 😂😂 (Güldür güldür hastası olarak kayıyor aklım bazen siz bana aldırmayın 😁)
Kitabın sonunu tahmin edemedim açıkçası.Hiç kimse tahmin edemez.Ama o kadar büyütecek bir şey de yoktu.Yani beni kitap pek fazla etkilemedi.
Velhasıl kelam,eğer benim okuma zevkime sahip kişiler varsa ben okumamanızı tavsiye ederim.Daha serinin gidişatını bilmiyorum ama az çok tahmin edebiliyorum.Bir günde bitirdim aslında ama pek sevemedim,o duyguları veremedi.Hoş hala çözemedim hangi duyguları verdiğini ama...

Profil Resmi
9 puan

Aaaah nasıl bir kitaptı bu. Aşkın en acayip, en sarsıcı, en güçlü ve en psikopat hâlini anlatmış yazar ve işin kötü tarafı bunu çok etkileyici bir şekilde yapmış olması. Sinir olsanız da elinizden bırakamıyorsunuz.

Profil Resmi
8 puan

http://vemutluson.blogspot.com/2013/09/tarryn-fisher-frsatc-kitap-yorumum.html

yorum , alıntı ve diger herşey blogumdadır :)<3

7 puan

"Ah, sevmekle ilgili sen ne bilirsin ki? Elde etmek için hiç hile yapmadın ki..."
http://benherneysemo.blogspot.com.tr/2014/03/frsatc-tarryn-fisher-love-me-with-lies-1.html

9 puan

Eh sonunda bu kitabi okudum ve bukadar uzun zaman beklettigim icin kizginim kendime !!!
Bir kizin bir erkek icin yapamiyacagi sey olmadigini guzel yorumlamis yazar. Kaybetme korkusu isteme arzulama ve geri kazanma!! Bir erkegin ozlemi ve geri kazanma istegi ne kadar birbirleri icinde dogru kisi olaalarda asamiycaklari birbiri ardina gelen problem ve sonunda itiraflar !!!
Beklesigim bir son degildi ama kesinlikle benim icin tatmin edici bir sondu !!!

9 puan

Üniversite ortamı ve kızın babasıyla ilgili sorunu olması bana önce Tatlı Bela kitabını hatırlattı.Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelmesi de düşündüğüm gibi sorun yaratmadı;aksine böyle olmasını sevdim.
Kitapla ilgili yorumları okuyunca Olivia'nın çok kötü şeyler yaptığını düşünmüştüm;ama sebeplerini de görünce kızı anladım.
Okuması kolay ve zevkli bir kitaptı.Sonunda kız mantığı da bulunca bence kitap olması gereken noktaya ulaştı. 2. kitabı okumak için sabırsızlanıyorum :)

10 puan

yahuuu!!! bu nasıl bir kitaptı anlayamadım... kitabı çok mu sevdim... yoksa idare eder mi buldum karar vermek için son sayfayı kapattıktan sonra bir düşünmek zorunda kaldım... şu an sevdim de karar kıldım...
vakitsizlikten 4 günde ancak okudum... ama inanın vaktim olsa bir gecede okurdum kesin...
konusu, anlatımı çok başkaydı... şaşırtıcı bir kitap diyebilirim sanırım...
evet aşk anlatılıyor ama böyle bencil,biraz kötü,mutluluk vaat etmeyen,
meydan savaşı gibi, intikam hırsı bürümüş,sinir bozan ama yine de vayy!! dedirttiren bir aşktı...
kitabın acayip konusunu ve işleyişini sevdim... son bölümler duygusal olarak patlamaların olduğu, vurucu bölümlerdi...
zaten kitabın anlatımı bir geçmişe bir günümüze gidip geldiği için sonuna varmadan tam olarak bu iki karakter neden ayrı anlayamıyorsunuz...
kafanızda bir fikir oluşuyor ama yazar açıklamak için bayaa beklemiş...
kadın karakter Olivia akıllara zarar bir kişilikti... zaten hikayeyi onun ağzından dinliyoruz...içimden sürekli saçını başını yolasım ve arada bir de onu bir güzel sarsmak geldi...
bu kadar kendine ve insanlara güvensiz, bu kadar saplantılı, bu kadar korkak bir kadın karakter daha okumadım... ama pis dövüşmekte usta onu da söylemeden geçemeyeceğim... intikam alayım derken kendine dünyayı zindan eden başka kadın karakter tanımam üstüne!!!!
ve bencilliği insanı çileden çıkarıyor kitap boyunca...
erkek karakter tarafından anlatılan bölüm olmadığı için onun düşünceleri konusunda tam bilgi sahibi değiliz okurken ama bu kitap boyunca en masum karakter o sanırım... bir de Olivia'nın rakibi Leah var...
en az onun kadar pis dövüşen cadaloz bir karakterdi....
ayyyy!!! ikisi bir delirtti beni...
şimdi bu kadar delirdim ama vallahi sevdim yahu kitabı...
baktım ki ne göreyim üç kitaplık bir serinin ilk kitabı bu...
ve ikinci kitap Leah, üçüncü kitap ise Caleb ile ilgili mevzulara sahip...
şimdi Aspendos Yayınevinden ricam seri bir an önce devam etsin lütfen...
meraktan çatlamayayım yani
bu kadar yazdım, yazdımmm, yazdımmm, siz buradan bu kitabı tavsiye ettiğimi anlayın lütfen

6 puan

Biran önce bitsin istedim
Kitabın konusu hoş ama sonu nasıl böyle biter anlamış değilim

Profil Resmi
10 puan

ben bu kitaba bayıldımm.. okumak isteyenler mutlaka okusunlar. seriye devam etmekteyim merakla :)

10 puan

Çok sarsıcı bir hikayeydi :s

9 puan

Gercekten cook begendim okurken kesin 10 puan vermeliyim bu kitaba diyordum aslinda ama olmadi o bir puani da son bolumler de ogrendigimiz ayrilik anlarindaki olaylardan kirdim. Olivia sucluymus gibi hissettirilmesinden hoslanmadim. Sacma sapan haltlar yapan adam zeytinyag gibi uste cikti kesinlikle kizin kendini o adama kizginlikla mahvetmesine uzuldum baska hic bir olaya degil ve ben sevdim gercekten cok sevdim Olivia karakterini yalanlarina oyunlarina ragmen kitabin sonu elbette tercih ettigim gibi degildi ama mutsuzdu da diyemem. Kitap tek bir an bile agir ilerlemedi zamansizlik icinde bile okumak icin cirpindim serinin diger kitaplari ve Tarryn Fisher kesinlikle takibimde..

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/10/tarryn-fisher-frsatc-love-me-with-lies-1.html

Allah'ım nasıl bir kitaptı bu yav!!!Hiç bu kadar entrikalı bir kitap okumamıştım hayır sonu da o kadar şaşırttı ki beni 'ne oluyoruz be?' dedim kitabı kapattığımda.

Öncelikle Tarryn Fisher'ın ülkemizde yayımlanan ilk kitabı ve aynı zamanda serinin de ilk kitabı.

Yalan dolan, entrika, kandırmaca ve sonunda hüsran ama aşk dolu bir kitaptı! Hani ne arasanız vardı yani o kadar!!!

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse;
Olivia, Caleb ile üniversite dönemlerinden tanışıyorlar ve bir şekilde sevgili olmayı başarıyorlar ancak ilişkileri Olivia'nın yüzünden yürümüyor ve ayrılıyorlar... Sonrasında ise aradan yıllar geçiyor ve bir gün Olivia ile Caleb'in yolları kesişiyor. Caleb bir kaza geçirmiş ve geçici hafıza kaybı yaşamıştır. Olivia ile yakınlaşıyorlar ve bu sırada Caleb'in kaza geçirmeden önceki nişanlısı Leah ortaya çıkıyo. Leah, bir şekilde Olivia'nın aklına giriyor ve Olivia tekrardan Caleb'i terk ediyor... Aradan yine yıllar geçiyor ve Caleb ile Olivia'nın yolları yine kesişiyor. Ama bu sefer Caleb Leah ile evli! Olivia aşkının değerini anlıyor ve.... işte daha fazlası için kitabı okumanız gerekmektedir!

Uyuz olunacak ama merak uyandırdığı için devamını da okuyacağınız bir kitap diyebilirim. Evet, Olivia'nın salaklıklarına saydırdım, Caleb'in aşkı için gösterdiği çabaya hayran kalırken Olivia'nın akılsızlığının bedelini ödemesine memnun oldum. Sonu ise... tam anlamıyla şok ediciydi!

Yok artık!

Yuh yani!

Bu tepkileri verdim kitabı okurken özellikle sonunu okurken cidden!

Serinin ikinci ve üçüncü kitaplarını aldım. Ha çok mu beğendim hayır, çok beğendiğimi söyleyemem ama dediğim gibi merakımı depreştirdi bu yüzden devamını da okuyacağım. Hani sonunda Olivia ve Caleb'e ne olacağını merak ettiğim için okuyacağım.

Alışılagelmişin dışında bir kurgu diyebilirim bu kitap için ve değişik bir şeyler arıyorsanız ve merakınızı uyandırıyorsa konusu bir tadın! :))

Ahh bu arada kitabın en beğendiğim yerleri Olivia ile Caleb'in tanışma kısımları, bu ikilinin geçmişe dönüş kısımlarındaki bölümler çok güzeldi :))

10 puan

yazarın kalemi sürükleyici.. severek okudum hatta kudurttu bu kitapta kesinlikle tavsiye ederim...

9 puan

Kitaba başladığımda beklentim yaz için güzel vakit geçirecek kolay okunan eğlenceli, romantik ve biraz tehlike barındıran genç yetişkin tarzı bir kitap okumaktı. Beklentimin çok dışında bir kitapla karşılaştım demeliyim. Biraz hayal kırıklığı yaratsa da ara sıra, kitabın toplamına baktığımda güzel bir kitap olduğunu görebiliyorum. Son 20-30 sayfası iyi ki okudum bu kitabı diye düşündürdü. Bu bir mutlu son kitabı değil. Aslında kitaptaki herkes için mutlu son var ama bu bir ya olsaydı - keşke kitabı. Güzeldi. Buruktu.

6 puan

Bir çok kişiden övgüler alınca bende seriyi tamamlayıp okumaya karar verdim,hay vermez olaydım ilk kitap yetti de arttı :)

Üniv. sıralarında başlayan güzel bir aşk hikayesi okumaya başladım derken kitap birden Yalan Rüzgarı'na döndü, okul sıralarından otuzlu yaşlara kadar karakterlerin, bilimum entrikalarına, sonu gelmez yalanlarına, saçma sapan ayrılıklarına, başka kişilere hatta evliliklere yelken açmalarına kadar ne ararsanız var..

Olivia bugüne kadar okuduğum en soğuk ve bencil karakter,Caleb gibi biriyle tanışması onun için büyük şanstı, ama tüm ruhsuzluğuyla ki neredeyse frijitliğiyle adamı kaybetmek için elinden geleni yaptı ve sonunda kaybetti çok şükür :) gerçi Caleb'in ona yıllar sonra oynadığı oyunda pek masumane değildi ama adama kızamıyorum, özellikle yıllar önce ayrıldıkları gece ki ben Caleb'a yaptığı şeyden dolayı çok da sövemedim :) Olivia'nın kendince aldığı intikam çok saçmaydı..

Aslında benim bu tarz kitaplarda anlamadığım bir şey var, birbirlerini böyle dellicesine hatta tapacak derecesinde seven insanların , kamuya bu kadar çabuk ve çok rahat bir biçimde açılabilmeleri :)

Kısacası karakterlerinin tümünün dengesiz olduğu bol entrikalı kitaplardan hoşlanıyorsanız kesinlikle seveceksiniz, ama ben sevemedim, zira ana karakterlerin bu kadar yalana, pisliğe boğulmuş olmaları hoşuma gitmedi, iş böyle olunca yaşadıkları o büyük aşk benim gözümde değersizleşiyor :)

8 puan

Olivia bir şeyi severse onu hayatından söküp atan biridir. Bilerek değil ama bilmeyerek de değildir. En son üç yıl önce gördüğü büyük aşkı Caleb'i görür. Terapiye gitmiş, onu unutmaya çalışmakla üç yılı geçmiş onu unuttuğunu sanmıştır. Fakat hala sevdiğini fark eder. Tesadüfen karşılaşmış gibi yapıp karşısına çıkar. Caleb onu tanımaz hafızasını kaybetmiştir. Olivia kim olduğunu söyleyemez. Tekrar karşılaşırlar ve Caleb böylece yeniden hayatına girer.

İkili üniversitedeyken tanışmıştır. Yakışıklı, zengin olan Caleb Drake kızlara gitmez kızlar ona giderdi. Olivia ile konuşmuştur fakat Olivia onu geri çevirmiştir. Okulun basket takımında olan Caleb'i tüm salon izlerken o Olivia'ı izlemiştir. Herkesin içinde basketi atarsa onunla çıkar mı diye sormuştur. Olivia ise kaçırırsa çıkacağını söyleyince Caleb kendisini küçük düşürüp atışı kaçırmıştır. Başka bir oyun kazanmaktansa Olivia'ı yakından tanımak onun için daha önemlidir. Oyunu bir kız için sabote ettiği haberleri yayılmış Olivia tanınmaya başlamıştır. Mecbur kaldığından Caleb ile görüşmüştür. Olivia'nın hayatında hataya yer yoktur. Ailesi ya da parası yoktur. Hayatında başarılı olmak için bir şansı vardır. Caleb ise hayatının dengesini altüst edecek türden dikkat dağıtıcı bir etkendir. Ondan etkilense de kaçmış birbirlerine uygun olmadıklarını söylemiştir. O günden sonra Caleb sözünü tutup karşısına çıkmamıştır. Olivia yeni ilişkiler denemeye karar verse de Caleb hep aklında olmuş onu unutamamıştır. Hep ilişkilerini takip etmiştir. Caleb'in kendisi gibi hukuk okuyan yeni sevgilisi ile yakınlaşıp bebeğini aldırması için onu destekleyip bebeği aldırması için yardım etmiştir. Bebek olayının duyulmasını sağlayıp ikilinin ayrılmasına sebep olmuştur. Diğer kızlar gibi boş olan Caleb'ı yakalama avına katılınca ilişkileri başlamıştır. Çok mutlu oldukları ilişkilerinde bir türlü söyleyemese de Caleb'i her şeyiyle sevmiştir. Caleb ona kim olduğunu öğretmiştir. Caleb kendisi için her şey olan ailesini ona tercih etmiş, Olivia orada olduğu için iyi bir fırsat olan iş teklifini reddetmiştir. Bir yatırım bankacısı olan Caleb üvey babasının şirketi için çalışmaya başlamıştır. Çok geçmeden Olivia onu ofisinde biriyle yakalamıştır. Caleb için bu Olivia'ı çok fazla isteyip onun kendisini istememesi ile alakalıdır. Onun duygularına uyabilmek için kendininkileri kenara bırakacak kadar çok sevmiş karşılığında aldığı soğukluk ve duygusal ilgisizlik olmuştur. Ona göre Olivia bencil, sert ve güzel hiçbir şeyin değerini bilmiyordur. Olivia mahvolduğundan onun canını yaktığından daha çok canını yakacak bir şey yapmaya karar vermiştir. O gece kalmayı planladıkları otele gitmiş ve hiç tanımadığı biriyle ilk kez birlikte olmuştur. Caleb gelince onu çok sevip, istediği için yaptığı şeyleri anlatmış en çok sevdiği sahip olduğu tek kişiyi intikam için incitmiştir. Yıkılan Caleb ise onu bir daha görmeyeceğini, yeniden seveceğini ama Olivia'nın canının hep acıyacağını hayatının her gününde onu hatırlayacağını söyler. Çünkü onun için doğru kişidir ama Olivia onu fırlatıp atmıştır. Böyle hayatından çıkan Caleb tekrar hayatına girer.

Olivia ona olanları anlatamayacağına karar verir. Sonunda hatırlayacaktır ve o gün gelene kadar onu tekrar elde etmiştir. Ona kendini hatırlatabilirdi. İkili yeniden görüşmeye başlar. Olivia istediğini elde etmiştir ama Caleb'in kim olduğunu öğrenince yanında olmayacağını düşünür. Zamanının sayılı olduğunu bilir. Caleb'in evlenme teklifi etmek üzere olduğu bir sevgilisi vardır ve Olivia ile Leah arasında savaş başlar. Olivia'nın evine girip her şeyini parçalayıp yerle bir eder ve kim olduğunu öğrenir. Olivia söyleyemesin diye Caleb'in telefonunu atar. Fakat Leah gerçek kimliğini söylememesi karşılığında gitmesini söyler. Olivia Caleb'in daha fazla incinmesini istemediğinden gider. Dört yıl sonra artık avukattır ve evlenme teklifi aldığı bir sevgilisi vardır. Tekrar taşınır. Yeni işinde özellikle istendiği için aldığı ilk davasında müşterisi Leah'ın kocası Caleb karşısına tekrar çıkar. Tanıdığı en iyi yalancı Olivia olduğundan davayı almasını ister. Olivia istemese de Caleb'in söylediği gibi ona borçludur ve suçlu olan karısını kurtarmayı başarır. Olivia gittikten sonra Caleb bir yıl boyunca onu aramıştır bulamayınca vazgeçmiştir.
Olivia arkadaşı ile Caleb'in evine girince nişanlısının Leah'ın arkadaşı olduğunu ve onu kullanarak kendisini Caleb'den uzaklaştırdığını öğrenir. Tekrar ortaya çıktığı içinde Leah hamile kalmaya çalışıyordur. Olivia öğrendiklerinden sonra nişanlısından ayrılıp karısı ile Roma da olan Caleb'in peşinden gider. Hayatının aşkını onunla tekrar birlikte olması gerektiğine inandırmak için gider. Bir şeyler sürekli onları tekrar bir araya getiriyordur karşılaşıp duruyorlardır ve birbirleri için yaratıldıklarını düşünür. Fakat uçakta tanıştığı Noah'ın söylediklerinden sonra fikri değişir kötülüğe kötülükle karşılık vermemeye karar verir. Onu çok sevdiğini kendisini unutmamasını söylerken onu hiç unutmayan Caleb oradadır onu duyar. Yıllarca hep Olivia'ı düşünmüştür. Hafızasını hiç kaybetmemiş onu bulmaya çalışmış gidebileceği yerlere gitmiştir. Karşılaştıkları gün orada olabileceği içine doğmuş temiz bir başlangıç yapmak isterken Olivia gitmiştir. İkisi de birbirini çok sevmiş, birbirlerini düşünmedikleri tek bir an olmamıştır. İkili birbirini unutmama sözü verip elveda öpücüğüyle ayrılır.
Caleb Olivia için dermanı olmayan hasreti olmuştur. Kötü biri olmuş, kendini kaybetmiş, kendini hiç bulamamıştır. Ona iyi olmayı öğreten, kendisiyle ilgili pek çok gerçeği gösteren Noah için değişmiştir. Kendisini seven bir kişiyi daha incitmeye cesaret edemediği için. Ona bayılsa da kalbi onda değildir. Nihayet birini kendinden çok sevmeyi öğrenmiştir ve finalde Noah ile evlenir

Farklı, değişik bir aşk hikayesiydi. Bir geçmiş bir günümüz olayları anlatıldı. Olivia sevemediğim bir karakter oldu güvensizliğinden, bencilliğinden sıkıldım. İki kadının sevdiği adamı elde etme yarışı, takıntılı aşık, entrika, aşk dolu kolay okunan, hemen biten bir kitaptı.

geri ileri