İngiliz Gelin Annabel (Highlanders, #1)

9 puan

Annabel'in ablası ailenin büyük çocuğu ve mirasçısı olduğundan evleri Waverly'i nasıl idare edeceğini öğrenmek için evde kalmıştır. Evde kalması için bir neden olmadığından,ablasına göre daha tombul,çirkin olduğundan onunla evlenecek bir lord bulmak fazla paraya mal olacağı düşüncesi ile Annabel yedi yaşında manastıra gönderilmiştir. Burada rahibe olmak için çabalasa da iyi bir öğrenci olamadığı dilini,sinirlerini,iştahını tutamadığı için sürekli kendisini kırbaçlaması gibi cezalar almıştır. Hayatı böyle geçerken on dört sene sonra annesi gelir ve yanına eşya bile almasına izin vermeden eve götürür. Seyis ile kaçan ve babasının evlatlıktan,mirastan reddettiği ablası yerine evlenmek üzere getirilmiştir.

Ross MacKay bir İskoç olduğu halde adamlarının dehşete kapılmasına sebep olmasına rağmen bir İngiliz ile nişanlanmıştır. Çünkü Waverly lordu yirmi sene önce babasının hayatını kurtarmış ve sonradan ikili arkadaş olup iki aile arasında evlilik ile dostluklarını sağlamlaştırmak istemişlerdir. Bu yüzden adamın en büyük kızı ile nişanlanmıştır. Ross dört sene önce evliliği gerçekleştirmek istese de beyliğin lideri olan babası ölünce zor anlar yaşamıştır. Kuzeni yirmi üç yaşında bu işle başa çıkamayacağını söyleyip toprak sahibi unvanını almaya çalışmıştır. Amcaları da dahil olunca aile farklı gruplara ayrılmıştır. Ross da son üç yılını kuzenini yenip ailenin kendisini lider olarak kabul etmesini sağlamaya çalışarak geçirmiştir. Bunu başarınca da evlilik için harekete geçer. Karşısına diğer kardeş çıksa da gerçekleri sakladıkları halde öğrense de Annabel'i beğenir ve ikili hemen evlenir.

Rahibe olmak için yetiştirilmiş, nasıl eş olunur ev idare edilir bilmeyen Annabel, kendisini umursamayan bir yabancı olan anne ve babasından ayrılıp başka bir yabancı olan kocası ile gider. İşler korktuğu gibi gitmez ve hiç görmediği bir konfora,hizmete sahip olur. Yeni evine hayatına alışmaya çalışırken kocasını da tanımaya yakınlaşmaya başlar. Evlendikleri günden itibaren uğradığı saldırılar,yeni hayatı,aşkı derken kitap hemen bitiyor.

Yeni bir yazar yeni bir kitap. Yazım hataları,bölüm sonlarının belirsizliği fazla olsa da yazarı beğendim. Güzel bir kurgusu olan sıkmayan eğlenceli bir kitaptı. İkili iyiydi fakat kadın karakter daha ön plandaydı erkek ona göre daha pasifti. Erkeğin bayıldığı kadın karakterin onu sürükleyerek taşıyıp kurtardığı bir bölüm bile vardı. Annabel'in tüm ailesi özellikle baş belası ablası sinir bozucuydu.Severek okuduğum,sıkmayan, güzel bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »