Gelin Koleksiyoncusu

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

http://kitapeylemi.blogspot.com/2013/07/60-gelin-koleksiyoncusu-ted-dekker.html

9 puan

Harika bir kitaptı. Yazarın kalemi çok iyi, okuyucuya adrenalini ve gerilimi fazlasıyla hissettiriyor. Cinayetlerin işleniş biçimleri tüylerinizi diken diken yapıyor ve katili daha ilk sayfalarda tanıyor neden kadınları öldürdüğünü biliyorsunuz. Katilin -gelin koleksiyoncusunun- her daim FBI'dan bir adım önce olması ve izine hiç rastlanmamasını sağlaması oldukça etkileyiciydi. Eğer polisiye/gerilim seviyorsanız mutlaka okumalısınız.

7 puan

İlk defa katilin en başından bilindiği bir polisiye roman okudum. Sıkıcı olmamakla beraber klasik bir polisiye. Yüksek bir beklenti ile okumamak lazım.

5 puan

Yazarın Oyun ve Kutsal Meclis kitaplarını okumuş ve beğenmiştim. Bu kitabındanda umutluydum ve yorumlarda olumluydu ama maalesef pek sevemedim bu kitabı, heyecan dozu zaman zaman artsada genel anlamda sıkıcı geldi.

Profil Resmi
4 puan

Olay döngüsü biraz garip olsa da okunabilir. Katilin kim olduğunu biliyoruz. Herhangi bir yanlış yapmaması onu bulmalarını zorlaştırsa da katil kedi fare oyunu oynamayı seviyor. Zekasını göstermeyi seviyor bu yüzden notlar bırakıp kendisini bulmalarını istiyor.

6 puan

Başları biraz yavaş ilerliyor olsa da 200 den sonrası bir oturuşta bitecek kıvamda. konusu diğer polisiyelerden çok farklı değil ama ben beğendim diyebilirim okunabilir :)

Profil Resmi
7 puan

akıcı ama çember serisinice göre biraz vasattı.çok şaşırtıcı ve müthiş diyemem.

5 puan

Hikaye genl hatlarıyla güzel ama yazarın anlatımı bir o kadar sıkıcı.

5 puan

çok sıkıcıydı..başından itibaren herşey belliyken bu kadar uzatmanın mantığı neydi bilmiyorum ama çok zor bitirdim..tavsiye etmiyorum..

10 puan

Başından itibaren katilin kim olduğunun biliniyor olması heyecanınızı söndürmesin. Gizem sadece katilin adından oluşmuyor. Güzel bir hikayeydi. Ted'i seviyorum...

5 puan

Aslında kitap biraz fazla detaya girmişti ama 2 hafta kadar hiç kitap okuyamadığım için (sınavlar yüzünden) kitabı 1 günde bitirdim... Sonlara doğru güzelleşen kitaplardandı bu da yani sonu heycanlıydı güzel bitti..

6 puan

Ted Dekker'ın kitabı; ilgi çekici bir isim, etkileyici bir kapak ve Tess Gerritsen referansı ile karşıma çıkınca, elbette ki beklentim de büyüktü.
Kitabın konusu; şizofren etkileri görülen bir adamın güzel kadınları, sözde Tanrı'nın gözdelerini dehşet bir yöntemle öldürmesi ve bunu ayin havasında gerçekleştirmesi. Bu davranışı ile Tanrı'nın sevdiği bir insan olduğunu düşünecek kadar hastalıklı bir yapıya sahip. Son ve en gözde geline giderken de her defasında daha kutsanmış olduğunu düşünüyor. Kurbanların bulunması ile olaya karışan FBI, deneyimli ajanı Brad Raines soruşturmaya dahil ediyor. Bundan sonrası daha çok bulmaca havasında ve az biraz aksiyonla ilerliyor. Olaya FBIdan çok diğer hastalar müdahil ve çözmeye çalışıyor.
Konu güzel fakat kurgu vasat, boşluklarla dolu ve zorlama tesadüfler çok fazla kullanılmış. Ben bu kitaptan umduğumu bulamadım. Elinizde varsa kitabı okuyun hatta sizin yorumunuzu da duymak isterim fakat almaya değmeyeceğini düşündüyorum.

1 puan

Çember serisinden sonra okunmasını asla tavsiye etmiyorum. Çember serisini okuduktan sonra acaba bu kitabı Ted Dekker'ın kuzeni mi yazmış dedim. Polisiye gerilim olmasına rağmen ne gerilim vardı ne polisiye. Resmen beni reading slumpa soktu, okuma hevesimi söndürdü.

4 puan

Kitabın başında hemen katille irtibatta bulunması pek hoşuma gitmedi. Bu kadar başlarda böyle yapması gizemi biraz azaltmış. Sanki birde çok gereksiz yere konuyu bu kadar uzatmış gibi geldi bana.

geri ileri