Kurucunun Kızı

Dehşet verici bir nükleer savaş sonrası Amerika Birleşik Devletleri büyük ölçüde yok edilmiş, sadece küçük bir grup hayatta kalmıştı. Geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda Lattimer'lar ve Westfall'lar arasında çıkan savaşı Westfall ailesi kaybetmişti. Ve beş yıl sonra barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesiyle sağlanmaktaydı.

Bu yıl benim sıram gelmişti. Benim adım Ivy Westfall ve görevim basitti: Başkan'ın oğlunu, müstakbel kocamı öldürmek ve Westfall ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamak. Ama görünen o ki, Bishop Lattimer ya çok yetenekli bir oyuncu ya da ailemin iddia ettiği gibi kalpsiz, zalim bir çocuk değil. Hatta beni bu dünyada gerçekten anlayan tek kişi bile olabilir. Ama kaderimden kaçmama imkân yok. Ben Westfall mirasını geri alacak kişiyim. Bishop ölmeli. Ve onu öldüren ben olmalıyım…

Dehşet verici bir nükleer savaş sonrası Amerika Birleşik Devletleri büyük ölçüde yok edilmiş, sadece küçük bir grup hayatta kalmıştı. Geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda Lattimer'lar ve Westfall'lar arasında çıkan savaşı Westfall ailesi kaybetmişti. Ve beş yıl sonra barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesiyle sağlanmaktaydı.

Bu yıl benim sıram gelmişti. Benim adım Ivy Westfall ve görevim basitti: Başkan'ın oğlunu, müstakbel kocamı öldürmek ve Westfall ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamak. Ama görünen o ki, Bishop Lattimer ya çok yetenekli bir oyuncu ya da ailemin iddia ettiği gibi kalpsiz, zalim bir çocuk değil. Hatta beni bu dünyada gerçekten anlayan tek kişi bile olabilir. Ama kaderimden kaçmama imkân yok. Ben Westfall mirasını geri alacak kişiyim. Bishop ölmeli. Ve onu öldüren ben olmalıyım…


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Distopya sevenlerin heyecanla okuyacağı, güzel bir kitap.Kurucunun Kızı Ivy ve Başkanın Oğlu Bishop' un birbirlerine sorulmaksızın,tanımadan evlenmelerine karar verilmesiyle başlayan kitap; İvy'nin içinde bulunduğu karmaşayı, Bishop' un sakin ama kararlı duruşunu çok güzel anlatıyor. Fakat yaşanılan dünyayı çok fazla gözümde canlandıramadım. Bu konuda kitabı biraz eksik buldum.Akıcı ve yalın anlatımıyla kitabın sonuna çabucak geliyorsunuz. Sonu da dedikleri gibi heyecanlıydı ve şaşırtıcıydı. Öyle bir yerde bitti ki, şimdi serinin devamını okumak için sabırsızlıkla bekliyorum.

9 puan

Ah Ivy…

Genelde distopya ile aram pek yoktur ama bu kitap sanırım duvarlarımı aşmamı sağladı. Okumayı bu kadar geciktirmemin sebebi 2. Kitabın çıkmasını beklememdi. Yoksa bu sona yüreğim dayanmazdı. Evet evet ikinci kitabın yorumuyla da en kısa zaman da karşınızda olmayı planlıyoruum J
Bishop ile anlaşmalı olarak evlenen Ivy onu öldürmeyi planlıyor. Ama her planı bozan, engelleri görmezden gelmemizi sağlayan o malum duyguyu hesaba katmıyor. Aşk. Evet, Ivy Bishop’u tanımaya başladıkça yakınlaşıyor. Yakınlaştıkça da bağlarını iyice sıkılaştırıyor. Ama zaten Ivy, bana göre birisini öldürebilecek bir kız değildi. Aslında kitabı elime aldığımda tanıtımı okuduktan sonra beklediğim karakterler; sert hiçbir şeyden ödün vermeyen Bishop ve sürekli sinir halinde dolaşan, ailesinin tam puanlık bir aile olduğunu düşünen Ivy. Ama okurken kafamda şekillen bu karakterleri sildiği için çok memnunum. Çünkü ikisi de bu saydıklarımın tam tersi kişilikteydiler. Ve bu halleri ile çok daha ilgi çekiciydiler. Özellikle Bishop çok ilgimi çekti J


‘Bishop, eğer karşıma çıkacaksan görücü üslüne eveet!’ diye dolandım bugün evde ne kadar ilgimi çekmiş anlayın…

Olaylar yavaş ve içime sine sine ilerledi. Ama sürekli diken üstünde olma hissinden hep nefret ettiğim için olaylar artık sonuçlansın diye biraz sabırsızlandım. Ivy ne yapacak? Bishop anlayacak mı? Ivy'e tepkisi ne olacak? Kitap ilerlerken hep bu sorular beynimi kemirdi durdu. Ve nihayet o son geldiğinde bu soruları silip süpürüp yerine daha büyük bir bomba bıraktı. Onu buradan açıklarsan beni döversiniz. O yüzden hiç o sulara girmiyorum...
Yazar hangi duyguları alalım istemiş bilmiyorum ama bu kitabı okurken benim en çok hissettiğim duygu merak ve biraz çaresizlikti. Aile ve Bishop arasında bir seçim Ivy için nasıl bir sonuç doğuracak diğer kitapta göreceğiz. Anlatımı güzel, olaylar akıcıydı. Üst üste okuduğum ve beni depresyona sokan kitaplardan sonra ilaç gibi geldi.

Bu kitapta kimden nefret ettim dersiniz? Ivy'nin ablası Callice...



"Aşk kanunlaştırabileceğin bir şey değildi. Aşk tablolardan, grafiklerden ve eşleşme oranlarından daha fazlasıydı. Aşk karışık ve karman çormandı. Ve rastlantısal büyüsünden onu yoksun bırakmak bir hataydı."


http://satellitebook.blogspot.com.tr/2015/11/yorum-kurucunun-kz-amy-engel.html

8 puan

Kitabi gercektende beğendim bunu kabul ediyorum.Yalniz sosyal medyada okudugum yorumlarda orjinal bir konusu oldugunu dile getirenler var.İşte buna katilmiyorum.Fenomen distopya kitaplarinda yer alan olaylar, bu kitapta karma halde kullanilmiş.Mesela aclık oyunlari ve seçim serisinden esinlenildigi çok belli.Bu nedenle puan kırdım.Özenti kisimlari saymazsak kitabi sevdim.Tavsiye ederim ☺

9 puan

Amy Engel / Kurucunun Kızı yorumum;

Pek fazla distopya okuyan biri degilim hatta neredeyse hic okumamış bile olabilirim. 16-18 yaslarinda olan karakterleri de pek okumam, bana cocuk kitabı gibi gelir hep ama bu kitapta nasıl desem hem yaslarının insaniydı hem de tam tersi bir o kadar olgundu karakterler.

Kitabı nasıl anlatsam bilemiyorum, cok normal klasik bir zorla evlendirilme durumu var ama asıl olaylar bambaska. Kizimiz Ivy oglumuz Bishop'u öldürmekle görevli ama isler pek öyle gitmiyor ve oglumuz sandıgı gibi biri cikmayarak durumu daha karmasik hale getiriyor.

Kitabin sonuna kadar cok normal akıcı gitti, ancak son 50-60 sayfa iste beni en etkileyen kisimlardi. Ivy'e ve fedakarlıklarına, Bishop'un sonsuz güvenine inancina gözlerim yaşlı tanık oldugum ve bu haldeyken ablama yakalanıp dalga konusu oldugum dogrudur. 🙈

Kitabın sonu da zurnanın zırt dedigi yerde bitti ve ikinci kitap icinnnn ciddi birilerini pataklayabilirim. Yabancı yayınları duyun sesimi lütfen ikinci kitabı hemen bu ay bu hafta hatta yarın basınn:)😂😂😂

Ivy'ye neler olacak? Bishop bu durumu nasıl atlatacak? Çitlerin arkasında bizleri neler bekliyor coookkk meraklardayım.
Kitabı okuyacak olan varsa da ciddi uyarı yapıyorum, ikincisi cikmadan okumayın yoksa benim gibi meraktan kudurursunuz:)

Not: 2025 yılı icin kurulan bir distopya idi ve oldukca ilgincti. Tek diyebilecegim Allah korusun bizi savaslardan 🙈

8 puan

Kurucunun Kızı - Amy Engel


Uzun zamandır distopya türü okumamıştım. Fantastikten sonra en çok sevdiğim tür. Açlık Oyunları tarzında bir seri. Çok harika diyemem ama kötü dersem de kitaba haksızlık etmiş olurum. Kurgusu güzel ve Ivy'i sevdim.

2075'lerdeyiz, insanlık kendi içinde büyük savaşlar vermiş ve kendi elimizle yaşadığımız dünyayı mahvetmiş durumdayız. İnsanlık nüfusu çeşitli savaşlardan dolayı azalmış durumda. Buna bir son vermek adına insanlar bir araya gelerek yeni bir koloni gibi yerleşim yeri kurmuşlar ve burada yaşamaya başlamışlar. Ancak ortada bir sorun vardır, bu yeni oluşumu Lattimer'lar mı Westfall'lar mı yönetecek? Nihayetinde iki aile arasında yaşanan savaşın sonunda Lattimer'lar savaşı kazanır ve başkanlık yapmaya başlarlar. Westfall'lar'a ise shiç bir yetkisi ve mevkii olmayan Kurucu ünvanı verilir. İlerleyen zamanlarda yeniden savaş ve karışıklık olmasın, sürekli barış sağlanmış olarak kalsın diye Westfall'ların kızları Lattimer'ların erkekleri ile evlendirilmeleri geleneği başlatılır. Sürekli barış sağlanmak zorundadır çünkü; artık insanların kaynakları sınırlıdır. Elektrik zorunlu olmadıkça kullanılmıyor, araçlar yok çünkü yakıt yok. Yiyecek bulmak eskisi kadar kolay değil ve sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesi bile bir mucize. İnsanlar ne kadar genç evlenirlerse sağlıklı bebek doğurmaları o kadar yüksek oranda oluyor. Gençler kiminle evleneceklerini kendileri seçemiyorlar, onların yerine bir kura yapılıyor ve eşleştiğin kişiyle evlenmek zorundasın.. Yasalara aykırı davranırsan gideceğin yer bir hapishane değil, çünkü zaten yiyecek kısıtlı ve devlet sana para ayırmak istemiyor bu yüzden gideceğin tek yer; yaşam alanını çevreleyen ve ötesinde bin bir tehlikenin olduğu Çit.

Tüm bunların yanı sıra Kurucunun Kızı yani Ivy'miz Lattimer'ların oğlu Bishop ile evlenmek zorunda. Hiç istemese de ailesine karşı gelemediği için evlenmek zorunda. Bu evliliğin çok kısa süreceği söyleniyor ailesi tarafından; çünkü yakın zamanda Başkan Lattimer'ı ve oğulları Bishop'ı öldürüp yerine kendilerinin geçeceğini söylüyorlar. İlk başlarda görevine sadık ve tek isteği annesinin ve diğer zorla evlendirilen herkesin intikamını almak için görevine yani Bishop'ı öldürme plana yardımcı olacak bilgiler toplamaya başlar. Hesap etmediği tek şey Bishop'a her geçen gün bağlanacak ve öldürmesi hiç kolay olmayacaktır.

270 sayfa filan. Akıcı, güzel ve düşündürücü bir hikayesi var. Fırsatını bulursanız okumanızı tavsiye ederim veeee maalesef sonu yine kötü biten bir seri ile karşı karşıyayız. İnşallah ikinci kitap için çok beklememize gerek kalmaz çünkü Ivy'i çok merak ediyorum.. ve Bishop, umarım Ivy'e olan inancını bırakmaz..


"Aşk kanunlaştırabileceğin bir şey değildi. Aşk tablolardan, grafiklerden ve eşleşme oranlarından daha fazlasıydı. Aşk karışık ve karman çormandı ve rastlantısal büyüsünden onu yoksun bırakmak bir hataydı."

***

“Belki özgürlük abartılıyordur. Savaştan önce özgürlüğümüz vardı. Bak bizi nereye getirdi.”

8 puan

Aclik oyunlarinin farkli bir versiyonu gibiydi ama sonlara dogru epey degisti kurgusu.. Serinin 2. kitabini merak ediyorum.

9 puan

Gayet başarılı,sürükleyici,merak uyandırıcı. Hemen devamını okumak istiyorum.

Tavsiye edilir.

10 puan

http://kralicekitap.blogspot.com.tr/2015/06/kitap-yorumualntlar-kurucunun-kz-amy.html

Uzun zamandır okuduğum en güzel kitaptı. Bir solukta bitirdim ve bittiğine o kadar çok üzüldüm ki... Keşke biraz daha uzun olsaydı. Kitabın tasarımı, kurgu, çeviri... Hepsi harikaydı. Özellikle orjinal kapak kullanılmış olması çok hoşuma gitti. Bittikten sonra da uzun uzun baktım ve o hikayeye başka bir kapak yakıştıramadım.

Kurucunun Kızı bizlere; aşkın, güvenin ve ihanetin harmanlanmasıyla oluşmuş bir dünyayı anlatıyor.

Lattimer'lar ve Westfall'lar: düşman iki aile. Yıllar önce yaşanan bir savaşın ardından küçük bir topluluk hayatta kalmayı başarmış ve yeni bir düzen kurulmuş. Ivy'nin ailesi tarafından kurulan bu küçük ülke, Bishop'un büyükbabası Alexander Lattimer tarafından ele geçirilmiş. Topluluğun başına gelen Lattimer'lar, barışın korunması için kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerini evlendirmeyi kararlaştırmışlar.

Ivy'nin ablası Callie, doğduğu günden beri annesinin ölümüne neden olan başkanın oğlu Bishop Lattimer ile evlenmek ve onu öldürmek için yetiştirilmiş. Fakat Bishop on altı yaşına geldiğinde evliliği erteleme kararı alıyor ve Callie'nin sırası Ivy'e geçiyor. Başkanın oğlunu öldürmek istiyorlar ki, planladıkları şekilde topluluğu ele geçirdikleri zaman onlara ayak bağı olacak kimse olmasın ve kendi yaşadıkları acıyı Başkan Lattimer da tatsın.

Ivy, ablasından çok daha farklı bir karakter. Daha duygulu, daha akıllı ve kesinlikle kendisine söylenen şeyleri düşünmeden gözü kapalı bir şekilde yapmıyor.

Evlendikleri andan itibaren, Bishop'un ona anlatılan kişi olmadığını anlamak Ivy için işleri çok daha zorlaştırıyor. Hatta çoğu zaman ona doğru olarak bildiği şeyleri sorgulattırıyor. Ve Bishop... Sanırım okuduğum en değişik karakterlerden biriydi. Bir insan bu kadar mı anlayışlı olabilir, bütün kitap boyunca şaşırıp durdum. Bir noktada patlamasını bekledim ama yine düşündüğüm şiddette olmadı.

Ivy ve Bishop'un arasında oluşan tuhaf bağı okumak hem çok eğlenceli hem de çok merak uyandırıcıydı. Yani kız bir şeyler hissetmeye başlıyor biliyorsunuz ama körü körüne olmasa da yapması gerektiğine inandığı bir görevi var ve bu görev hissettiği her şeye ters düşüyor. Sonuna gelene kadar ne olacağına dair bir sürü teorim vardı ama Amy hepsini çürüttü. Üstelik kitap öyle bir yerde bitti ki... İkincisi çıkana kadar zaman nasıl geçer bilmiyorum.

Son elli sayfada Ivy'nin cesaretine hayran kaldım. Öyle bir düzenin içinde çok az kişinin yapabileceği bir şeyi yaptı. Ailesine ise sinir oldum. Bence Ivy'nin içindeki cesaretin, gücün bir gramı bile onlarda yok. Her neyse, daha fazla uzatmayacağım. Şimdiye kadar okuduğum distopyalar arasında en iyisiydi. Türü seven herkesin bayılacağını, sevmeyenlerin de bu kitap sayesinde sevebileceğini düşünüyorum. Umarım ikinci kitap için bizi çok bekletmezler. :')

10 puan

Yorumumun tamamı için --->
http://rapunzelinkulesinden.blogspot.com.tr/2015/07/amy-engel-kurucunun-kz-kitap-yorumu.html

Genelde karakterlere alışana ve onları sevene kadar kitabı okurken bir süre zorlanırım ancak bu kitapta hiç öyle bir şey yaşamadım, çünkü kitabı okumaya başlar başlamaz Ivy'yi ve Bishop'u çok sevdim. Bishop ya! Tatlılığın, iyi kalpliliğin diğer adı resmen. İnsan nasıl öldürebilir ki onu? Yazar gerçekten karakterlerin uyumu konusunda muhteşem bir iş çıkarmış. Şu anda tanıdığın en uyumlu çift hangisi diye sorsanız Bishop ve Ivy derdim büyük ihtimalle. Yalnız kitaba başlar başlamaz distopya türünden olması sebebiyle belki de, bana Eşleşme'yi hatırlattı ve hikaye ilerledikçe fark ettim ki evlilik sistemiyle falan cidden çok benziyor. Bu beni rahatsız etmedi ama kitabın eksik olarak gördüğüm tek tarafı betimlemelerde biraz sıkıntılar var gibiydi, çünkü ciddi anlamda yaşadıkları toplumu, çevreyi tam olarak kafamda canlandıramadım. Yine de kitap muhteşemdiiiiii ve o nasıl bir finaldi öyleeee? Ivy sen naptın kızıım? Amy, kitap öyle bir yerde biter mi? Yazarların kitapların sonunu bu kadar heyecanlı bitirip okuyucuya eziyet etmeleri kesinlikle yasaklanmalı!!! Nasıl bekleyeceğiz biz şimdi??

10 puan

ﺴ Kurucunun Kızı ﺴ

✺ Merakla okumayı dört gözle beklediğim bir kitabım daha bitti.

◦ Mükemmeldi
⇨ İnanılmazdı ya! ∩▂∩

✠ Kurucunun Kızı'nı çok keyifli ve severek okunan bir kitap olduğunu duymuştum.
↬ Ama kitap bitti bende bittim. ♡﹏♡ İlk olarak beklentimin çok çok üstünde çıktı. Bu nasıl bir kitaptı Yarabbi ?

★ Çok güzeldi ya! Valla şahaneydi. Bayıldım. Aşık oldum. Çok sevdim... ^_^

➩ Benim kitabın içine bu denli gireceğimi, yaşayarak, sürüklenerek, kitaba fazlasıyla bağlanacağımı, olaylarını fazlasıyla hissetip, karakterlerine aşık olacağımı düşünmezdim. Ama hepsi oldu. Hemde çok ama çok fazlasıyla...

❃ Seni seviyorum Amy Engel! Hele ki oluşturduğun karakterler yok mu! Özellikle Izy ve Bishop... Bayılıyorum onlara adeta aşığıyım ღ _ ღ

↪ Tabi ki gıcık olduğum adeta tiksindiğim karakter de olsada ben bu güzelliği keyifle okudum. Her şeyiyle çok güzeldi ♡ ♡

✦ Çeviri olsun, yazarın dili ve kalemi olsun çok çok harikaydı. Bır kere çok akıcıydı ✓ Ne ara bitmiş de ne ara onca olay geçmiş de ooo anlamamışım

⇨ Son sayfaya gelmişim hala çeviriyorum devamını okumak için, deli gibi! Son sayfa olduğunu anlayınca tabi öylece kalakalmıştım. O durumda bi hayli acı vermişti. Acil devam kitabı takviyesi yapılmaya ihtiyacım var ∩▂∩

♚ Kitap kısa ama dolu doluydu gerçekten. Bana anlam katan, aşık olduğum o kadar fazla sahne vardı ki! Okudukça işaret koymak kadar zevk veren bir şey yoktu ✎

❥ İkinci kitapta yakın zamanda çıkıyormuş. Çok mutluyum ya! Hemen onu alıp okumak istiyorum. Çok meraklıyım. Hele ki öyle bir sondan sonra! Allah bilir neler olucak? ●﹏●


✧ Kitabı herkese ama herkese çok çok tavsiye ederim.
Çok severek okuyacağınızdan eminim. Cidden hemen okuyun şu güzelliği..
☞ Keyifle, heyecanla, aşkla okuma dileği...


❣ İyi Okumalar ∩▂∩


Baskı Bilgileri

272 sayfa



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski