Fırsatçı (Love Me With Lies #1)

8 puan

Olivia bir şeyi severse onu hayatından söküp atan biridir. Bilerek değil ama bilmeyerek de değildir. En son üç yıl önce gördüğü büyük aşkı Caleb'i görür. Terapiye gitmiş, onu unutmaya çalışmakla üç yılı geçmiş onu unuttuğunu sanmıştır. Fakat hala sevdiğini fark eder. Tesadüfen karşılaşmış gibi yapıp karşısına çıkar. Caleb onu tanımaz hafızasını kaybetmiştir. Olivia kim olduğunu söyleyemez. Tekrar karşılaşırlar ve Caleb böylece yeniden hayatına girer.

İkili üniversitedeyken tanışmıştır. Yakışıklı, zengin olan Caleb Drake kızlara gitmez kızlar ona giderdi. Olivia ile konuşmuştur fakat Olivia onu geri çevirmiştir. Okulun basket takımında olan Caleb'i tüm salon izlerken o Olivia'ı izlemiştir. Herkesin içinde basketi atarsa onunla çıkar mı diye sormuştur. Olivia ise kaçırırsa çıkacağını söyleyince Caleb kendisini küçük düşürüp atışı kaçırmıştır. Başka bir oyun kazanmaktansa Olivia'ı yakından tanımak onun için daha önemlidir. Oyunu bir kız için sabote ettiği haberleri yayılmış Olivia tanınmaya başlamıştır. Mecbur kaldığından Caleb ile görüşmüştür. Olivia'nın hayatında hataya yer yoktur. Ailesi ya da parası yoktur. Hayatında başarılı olmak için bir şansı vardır. Caleb ise hayatının dengesini altüst edecek türden dikkat dağıtıcı bir etkendir. Ondan etkilense de kaçmış birbirlerine uygun olmadıklarını söylemiştir. O günden sonra Caleb sözünü tutup karşısına çıkmamıştır. Olivia yeni ilişkiler denemeye karar verse de Caleb hep aklında olmuş onu unutamamıştır. Hep ilişkilerini takip etmiştir. Caleb'in kendisi gibi hukuk okuyan yeni sevgilisi ile yakınlaşıp bebeğini aldırması için onu destekleyip bebeği aldırması için yardım etmiştir. Bebek olayının duyulmasını sağlayıp ikilinin ayrılmasına sebep olmuştur. Diğer kızlar gibi boş olan Caleb'ı yakalama avına katılınca ilişkileri başlamıştır. Çok mutlu oldukları ilişkilerinde bir türlü söyleyemese de Caleb'i her şeyiyle sevmiştir. Caleb ona kim olduğunu öğretmiştir. Caleb kendisi için her şey olan ailesini ona tercih etmiş, Olivia orada olduğu için iyi bir fırsat olan iş teklifini reddetmiştir. Bir yatırım bankacısı olan Caleb üvey babasının şirketi için çalışmaya başlamıştır. Çok geçmeden Olivia onu ofisinde biriyle yakalamıştır. Caleb için bu Olivia'ı çok fazla isteyip onun kendisini istememesi ile alakalıdır. Onun duygularına uyabilmek için kendininkileri kenara bırakacak kadar çok sevmiş karşılığında aldığı soğukluk ve duygusal ilgisizlik olmuştur. Ona göre Olivia bencil, sert ve güzel hiçbir şeyin değerini bilmiyordur. Olivia mahvolduğundan onun canını yaktığından daha çok canını yakacak bir şey yapmaya karar vermiştir. O gece kalmayı planladıkları otele gitmiş ve hiç tanımadığı biriyle ilk kez birlikte olmuştur. Caleb gelince onu çok sevip, istediği için yaptığı şeyleri anlatmış en çok sevdiği sahip olduğu tek kişiyi intikam için incitmiştir. Yıkılan Caleb ise onu bir daha görmeyeceğini, yeniden seveceğini ama Olivia'nın canının hep acıyacağını hayatının her gününde onu hatırlayacağını söyler. Çünkü onun için doğru kişidir ama Olivia onu fırlatıp atmıştır. Böyle hayatından çıkan Caleb tekrar hayatına girer.

Olivia ona olanları anlatamayacağına karar verir. Sonunda hatırlayacaktır ve o gün gelene kadar onu tekrar elde etmiştir. Ona kendini hatırlatabilirdi. İkili yeniden görüşmeye başlar. Olivia istediğini elde etmiştir ama Caleb'in kim olduğunu öğrenince yanında olmayacağını düşünür. Zamanının sayılı olduğunu bilir. Caleb'in evlenme teklifi etmek üzere olduğu bir sevgilisi vardır ve Olivia ile Leah arasında savaş başlar. Olivia'nın evine girip her şeyini parçalayıp yerle bir eder ve kim olduğunu öğrenir. Olivia söyleyemesin diye Caleb'in telefonunu atar. Fakat Leah gerçek kimliğini söylememesi karşılığında gitmesini söyler. Olivia Caleb'in daha fazla incinmesini istemediğinden gider. Dört yıl sonra artık avukattır ve evlenme teklifi aldığı bir sevgilisi vardır. Tekrar taşınır. Yeni işinde özellikle istendiği için aldığı ilk davasında müşterisi Leah'ın kocası Caleb karşısına tekrar çıkar. Tanıdığı en iyi yalancı Olivia olduğundan davayı almasını ister. Olivia istemese de Caleb'in söylediği gibi ona borçludur ve suçlu olan karısını kurtarmayı başarır. Olivia gittikten sonra Caleb bir yıl boyunca onu aramıştır bulamayınca vazgeçmiştir.
Olivia arkadaşı ile Caleb'in evine girince nişanlısının Leah'ın arkadaşı olduğunu ve onu kullanarak kendisini Caleb'den uzaklaştırdığını öğrenir. Tekrar ortaya çıktığı içinde Leah hamile kalmaya çalışıyordur. Olivia öğrendiklerinden sonra nişanlısından ayrılıp karısı ile Roma da olan Caleb'in peşinden gider. Hayatının aşkını onunla tekrar birlikte olması gerektiğine inandırmak için gider. Bir şeyler sürekli onları tekrar bir araya getiriyordur karşılaşıp duruyorlardır ve birbirleri için yaratıldıklarını düşünür. Fakat uçakta tanıştığı Noah'ın söylediklerinden sonra fikri değişir kötülüğe kötülükle karşılık vermemeye karar verir. Onu çok sevdiğini kendisini unutmamasını söylerken onu hiç unutmayan Caleb oradadır onu duyar. Yıllarca hep Olivia'ı düşünmüştür. Hafızasını hiç kaybetmemiş onu bulmaya çalışmış gidebileceği yerlere gitmiştir. Karşılaştıkları gün orada olabileceği içine doğmuş temiz bir başlangıç yapmak isterken Olivia gitmiştir. İkisi de birbirini çok sevmiş, birbirlerini düşünmedikleri tek bir an olmamıştır. İkili birbirini unutmama sözü verip elveda öpücüğüyle ayrılır.
Caleb Olivia için dermanı olmayan hasreti olmuştur. Kötü biri olmuş, kendini kaybetmiş, kendini hiç bulamamıştır. Ona iyi olmayı öğreten, kendisiyle ilgili pek çok gerçeği gösteren Noah için değişmiştir. Kendisini seven bir kişiyi daha incitmeye cesaret edemediği için. Ona bayılsa da kalbi onda değildir. Nihayet birini kendinden çok sevmeyi öğrenmiştir ve finalde Noah ile evlenir

Farklı, değişik bir aşk hikayesiydi. Bir geçmiş bir günümüz olayları anlatıldı. Olivia sevemediğim bir karakter oldu güvensizliğinden, bencilliğinden sıkıldım. İki kadının sevdiği adamı elde etme yarışı, takıntılı aşık, entrika, aşk dolu kolay okunan, hemen biten bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »