Tutku Oyunları (Tutku Oyunları Serisi, #1)

Aşk, günahlarla yoğrulmuş bir oyunu bozabilir mi?

Claire Nichols, kusursuz hayatların, büyülü masalların ardında en kötü kâbusların yaşanabileceğinden habersizdi. Ta ki onunla tanışana kadar; Anthony Rawlings. Zorba, acımasız, gözü kara. Fakat aynı zamanda zengin, kibar, güçlü ve nefesleri kesecek kadar yakışıklı.

Parıltılı yaşamların gürültüsünden uzak, sıradan bir barmen olan Claire, onun tatlı tuzağına düştüğünde ise artık her şey için çok geçti. Nefretin bile çekici geldiği bu dünyada, tutku ve şehvet dolu bir oyunun en önemli parçasıydı artık.

Bu oyunun sınırları yok ama kuralları var. Hayatta kalmaksa ancak kurallarla mümkün. "Kimse onun kurallarının sonuçlarından kaçamaz."
-Alfred A. Montapert-

Aşk, günahlarla yoğrulmuş bir oyunu bozabilir mi?

Claire Nichols, kusursuz hayatların, büyülü masalların ardında en kötü kâbusların yaşanabileceğinden habersizdi. Ta ki onunla tanışana kadar; Anthony Rawlings. Zorba, acımasız, gözü kara. Fakat aynı zamanda zengin, kibar, güçlü ve nefesleri kesecek kadar yakışıklı.

Parıltılı yaşamların gürültüsünden uzak, sıradan bir barmen olan Claire, onun tatlı tuzağına düştüğünde ise artık her şey için çok geçti. Nefretin bile çekici geldiği bu dünyada, tutku ve şehvet dolu bir oyunun en önemli parçasıydı artık.

Bu oyunun sınırları yok ama kuralları var. Hayatta kalmaksa ancak kurallarla mümkün. "Kimse onun kurallarının sonuçlarından kaçamaz."
-Alfred A. Montapert-


Değerlendirmeler

değerlendirme
3 puan

Bir kadın olarak bu kitabı beğenmem İMKANSIZ. Kitaptaki içerikten çok –ki bahsedildiği kadar çok ayrıntıya girilmemişti- Claire Nichols’a yapılan aşağılamalar. Ve Bu ana karakterin seçme şansı varken bile bu eziyete katlanması beni çileden çıkardı. Birinci saçmalık buydu. İkinci saçmalık ise bir peçeteye yapılan anlaşma ve bu anlaşma üzerinde yürüyen 600 küsur bomboş sayfa! Eğer yazar okuyucuya eziyet etmek için yazmışsa başarılı olduğunu belirtmeliyim. İki günümü boşa harcadığıma mı üzüleyim yoksa büyük umutlarla başlayıp hayal kırıklığına uğradığıma mı karar veremiyorum.
Anthony Rawlings, kötü bir karakter. Bekledim iyi yönleri gelecek mi diye. Psikolojik bir sorun yüzünden böyle olmasını (böyle bir klasiğe bile razıydım.) umdum. Ama hayır. Kitap boyu bir kadının neden böyle saçma şeylere (kısıtlamalar, kilit altında tutulmalar, şiddete uğramalar.) katlandığını sorguladım durdum. Ve cevabını alamadım. Kitap size bunların cevabını vermiyor. Aksine, daha çok soru katıyor kafanıza. Böyle bir sondan sonra 2. kitabın Dallas dizisini aratmayacağına eminim. Tek övebileceğim yanı yazarın olay kurgusunu iyi bir şekilde düzenlemesi. Tahmin edilmeyen bir son tahmin edilmeyen davranışlar silsilesi. Ama geçmişten olan kesitler beni gerçeğe yakınlaştırdı. Hatta tahminim tuttu da desem yerli yerinde olur.
Claire Nichols, güçlü bir karakter mi değil mi anlatması zordu. Yaşatılan onca şeyden sonra dik durması etkilese de diğer davranışları yüzünden bu gözümde değersiz kaldı. Bunun dışında ki tüm özellikleri onun güçsüz oluğunu gösteriyor. 1.si bu adam seni zorla alıkoydu ve zorla istemediğin bir sürü davranış sergiledi. Bunları ne çabuk unuttun da onun bir ömür boyu sorusuna olumlu cevap verdin. 2.si bütün yaşadıkların adamın normal olmadığını göstermedi mi? Zeki bir karakter olmadığını burada kanıtlamış oldu.
İçeriğe geçecek olursam; Claire çalıştığı barda Anthony ile karşılaşıyor(!) ve ondan etkileniyor. Adam daha sonra onu yemeğe çıkartıyor. Ve böylece her şey başlıyor. Koca evde yaşadığı olaylar gün gün size aktarılıyor. O kadar özet gibi ve yüzeyseldi ki bana göre. Tek detaya indikleri yer ya kızın şiddet gördüğü ya da yanlış bir şey olacağı zamanlardı. Onun dışında. Fiji’ye gittik. Şöyle yaptık böyle yaptık tarzındaydı anlatım. Anthony, Claire’in tüm özgürlüklerini elinde alıyor. Telefon, internet, arkadaşlarla bağ kurma, ablasıyla görüşme bunların hepsini elinden alıyor. Ve bir sene sonra bunları yavaşça tekrar veriyor. Peki, kızın tepkisi. Sanki bunları elinden alan o değilmiş gibi sevinip ona teşekkür etmesi ve onun iyi biri olduğunu düşünmesi. Ablasıyla görüşmesine izin verdiğinde de bu tepkiyi görmek sinirlerimi iyice bozdu. Asıl kötü ve son darbe ise, onunda yavaş yavaş bu düzeni istemesi alışmasıydı. Bence okumayın. Bunlar benim görüşlerim ama bana kalırsa kurgunun iyi olması dışında bu kitap hiçbir şeydi.

8 yıl, 6 ay
6 puan

45 yaşındaki psikopat sapık Anthony'nin 26 yaşındaki Claire'i kaçırıp tecavüz etmesiyle hikaye başlıyor 😠 Okurken nasıl sinir oldum anlatamam.Anthony karşimda olsaydi kesin döverdim o derece delirtti beni.Claire her şeyi çok cabuk kabullendi fakat sonunda gözünü açabildi ( biraz geç oldu).Kitabin adiyla içeriği hic uyusmuyor .Kitap tam anlamıyla erotik değil arkadaşlar.Değişik bir kurgusu vardi.Genel olarak öfkeyle okudum.Son kisimlari daha iyiydi bence.İşin perde arkasini o zaman öğreniyoruz.Devamini kitaba bayildigimdan değil sirf meraktan okuyucagim.Bu arada Anthony'i kara listeme aldim.Bakalim devaminda ne ş...zlik yapacak.

8 yıl, 4 ay
4 puan

Kitapta sadece 2 şey hoşuma gitti. Biri olay örgüsü, diğeri de anlatımın 3. tekil şahıstan yapılmış olması.

Kitap son 100 sayfaya kadar aşırı sıkıcı diyebilirim. 648 sayfa bu kitap için fazlaydı. En çekilmez kısımları evlendikten sora sürekli tatile çıkmalarıydı. Sırf bu yüzden atlayarak okudum.

Fazla sıkılma+yarım günde okuma sonucu kitabın sonundan bir şey anlamamıştım. Berfin sağ olsun baya yardımcı oldu anlamamda :)

Tony en nefret ettiğim erkek karakterler arasındaki yerini almayı başardı. Adam manyaklıkta Brenda Joyce'ün Gönülçelen kitabındaki Rolfe ile yarışacak türden.

Kitap erotik tür dense de erotizm adına bir şey yoktu ama sizi sinir krizine sokabilecek durumlar fazlasıyla mevcut örneğin kadına şiddet, aşırı baskıcılık... eğer dayanabilirim derseniz bir bakın derim.

Aslında 2. kitabı okumayı düşünmüyordum ama 2. daha güzel olduğu söyleniyor. O açıdan bir şans daha vereceğim seriye.

8 yıl, 6 ay
8 puan

#AleathaRomig / #TutkuOyunları az önce bitti ve ben de bittim. Bu nasıl kitap bu nasıl bir son arkadaş 😱
Devam kitabını istiyorum. Suan su dakika su salise hem de!!!

Kitabı kısaca nasıl anlatsam hicc bilemiyorum. Anthony karakteri aşırı aşırı tuhaftı. Bazen cidden sevgisine inandığım sahneler bile oldu ama o sondan sonra bu iki zır deli karakteri nasıl bir araya getireceksin Aleatha bacım cidden cok merak ediyorum.

Böylesine psikopat (gerçekten kötü😖) bir adamın, normale dönmesi mümkün mü cidden??? Claire karakterine ne desem onu da bilemiyorum. Yani tüm bu yaşadıkları planliydi ve kız piyon gibi uydu bilmeden. Açıkçası intikam planlarini feci merak ediyorum. O arabaya binmek icin bunca zaman beklemen bile hataydi bebegim😂

Ayrıca şu tarih şeylerine de bayıldım. 22 ay sonunda hapiste ölüm, 22 ay Tony ile birliktelik ve hazin son falan😂 yazar hanim biraz detaycı degil mi? 😀

Son olarak Sophia'ya degineyim. Yavrucum yemekten ve ickiden ne zarar gelirdi de ne demekkkk!!! Azıcık büyük sözü dinle. Yabancilarin verdigi seyleri yeme ve icmeeee😂😂😂 Bu millet bunca yıl gazoza ilaç atan Nuri Alço'dan ders çıkardı ama tabi sizde örnek teşkil edecek adam yoktu😂 Anthony çıktı sonunda artık siz de yoğurdu ufleyip yersiniz😂😂😂

Şaka bir yana kitap cidden çok tuhaf bir konuda. Çoğu sahnede çok sinir oldum ama böyle bir kurguyu yazar nasıl ve niye yazmış diye de merak edip durdum. Aksi gibi de akıcı ve devamında ne olacak soruları oluşturan bir eser. Kısaca 2.kitap ne zaman çıkıyor @arkadyabitter 😂

9 puan

Tutku Oyunları beni şaşırttı. Olumsuz yorumlara rağmen, umduğumdan çok iyi bulduğum bir kitap oldu.Tamam içeriği yani bir kadına yapılan sözlü ve fiziksel baskı ve şiddet hiçbir zaman hiçbir şekilde kabul edilemez fakat kitabın her sayfası merakla okunacak kadar iyiydi bence.
Bir intikam hikayesinin anlatıldığı kitap ismi yüzünden yanlış anlaşılabilir.Okuduğum kitap kesinlikle aşk romanı değildi.26 yaşındaki bir kadının üzerinde uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet oldukça başarılı bir şekilde anlatılmış.Bu da okuyucuya geçmiş ki bU şiddeti kabul etmediklerini bir şekilde göstermişler.Bu arada ben Claire kızamıyorum.Psikopat,sadist Antony'i sevmesi bana çok garip gelmedi. ( Stokholm sendromu diye bir şey var dimi ama ;) Adam istemediği sürece yanından ayrılamayacağını bildiği için onu kabullenmeyi ve iyi yanlarını görmeyi kendine şartlamış.Sonuçta her hareketinin bir sonucu olduğunu ve bu sonuca Antony'nin karar verdiğini biliyor.
Kısacası kitap karakterleriyle akılda kalıcı.Yazar yaşananları başarılı bir şekilde okuyucuya abartmadan aktarmış.Tek sıkıntı Antony ve yaptıklarını bir türlü kabul edemiyor olmam..Ayrıca kitap sonuylada beni şaşırtı.İntikam bekliyordum ama bu kadarını değil..Bu yüzden ikinci kitabı hemen okumam lazım.





7 yıl, 10 ay
8 puan

Kitabı beğendim, bence olumsuz yorumlar da kitabın etkileyiciliğini gösteriyor.. Burada kadına yapılan hareketler kadın olduğu için değil tamamen intikam duygusu ile hareket eden ruhsal olarak dengeyi tamamen sıfırın altına almış bir erkek karakterimiz tarafından yapılıyor!! Anthony bir psikopat!!! Claire'e sunulan diğer seçeneği tercih etmemesi bizleri kızdırsada bence kitapta ipucu ile o seçeneğin hiçbir zaman varolmayacağını belirterek sinirlenme durumunuzu yumuşatıyor.. İlk başta stockholm'ü tutmuş bu kızcağızın dedikten sonra aslında daha geniş yelpazede düşünen güçlü bir kadın karakter olduğunu görüyoruz. Bölümlere ayırma olayı zaten kızın olaylara tepkisini güzel bir şekilde yansıtmış... Detaylı bir anlatım yok(şiddet,cinsel içerikli bölümlerde, bu da kitabın çok ağır gelmemesini sağladı bende) genel olarak erotik olmayan kitaplar erotik çıkarken bu kitapta erotik imajı verilip dram çıkan bir kitap var karşımıza... Beni etkiledi,sürükleyici bir hikaye...Ancak yaklaşık 250- 500 arası gereksiz bir uzatma olmuş kitap 400 sayfada aktarılabilecekken aradaki uzatmalar okuyucuyu yoruyor...Geçmiş ile ilgili kısa bölümler zaten bizleri sona hazırlayıp ay hadi bakalım ne olacak diyerek 640'lara ulaşıp hadi ama 2. kitap hemen çıkmalı dedirtiyor :) tavsiye ediyorum kadınların gücünü bir kere daha görebileceğiniz bir kitap umarım claire anthony'ye dersini verir deyip güzel bir sözü paylaşayım ''İntikam soğuk yenen bir yemektir!'' :) Bastır Claire arkandayız....

8 yıl, 1 ay
8 puan

orta kısımları çok sıkıcı olsa da vurucu sonuyla aklımda kalan bir kitaptı. Adamdan gerçekten nefret edeceksiniz. Kötü olmanın hakkını vermiş. Umarım ikinci kitap çabucak gelir.

10 puan

Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan birisiydi diyebilirim,yazarın kitabın girişinde belirttiği psikolojik ve fiziksel şiddet uyarısını dikkate almak lazım :(

Bu kitapta bütün hayatını intikam duygusu üzerine kurmuş,oldukça zeki,başarılı,ve hasta bir adamın masum insanların hayatlarını nasıl alt üst ettiğini okuyoruz...

Claire bir meteorolog,çalıştığı kanal satılınca işsiz kalıp barmenlik yapmaya başlıyor,ebeveynlerini bir kazada kaybetmiş yalnız yaşıyor,kızkardeşi ve onun avukat eşi John tek ailesi diyebiliriz..

Bir gün Claire'in çalıştığı bara, kırklı yaşların ortalarında,işinde oldukça başarılı,yakışıklı,karizmatik,ultra zengin baklavalı bir sapık, pardon adam geliyor ve hikaye başlıyor :) tüm detaylara dikkat etmek gerek bu kitapta, zira aklınıza bile gelmeyecek olayların arkasından bu psikomanyağımız çıkıyor :)

Anthony Rawlings, namı diyar boyu devrilesice diyorum ben kendisine :) yukarıda saydığım özellikleriyle tüm kadınların rüyalarını süslüyor,tabi sayısız şirketleri,serveti ve sosyetenin bir numaralı ismi olmasının etkiside büyük :) ve bu adam sadece Claire'in hayatını mahfetmekle kalmıyor onun hayatına dahil olmuş olan herkes bu fırtınadan nasibini alıyor...

Anthony'nin kızı etkilemesi çokta zor olmuyor ki bu Claire'in yaptığı ilk hata, asıl bomba hatayı sonlara doğru yapıyor,Claire'e kızdığım çok yer oldu, yeni tanıdığı bir adamla yediği ilk yemek sonrası otelinde sabahlamaya kalkması çok saçmaydı, tabi sonrasında gözünü hiç bilmediği bir evde, kilitli bir odada, üstelikte yüzünde ve vücudunda işkence izleriyle açabilme olasılığını hesaba katmamıştı..( böyle bir şey kimin aklına gelir ki )

Yalnız Claire hep o odada mahsur kalmadı zamanla yaşadığı ev ve çevresine,sonrasın da insan içine çıkma şansına sahip oldu tabi Anthony'nin izin verdiği zamanlarda ve sürelerde ....

Anthony bir psikomanyak bu adamı sevmek için bir neden aramayın,zira ben bulamadım ama ille de çocukluğuna ineceğim diyorsanız inin ama bırakın o orada kalsın siz geri dönün :))

Kitapta sıkıldığım kısımlar vardı elbette, mesela Claire'in yaptığı pahalı alışverişlerden,dağıttığı bahşişlerden,aldığı pahalı markaların isimlerinden ve çıktıkları tatillerin uzun anlatımından dolayı fenalık geldi ama o kısımları çok dikkatle okuyun zira hepsinin bir nedeni var ve Anthony'nin şu sözünü aklınızdan çıkarmayın..

" Görüntü Her Şeydir"


http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2016/01/tutku-oyunlari-yorum.html#more

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/09/aleatha-romig-tutku-oyunlar.html


~~~*~~~
Kişiyi başarılı kılan koşullar değildir. Kişinin o koşullara nasıl teki verdiğidir.
~~~*~~~

Yok artık! Yuh yani... nasıl yaaa.... Nee??? Cidden mi???

Eee devamı nerede? Son mu? Sıradaki kitap hani...

Tarzında tepkilere sebep olan bir sonu var kitabı... yoruma kitabın sonuyla başladımsa düşünün artık nasıl şaşırtıcı bir sonu olduğunu.

Aleatha Romig'in Consequences Serisinin ilk kitabı aynı zamanda yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı Tutku Oyunları, her ne kadar aşk romanı -romance- kategorisinde yer alsa da türle pek alakası olmadığını söyleyebilirim. Daha çok gizem biraz gerilim, şiddet içerdiği bir gerçek. Kategorilendirilmesinde cinselliğinde olduğu gözlemleniyor ama o kısım yok denecek kadar az çünkü cinsellik kitapta önemli bir nokta değil. Önemli ve üstünde durulan kısım anlatılanın altındakiler... ve sonundaki gerçekler...

~~~*~~~
Bay Rawlings kimsenin kendisi üzerinde hakimiyet kurmasına izin vermez.
Bu nedenle eğer size karşı duyguları olduğunu itiraf ederse kontrolü elden bırakmış olur ve bağışlayın ama bu onu korkutuyor.

~~~*~~~

Akıcı, merak uyandırıcı, sinir bozucu, nefret ettirici, zaman zaman bazı detaylarla belki sıkıcı ama fazlasıyla şaşırtıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sanırım ilk defa bir kitapta erkek karaktere ölüp bitmeyecek, kadın karakterin yerinde olmak istemeyeceğim. Anthony'den nefret ettim ama Claire'i de sevdim diyemem. Tamam Anthony psikopattı peki Claire sen neydin? Bir psikopata katlanmak ne be!

Size tavsiyem kitabı oturup tümünü okumayın, sinirlerinize zarar verebilir! Ama sonunu sessiz sedasız, tamamen odaklanarak okuyun, çünkü sizi fazlasıyla şaşırtacak!

Bu kitaba nasıl yorum yapabilirim bilmiyorum, çünkü söyleyeceğim her bir kelime kitap içeriğine girecek diye endişeleniyorum.

Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, Claire... be gerizekalı... Anthony gibi bir adama evet dedin, hadi dedin... itaat ettin hadi iyi ettin! Kadın... gördün mü boyunun posunu... adam sana borcun ödendi dediğinde yapacağın tek şey arkana bakmadan kaçmaktı! Şimdi gördün belanı!

Anthony, adamım... sustum! Bu adama söylenecek her kelime yetersiz!

Kitap cidden şaşırtıcıydı! Hele son bölümler bütün kitaptaki olayların sebebini açıklıyordu ve henüz oyunun bitmediğini gösteriyordu!

Seriyi takip edeceğim, merakımdan... Anthony'nin nasıl durdurulacağını merak ettiğim takip edeceğim.

Vay canına... uzun zamandır beni bu kadar şaşırtan ve yok artık dedirten bir kitap okumamıştım! Kitabın kurgusundan değil ama Anthony yüzünden kitaba 5 üzerinden 3 verirdim ama o son yok mu? O sona ben 4 veririm arkadaş... yaklaşık olarak son 100 sayfa... bombaydı!

Serinin sonunu merak ediyorum. Claire nasıl temize çıkacak? Anthony ne zaman duracak? Daha da önemlisi bu ikilinin sonu ne olacak?

Seriyi okuma sebebi... ikinci kitap lütfen? =)

Ahh, bir de bu notum yazara... bölüm başlarındaki sözler... alıntı olan sözler... süperdi! :)

8 yıl, 7 ay
8 puan

adı başka bir tür olduğunu düşündürtüyor ama gerilim yüklü bir kitaptı. ikinci kitabı sabırsızlıkla bekleyeceğim.


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, Ekosan Matbaacılık, 640 sayfa
Ağustos2015 tarihinde, Arkadya Bitter Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789759998257
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

evil_thing Berfin. boleyn_anne inci Irmak Dönmez
45 kişi

Okumak İsteyenler

Ckmksm peresstt tarçınportakal 1212zafre
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski