Daima Aşk Kazanır

Her kaçış bir esarettir aşkta…
Ve her esaret bir galibiyettir aslında…

Tekin Soyönder, kuralları yalnızca kendisinin koyduğu tehlike dolu yaşamında güçlü ve yenilmez bir iş adamıydı. Bütün dünyayı korkuttuğu halde Rüya’yı durmaksızın kendine çekiyordu. Bu baş belası kızdan kurtulmaya, çatık kaşları ve yakıcı öfkesiyle onu kendinden uzak tutmaya çalıştı ancak hayat onlar için çoktan bir rol belirlemişti...

Rüya, sınırları babasının çizdiği bunaltıcı hayatında ilk kez bir maceraya atılmak istedi. Bu macera ailesini iflasa sürükleyen adamdan intikam almayı amaçlıyordu. Henüz işin başındayken tatsız bir tanışma yaşadığı Tekin Soyönder’e toslayınca, kaçıp gitmek yerine onunla inatlaşmayı seçti.

Sarpa saran acemi bir plan, hem Rüya’nın hem de Tekin’in hayatını karıştıracak, yeniden bir araya gelmeleri kaçınılmaz olacaktı. Çünkü macera yanlış başlamış olsa da, bu iki zıt insanı birbirine bağlayan bir doğruyla son bulacaktı.

Her kaçış bir esarettir aşkta…
Ve her esaret bir galibiyettir aslında…

Tekin Soyönder, kuralları yalnızca kendisinin koyduğu tehlike dolu yaşamında güçlü ve yenilmez bir iş adamıydı. Bütün dünyayı korkuttuğu halde Rüya’yı durmaksızın kendine çekiyordu. Bu baş belası kızdan kurtulmaya, çatık kaşları ve yakıcı öfkesiyle onu kendinden uzak tutmaya çalıştı ancak hayat onlar için çoktan bir rol belirlemişti...

Rüya, sınırları babasının çizdiği bunaltıcı hayatında ilk kez bir maceraya atılmak istedi. Bu macera ailesini iflasa sürükleyen adamdan intikam almayı amaçlıyordu. Henüz işin başındayken tatsız bir tanışma yaşadığı Tekin Soyönder’e toslayınca, kaçıp gitmek yerine onunla inatlaşmayı seçti.

Sarpa saran acemi bir plan, hem Rüya’nın hem de Tekin’in hayatını karıştıracak, yeniden bir araya gelmeleri kaçınılmaz olacaktı. Çünkü macera yanlış başlamış olsa da, bu iki zıt insanı birbirine bağlayan bir doğruyla son bulacaktı.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Kalemi güçlü ve eğlenceli yazarımızın yeni kitabı beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.Belki beklentim fazla olduğu için olabilir ben de diğer kitapları gibi etki yapamadı.Hikayeyi sevememiş olmamın bunda payı büyük tabi..

6 puan

http://satellitebook.blogspot.com.tr/2016/06/yorum-daima-ask-kazanr-asude.html

Genelde büyük klasiklere imza atmış Türk yazarlar dışında pek yerli roman okumuyorum. Bunda wattpad adlı okuma sitesinin büyük bir payı var ama Selvi Atıcı’nın ve Asude’nin kitaplarını çoğunlukla takip ederim ve üsluplarını severim.
Ne yazık ki bu kitap için bunu söyleyemeyeceğim. Daima Aşk Kazanır pekte Tekin Soyönder’e yakışan bir kitap değildi. Daha doğrusu Pabucumun Ajanın da rastladığım ve kafamda oluşan o sert adama pek uymadı bu adam. Ayrıca Rüya karakteri de fena halde sinirlerimi bozmuş durumda. Hep söylüyorum biraz deli dolu ve güçlü kadın karakterleri seviyorum ben. Burada ki karakter ise deli dolu olmaya çalışmış ama bana göre bazı hareketleri saçmalamaktan ileriye gidememiş ve kesinlikle güçlü değil. Ve hikâyede çok boşluk vardı. Yani 500 küsur sayfa olmasına rağmen çoğu şey üstün körü anlatılmış. Bana göre kişiler de dâhil her şey biraz yüzeysel gibiydi. Bir şey beni hikâyenin dışında tuttu. Tekin ve Rüya’nın yakınlaşması gerçekten ilgimi çekti ve güldürdü. Ama ondan sonra gelişen olaylar açıkçası biraz heyecanımı yitirmeme neden oldu. Tekin, kabalıkta sınır tanımayan bir adam. Bunu çok iyi anlıyorsunuz ama bazı sözler ve hareketler vardır ki Türk Filmi klasiği olsa bile o sözler yüzünde o karaktere çektirilmesi gerekir. Ne yazık ki ne kadar kötü sözlere maruz kalsa da Rüya sürekli; sevdiğim adam, affederim modundaydı. Ayrıca bazı cümleler hiç söylenmemiş gibi de davrandı. Bu sebepler yüzünden Tekin gözümde küçüldü. Rüya da aynı şekilde güçsüz bir karakter olarak kafamda yer edindi.
Her şeye rağmen kitap akıcıydı. O kadar yerdin yerdin şimdi de akıcı diyorsun kızım sende karar ver dediğinizi duyar gibiyim J Haklısınız. Tuna-Deniz ikilisini görmek, son sayfalarda Hacer Teyze ve o kinayeli, size kahkaha arttıran konuşmalarına tanık olmak, bir de karakterler her ne kadar ilgimi çekmese de yazarın anlatımından kaynaklı biraz da akıcı kelimesini kullandım. Gereksiz uzunlukta bulsam da kendini okutmayı başardı. Karakterler arasındaki komik diyalogların böyle düşünmemde payı var.

Belki de benden kaynaklanıyordur ama Asude’nin diğer kitaplarının yanında kesinlikle sönük kalan bir romandı.

7 yıl, 10 ay
10 puan

Nisan ayını Asude'nin son model kitabı Daima Aşk Kazanır ile kapattım. :) Bahara yakışan, bahar gibi güzel, neşeli, huzur veren, mutlu eden, eğlendiren bir Asude kitabıydı yine. Yer yer hüzünlendirdiği de oldu elbette :( Her duyguyu, çoklu paket olarak alıyorsunuz yazarın kitaplarında zaten.
Ama burada çok büyük, yani küçük, küçücük bir fark var diğer kitaplardan. O küçük fark var ya kitabı resmen zirveye taşımış.
Tekin'i geçmiş kitaplardan beri merak ediyorduk. Dediğim dedik, sert, otoriter, asla evlenmem diyen Tekin Soyönder'in rüyalarının kadınıyla tanışınca nasıl değişeceğini hep merak ettik durduk. Bu kitapta sorularımıza cevap aldık. Başta nefret, sonra hafif kıvılcım ve sonra alevler 💖

Konudan çok fazla bahsetmek istemiyorum, çünkü sürprizlerle dolu bir kitap ve o sürprizi kaçırmak istemiyorum. Tadını kendiniz almalı, her satırında o güzel, şaşkınlık, heyecan veren duyguları yaşamalısınız.Tekin ve Rüya birbirinin kaderiydi. Tesadüfler, yanlış anlaşılmalar ve küçük mucizeler onları bir araya getirdi.

Aaaa! Aylin ve Serdar'ı unutursam çok ayıp olur. Aylin'i unutmaya dünden hazırım da Serdar'ı asla :) İkinci aşkımız... Aşk, nefret, tutkuyla yanan ve yakan çiftçimiz. Okuması çok keyifliydi.
Rüya'ın soy isminin Gören olduğunu da yazmadan gitmeyeceğim 😂😂😂 Rüya Gören'di Tekin'i gördü. Ağız tadıyla dalga geçilmiyor kızla. Çünkü o Rüya Soyönder oldu. 😭😂 Son bir şey 😂 Kapağa aşık olmuş olabilirim. Rüya'yı kesip, Tekin'i poster yapıp, odamın duvarına asasım var. İnsanı ergenlik yıllarına döndürecek bir adam koymuşlar, suç bende değil :)

8 puan

Beklentim Tekin açısından daha yüksek olmasına rağmen eğlenerek okudum.Aylin ve Serdar karakterleri iyiydi. Saf ve Aylin tarafıdan kandırılmaya pek müsait kızımız Rüya ise kitapta en iyi kurgulanan karakterdi bence.

10 puan

Romantik komedide uzman Asude'nin en güzel kitabı olmuş. Tekin ve Rüya'yı 7, 8 saatte bitirdim. Tavsiye ederim. Beste ve Rüya çok tatlıydı ama Tekin başkaydı .

9 puan

Sonunda Tekin'in hikayesini okuyabildim. Akıcı anlatım ve heyecan bir araya gelince çok kısa sürede bitti.
Rüya'nın kuzeni Aylin sayesinde olaylı bir tanışma yaşıyor Tekin ile Rüya. Tekinin Rüyayı küçümsemesine karşı Rüya da Tekinle inatlaşmadan geri kalmıyor. Yanlış anlamalar yüzünden yaşanan tek bir gece onların yollarını birbiriyle kesişmesi için gerekli olan önemli şeyi meydana getiriyor : Besteyi

Fazla spoiler vermeden kitapta iki yıllık bir zaman atlaması oluyor ve sonunda Rüya kızını Tekinle tanıştırıyor.Tekinin uzun süren kızını kabul edememe sorunu yavaş kabullenmeye ve kızı ve Rüyayı kimseyle paylaşamamasına dönüyor ;) tabi o Tekin'i çok sevdim Rüyaya takılmasını ayrı ama Besteyle iletişimini daha çok sevdim :)

Rüya ve Tekin'den bir parça:

"Ne oldu evlenmeyi kabul mü ediyorsun?"
"Hayır!""O halde istemiyorum.""Evlenmeyi kabul edersem , sen de evliliği isteyecek misin?""Evet!"
Bu da Tekin ve Beste'den (çok sevdim bu kısmı) :

"Sezini seviyor musun, kızım?""Sefiyoyum", dedi minik meleğim."Büyüyünce erkeklerden uzak duracaksın, değil mi?"Beste kafasını kaldırıp babasına sırıttı. "Hayıy.""Sana öğreteceğim, küçük baş belası. benim dışımdaki bütün erkeklerden nefret edeceksin. Tamam mı?"Kızımız bu defa "Dammam," dedi.

Ama bazı yerlerde de Tekin'e çok kızdım Rüya'nın biraz süründürmesini isterdim çünkü bazı yerlerde Rüya'ya ettiği hakaretler Tekin'i boğmak istememe neden olmadı dersem yalan olur..
Ayrıca kitabımızdaki diğer karakterleri de unutmamak gerek : Serdar- Aylin çifti, Tuna - Deniz çifti (onlardan haber almak güzeldi), ve Tekin'in kardeşi Sezin ve Dr. Engin (sadece ismen de geçse ilgimi çekti) . Belki sırada Sezin ile Dr. Engin'in hikayesini okuruz.

10 puan

Asude'nin çok beklediğim kitabıydı. Tekin Soyönder beklendiği gibi sert, tehlikeli bir adam ama Rüya'da aşkı buluyor ve sonra... Sonra muhteşem bir aşk hikayesi okuyoruz. Romantik ve komediyi en güzel yazan yazar Asude'ye yakışır bir güzellik.

10 puan

https://illekitap.blogspot.com.tr/2018/04/asude-daima-ask-kazanr.html


Ve bir Asude kitabı daha bitti. Bu kızın kitaplarına bayılıyorum, aşkı o kadar güzel anlatıyor ki, hem eğleniyor hem öfkeleniyor hem de iliklerimize kadar aşkı hissediyoruz. Bence bekletmeden yazar kitaplarına el atın diyerek yorumuma giriyorum.

Asude, bu kitabıyla bir kez daha okuru sıkmadan, akıcı ve olayları hiç bitmeyen bir kurgu yaratmış. Okurken sıkılmadığım gibi sayfaların su gibi akmasını ve sevmenin ne demek olduğunu bilmeyen bir adamın kalbine dokunmanın nasıl olduğunu gösterdi. Bir kez daha bana neden evde kalacağımı hatırlattı :D

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Rüya, babasının iflasına sebep olan adamdan intikam almak için yerleştiği otel de, Tekin Soyönder ile tartışmaya ve kavgalara başlar. Ama farkına varmadan da adama çekildiğini de inkar edemez ve bir geceyi adamla geçirdikten sonra yaşadığı yere geri döner... ama tek başına değil. Geçirdiği gece, Tekin'den ona küçük bir armağan bırakmıştır. Küçük kızı Beste... ailesi bunu öğrenince Rüya tek başına kalır. Bütün hayatı sıkıntılarla ve geçim derdiyle geçerken aynı zamanda Beste'sini de yetiştirmek ve ona bakmak zorundadır. Artık gücünün yetemeyeceği bir noktaya geldiğinde de Tekin'e gider. Bir kızı olduğunu ilk defa öğrenen Tekin her ne kadar öfkelense, kızsa ve Rüya'ya inanmasa da ona yardımcı olmaya karar verdiğinde işler daha da karmaşıklaşır. Aslında tam da olaylar orada başlıyor.

Beste... küçücük elleriyle, sevimli gülümsemesiyle ve minicik varlığıyla Tekin farkına varmadan kalbine girmeyi başarıp kocaman bir yer kaplarken Rüya'da usulca Tekin'in hayatında yer edinmeye başlar. Ancak... Tekin peşinde olduğu kişiler ve yaptığı işler pek de her şey yolunda dedirtmez.

Zaten olay döngüsü de usul usul bu noktalardan sonra başlıyor.

Tekin gibi bir adamın aşkı tatması ve hayatına bir kadını alması... daha da önemlisi baba olmayı öğrenmesi çok güzeldi. Bence kitabın en etkileyici kısmı Rüya'nın bir anne olarak tek başına neler yaşadıkları değil de Tekin'in baba olmayı öğrenmesi ve Beste'nin onun kalbine dokunmaya başlamasıydı. Çünkü Tekin ne baba ne de anne sevdiğini tam anlamıyla tatmış, bir insan tarafından karşılıksız sevilmenin ne demek olduğunu bilmeyen ve bir insanı sevmeyi de bilmeyen bir adam. Böyle bir insanın baba olarak nasıl bocaladığını ve neler yapacağını bilememenin nasıl bir şey olduğunu okumak süperdi.

Rüya, zaten ilk andan beri taktirimi kazandı çünkü Beste için her şeyi göze aldı... bu da yetmedi sevdiği adam için her şeyi göze aldı... bu da yetmedi hiç olmayacak şeylerle karşılaştı, itham edildi ama her şeye rağmen ayakta kalıp güçlü kaldı. Evet yıkıldığı zamanlar oldu ama kızı için ayakta kalmayı başaran bir kadın... taktir edilecek, eli öpülecek daha da önemlisi önünde saygıyla eğilecek kadındır. Anne olmak bunu gerektirirdi sanırım.

Asude'nin kitaplarında en sevdiğim şey, ana karakterlerin yakın çevresinde de bir aşk ilişkisi oluşturuyor olması. Ana karakterlerin aşkını okuyoruz ama onun haricinde onlarla ilişkili olan kişilerin de aşkını okuyor olmamız süperdi. Bunu çok seviyorum açıkçası. Bu kitapta da Rüya'nın kuzeni Aylin ile Tekin sağ kolu, en yakın adamı Serdar'ın aşkını okuduk. Bence onlar daha tatlıydı =) Gerçi ben Papucumun Ajanı Serisinde Yasemin'le Mert'i Deniz ve Tuna çiftinden daha çok sevmiştim sanırım yan karakterlere karşı bir zaafım var.

Ah bu arada hazır Papucumun Ajanı demişken... söylemem gerek bu kitapta Deniz ve Tuna'yı hatta Yasemin ve Mert'i göreceğimi hiç düşünmemiştim. Hele ki Deniz ve Tuna'nın küçük kurumsal kasıntı oğlu Umut'u hiç düşünmemiştim. Hazır Umut demişken... ;) Tekin'in kızı için duyduğu babasal endişe süperdi. Umut ve Beste'nin oyun oynamasını kıskandı resmen.

Eeee Tekin efendi, kız babası olmak kolay değil ;)

Kitabın sonlarına doğru olan olay döngüsü cidden nefes kesen cinstendi. Gerçi o kısımda Tekin'in sözleri ve yaptıklarını asla affetmezdim ben. Bir anneyi bebeğiyle tehdit etmek kadar canice bir şey olamaz... Sanırım Tekin'de Rüya'nın affetmeme olasılığını düşündü ve Serdar'la iş birliği yaptı.

Hazır Serdar demişken... Aylin'i adam ettim aferin sana ama kızı fena yarı yolda bıraktın be adamım... Sevdim seni ama o yaptığın cidden öküzlüktü demekten kendimi alamayacağım ama sonrasında güzel bağladı olayı :)

Ayyy çok fena spoiler veresim var ama vermeyip yorumumu bitireceğim. Ama mutlaka okuyun ben çok beğendim eminim siz de beğenirsiniz :)


Baskı Bilgileri

Ciltli, 544 sayfa
26Nisan2016 tarihinde, EPHESUS YAYINLARI tarafından yayınlandı


ISBN
6059232371
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: edebiyat, roman (yerli)

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Sevinç K.D. firat peresstt sd charmed
38 kişi

Okumak İsteyenler

The_Syllable persephone. Ecriin xtina gizem_mi
5 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski