Bozulan Yeminler (Hellions of Halstead Hall, #1)

9 puan

Serinin ilk kitabı Stoneville Markisi Oliver Sharpe ile Maria Butterfield in hikayesi. Oliver on altı yaşındayken annesi onu babasının sevgilisi olan evli bir kadın ile basmıştır. Babası gibi davranıp bencil,zevkleri uğruna herkesi kurban eden birine dönüşmesine izin vermemeye kararlı bir şekilde sadakatsiz kocasına hesap sormaya gitmiştir. Oliver büyükannesine arkasından gitmesini söylese de ciddiye alınmayınca annesi avcı kulübesinde ki kocasını sonrada kendisini vurmuştur. Skandalın üzerinden on dokuz yıl geçmesine büyükannesi intiharı örtbas etmeye çalışmasına rağmen söylentiler hiç bitmemiştir.
Oliver'da skandallarla yaşayan hovarda bir adam haline gelmiştir. Uslanmaya da hiç niyeti yoktur fakat büyükannesi duruma el koyar. Torunlarının dedikodu gazetelerinde Halstead Hall'un yaramaz çocukları diye bahsedilmesinden bıkmıştır.Evlendiklerini,çocukları olduğunu görmek ister. Bu yüzden beş kardeşe bir yıl içinde evlenmezlerse mirasından mahrum edip,desteğini keseceğini söyler.

Maria Amerikalıdır ve babasının gemicilik şirketi vardır. Babasının ortağı olan nişanlısı iş için İngiltere'ye gelmiş o dönmeden de babası ölmüştür. Nişanlısı gelmeden babasının parasına kimse dokunamaz.Nişanlısını şirketi yönetmesi içinde bulmak zorundadır. Bu yüzden kuzeni ile yollara düşer. Nişanlısının çantasını taşıdığını fark ettiği adamı gittiği geneleve kadar takip ederler. Fakat kuzeni bakmaya gittiği çantayı kapıp kaçınca hırsızlıkla suçlanır. Kuzenini kılıçla kurtarmaya çalışır ve kılıcı boynuna dayadığı Oliver ise onlara yardım etmek ister. Kuzenini asılmaktan kurtaracak karşılığında Maria nişanlısı rolü yapacaktır.

Oliver geneleve nişanlısı rolü yapacak birini bulmaya gitmiştir. Maria büyükannesinin evlenmesini kabul etmeyeceği tipte biridir. Ona fikrinin saçma olduğunu göstermek için bu oyuna girişir.kaçınılmaz son ise aşktır.

Kitap güzeldi komik diyaloglar vardı hoşuma gitti.Pek bir olay olmasa da Maria'ya bayıldım kuzeninin de birini bulması çok hoşuma gitti diğer kardeşlerin sonunu da çok merak ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »