Bir Çapkına Vuruldum (School For Heiresses, #1)

Leydi Amelia Plume'un birçok talibi vardır ama ne yazık ki çoğu servet avcısı olan bu adamların hiçbiri ona özlemini duyduğu egzotik maceraları yaşatacak durumda değildir. Mayfair'ın balo salonları Binbaşı Lucas Winter'ın gelişiyle çok daha heyecan verici bir hal alır.

Lucas Winter, karanlık bir geçmişi ve tehlikeli bir havası olan bir adamdır. Küstah, kibirli ve son derece baştan çıkarıcıdır. Amelia bir yandan kendini Lucas'ın ateşinden uzak tutmaya çalışırken bir yandan ailesiyle ilgili aradığı tüm soruların cevabını bulmak zorundadır.

"Sabrina Jeffries'ın nüktedanlığı, tutkulu ve coşkulu karakterleri sizi büyüleyecek."
Christina Dodd

"Aşk romanı seven herkes mutlaka Sabrina Jeffries okumalı."
Lisa Kleypas

Leydi Amelia Plume'un birçok talibi vardır ama ne yazık ki çoğu servet avcısı olan bu adamların hiçbiri ona özlemini duyduğu egzotik maceraları yaşatacak durumda değildir. Mayfair'ın balo salonları Binbaşı Lucas Winter'ın gelişiyle çok daha heyecan verici bir hal alır.

Lucas Winter, karanlık bir geçmişi ve tehlikeli bir havası olan bir adamdır. Küstah, kibirli ve son derece baştan çıkarıcıdır. Amelia bir yandan kendini Lucas'ın ateşinden uzak tutmaya çalışırken bir yandan ailesiyle ilgili aradığı tüm soruların cevabını bulmak zorundadır.

"Sabrina Jeffries'ın nüktedanlığı, tutkulu ve coşkulu karakterleri sizi büyüleyecek."
Christina Dodd

"Aşk romanı seven herkes mutlaka Sabrina Jeffries okumalı."
Lisa Kleypas


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

kitabın adı bence kesinlikle Amelia için geçerliydi çünkü Lucas öyle çapkın bir insanda değildi hani. Gayet keyifle okuduğum bir roman oldu özellikle Amelia'nın Lucas'a bir şeyler çaktırmamak için yaptığı şeyler bana eğlenceli geldi. Sara ve Kingwood'muydu neydi onlara ne oldu çok merak ediyorum keşke yazar onların gözünden de bize bir iki bölüm sunsaydı belki onlarında hikayelerinin kitabı vardır. Varsa da biz hiç okuyamayacağız galiba serinin ilk kitabının üzerinden yıllar geçmiş ama ikincisi ortalıkta yok. İki galiba Venetia'nın bu yüzden sabırsızlıkla bekliyorum inşallah bir an önce çıkarda okuruz.

10 puan


Kitabın adı yüzünden ben erkek çapkındır kesin demştm ama burada tam tersi çıktı.Lucas'ın Gönülçeleniymiş meğer çapkın olanAmelia macera dan başka bişey bilmiyor sanırım

Kitap çok güzeldi.Şahsen çok beğenerek ve eğlenerek okudumOkumayanların en kısa sürede okumasını şiddetle tavsiye ederim

8 puan

Bir Çapkına Vuruldum Sabrina Jeffries

Orjinal adı Never Seduce a Scoundrel olan kitabın puanı 5/3,92 Benim puanım 5/4 açıkça söylemek gerekirse bu kadar sevebileceğimi hiç düşünmemiştim..Şu anda yayınevinin devam eden Hellions of Halstead Hall serisinden daha güzel gibi geldi bana..
Bu seriyi devam edip bitirseydi daha iyidi bana göre..Kitap çok akıcıydı hiç sıkılmadan okudum diyebilirim..Varis Leydileri yetiştiren bir okulun maceralarını anlatan bir seri idi.
Yedi kitaplık bir serinin ilk hikayesinde asil bir genç kız olan Lady Amelia Plum ve Amerikalı Binbaşı Lucas Winter'in hikayesi idi..
Amelia'nın zengin servetinde sosyetedeki çok erkeğin gözü vardı ona göre servet avcısı bu erkeklerin ona hayallerini kurduğu maceraları yaşatacak kadar egzotik ve cesur değildiler..
Fakat katıldığı davetlerin birinde çok sıra dışı şekilde tanıştığı Binbaşı Lucas Winter'in sakladığı sırlarını hatta İngiltere'ye neden geldiğini neyin peşinde olduğunu öğrenir..Öğrendği bilgiler içinde bu adamın gizli görev ile gelmiş olmasıdır..Peşinde olduğu iki kişiden biriside üvey annesidir..Onun neden Dolly'nin peşinde olduğunu öğrenmek için ilişkisini sürdürmeye ve aptal kızı oynamaya karar verir...
Lıcas İçin de durum farklı değildir.O da dolandırıcılıktan araştırdığı kişinin üvey kızından bir şeyler öğrenmeye kararlıdır..Şu an Londra dışında Amelia'nın babası ve üvey annesini beklerken Amelia'dan bir şeyler öğrenmenin peşindedir..Bu yüzden birbirleri ile görüşmeye devam ederlerken yakınlaşmaları da kaçınılmazdır..Hem de yakacak cinsinden...Birbirlerini kandırmaya uğraşırken Amelia'nı fütursuzluğu Lucas'ı şaşkına çevirirken kendilerini birbeilerinin kollarında bulmalarıda kaçınılmazdır..
Fakat unuttukları bir şey vardır..Servet avcısı eş adaylarından savaş gazisi Lord Pomeroy'un Amelia'nın peşini bırakmamakta olan ısrarıdır..O kadar ileri götürki işi..Lucas'a da peşlerinden Gretna Green'e kadar onları takip etmek düşer....
Bu olay her şeyi değiştirecektir...Çok severek okudum ve okurken çok eğlendim..Bazen kahkahalarımı tutamadım..Çok başarılı bir kitaptı..Bu serinin devamını okumak nasip olur umarım..


School For Heiresses
1. Never Seduce a Scoundrel (2006) Bir Çapkına Vuruldum
2. Only a Duke Will Do (2006)
3. The School for Heiresses (2006) (with Renee Bernard, Liz Carlyle and Julia London)
4. Beware a Scot's Revenge (2007)
5. Let Sleeping Rogues Lie (2008)
5. Don't Bargain with the Devil (2009)
6. Snowy Night with a Stranger (2008) (with Jane Feather and Julia London)
7. Wed Him Before You Bed Him (2009)


6 puan

Leydilerin en çapkınıı :)))

11 yıl, 11 ay
9 puan

şincikkk bu kiti nasıl yorumlasam ki...
Sabrinacığım bu seride adeta çoşmuş..olaylar..karakterler..yer mekan..hepsi harika..
olayları anlamak için öne çıkan karakterleri kısaca açıklayayım:)

Leydi Amelia:kitabın bayan kahramanı...macera düşkünü..bu macera merakı yüzünden Lucas'ın gizli görevini öğreniyor..ve gerçekleri öğrenmek için Lucas'a kur yapıyor...ama bi şekilde bu olaylar mutlu bir evlilikle sonuçlanıyor:)

Lucas Winter:Lucas amerikalı bir binbaşı...amacı Dorothy adındaki bir dolandırıcıyı yakalamak..Bu Dorothy kısacası Dolly Amelia'nın çok sevdiği üvey annesi..Lucas amacından bi haber olduğunu düşündüğü Amelia'dan bilgi almak için onu baştan çıkarmaya karar verir..ama sonuç olarak kalbinide kaptırır..Bu binbaşına dikkat!Gerçekte korkuları..ve birkaçta sırrı vardır..acaba bunlar ne?

Dolyy ve Lord Tovey: Amelia'nın üvey annesi ve öz babası...Dolly Amelia'ya ve kocasına düşkündür..Tabi Lord Tovey de kızına ve eşine..bütün olaylar boyunca şehir dışındalardı..ama Amelia'nın başına gelen bir olay üzerine şehre geri döndüler...

Bayan Harris:Bu seride anlatılmakta olan leydilerin mezun olduğu leydilik okulunun sahibi...Eşi yıllan önce ölmüş...bana ilginç gelen ölmüş eşinin gizemli kuzeninin parasıyla açtığı okul ve kendisini hiç görmesede bu kuzenle mektuplaşması..kitap boyunca bunu sıklıkla göreceksiniz...

şimdi genel yoruma gelecek olursak...Amelia bir şekilde Lucas'ın amacını öğreniyor..ve olaylar birbirini baştan çıkartmaya çalışmalarıyla çığrığından çıkıyor...yanlış anlaşılmasın.evlilikleri hem bir marki hemde savaş kahramanı olan yaşlı..aptal bir generalin Amelia'yı kaçırması üzerine itibarı lekelenmesin..ve generallede evlenmesin die gerçekleşiyor..Gretna Green'de :)
neyse..kitabın anlatımı..olayları işleyişi güzeldi...ben tavsiye ederim..Lucas'ın başına gelenler beni çok üzdü..savaşlardan ve katliamlardan bir kez daha nefret ettim...

Çiftimiz birbirine yakışan..ve oldukça maceraperestti..bu yüzden oldukça eğlendim..kızımız aptalı oynasada başlarda oldukça zeki..keza Lucas'ta...kitapta güzel bir denge vardı..


not:
1: en kısa zamanda 2 ve ben özellikle 3. kitabın çevrilmesini istiyorum:)
2:özellikle uzun uzun yazmadım..zira etkilemek istemiyorum sizleri:)
3:mutlaka okuyun derim:)

7 puan

güeldi..eğlenceli bir tarihi aşk romanı... değişik bir seri... kadın varisler.. okuyun derim :))

3 puan

Çok sıradan bu kitap için ne yorum yazayım ki; okuduğum zamana acıdım.

7 puan

Gayet eğlenceli bir kitaptı ama öyle çok kahka da atmadım :)

7 puan

Merakla okuduğum bir kitaptı çeviriyi beğenmememe rağmen güzel bir kitaptı. Tarihi romanslardan farkı baş roldeki kızdı. Dış görünüşünde-yok efendim menekşe göz,gün ışığı parıltılı maun saç gibi- değişik herhangi bir şey yok bildiğin kara kaşlı kara gözlü esmer fırtına diye tabir ettiğimiz bir hanımdı. Hanım mıydı? Orası tartışılır. Ben böyle çapkın başrol kadın romans karakteri görmedim arkadaşlar :)

10 puan

Amelia Plume küçük sahil kasabasından Londra'ya geldiğinde balolar onun için göz kamaştırıcı gelmiştir. Fakat iki yıl geçtikten sonra hepsinin birbirine benzediğini fark etmiş sıkıcı bulmaya başlamıştır.Bir kont kızı ve büyük bir servetin sahibi olduğundan birçok talibi vardır.Fakat Amelia evlenmek istemez. İstediği macera yaşamaktır.Tam bir macera delisi. Gittiği Bayan Harris'in genç leydiler okulundan pek sevmediği arkadaşı lord Kirkwood ile ilgilenir ve lordun mektubuna karşılık yazdığı mektubunu macera isteyen Amelia'dan lordun odasına koymasını ister. Amelia mektubu bırakmak için gittiğinde tesadüfen lordun dikkatini çeken kuzeni Amerikalı Binbaşı Lucas Winter'ın odasına girer. Lucas'ın eşyaları arasında üvey annesi Dorothy'nin adını ve bilgilerini görür. Lucas iki yıldır Dorothy ve Theodere'nin peşindedir. Bu yüzden ülkeye dönmek zorunda kalmıştır.

Amelia belgeleri gördükten sonra Lucas'ın peşine düşer. Lucas'ın neyin peşinde olduğunu,üvey annesini neden aradığını anlamak için onunla yakınlaşmaya başlar.
Lucas İngilizleri sevmese de Amelia'dan etkilenir. Ayrıca dolandırıcılık suçundan aradığı kadının üvey kızı kendi ayağı ile gelince bir şeyler öğrenebilmek umudu ile yakınlaşmaya karşı koyamaz. Amelia'dan sosyeteye uyum sağlayabilmesi için dersler vermesini ister. Karşılığında da onun yanıp tutuştuğu macera hikayeleri anlatacak ve yaşatacaktır.Önce bir amaç uğruna yakınlaşan ikili daha sonra duygularına karşı koyamaz.

Amelia'nın belalısı onu kaçırıp Gretna Green'e götürünce Lucas tabi ki peşlerine düşer Amelia'ı kurtarır hatta kendisi evlenir.
Belalının rahat durmaması,sırlar,yüzleşme, her şeye rağmen aşka karşı koyamamaları derken sayfalar akıp gidiyor.

Severek okudum bu kadar macera delisi bir leydi daha okumamıştım. Eğlenerek okuduğum bir kitap oldu.


Baskı Bilgileri

360 sayfa
Mayıs2011 tarihinde, Epsilon tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Briseis
1 kişi

Okumuşlar

İlkind Nisaa Canan GLY MERAL
158 kişi

Okumak İsteyenler

KitapHazinesi perihan gmystery KeskinEk arina
26 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski