Bir Lordu Dize Getirmenin On Yolu (Love By Numbers, #2)

Ülkenin en çok satan kadın dergisi, çapkın bekâr Nicholas St. John’u evlenilecek en gözde lord ilan ettiğinde genç adamın hayatı tam bir cehenneme dönüşür. Nereye giderse gitsin eş arayan hanımlar ve onların anneleri ile kuşatılmaya başlar. Leighton Dükü’nün kayıp kız kardeşini bulma görevi onu bu azap(!) dolu hayattan kurtaracak mükemmel bir tekliftir ve tam zamanında gelmiştir. Geçmişinde Bulan -avcı- adıyla bilinen Nick için bu görev çocuk oyuncağıdır ve bekâr kadınlardan uzaklaşması için harika bir bahanedir. Ama yakışıklı, zengin, cesur ve akıllı bir aristokrat kaderinden ne kadar kaçabilir ki?

Leydi Isabel içinse hayat hiç kolay değildir. Bakması gereken döküntü bir ev, okula göndermesi gereken küçük bir kont ve saklaması gereken bir düzine kadar kadın vardır. Buna karşılık elindeki para edecek tek şey annesinden yadigâr heykellerdir. Kısacası, herkesin ağzını sulandıran bir avdır.

Ve av ile avcı karşılaştıklarında tüm roller allak bullak olacaktır…

Ülkenin en çok satan kadın dergisi, çapkın bekâr Nicholas St. John’u evlenilecek en gözde lord ilan ettiğinde genç adamın hayatı tam bir cehenneme dönüşür. Nereye giderse gitsin eş arayan hanımlar ve onların anneleri ile kuşatılmaya başlar. Leighton Dükü’nün kayıp kız kardeşini bulma görevi onu bu azap(!) dolu hayattan kurtaracak mükemmel bir tekliftir ve tam zamanında gelmiştir. Geçmişinde Bulan -avcı- adıyla bilinen Nick için bu görev çocuk oyuncağıdır ve bekâr kadınlardan uzaklaşması için harika bir bahanedir. Ama yakışıklı, zengin, cesur ve akıllı bir aristokrat kaderinden ne kadar kaçabilir ki?

Leydi Isabel içinse hayat hiç kolay değildir. Bakması gereken döküntü bir ev, okula göndermesi gereken küçük bir kont ve saklaması gereken bir düzine kadar kadın vardır. Buna karşılık elindeki para edecek tek şey annesinden yadigâr heykellerdir. Kısacası, herkesin ağzını sulandıran bir avdır.

Ve av ile avcı karşılaştıklarında tüm roller allak bullak olacaktır…


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Bu sefer olmamıştı yavv.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2017/02/sarah-maclean-bir-lordu-dize-getirmenin.html

5 puan

Nick'in hikayesi daha ilginc olur diye dusunmustum,sonucta ikizlerden agirbasli ve ilgi cekici olan oydu,biraz cilginca seyler bekledim ama fazla siradan geldi bana. Zaten Isabel'in zorlama hareketleri filan da cok sıktı beni. Pek hos bir cift olamamislardi bence.

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/10/bir-lordu-dize-getirmenin-on-yolu-love.html

Sarah Maclean'ın bu kitabını nasıl uzun süre okumamışım da kitaplığımda bekletmişim anlamadım.

Aslında benim yaptığım hata bu kitabın, serinin ilk kitabından daha düşük seviyede olacağını düşünmemdi karakter açısından.

Ama benim gibi düşünenlere söyleyeyim hiç de öyle değilmiş. Serinin üç baş erkek karakterinden en sevdiğim, bana göre en hödük olmayan kişiydi Nicholas St. John.

Yardıma ihtiyacı olan kadınları çatısının altına toplayıp onlara yardım eden, okuması en keyifli leydilerden Isabel ile yıllarını casusuluk ve hükümet adına kaçakları yakalamakla geçirdikten sonra ülkesine dönen, Ralston markisinin ikiz kardeşi Nick mükemmel bir ikili olmuşlar bana göre.
Ortada bulunması gereken biri olunca ikilinin yollarının kesişmesi kaçınılmaz oldu elbette.

Ulusal harekatımız bayrakları asma işi bu kitapta da devreye girebilir çünkü kitapta yardımcı karakterlerden biri Türk'tü. Adı Dorukhan, namı diğer Rock olan iri kıyım karakterimizi şahsen daha çok görmek isterdim.

Yazarın kalemi zaten çok iyi, bunun yanı sıra çeviri de iyi olunca kitap su gibi akıp gitti. Isabel ve Nick'in aralarındaki etkileşime değinmiyorum bile. Mükemmeldi... Isabel'in düştüğü ikilemler, sorumlulukları, sağolsun damat adayımız da pek bir dürüsttü amaçları hakkında.

Minerva Evi'nin kızları ise bence ayrıca okunmayı hak ediyorlardı. Yazar çıkardı mı bilmiyorum ama bu tarz bir şey yazması bence çok iyi olurdu.

Okurken güldüğüm, üzüldüğüm, aşık olduğum bu kitabı hatta seriyi tarihi aşk severlerin kaçırdığını düşünmüyorum. Türe yeni başlayanlar ya da başlayacaklar için ise güzel alternatiflerden.

10 puan

efsaneydiiii... Yazar ne yazsa zaten benim için efsane ama kitap gerçekten çok iyiydi. Sadece tek sorun olaylar 10 güne sığdırılmıştı o da sorun değildi aslında belki başka biri on gün içinde işlse olayları gözüme batabilirdi ama Sarah olunca işler değişiyor onun dışında da diyaloglar olaylar harikaydı şimdi sıra serinin son benimse en merak ettiğim kitabında.
"Leydi İsabel. Bir kez daha tuhaf şartlar altında karşılaşıyoruz."
Isabel hızlıca, hatta belli belirsiz bir reveransla selam verdi. Nick, Isabel'in tek amacının gözlerini ondan kaçırmak olduğunu tahmin etti. "Lord Nicholas. Davet edilmeden ortaya çıkıp durmayı kesseniz sizi temin ederim daha az tuhaf görünürdüm."
"Size asla tuhafsınız demedim. Eşsiz, evet. Merak uyandırıcı, kesinlikle. Ama asla tuhaf değil."

10 puan

Serinin ikinci kitabı ilk kitaptan tanıdığımız ikiz kardeş Nicholas St. John'ın kitabı.
Nicholas bir dergide evlenilecek en gözde lord seçilmiştir. Bu yüzden hem genç kızların hemde ailelerinin ilgi odağıdır. Artık bir av olduğundan saklanmaya karar verir. Bu sırada Leighton Dükü iki haftadır kayıp olan kız kardeşini bulması için Bulan lakaplı Nick'den yardım ister. Nick kayıpları bulma işini bırakmış olsa da peşine düşen ısrarcı taliplerden kurtulmak için, Türk olan yakın arkadaşı ile araştırma işine girişir.

Isabel Towsend bir kont kızıdır ama babasını yıllardır görmemiştir. Babası iki çocuğunu ve karısını taşrada bırakıp skandallarla dolu bir hayat yaşamak için Londra'ya gitmiştir. Babasını seven annesi ölene kadar onun dönmesini beklemiş ama kocası dönmemiştir. Evin tüm sorumluluğunu Isabel üstlenmiş, evi ve evdekileri geçindirmişdir. Babası ölünce de bu durum devam etmiştir. Zor durumlarından dolayı çalışanları gidince evine sığınan kadınları almış çalışmaları karşılığında kızlara yardım etmiştir. Evine en son sığınan kişi Leighton Dükünün hamile kız kardeşidir.
Bir dükün kardeşine haberi olmadan kalacak yer vermek riskti. Küçük bir kont olan kardeşine evinde saklanan kadınlar zarar verebilirdi ama yardıma muhtaç kadınları geri çeviremezdi. Bu yüzden tüm sorumluluğu üstlenir.
Bunun dışında başka sorumlulukları da vardır. Kardeşini okula göndermeli,evin giderlerini karşılamalı, evde ki kadınları saklamalıdır. Kuzeni evlenmesini önerir ama eğitimsiz,çeyizi olmayan biri ile kimsenin evlenmeyeceğini,bir lordu dize getirecek türden bir kadın olmadığını düşünür.
Paraya ihtiyaçları olduğundan sevdiği heykelleri satmaya karar verir. Ve aradığı antikacı Nick kendisini kurtarıp karşına çıkınca heykellerini göstermek ister.
İlk karşılaşmada etkilendiği,üstelik antikacı olduğunu bilen tek kadın iyice ilgisini çekince Nick Isabel'in evine gider. Isabel'in sırlarını keşfeden Nick yardıma muhtaç kadınlara karşı zaafı olduğundan ve Isabel ile iyice yakınlaştığından onu bırakamaz.
Acı çocukluk geçiren ikilinin korkularına rağmen yaşadığı aşk okunmaya değer.

İkilide kitapta harikaydı. Okurken çok eğlendim.
Kitapta Nick'i Osmanlı topraklarında hapisten kurtarmış Türk arkadaşı var. Üstelik az da olsa Isabel'in kuzeni ile aşkı yer alıyor.
Kitapta bazı bölümlerin başında bir lordu elde etmenin on kuralı da yer alıyor.
Yazarı çok sevdim, her kitabı ayrı güzel. Bir sonra ki kardeşi okumak için sabırsızlanıyorum.

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2018/04/sarah-maclean-bir-lordu-dize-getirmenin.html

Hızla historical romans türünde devam ederken kurgularından hoşlandığım Sarah MacLean kitaplarını okuyordum. Sırada da serinin 2. kitabı Bir Lordu Dize Getirmenin On Yolu vardı.

Kadının kurgularındaki akıcılığı, sıkmayan olay döngüsünü, karakterlerin güçlü duruşlarını, gereksiz ayrılıklar yapmamasını çok sevdim. Ama özellikle iki kitabında da denk geldiğim o güçlü, ayakları üzerinde durup ne istediğini bilen ve savaşan kadın karakterlere bayıldım. Kitaplar cidden adının hakkını veriyordu.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Isabel, yardıma muhtaç olan kadınları kendi evinde ağırlayan bir kadındır. Evine sığınan kadınların konumları, kim oldukları veya zengin mi fakir mi olduklarıyla ilgilenmeksizin evine alıyor, onlara sahip çıkıyordu. Ve şansına bir gün kapısına bir dükün kız kardeşi geliyor. Üstelik Lord Nicholas St. John'un arkadaşı olan dükün... hal böyle olunca bir sürü olay dizgisini de peşinde sürüklüyor.

Nicholas, arkadaşının kız kardeşini bulmak için iz sürerken tamamen tesadüfi olarak Isabel ile karşılaşıp sonrasında evine gittiği de gerçeği fark ediyor. Sonrasında ise evde tek tuhaflığın aradığı kızın orada olmaması olmadığını da anlıyor.

İşte olaylar da böylece başlıyor.

Isabel'in güçlü, ne istediğini bilen, sahip olduklarını korumayı kendine görev bilen ve koruması altındaki kızları düşünen tavırlarına hayran oldum. Bütün bunların yanında kimliğine bakmaksızın her kısa sıradan bir iş verip o evi hep beraber ayakta tutma çabaları ise süperdi.

Rock... kitapta bir Türk vardı. Bay Durukhan... onlar her ne kadar Rock deselerde aslında bir Türk. Böyle bir şeyi beklemediğim için şaşırdım ama memnunda oldum. Üstelik sadece bir Türk'ün kendinden daha üst kısıma ait olduğunu düşündüğü kıza aşık olması ve evdekilerin bunu onaylaması da takdir edilesiydi.

Nicholas'ın tavırları, karakteri ve Isabel karşı tutumu çok güzeldi.

Gereksiz uzatma olmadan birbirlerine karşı olan duygularını kabullenmeleri ve bunları itiraf etmelerini de çok sevdim.

Kitaba dair çok şey söylemek istiyor ama susuyorum spoiler vermemek için. Ama demesem içimde kalır diyeceğim bir şey var o da Dük Leighton'ın kız kardeşine karşı tavırları... açıkçası kibrinin kırılıp paramparça oluşunu okumak için sabırsızlanıyorum zira beni fazlasıyla sinir ediyor kendileri.

Ben kitabı çok sevdim bence 5 üzerinden 5 likti. Historical romans severlere ve romans severlere şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka el atın bu seriye.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 432 sayfa
19Aralık2016 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
6059545082
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okuyan K. hergene54 ebrubkurt kingrose Özdenak
35 kişi

Okumak İsteyenler

tarçınportakal
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski