Gölge ve Kemik (The Grisha, #1)

9 puan

Tamamı için: http://crazydreamernora.blogspot.com.tr/2014/06/golge-ve-kemik-grisha-1-tantm-inceleme.html

Öncelikle deriiin deriin nefesler alıp sakinleşiyorum, ve -çok kısa tutmayı planladığım- spoiler "içermeyen" yorumuma başlıyorum.

İlk 200 sayfada kitaba 3 puan falan vermeyi düşündüm. "Bu muymuş bu kadar abarttıkları kitap, bu hep böyle mi devam edecek, bu kadar fantastik ağır geldi galiba bana" düşünceleri kafamın içinde dolanıp duruyordu. Sonra bir baktım, sanki elimde farklı bir kitap tutmaya başlamışım da bırakamıyormuşum gibi oldu. Fikrim ne zaman değişti anlamadım ama bir baktım düşüncelerim "380 sayfa mı? Dilenciye sadaka mı veriyosunuz siz? Adamı delirtmeyin ya bunlar ne, neler oluyor, hayıııır!" şeklinde değişmiş, kitabı yaşayarak okuyorum. Böyle de kafayı yedirtti bana bu kitap işte.

Şahsen kitabın başlarında biraz önyargılı olduğumu kabulleniyorum. Çünkü bu kadar epik-fantastik bir kitap beklememiştim. Bir de yazarın Rus olduğunu fark edince (Benim ruslarla alıp veremediğim şeyler var. Ne olduğunu öğrenince size de söylerim) biraz soğudum gibi oldu. Ruslar konusunda fikrim hâlâ değişmese de ön yargımı tamamen kırdı kitap diyebilirim. Haksızmışım, kabul ediyorum. Ve artık dayanamıyorum, asıl yoruma geçeceğim.

Ah, bu arada. Bu kitabın herkese hitap ettiğini düşünmüyorum. (Zaten hiçbir kitap herkese hitap etmez ama olsun :D) Daha çok epik-fantastik, distopya okurları belki. Ama özellikle Taht Oyunları ve Yüzüklerin Efendisi severlerine gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Devamı için: http://crazydreamernora.blogspot.com.tr/2014/06/golge-ve-kemik-grisha-1-tantm-inceleme.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »