Bir Lordu Dize Getirmenin On Yolu (Love By Numbers, #2)

10 puan

Serinin ikinci kitabı ilk kitaptan tanıdığımız ikiz kardeş Nicholas St. John'ın kitabı.
Nicholas bir dergide evlenilecek en gözde lord seçilmiştir. Bu yüzden hem genç kızların hemde ailelerinin ilgi odağıdır. Artık bir av olduğundan saklanmaya karar verir. Bu sırada Leighton Dükü iki haftadır kayıp olan kız kardeşini bulması için Bulan lakaplı Nick'den yardım ister. Nick kayıpları bulma işini bırakmış olsa da peşine düşen ısrarcı taliplerden kurtulmak için, Türk olan yakın arkadaşı ile araştırma işine girişir.

Isabel Towsend bir kont kızıdır ama babasını yıllardır görmemiştir. Babası iki çocuğunu ve karısını taşrada bırakıp skandallarla dolu bir hayat yaşamak için Londra'ya gitmiştir. Babasını seven annesi ölene kadar onun dönmesini beklemiş ama kocası dönmemiştir. Evin tüm sorumluluğunu Isabel üstlenmiş, evi ve evdekileri geçindirmişdir. Babası ölünce de bu durum devam etmiştir. Zor durumlarından dolayı çalışanları gidince evine sığınan kadınları almış çalışmaları karşılığında kızlara yardım etmiştir. Evine en son sığınan kişi Leighton Dükünün hamile kız kardeşidir.
Bir dükün kardeşine haberi olmadan kalacak yer vermek riskti. Küçük bir kont olan kardeşine evinde saklanan kadınlar zarar verebilirdi ama yardıma muhtaç kadınları geri çeviremezdi. Bu yüzden tüm sorumluluğu üstlenir.
Bunun dışında başka sorumlulukları da vardır. Kardeşini okula göndermeli,evin giderlerini karşılamalı, evde ki kadınları saklamalıdır. Kuzeni evlenmesini önerir ama eğitimsiz,çeyizi olmayan biri ile kimsenin evlenmeyeceğini,bir lordu dize getirecek türden bir kadın olmadığını düşünür.
Paraya ihtiyaçları olduğundan sevdiği heykelleri satmaya karar verir. Ve aradığı antikacı Nick kendisini kurtarıp karşına çıkınca heykellerini göstermek ister.
İlk karşılaşmada etkilendiği,üstelik antikacı olduğunu bilen tek kadın iyice ilgisini çekince Nick Isabel'in evine gider. Isabel'in sırlarını keşfeden Nick yardıma muhtaç kadınlara karşı zaafı olduğundan ve Isabel ile iyice yakınlaştığından onu bırakamaz.
Acı çocukluk geçiren ikilinin korkularına rağmen yaşadığı aşk okunmaya değer.

İkilide kitapta harikaydı. Okurken çok eğlendim.
Kitapta Nick'i Osmanlı topraklarında hapisten kurtarmış Türk arkadaşı var. Üstelik az da olsa Isabel'in kuzeni ile aşkı yer alıyor.
Kitapta bazı bölümlerin başında bir lordu elde etmenin on kuralı da yer alıyor.
Yazarı çok sevdim, her kitabı ayrı güzel. Bir sonra ki kardeşi okumak için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »