İngiliz Gelin Annabel (Highlanders, #1)

Asla evleneceğini düşünmemişti. Annesi ansızın onu manastırdan alıp eve götürmek için geldiğinde, Annabel bir rahibe olmak için yemin etmek üzereydi... Böylece, evden kaçan ablasının nişanlısı olan İskoç lorduyla evlenebilecekti!

Bir eş olmakla, bir ev idare etmekle ve özellikle gerdek gecesiyle ilgili hiçbir şey bilmiyordu. Asla âşık olacağını düşünmemişti. Ross MacKay, Annabel'i gördüğü andan itibaren, utangaç ve tatlı müstakbel eşine vurulmuştu...

Annabel'in bedeninin kıvrımlarının da ayrı bir lütuf olduğunu düşünmüştü. Ancak, bir düşman Annabel'in hayatını tehdit edince, Ross onu İskoçya'ya götürdü. Annabel evlenmeyi planladığı kadın olmasa da, arzuladığı tek kadındı.
(Tanıtım Bülteninden)

Asla evleneceğini düşünmemişti. Annesi ansızın onu manastırdan alıp eve götürmek için geldiğinde, Annabel bir rahibe olmak için yemin etmek üzereydi... Böylece, evden kaçan ablasının nişanlısı olan İskoç lorduyla evlenebilecekti!

Bir eş olmakla, bir ev idare etmekle ve özellikle gerdek gecesiyle ilgili hiçbir şey bilmiyordu. Asla âşık olacağını düşünmemişti. Ross MacKay, Annabel'i gördüğü andan itibaren, utangaç ve tatlı müstakbel eşine vurulmuştu...

Annabel'in bedeninin kıvrımlarının da ayrı bir lütuf olduğunu düşünmüştü. Ancak, bir düşman Annabel'in hayatını tehdit edince, Ross onu İskoçya'ya götürdü. Annabel evlenmeyi planladığı kadın olmasa da, arzuladığı tek kadındı.
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Okurken kitabın adı keşke "Saf Gelin Annabell" olsaymış dedim. :) Kitabın çevirisini pek sevmedim.İçerik olarak da pek tatmin olduğumu söyleyemem.En azından takastan aldığım için mutluyum.Satın alsaydım cidden çok üzülürdüm.Gerçi devam kitabını önceden almak gibi bir hata yaptım. Umarım devam kitabı daha güzeldir.

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/04/lynsay-sands-ingiliz-gelin-annabel.html

Yeni İskoç kitabımız, yeni yazarımız Olimpos Yayınları'ndan geldi. Biliyorsunuz ben İskoçları severim, dolayısıyla onların olduğu kitapları da ayrı bir severim bunu biliyorsunuz :) İşte bir İskoç kitabı daha diyerek yorumuma başlıyorum :)

Lynsay Sands, daha önce adını duymamış olduğum bir yazardı, ama kalemini beğendim.Kurgusu güzeldi, gereksiz uzatmalardan kaçınılmış ve zaman zaman eğlenceli diyalogların olduğu güzel bir tarihi aşk romanıydı. Çeviri de güzeldi ,ufak tefek imla hataları vardı ama onları da saymazsak İskoç severlere tavsiye edeceğim bir kitaptı diyebilirim.

Konusuna kısaca değinmek gerekirse; Ablasının, başka bir adamla kaçmasının sonucunda manastırda yetişmiş olan Annabel, ablasının evlenmesi gereken adamla evlendirilir. Tabi bu apar topar manastırdan getirilip, her şeyden son anda haberinin olması da cabası. Ross, babasının zamanında vermiş olduğu sözü tutmak için İngiliz topraklarına gelerek, evlenmesi gereken büyük kız yerine küçük kız olan Annabel ile evlenir. Tabi bundan şikayetçi olmaz çünkü Annabel'i daha ilk gördüğü anda onun çekimine kapılmıştır.
Biraz etine dolgun olan Annabel, Ross gibi bir adamla evlenmiş olmanın ve onun ilgisinin üzerinde olmasını verdiği şaşkınlıkla yeni evindeki hayatına alışmaya çalışırken uğradığı saldırılar sonrasında hayatları renklenir.

Renklenir dediğime bakmayın bir okur için renklenir, hareket geliyor ama karakterler için oldukça endişe verici olduğu değişmez bir gerçek :)

Neyse, tabi bu saldırıların ardındakileri araştırmaya başlarlar derken olaylar ilerler de ilerler...

Bu kitabı tanımlamak için en ideal üç kelime kesinlikle, hareketli, romantik ve eğlenceli olurdu. Saldırılar kitaba hareket katarken Ross'un Annabel'e davranışları romantik ve Annabel'in bazı davranışları ise eğlenceliydi.

Kitabı okumaya başlamamla bitirmem bir oldu,nasıl oldu anlamadım ama oldukça akıcı bir şekilde bitiverdi. Bu yüzden kitabı sevdiğimi söylemeliyim.

Kitap "An English Bride in Scotland" serisinin ilk kitabıydı diğerlerini beklemede olacağım :)

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, Olimpos tarihi aşk romanı türündeki kapak tasarımları çok iyi, bu tarzı bozmadan ilerlemesini canı gönülden istiyorum :)

Kitabı beğendim, çabuk bitti ve tadı damağımızda kaldı ama yazar tam olması gerekeni yapmış ve kurguyu olması gerektiği gibi bitirmiş...

Beğendim, eğer tarihi aşk romanı okuruysanız bir el atın ;)

7 puan

Yeni bir yazara merhaba dedim Lynsay Sands.Güzel sayılabilecek bir İsloçya historicali idi..Kitap da gereksiz uzatmalar ayrıntılar yoktu.. Çeviri konusunda en azından beni rahatsız eden bir aksama yoktu ancak basımdan mı son okumadan mı kaynaklandığını bilemediğim imla hataları vardı..Yine de beni rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Ancak konu ve işleyiş bakımından yazar fazla uzatmadan kitabı yazmış bitirmiş gibi geldi bana.
Kadın kahraman erkek kahramandan daha atak ve cesaretli idi. Alfa erkeği olarak kurgulanan Ross MacKay''ı pasif buldum ne yazık ki.Keşke bu kadar basit bir erkek karakter olmasaydı. Adam da hiçbir problem sorun yoktu her yönden neredeyse mükemmel bir adam dı.
Kadın kahramanın hiç gün yüzü görmemiş bir rahibe olmasına rağmen her şeye çok çabuk uyum sağladı. Neredeyse hiç zorlanmadı. .
Güzel bir konusu olan çok heyecanı olmayan bir İskoç Historicali idi.
Kitabın en sevdiğim yeri kapağı idi. Roman kahramanlarını temsil eden kapak çok güzel idi.
Umarım bu diğer yayınevlerine de örnek olur.
Historical ve İskoç tarihi aşk romanlarını seviyorsanız bunu da seveceksiniz..

9 puan

Annabel'in ablası ailenin büyük çocuğu ve mirasçısı olduğundan evleri Waverly'i nasıl idare edeceğini öğrenmek için evde kalmıştır. Evde kalması için bir neden olmadığından,ablasına göre daha tombul,çirkin olduğundan onunla evlenecek bir lord bulmak fazla paraya mal olacağı düşüncesi ile Annabel yedi yaşında manastıra gönderilmiştir. Burada rahibe olmak için çabalasa da iyi bir öğrenci olamadığı dilini,sinirlerini,iştahını tutamadığı için sürekli kendisini kırbaçlaması gibi cezalar almıştır. Hayatı böyle geçerken on dört sene sonra annesi gelir ve yanına eşya bile almasına izin vermeden eve götürür. Seyis ile kaçan ve babasının evlatlıktan,mirastan reddettiği ablası yerine evlenmek üzere getirilmiştir.

Ross MacKay bir İskoç olduğu halde adamlarının dehşete kapılmasına sebep olmasına rağmen bir İngiliz ile nişanlanmıştır. Çünkü Waverly lordu yirmi sene önce babasının hayatını kurtarmış ve sonradan ikili arkadaş olup iki aile arasında evlilik ile dostluklarını sağlamlaştırmak istemişlerdir. Bu yüzden adamın en büyük kızı ile nişanlanmıştır. Ross dört sene önce evliliği gerçekleştirmek istese de beyliğin lideri olan babası ölünce zor anlar yaşamıştır. Kuzeni yirmi üç yaşında bu işle başa çıkamayacağını söyleyip toprak sahibi unvanını almaya çalışmıştır. Amcaları da dahil olunca aile farklı gruplara ayrılmıştır. Ross da son üç yılını kuzenini yenip ailenin kendisini lider olarak kabul etmesini sağlamaya çalışarak geçirmiştir. Bunu başarınca da evlilik için harekete geçer. Karşısına diğer kardeş çıksa da gerçekleri sakladıkları halde öğrense de Annabel'i beğenir ve ikili hemen evlenir.

Rahibe olmak için yetiştirilmiş, nasıl eş olunur ev idare edilir bilmeyen Annabel, kendisini umursamayan bir yabancı olan anne ve babasından ayrılıp başka bir yabancı olan kocası ile gider. İşler korktuğu gibi gitmez ve hiç görmediği bir konfora,hizmete sahip olur. Yeni evine hayatına alışmaya çalışırken kocasını da tanımaya yakınlaşmaya başlar. Evlendikleri günden itibaren uğradığı saldırılar,yeni hayatı,aşkı derken kitap hemen bitiyor.

Yeni bir yazar yeni bir kitap. Yazım hataları,bölüm sonlarının belirsizliği fazla olsa da yazarı beğendim. Güzel bir kurgusu olan sıkmayan eğlenceli bir kitaptı. İkili iyiydi fakat kadın karakter daha ön plandaydı erkek ona göre daha pasifti. Erkeğin bayıldığı kadın karakterin onu sürükleyerek taşıyıp kurtardığı bir bölüm bile vardı. Annabel'in tüm ailesi özellikle baş belası ablası sinir bozucuydu.Severek okuduğum,sıkmayan, güzel bir kitaptı.

7 puan

Basit ama eğlenceli bir kitap. Annabel'in saf halleri beni hem güldürdü hem üzdü. Olayların gidişatı iyi kurgulanmıştı. Sevdim :)


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 328 sayfa
Nisan2015 tarihinde, Olimpos Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786056540769

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Medes persephone. firat sd mucdem
25 kişi

Okumak İsteyenler

Lulu Marley
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski