Gölge ve Kemik (The Grisha, #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

güzeldi

Profil Resmi
7 puan

http://kitapeylemi.blogspot.com/2013/01/12-golge-ve-kemik-leigh-bardugo.html

10 puan

Uzun süredir böyle bir dünyadan uzaktım. Bu kitap sayesinde farklı bir coğrafya da geçen fantastik kitapları ne kadar sevdiğimi tekrar hatırladım. Her sayfası ayrı bir güzeldi.

10 puan

http://illekitap.blogspot.com/2013/02/leigh-bardugo-golge-ve-kemik.html

"The Grisha" serisinin ilk kitabı Gölge ve Kemik fantastik bir kitap ve muhteşem bir hayal dünyasına dayalı. Bu kitabı okuyan okuyucunun kitabın herhangi bir satırında tatminsiz olacağını sanmıyorum.

Kitabın kapağı çok güzel ki orijinal kapak yanılmıyorsam ve içinde tasvir edilen yerlerin harita şeklinde kitabın başlangıcında gösterilmesi muhteşem, Grisha'ların sınıflandırılmasının yapılması çok güzel ve iç tasarımı kusursuzdu. Sanırım fantastik türde bu tür şeyler çok dikkat çeken noktalar. Martı Yayınları bu yönden takdir ediyorum cidden özenli çalışmışlar.

Yazarın dili çok sade ve okurken sıkmak mümkün değil ki olay akışındaki kendinizi kaybedip kitaba kapılıp gidiyorsunuz ki bir bakmışsınız ki onlarda sayfa okumuşsunuz... Kitabın kurgusunu çok ince ve özenle işlemiş yazar ve yapılan mekan tasvirlerini gözünde canladırmak çok kolay oluyor.

Kitabın kurgusu çok güzeldi. Eğitim yerleri, insanların tavırları insanda merakta bırakıp okumaya ve kitabı bırakmamaya teşvik ediyor. Alina'nın yeteneği, Malyen ile olan arkadaşlığı, Karanlıklar Efendisi'nin gizemli tavırları, Küçük Saray'daki Grisha'ların davranışlar... Kitaptaki her karakter neredeyse kitabı heyecanlı hale getiriyor.

Kitabın konusunu kaba taslak anlatayım, yoksa detaylara girip de okumak isteyenlerin hevesini kırmayayım. Alina bir haritacı ve Karanlıklar Diyarı'ndan geçecekler ancak geçiş sırasında volcraların saldırısına uğruyorlar. Alina'ın gücü sayesinde Karanlıklar Diyarı'ndan geri dönüyorlar. Ne Alina ne de diğerleri onun gücünden haberdar değil. Bunun üzerine Karanlıklar Efendisi'ne Alina'nın gücü gösteriliyor ve bunun sonucunda Alina'nın Güneşin Hakimi olduğu öğreniliyor. Olaylar da bu noktadan sonra başlıyor.

Kitabı herkese tavsiye ederim. Fantastik türü sevmeyenler bile bence okusunlar çünkü okurken kitabın fantastikliğini unutup sanki gerçekmiş gibi kapılacaksınız kitaba. Ben çok beğendim ve serinin devam kitaplarını da heyecanla bekleyecek ve merakla okuyacağım.

Profil Resmi
9 puan

farklıydı, sevdim.

Profil Resmi
10 puan

http://kordugumhayaller.blogspot.com/2013/02/golge-ve-kemik-shadow-and-bone-by-leigh.html

Kitap okunması zevkli ve çok akıcıydı. Sabah başladım ve akşama bitti. Hem de öyle bir yerde bitti ki! Umarım Martı Yayınları ikinci kitap için fazla bekletmeden çıkarırlar. Çünkü aşkıma neler olduğunu ve şu uyuz Alina'nın başka hangi saçmalıklar yapacağını merak ediyorum. Hoş, bazıları için tam tersi ama neyse siz benim gibi düşünün :)

Gizemli kitabımıza gelirsek:

Kitap bizi yazarın yarattığı Ravka adlı krallığın küçük bir yerinde karşılıyor. Alina ve Malyen, küçük yaştan yetim kalmış ve kendileri gibilerin kaldığı, yurda benzer bir yerdedirler. Bir de Grisha denen çok özel kişiler vardır. Her çocuğu küçüklüklerinden çok özel bir teste tabi tutarlar. İlk bölümde de kahramanlarımızın durumuna ve sınanmalarına yer veriliyor. Ama bölüm sonunda o gün yaşananlar bir sır kalıyor.

Daha sonra yazar bize o gün neler olduğunu söylemeden yıllar sonrasına, Aline'nın kartograf ve Malyen'nin de bir izci olarak orduya katıldıkları ve ülkelerine yardım için Karanlıklar Diyarı'ndan geçmek zorunda oldukları yolculuk anına götürüyor. Alina ve Malyen'in eskisi kadar yakın olmadıklarını daha hemen, konuşmalarından ve tartışmalarından anlıyoruz. Alina daha durgunken Malyen daha rahat biri olmuştur. Ki geçmeleri gereken yer ve Malyen'in tavırları düşünüldüğünde tartışmaları da garip gelmiyor. Ama yine de birbirlerinden kopamadıklarını Malyen'in Alina'yı üstüne gelen arabadan anında kurtarmasıyla anlıyoruz. Bu olayla da Karanlıklar Efendisi ile tanışıyoruz. Daha doğrusu arabası ve onun askerleriyle :D Bu da ikilimiz arasında kavgayı unutturuyor. Böylece Alina günlük hayatına dönerken bize de yolculuk ve başka şeyler hakkında bilgi vermeye başlıyor.

Kitapta her şeyi başlatan olay ise çok geçmeden, Alina ve Malyen'in Karanlık Diyarı'na girmelerinden kısa bir süre sonra yaşanıyor. Diyarda bulunan volcra denen canavarlarlar kahramanlarımızın bulunduğu araca saldırıyorlar. Birçok kayıp veriliyor. Kızımızın arkadaşı ölüyor ve kendisi de saldırıya uğrayacakken Malyen tarafından kurtarılıyor. Ama bu da Malyen'e ağır patlıyor. Tam her şey bitti derken de kimsenin bilmediği bir ışık onları kurtarıyor.

Daha sonra gelişen olaylarla kızımız tehlikeli bir madde gibi Karanlıklar Efendisi'nin karşına çıkarılıyor. Gerçekler anlaşılınca da Girisha'lar arasına katılıp Malyen'e veda ediyor -ya da kızımız öyle mi sanıyor??- Grisha olmak için eğitileceği bu yeni yere alışırken aynı zamanda aşkı da buluyor mu yoksa her şey göründüğünün aksinde ve daha büyük bir tehlike altında mı?? Peki ya Malyen?? Ona ne oldu ve kızımızın ona olan duyguları ne olacak?? Bu ve daha fazlası için kesinlikle kitabı alıp okumanızı öneririm ;)

Kitap tam da kapağı gibi masal tadındaydı. "Önce" ve "Sonra" bölümleri olsun, bölüm başlıklarının tarzı ve kitabın içindeki çizimler bana bunu oldukça hissettirdi. Kitabın kapağı orjinalinden biraz daha farklı olsa da yaptıkları düzenleme benim hoşuma gitti. Kapak kesinlikle böyle daha güzel olmuş diye düşünüyorum :)

Kitaba gelirsek, yazarın başta olayın pimini çekmesi ama sonrasında bilgilendirme ve durağanlığı ile bir süre bekleyişten harap olduğumu itiraf ediyorum. Ama bunun telafisini de bize Karanlıklar Efendisi ile yapıyor merak etmeyin. Bu kısımlar yani Karanlıklar Efendisi'nin olduğu kısımları oldukça sevdim. Her ortadan kaybolduğunda, kızımızın içindeki ışığı bulup bulamayacağından çok Karanlıkların Efendisi'ni görmeyi umarak çevirdim sayfaları. Ne yapayım, kendisine kapılmamak elde değil. O isim bile başlı başına yetiyor: Karanlıklar Efendisi!

Grisha kısımlarında ise gruplara ayrılmaları ve birbirleriyle konuşmamaları... bunlar bana Harry Potter'ı hatırlattı. Ki bu çok hoştu, okuren yüzümde bir sırıtış belirdi sayesinde. Ayrıca kitabı okurken sıkıldığınız, daha doğrusu "nereye gidiyor kitap, neler olacak ki" diye bilinmezlikle boğulduğunuz yerlerde yazar size bir ima, beklenti ve tahminler veriyor. Ama ne yaparsanız yapın ya da ne kadar tahmin ederseniz edin kitabın iki kısmı sizi şaşkınlıktan ağzınızı açık bıraktıracak yerlerdi. Çünkü yazar size hiç bir ipucu vermeden -ya da verdi de ben görmedim- tak! diye iki şaşırtıcı olayı önünüze koyuyor ve alıştığınız, üzerine tahminler yaptığınız seyri kökünden değiştiriyor. Bu iki olay da zaten benim için kitabı ikiye ayıran kısımlardır. Yazarın böyle bir şey yapmasına sinirlendiğim kısımlar da oldu ama şaşırtma öğesini kesinlikle sevdim.

Dilerim en kısa zamanda ikinci kitaba kavuşuruz yoksa ben burada aşkımın ne hallerde olduğunu ya da istediğim gelişmelerin ikinci kitapta olup olmadığını öğrenemeden sinirden kendimi yerim. Eğer siz hala alıp okumadıysanız alıp okumalısınız kesinlikle!

9 puan

uzun zamandır bu kadar kaliteli bir fantastik kitap okumamıştım. devam kitaplarını heyecanla bekliyorum.

6 puan

yazar çok güzel bir konuyu yeterince iyi yazamamış bence...

10 yıl, 11 ay
9 puan

Beğenerek okudum , tavsiye edilir :)

10 puan

İlk başta sıkıcı geldi ama okumaya devam ettiğimde hikayenin beni sürüklediğini gördüm ve sevdim.

10 puan

fantastik roman severler hiç kaçırmasınlar,bir solukta okuyacaksınız..serinin ikinci kitabını şimdiden bekiyorum...

Profil Resmi
7 puan

Kitapta betimlemeler saraya gecildiginde basladi. Halk gunluk hayatinda ne yapar eder pek uzerine durulmamis. O yuzden kafamda bir cok soru isareti kaldi. Seri olacak bi kitap icin yetersiz kalmis bence. Ama genel olarak kotu degil. Devamini okumayi dusunuyorum.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Yazarın dili çok akıcı, kitabı keyifle okuyorsunuz. Yarattığı dünya da çok ilginç ve güzel geldi bana.
Hikaye biraz Avatar(last airbender ve H.Potter karışımı. Ama bu güzel yedirilmiş romana.
Keşke diğer Grisha'ları da biraz daha aksiyon içinde görseydik çok daha güzel olurdu gibi.

Yalnız hikayede bir twist geleceğini baştan anlayabiliyoruz çünkü twist yapılan karakterin hikaye başında bir karşı karakteri yok. (spoiler vermeden bu kadar yazabildim :))

Umarım en kısa zamanda 2. kitabın çevirisi yapılır, 3. kitap da bir an önce çıksın inşallah (baktım daha orjinali yok)...

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

yazarın anlatımı güzeldi, okunulabilir.

9 puan

Keyifli ve etkileyici bir fantazyanın kapısından girmeye hazır ol

Profil Resmi
8 puan

Biraz yüksek puan verdim ama hak etti. kesinlikle elime aldığımda bırakadığım bir kitap oldu. Aslında kitap biraz daha uzunnn olabilirmiş şöyle 200 sayfa falan :) Anlatımı konusu çok güzeldi.Keşke bazı şeylere daha fazla değinebilseymiş yazar Karanlığın Efendisi bende hala bir sır olarak kaldı. Kitabın devamı hala çıkmadı bir yıldan beri seri beleniyor.
Umarım tez zamanda çıkar.mrtı yayınları lütfen acele edin bekliyoruz:)

9 puan

Tamamı için: http://crazydreamernora.blogspot.com.tr/2014/06/golge-ve-kemik-grisha-1-tantm-inceleme.html

Öncelikle deriiin deriin nefesler alıp sakinleşiyorum, ve -çok kısa tutmayı planladığım- spoiler "içermeyen" yorumuma başlıyorum.

İlk 200 sayfada kitaba 3 puan falan vermeyi düşündüm. "Bu muymuş bu kadar abarttıkları kitap, bu hep böyle mi devam edecek, bu kadar fantastik ağır geldi galiba bana" düşünceleri kafamın içinde dolanıp duruyordu. Sonra bir baktım, sanki elimde farklı bir kitap tutmaya başlamışım da bırakamıyormuşum gibi oldu. Fikrim ne zaman değişti anlamadım ama bir baktım düşüncelerim "380 sayfa mı? Dilenciye sadaka mı veriyosunuz siz? Adamı delirtmeyin ya bunlar ne, neler oluyor, hayıııır!" şeklinde değişmiş, kitabı yaşayarak okuyorum. Böyle de kafayı yedirtti bana bu kitap işte.

Şahsen kitabın başlarında biraz önyargılı olduğumu kabulleniyorum. Çünkü bu kadar epik-fantastik bir kitap beklememiştim. Bir de yazarın Rus olduğunu fark edince (Benim ruslarla alıp veremediğim şeyler var. Ne olduğunu öğrenince size de söylerim) biraz soğudum gibi oldu. Ruslar konusunda fikrim hâlâ değişmese de ön yargımı tamamen kırdı kitap diyebilirim. Haksızmışım, kabul ediyorum. Ve artık dayanamıyorum, asıl yoruma geçeceğim.

Ah, bu arada. Bu kitabın herkese hitap ettiğini düşünmüyorum. (Zaten hiçbir kitap herkese hitap etmez ama olsun :D) Daha çok epik-fantastik, distopya okurları belki. Ama özellikle Taht Oyunları ve Yüzüklerin Efendisi severlerine gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Devamı için: http://crazydreamernora.blogspot.com.tr/2014/06/golge-ve-kemik-grisha-1-tantm-inceleme.html

9 puan

Beklediğimden çok çok farklı bir konuya sahipti Gölge ve Kemik. Kapağından ve isminden dolayı fantastik olduğunu tahmin etmiştim (konusuna bakmadım) ancak daha sıradan bir şeyler beklemiştim sanırım. Kitabın başında ki terimlerin yabancılığından dolayı bir ara ben ne okuyorum dediysem de 100 sayfanın sonunda az çok anlaşılıyor her şey.
Kitabın en sevdiğim yanı ise epik fantazi türünde ki kitaplar kadar ağır bir dile sahip olmamasıydı. Özellikle Buz Ve Ateşin Şarkısı, Hobbit gibi kitapları sevenlerin rahatlıkla okuyabileceğini düşünüyorum.

9 puan

www.seymaatasoy.com

Kitap Alina ve Marlen adlı iki yetimin hikayesini anlatıyor. Aslında öykü Alina'nın öyküsü. Ama ikisini ayrı düşünmek zor. Alina'nın içinde yıllar boyunca sakladığı aslında kendisinin de farkında olmadığı bir takım güçler var. Bu güçlerin farkına varıldığı anda ayırıyorlar Marlen ile Alina'yı birbirlerinden. Alina, Grisha eğitimi almak üzere uzaklara götürülüyor ve hikaye burada şekilleniyor.

Kitap oldukça akıcı bir şekilde ilerliyor. Farkında olmadan 100 sayfayı okumuş buluyorsunuz kendinizi. Üzerinde oldukça çalışılmış bence. Kullanılan özel isimler yadırganmıyor. Kitabın başındaki harita da oldukça yardımcı oluyor serüvenimize. Veronica Roth "Okuduğum hiçbir kitaba benzemiyor." demiş ama bence bu kitap birçok fantastik dünyayı barındırıyor içinde.

Kitapta birçok dönüm noktası vardı. Yani ileride neler olacağını tahmin edemiyorsunuz. Beklemediğiniz bir anda dönebiliyor kitap. Bence en güzel taraflarından biri buydu. Monotonlaşmadan heyecanla okutuyor kendini.

Benim canımı sıkan tek şey çevirisi oldu. Kullanılan Karanlıklar Efendisi (Darkling), Karanlıklar Diyarı (Unsea) gibi isimler beni oldukça rahatsız etti. Bu güzel kurguyu o isimler çok basitleştirmiş, banalleştirmiş. Bunun dışında kapak tasarımı ve sayfa tasarımında oldukça güzel bir iş çıkarmış Martı Yayınları.

Tavsiye edebileceğim bir kitap oldu benim için Gölge ve Kemik. Young-adult olduğunu aklınızdan çıkarmayın ama. Baş karakterimiz kız. Yani onun aşk hayatını, nefretini de deşeceksiniz. Üçlemenin ikinci kitabı Kuşatma ve Fırtına Türkçeye çevrilmiş ama üçüncü kitap hala çevrilmekte. En kısa zamanda ikinci kitabı da alacağım.

6 puan

Yorumun tamamı için bloğu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/07/golge-ve-kemik-kitap-yorumu.html

Bu seriye başlamayı asırlardır düşünüyorum ama nedendir bilinmez daha yeni başlayabildim. Aslında başlarken çok da büyük beklentilerim yoktu ama beklentimin olmamasının benim yararıma olduğunu düşünüyorum. Kitapta yazarın oluşturduğu dünyayı farklı buldum ve gerçekten sevdim ama bir şeyler eksikti. Ne bileyim Alina'yı hiçbir zaman kahraman olarak göremedim. Yani kız fazla nazlıydı. Şöyle dediğim dedik , gözü kara bir tip değildi. İleriki kitaplarda kendine gelmesini umuyorum.
Seriye ölüp biten kesim büyük çoğunlukta olmasına rağmen sanırım ben onlardan biri değilim. Yine de seriye başlamanızı tavsiye ederim. Kitabın kurgusu özgündü ve bunu sevdim.

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/08/golge-ve-kemik-grisha-1.html

10 puan

Yazarın kurduğu dünya, karakterleri analizi, betimlemeler, kurgunun gidişatı gerçekten güzel. Tavsiye ederim.

7 puan

Daha önce pek fantastik tür okumamış biriyim ama kitabı beğendim. Gayet sürükleyici ve eğlenceliydi. Elimden düşüremedim, kolay okunan alıcı bir kitaptı.

8 puan

Fantastik seven herkesin zevkle okuyabileceği bir kitap... Bence eksi yönleri Karanlık Diyarın nasıl oluştuğunun tam olarak anlatılmaması bence kitabın başında sürprizleri bozmadan bunu anlatıp sonra konuya girebilirdi. Ve Volcraların gece olduğunda Karanlık Diyarı terk edip diğer yerlere saldırmamalarının açıklamasının olmaması... (Kİtapta saldırdıklarına dair bir şey geçmiyor) Bir de Küçük saraydaki Sahneler fazla uzundu. Karakterleri sevdim. İkinci kitabı merakla bekliyorum.

8 puan

Kitabı çok beğendim uzun uzun anlatırdım ama benim yerine anlatmış arkaşlar o yüzden bende en kısa zamanda okumanızı tavsiye ediyorum.
Bu arada aline neden sümsük malyen tercih etti anlamadım :( tamam iyiyakışıklı,iyi bir izci ve asker ama karşısında karanlıklar prensi olunca bu özellikler hiçbir işe yaramıyor bence.seri bir kitap olduğu için 2.ve3. kitapları alinanın yanlış yaptığını kabul edip karanlıklar prensine dönme kararına vermesi için okuyacağım kesin

6 puan

İlk defa okuduğum bir yazar diyeceğim ama zaten Türkçe'ye çevrilen ilk kitabı da bu fantastik seriden oluşuyor. Neyse yoruma geçecek olursak açıkçası ben Alaycı Kuş serisinden aldığım tadı ve okuma keyfini bu kitaptan hiç mi hiç alamadım. Neden Alaycı Kuş 'u kıyasladım; çünkü bir çok okur bu şekilde kıyaslama yaparak yorumladı bu kitabı ve seriyi. Beğenmedim demiyorum ama kitapta bir şeyler eksik gibi geldi. Mesela ilk yüz elli sayfa birçok karakter , isimler, görevlerden oluşuyor ki sıkıcı geldi, kim nedir anlaşılmıyor. Olay örgüsüne gelince duygu eksikliği vardı bence, olaylar oldu bittiye getirilip yazılmış gibi. Yazı puntosu harika, basım da güzel fakat anlatım mı eksik çeviri mi bilemedim. Yine de bu kadar övgüyü hak edecek ne olabilir diye serinin diğer kitaplarını da okuyacağım. Belki fikrim değişir, kim bilir ?

Profil Resmi
7 puan


Tutkulu, karanlık ve büyüleyici bir kitap Gölge ve Kemik. Farklı bir dünyadayız artık. Karanlığın hüküm sürdüğü, Krallık tarafından yönetilen, büyünün hakimiyeti ele geçirdiği bir dünya... Savaşsız olmaz tabii. Bu kitapta iyi taraf yok, sadece arada ezilen masumlar var... Güçlü sefasını sürerken...

Alina kendi güçlerinden habersiz bir kız, sevdiceğinin hayatını kurtarmak için yıllardır zincir vurduğu güclerini serbest bırakıyor veeee voila hayatı aniden fırtınanın vurduğu bir kasabaya dönüyor.Yıllardır özendiği bir hayata adım atıyor... Tabii her şeyin bir bedeli var...

Muhteşem kıyafetlerin, baloların olduğu, insanların ona şükür duaları ettiği bir yerde artık. İlk defa bir yere evim diyebileceği bir yer... Ama sonra işler daha da beter oluyor, olmasa şaşardık.

Karanlıklar Efendisi nam-ı diğer Prens (Karanlık ya hani, Lucifer hani) Kitabın başından beri ondan şüpheleniyordum ama bunun olmasını beklemiyordum, kitapta sinirimi bozan iki unsurdan biriydi. Çok klasik bir hamle gibi geldi, hemde kitaba çok renk kattı.

2. part ise esas esas oğlan Malyendi. Kitabın ilk başında bile bu çocukta o gerekli sert, karanlık havayı bulamamıştım, Prens çıkınca heveslenmiştim sonra işler sarpa sardı... Kızın iki kişiye aşk olduğu hikayelerden hoşlanmıyorum. Kız da biraz daha sert olsaydı, rüzgarda savrulan yaprak misali... Dövüşme sahneleri ve dayak yemesi çok hoşuma gitti. Her şeyden ucuz kurtunca bir tatminsizlik duyuyor insan. (Nitekim sonunda biraz var.)

Geyik olayı ise bence daha detaylı anlatılabilirdi, biraz eksiklik hissettim.

Kitapta o kadar çok yabancı terim varki bırakın reçetesini tutmayı, 3 tanesinden fazlasını hatırlamıyorum. Bu yüzden biraz gizemli takılıyorum. Size önerim sizde takmayın. Kitabı yeterince iyi anlıyorsunuz.

Kısacası, etkilendiğim bir solukta bitirdiğim bir kitaptı. Aşkı pek tatmin etmedese beklediğime değdi. Yazar çok hoş bir dünya yaratmış, acımasız sizi içine çeken...Tahmin edilemeyecek şeylerle sizi şaşırtan... Modern cihazlardan yoksun, büyünün kudretini hissettiren bir dünya. Bu yönden çok hoşuma gitti, ikinci kitabının daha iyi olacağını umuyorum.Gizemli karakterleri seviyorsanız okuyun derim. Hele de Lucifercıysanız....

Bence kız sonunda Prensi seçmeli. Neden güçlü kudretli ölümsüz kişilik varken normal olana aşık olur ki bu kızlar... Tabi o ufak problemi göz ardı edelim lütfen!

Kitap Martı Yayınları tarafından gönderildi, teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin daha sık olması dileğiyle.

8 puan

Yeni seri, yeni heyecan :)

Kendini onca yetenekli asker ve diğer üst sınıfların arasında "ezik" hisseden Alina'nın aniden yıllardır ortaya çıkması beklenilen Güneşin Elçisi olduğunu anlaşılmasıyla hayatı birden değişir. Sıra dışı bir kurgusu var. Yazar yer adları, etnik gruplar ve askeri sınıflar konusunda büyük bir dünya kurmuş. Anlatımı ve diyaloglar eğlenceli sıkmadan okunuyor. Malyen, Alina'nın en sevdiği karakter tamam yardımda etti kıza ama Karanlıkların Efendisi <3 naptın koçum sen diyesim geliyor. Nedense hala Efendinin tarafındayım :) Seriye tam gaz devam :)

10 puan

Seri kitaplarda genelde ilk kitap biraz daha açıklayıcı olmak zorunda olduğu için daha ağır aksar ilerler ama bu kitapta öyle değildi. Kitap hemen sizi içine çekip, maceraya en yakından tanık olmanızı sağlıyor. Yazım dili çok açık ve akıcıydı. İçinde oldukları düzeni olaylar arasına öyle güzel serpiştirmiş ki fantastik okurların anlamakta hiç zorlanmayacaklarına eminim. Ben kitaba ve olaylara kendimi o kadar kaptırarak okudum ki hikayenin gidişatı konusunda yazarın beni tamamen gafil avlamasına neden oldum. Şaşırdığım birçok nokta oldu ve bu kitap için daha da olumlu hissetmeme neden oldu. Severek okudum. Devam kitaplarını da okumak için heveslendim. Sadece bir an mutlu bir sonla bitirmeyeceğini düşünerek kahırlandım çünkü devam kitaplarını henüz almadım ama neyse ki belirsiz de olsa mutlu bir sona kavuştuğumuz için içim biraz rahat etti.

5 puan

Çok farklı bir seri olduğu söylenmişti, katılıyorum, bence sevip sevmediğinizi bile anlayamadığınız bir kitap oldukça sıra dışıdır! -_- :facepalm:
İlk anda merakımı uyandırmayı başarıp, ardından boş gözlerle okumaya devam etmeme neden oldu. İlerlerken açıklanan bazı sırlarla birlikte beni hafiften heyecanlandırmayı başardı ama bu yetti mi? KESİNLİKLE HAYIR.
İlgimi çeken ve anlamlı olduğunu düşündüğüm birçok sahne vardı ama gerçekten bu kitap neden böyle? Anlatımı bir soğuk, bir itici... karakterler garip, kafalar ayrı güzel... Daha şimdiden üçüncü kitabın içerisinde açıklanacak olayı tahminim sonucu biliyorum :/ Anlatımı biraz ortada ve basit mi sayılır yoksa??? Yanlış anlaşılmasın gerçekten nefret etmedim, nötr
Sanırım boş zamanlarda okumak için gideri var diyebiliriz ^^

"Planımı bozuyorsun."
"Gerçekten mi?"
"Evet. Bitkin düşüp yere yuvarlanacağım ve her yerimi yaralayacağım."
"Planın berbatmış."

geri 1 | 2