Bozulan Yeminler (Hellions of Halstead Hall, #1)

On dokuz yıl önce meydana gelen trajik bir kaza Stoneville Markisi olan Oliver Sharpe'ın ailesinin yaşamlarına mal olur. Yakışıklı markinin hayatını bu olay ömrü boyunca etkiler ve onu skandallarla yaşayan pervasız bir adama dönüştürür. Büyükannesi Hetty, evlenmezse onu ve dört kardeşini aile mirasından mahrum bırakacağını söylediğinde ise, Oliver ona kendi tarzında karşılık vermeye karar verir. Şansına, Londra'da kayıp nişanlısını aramaya gelen Amerikalı bir güzel olan Maria Butterfield ile karşılaşır. Planı için kusursuz bir kadın bulduğunu düşünen Oliver'ın hesaba katmadığı tek şey ise, Maria'ya duyduğu şehvetle nasıl başa çıkacağı olacaktır. Canlı, kıpır kıpır, çarpıcı, çok çekici... Library Journal Bu roman, yazarın bütün yeteneğini sergilemesine olanak tanıyor: Zekâ dolu diyaloglar, akıllıca çizilmiş karakterler ve alev alev cinsel çekime sahip, birbirine son derece uygun başkahramanlar. Booklist Hikâye, Sabrina Jeffries'in benzersiz eğlence anlayışının, zekânın ve tutkunun kusursuz bileşimi. Romantic Times "Ben sadece bedenini istemiyorum, ben... " Pes etti Oliver, ortaya çıkardığı şeyden belli ki tedirgin olmuştu. "Tutkusuz bir evliliğin nasıl olduğunu hayal bile edemezsin. Benimkilerin evliliği öyleydi. Evliliklerindeki tek duygu küskünlüktü. Tartışmalar arasında, zar zor aynı ortamda bulunurlardı." Maria eldivenlerini yavaşça çıkarırken bakışları onu felce uğrattı. "O adamla evlenmeye pek hevesli olduğunu görüyorum. Bu adam, seni de diğer varlıklarıyla beraber rafa kaldıracak ve sadece yararlı olduğunda seni kullanacak." Oturduğu yere eldivenleri savuran Maria'nın ellerini kendi ellerinin içine aldı, başparmaklarıyla ellerini ovdu. "Tabii onu bir daha görebilirsen." Bu sözler Nathan hakkındaki korkularını su yüzüne çıkarmıştı -- onu sadece hırslarına hizmet edeceği kadar arzuluyordu. Bunları duymak istemedi Maria. Oliver'ı bu kadar yakınında istemedi. Onun dokunmasını ve arzulamasını istemedi. Ellerini onunkilerden kurtardı ve pencereden dışarı bakmak için kaydı. "Bu giyim mağazası ne kadar uzaklıkta bu arada?" dedi Maria, tıkanarak konuşmuştu. Oliver aniden perdeleri kapadı, sonra onun yanına geçti. Maria kaskatı kesilmişti. Oliver onu tek eliyle belinden yakalayıp, kendine doğru sertçe çektiğinde karşı koymadı.

On dokuz yıl önce meydana gelen trajik bir kaza Stoneville Markisi olan Oliver Sharpe'ın ailesinin yaşamlarına mal olur. Yakışıklı markinin hayatını bu olay ömrü boyunca etkiler ve onu skandallarla yaşayan pervasız bir adama dönüştürür. Büyükannesi Hetty, evlenmezse onu ve dört kardeşini aile mirasından mahrum bırakacağını söylediğinde ise, Oliver ona kendi tarzında karşılık vermeye karar verir. Şansına, Londra'da kayıp nişanlısını aramaya gelen Amerikalı bir güzel olan Maria Butterfield ile karşılaşır. Planı için kusursuz bir kadın bulduğunu düşünen Oliver'ın hesaba katmadığı tek şey ise, Maria'ya duyduğu şehvetle nasıl başa çıkacağı olacaktır. Canlı, kıpır kıpır, çarpıcı, çok çekici... Library Journal Bu roman, yazarın bütün yeteneğini sergilemesine olanak tanıyor: Zekâ dolu diyaloglar, akıllıca çizilmiş karakterler ve alev alev cinsel çekime sahip, birbirine son derece uygun başkahramanlar. Booklist Hikâye, Sabrina Jeffries'in benzersiz eğlence anlayışının, zekânın ve tutkunun kusursuz bileşimi. Romantic Times "Ben sadece bedenini istemiyorum, ben... " Pes etti Oliver, ortaya çıkardığı şeyden belli ki tedirgin olmuştu. "Tutkusuz bir evliliğin nasıl olduğunu hayal bile edemezsin. Benimkilerin evliliği öyleydi. Evliliklerindeki tek duygu küskünlüktü. Tartışmalar arasında, zar zor aynı ortamda bulunurlardı." Maria eldivenlerini yavaşça çıkarırken bakışları onu felce uğrattı. "O adamla evlenmeye pek hevesli olduğunu görüyorum. ... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Yine uzun süre beklettiğim ve yine buna üzüldüğüm bir kitap oldu benim için.

Maria kayıp nişanlısını bulmak için İngiltere'ye gelen bir amerikalı. Oliver ise büyükannesinin evlenmesine şart koştuğu bir lord. İki karakterimiz bir şekilde karşılaşıyorlar ve Oliver, Maria'yı nişanlısı olarak tanıtarak büyükannesini kandırmaya çalışıyor. Karşılığında Maria'nın kayıp nişanlısını bulmasına yardım edecektir ama hesaba katmadığı tek şey ise hissedeceği gerçek aşktır.
sharp
Hikayedeki karakterlerin hepsi birbirinden güzel. Sharpe ailesine bayıldım. Oliver, Jarret, Minerva, Gabriel ve Celia.. Hepsi çeşitli özellikleri nedeniyle yıllarca sosyetede dillerden düşmesede özlerinde çok iyi insanlar.Maria'ya olan tavırları ve onu Oliver'den koruma çabaları çok güzeldi. Hatta Jarret ve Gabe'in, Oliver'i kıskandırmak için yaptıkları planlar ve bunu başarmalarına kahkahalarla güldüm.

Çevirisi de çok güzeldi. Yazarın ilk okuduğum kitabıydı ve yazım tarzı hoşuma gitti.

Yazıma bir alıntıyla son verirken kitabı herkese tavsiye ediyorum.

Maria "Bay Pinter'ı kıskandığını söyleme."
"Kesinlikle öyle." diye mırıldandı Oliver. "Jarret'ı ve Gabe'i kıskanıyorum, sana bakan ve seni isteyen her lanet erkeği kıskanıyorum."
"Kıskanmana gerek yok." Kollarını boynuna doladı. "Aşık olduğum sensin."

http://kitaptutkum.blogspot.com/

7 puan

Kitap Romantik Komedi Tarzında idi,komik diyalogları vardı..Genelde kitap hoşça vakit geçirmek için okunabilir bir kitap idi.Ama beni,Asi,Kalbimin Tek Sahibi,Güllerin Fısıltısı gibi etkilemedi..Serinin ilk kitabı idi sanırım ilerleyen bölümler de Oliver'İn Anne ve Babasının nasıl öldğü ile ilgili bir takım sırlarında açığa çıkacağını tahmin ediyorum..Son Olarak,yazar Oliver'in yaşadığı trajediyi,Maria'nın saf sevgisini güzel yansıtmıştı..

Profil Resmi
7 puan

Sharpe kardeşler. Serileri okumayı daha çok sevmişimdir her zaman. Bildik karakterler falan... Artık bir yerden sonra aile senin ailenmiş gibi oluyor. :) Genel bakarsak, hoş dialoglar, atışmalar, kavgalar vardı. Oliver karakterini de çok sevdim. Kurta bürünmüş kuzgun gibiydi şahsı. Onun o karışık iç dünyasını okuduk ve Maria sayesin de kuzgunu açığa çıkardık. Annesi ve babasının ölümü hala şüpheli, kafada soru işaretleri var.

8 puan

Sharpe ailesi <3 ilk kitap...

11 yıl, 11 ay
9 puan

Serinin ilk kitabı Stoneville Markisi Oliver Sharpe ile Maria Butterfield in hikayesi. Oliver on altı yaşındayken annesi onu babasının sevgilisi olan evli bir kadın ile basmıştır. Babası gibi davranıp bencil,zevkleri uğruna herkesi kurban eden birine dönüşmesine izin vermemeye kararlı bir şekilde sadakatsiz kocasına hesap sormaya gitmiştir. Oliver büyükannesine arkasından gitmesini söylese de ciddiye alınmayınca annesi avcı kulübesinde ki kocasını sonrada kendisini vurmuştur. Skandalın üzerinden on dokuz yıl geçmesine büyükannesi intiharı örtbas etmeye çalışmasına rağmen söylentiler hiç bitmemiştir.
Oliver'da skandallarla yaşayan hovarda bir adam haline gelmiştir. Uslanmaya da hiç niyeti yoktur fakat büyükannesi duruma el koyar. Torunlarının dedikodu gazetelerinde Halstead Hall'un yaramaz çocukları diye bahsedilmesinden bıkmıştır.Evlendiklerini,çocukları olduğunu görmek ister. Bu yüzden beş kardeşe bir yıl içinde evlenmezlerse mirasından mahrum edip,desteğini keseceğini söyler.

Maria Amerikalıdır ve babasının gemicilik şirketi vardır. Babasının ortağı olan nişanlısı iş için İngiltere'ye gelmiş o dönmeden de babası ölmüştür. Nişanlısı gelmeden babasının parasına kimse dokunamaz.Nişanlısını şirketi yönetmesi içinde bulmak zorundadır. Bu yüzden kuzeni ile yollara düşer. Nişanlısının çantasını taşıdığını fark ettiği adamı gittiği geneleve kadar takip ederler. Fakat kuzeni bakmaya gittiği çantayı kapıp kaçınca hırsızlıkla suçlanır. Kuzenini kılıçla kurtarmaya çalışır ve kılıcı boynuna dayadığı Oliver ise onlara yardım etmek ister. Kuzenini asılmaktan kurtaracak karşılığında Maria nişanlısı rolü yapacaktır.

Oliver geneleve nişanlısı rolü yapacak birini bulmaya gitmiştir. Maria büyükannesinin evlenmesini kabul etmeyeceği tipte biridir. Ona fikrinin saçma olduğunu göstermek için bu oyuna girişir.kaçınılmaz son ise aşktır.

Kitap güzeldi komik diyaloglar vardı hoşuma gitti.Pek bir olay olmasa da Maria'ya bayıldım kuzeninin de birini bulması çok hoşuma gitti diğer kardeşlerin sonunu da çok merak ediyorum.

8 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/08/bozulan-yeminler-hellions-of-halstead.html

Sharpe ailesi, hayatlarını umursamazca yaşar ve skandallar da hiç umurlarında olmaz. Tabi para kaynakları büyükanne Hetty'i saymazsak. Ailenin demirbaşı bu yaramaz beş çocuğa bir yıl içinde her birinin evlenmesini söyler, tek biri bile evlenmez ise para akışını tamamıyla kesecektir.

İlk kitabımız bu kardeşlerin en büyüğü Stoneville Markisi Oliver'a ait. Oliver, pek tekin olmayan bir yerde, kaybolan nişanlısını arayan Amerika'lı Maria'ya denk gelir. Onunla bir anlaşma yaparlar. Maria, Oliver'ın nişanlısı rolünü oynayacaktır, Oliver ise onun gerçek nişanlısını bulmasına yardım edecektir.

Bu kitabı aslında yıllar evvel okumuştum seriyi tamamlayınca ise elime tekrar aldım ve bir çırpıda bitirdim. Hani bazı yazarlar vardır, kalemine bayılırsınız, istersiniz ki o roman yazsın siz sadece okuyun. Hah, Sabrina da benim için bu kulvarda bir yazar. Kitabı da beni hiç yanıltmadı. Baştan sona çok eğlendiğim, karakterlerin aralarındaki çekişmeye bayıldığım bir roman oldu. Hele ki Oliver karakterine bayıldım! İçine gömdüğü ve onu tüketen sırları, babası sayesinde çöp olan mirası, umursamaz tavırlarına rağmen gayet de umursaması bazı şeyleri...En okunası Marki'lerden biri oldu kendisi gözümde.

Yan karakterlerin her biri onların kitaplarını da iple çekmenize neden olacak kadar eğlenceliler. Ve ailede aslında henüz çözülmemiş bir sır tekrar da gün yüzüne çıktığı için ilk kitapta, ne yalan söyleyeyim karakterlerden çok o sırrın açığa kavuşmasını bekliyorum desem yalan olmaz.
Tarihi aşk romanı severlerin okumadan geçmemesi gereken bir yazar.

Serinin sıralaması ise şöyle;
Bozulan Yeminler
Yatağımdaki Serseri
Sır Gibi Sakladım
Vahşi Bir Lordun Kollarında
Son Çarem
Öyle Bir Geceydi Ki

7 puan

Oliver'in israrli kazmaligi beni benden alsa da Marie'nin sozunu sakinmayip dik durmasini sevdim. Gerci 2 hafta da herseyin olup bitmesi ayri biseydi ama neyse.


Baskı Bilgileri

374 sayfa
Kasım2010 tarihinde, Epsilon tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

goncc yengec18
0 kişi

Okumuşlar

GLY thestudyingduck Hayata devam MERAL hafize
159 kişi

Okumak İsteyenler

hatice2386 Hikari ehlimana ismimyokki sydney
21 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski