Gölge ve Kemik (The Grisha, #1)

9 puan

www.seymaatasoy.com

Kitap Alina ve Marlen adlı iki yetimin hikayesini anlatıyor. Aslında öykü Alina'nın öyküsü. Ama ikisini ayrı düşünmek zor. Alina'nın içinde yıllar boyunca sakladığı aslında kendisinin de farkında olmadığı bir takım güçler var. Bu güçlerin farkına varıldığı anda ayırıyorlar Marlen ile Alina'yı birbirlerinden. Alina, Grisha eğitimi almak üzere uzaklara götürülüyor ve hikaye burada şekilleniyor.

Kitap oldukça akıcı bir şekilde ilerliyor. Farkında olmadan 100 sayfayı okumuş buluyorsunuz kendinizi. Üzerinde oldukça çalışılmış bence. Kullanılan özel isimler yadırganmıyor. Kitabın başındaki harita da oldukça yardımcı oluyor serüvenimize. Veronica Roth "Okuduğum hiçbir kitaba benzemiyor." demiş ama bence bu kitap birçok fantastik dünyayı barındırıyor içinde.

Kitapta birçok dönüm noktası vardı. Yani ileride neler olacağını tahmin edemiyorsunuz. Beklemediğiniz bir anda dönebiliyor kitap. Bence en güzel taraflarından biri buydu. Monotonlaşmadan heyecanla okutuyor kendini.

Benim canımı sıkan tek şey çevirisi oldu. Kullanılan Karanlıklar Efendisi (Darkling), Karanlıklar Diyarı (Unsea) gibi isimler beni oldukça rahatsız etti. Bu güzel kurguyu o isimler çok basitleştirmiş, banalleştirmiş. Bunun dışında kapak tasarımı ve sayfa tasarımında oldukça güzel bir iş çıkarmış Martı Yayınları.

Tavsiye edebileceğim bir kitap oldu benim için Gölge ve Kemik. Young-adult olduğunu aklınızdan çıkarmayın ama. Baş karakterimiz kız. Yani onun aşk hayatını, nefretini de deşeceksiniz. Üçlemenin ikinci kitabı Kuşatma ve Fırtına Türkçeye çevrilmiş ama üçüncü kitap hala çevrilmekte. En kısa zamanda ikinci kitabı da alacağım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »