Gölge ve Kemik (The Grisha, #1)

Profil Resmi
7 puan


Tutkulu, karanlık ve büyüleyici bir kitap Gölge ve Kemik. Farklı bir dünyadayız artık. Karanlığın hüküm sürdüğü, Krallık tarafından yönetilen, büyünün hakimiyeti ele geçirdiği bir dünya... Savaşsız olmaz tabii. Bu kitapta iyi taraf yok, sadece arada ezilen masumlar var... Güçlü sefasını sürerken...

Alina kendi güçlerinden habersiz bir kız, sevdiceğinin hayatını kurtarmak için yıllardır zincir vurduğu güclerini serbest bırakıyor veeee voila hayatı aniden fırtınanın vurduğu bir kasabaya dönüyor.Yıllardır özendiği bir hayata adım atıyor... Tabii her şeyin bir bedeli var...

Muhteşem kıyafetlerin, baloların olduğu, insanların ona şükür duaları ettiği bir yerde artık. İlk defa bir yere evim diyebileceği bir yer... Ama sonra işler daha da beter oluyor, olmasa şaşardık.

Karanlıklar Efendisi nam-ı diğer Prens (Karanlık ya hani, Lucifer hani) Kitabın başından beri ondan şüpheleniyordum ama bunun olmasını beklemiyordum, kitapta sinirimi bozan iki unsurdan biriydi. Çok klasik bir hamle gibi geldi, hemde kitaba çok renk kattı.

2. part ise esas esas oğlan Malyendi. Kitabın ilk başında bile bu çocukta o gerekli sert, karanlık havayı bulamamıştım, Prens çıkınca heveslenmiştim sonra işler sarpa sardı... Kızın iki kişiye aşk olduğu hikayelerden hoşlanmıyorum. Kız da biraz daha sert olsaydı, rüzgarda savrulan yaprak misali... Dövüşme sahneleri ve dayak yemesi çok hoşuma gitti. Her şeyden ucuz kurtunca bir tatminsizlik duyuyor insan. (Nitekim sonunda biraz var.)

Geyik olayı ise bence daha detaylı anlatılabilirdi, biraz eksiklik hissettim.

Kitapta o kadar çok yabancı terim varki bırakın reçetesini tutmayı, 3 tanesinden fazlasını hatırlamıyorum. Bu yüzden biraz gizemli takılıyorum. Size önerim sizde takmayın. Kitabı yeterince iyi anlıyorsunuz.

Kısacası, etkilendiğim bir solukta bitirdiğim bir kitaptı. Aşkı pek tatmin etmedese beklediğime değdi. Yazar çok hoş bir dünya yaratmış, acımasız sizi içine çeken...Tahmin edilemeyecek şeylerle sizi şaşırtan... Modern cihazlardan yoksun, büyünün kudretini hissettiren bir dünya. Bu yönden çok hoşuma gitti, ikinci kitabının daha iyi olacağını umuyorum.Gizemli karakterleri seviyorsanız okuyun derim. Hele de Lucifercıysanız....

Bence kız sonunda Prensi seçmeli. Neden güçlü kudretli ölümsüz kişilik varken normal olana aşık olur ki bu kızlar... Tabi o ufak problemi göz ardı edelim lütfen!

Kitap Martı Yayınları tarafından gönderildi, teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin daha sık olması dileğiyle.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »