Tutku Oyunları (Tutku Oyunları Serisi, #1)

3 puan

Bir kadın olarak bu kitabı beğenmem İMKANSIZ. Kitaptaki içerikten çok –ki bahsedildiği kadar çok ayrıntıya girilmemişti- Claire Nichols’a yapılan aşağılamalar. Ve Bu ana karakterin seçme şansı varken bile bu eziyete katlanması beni çileden çıkardı. Birinci saçmalık buydu. İkinci saçmalık ise bir peçeteye yapılan anlaşma ve bu anlaşma üzerinde yürüyen 600 küsur bomboş sayfa! Eğer yazar okuyucuya eziyet etmek için yazmışsa başarılı olduğunu belirtmeliyim. İki günümü boşa harcadığıma mı üzüleyim yoksa büyük umutlarla başlayıp hayal kırıklığına uğradığıma mı karar veremiyorum.
Anthony Rawlings, kötü bir karakter. Bekledim iyi yönleri gelecek mi diye. Psikolojik bir sorun yüzünden böyle olmasını (böyle bir klasiğe bile razıydım.) umdum. Ama hayır. Kitap boyu bir kadının neden böyle saçma şeylere (kısıtlamalar, kilit altında tutulmalar, şiddete uğramalar.) katlandığını sorguladım durdum. Ve cevabını alamadım. Kitap size bunların cevabını vermiyor. Aksine, daha çok soru katıyor kafanıza. Böyle bir sondan sonra 2. kitabın Dallas dizisini aratmayacağına eminim. Tek övebileceğim yanı yazarın olay kurgusunu iyi bir şekilde düzenlemesi. Tahmin edilmeyen bir son tahmin edilmeyen davranışlar silsilesi. Ama geçmişten olan kesitler beni gerçeğe yakınlaştırdı. Hatta tahminim tuttu da desem yerli yerinde olur.
Claire Nichols, güçlü bir karakter mi değil mi anlatması zordu. Yaşatılan onca şeyden sonra dik durması etkilese de diğer davranışları yüzünden bu gözümde değersiz kaldı. Bunun dışında ki tüm özellikleri onun güçsüz oluğunu gösteriyor. 1.si bu adam seni zorla alıkoydu ve zorla istemediğin bir sürü davranış sergiledi. Bunları ne çabuk unuttun da onun bir ömür boyu sorusuna olumlu cevap verdin. 2.si bütün yaşadıkların adamın normal olmadığını göstermedi mi? Zeki bir karakter olmadığını burada kanıtlamış oldu.
İçeriğe geçecek olursam; Claire çalıştığı barda Anthony ile karşılaşıyor(!) ve ondan etkileniyor. Adam daha sonra onu yemeğe çıkartıyor. Ve böylece her şey başlıyor. Koca evde yaşadığı olaylar gün gün size aktarılıyor. O kadar özet gibi ve yüzeyseldi ki bana göre. Tek detaya indikleri yer ya kızın şiddet gördüğü ya da yanlış bir şey olacağı zamanlardı. Onun dışında. Fiji’ye gittik. Şöyle yaptık böyle yaptık tarzındaydı anlatım. Anthony, Claire’in tüm özgürlüklerini elinde alıyor. Telefon, internet, arkadaşlarla bağ kurma, ablasıyla görüşme bunların hepsini elinden alıyor. Ve bir sene sonra bunları yavaşça tekrar veriyor. Peki, kızın tepkisi. Sanki bunları elinden alan o değilmiş gibi sevinip ona teşekkür etmesi ve onun iyi biri olduğunu düşünmesi. Ablasıyla görüşmesine izin verdiğinde de bu tepkiyi görmek sinirlerimi iyice bozdu. Asıl kötü ve son darbe ise, onunda yavaş yavaş bu düzeni istemesi alışmasıydı. Bence okumayın. Bunlar benim görüşlerim ama bana kalırsa kurgunun iyi olması dışında bu kitap hiçbir şeydi.

8 yıl, 6 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 5 arası yorum gösteriliyor, toplam 5 yorum.
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Bu kitabi herkes çok begenmis.Şimdi senin yorumu okuyunca pişman oldum aldigima.Çünkü zevklerimiz birbirine benziyor.ne diyeyim hem sana hem de bana gecmis olsun 😞

8 yıl, 6 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Aslında beğene bilirsin belki yani kurguda seni şaşırtacak bir son ve sondaki şoku yaşayalım diye dizayn edilmiş davranışlar var ama bunun dışında her şey sıkıcı ve sinir bozucuydu kıza olan şeyler ve verdiği tepkiler beni soğuttu. Ve bu uzun kitabın neredeyse hepsi bu davranışları içeriyor. Kısır döngü gibi. Sağ ol canım 

8 yıl, 6 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Maggie kitap elimde olduğu için mecburen okuyacağim.İnsallah beğenirim 😄👍

8 yıl, 6 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

LadyMaria, dediğin gibi kitabı beğenen sayısı çok fazla ve Goodreads'a göre ilerleyen kitaplar 4.40 ve üzeri puanlar almış. İstersen bir şans ver derim kitaba ama Berfin'in de dediği gibi sıkılacağın fazla yerler olabilir.

2. kitap çıktığında bence ikiniz de onun pdf şeklinde çıkmasını bekleyin. Belki dedikleri gibi 2. kitap ilkinden daha da güzeldir. Ben büyük ihtimal öyle yapacağım ki bunu da pdf şeklinde okumuş biriyim. Yine de siz bilirsiniz.

8 yıl, 6 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Yorumuna kesinlikle katılıyorum. Olay kurgusu gerçekten iyi şekilde dizayn edilmişti ki kitabı okutan tek yön budu benim gözümde.

Kitap gerçekten boş bir kitap son 50 sayfa harici. Kitapta durumlar dediğin gibi aşırı yüzeyseldi. Sadece kızın şiddet göreceği veya yanlış bir şey olacağı zamanlar biraz detaylıydı. Evlendiklerinden sonra sürekli tatil yapıp durdular. O kadar tatil maceraları görmesek de olurdu hatta ben oralarda baya sayfa atladım diyebilirim.

Clarie'ye gelince. Bana kalırsa Tony ile tanışıncaya kadar o kadar güçsüz bir karakter olduğunu sanmıyorum. Yeri geldiğinde cevap vermesini bilebilen biriymiş gibi durdu gözümde (tabi geçmişinde). Ama adam onu öyle bir ezdi,aşağıladı ki iyice korkak birine dönüştü. Hele o hastanelik olduğu bölümde artık adamdan deli gibi korktuğu çok belliydi. Evlilik teklifini bu yüzden kabul etti bence; aşık olduğu için değil korktuğu ve kafası iyice karıştığı için. Çünkü adam dengesiz hareketleriyle kadının kafasını iyice allak bullak etti. Kısacası adama karşı olan korkusunu aşk zannediyor bence.

Ve ben Clarie teklifi reddetse idi Tony'nin onu bırakacağını hiç sanmıyorum.Yeni baskılarıyla kızı akıl hastası yapması garantiydi benim gözümde.

Ben kitabı bir günde okuyup bitirdim ki çoğu sayfasını da atlamış bir şekilde ama söylemeye utanıyorum şaşırtıcı sonuna rağmen Tony'nin amacını hiç anlayamadım :D Evet intikam istedi ama neden? Clarie ile ne alakası vardı bütün bunların? Ben çözemedim. Belki sen anladıysan bana özel mesaj aracılığıyla şu durumu özet geçersen sevinirim :) Çünkü verdiğim puan çok sağlıklı bir puan değil, olayı anladığımda hoşuma giderse 4 yaparım sanırım puanı.

8 yıl, 6 ay     
« geri ileri »