smtrkl_, 72 adet değerlendirme yapmış.  (1/11)
« geri  
Kırmızı Pazartesi
Kırmızı Pazartesi

9

Kırmızı Pazartesi- Bir cinayetin anatomisi. Bağıra bağıra gelen bir cinayet, kasaba halkının duyarsızlığı, basiretsizliği, santiago nasar'ın ölümüne yol açar. S. nasar, ilgisi olmadığı bir namus cinayetine kurban gider.. Cinayete kurban gitmesinde en büyük etken; S. nasarın zengin ve hovarda olması.. Herkese okumasını tavsiye ederim.

Huzur
Huzur

7

Huzur- Yer yer çok sıkıcı olmasına rağmen, mümtaz,nuran aşkı ve o dönemin insan ve istanbul tasvirleri, memleket meseleleri gibi konuları güzeldi. Kitabın sıkıcı olan tarafı; Musiki muhabbetleriydi.

Hobbit
Hobbit

7

HOBBİT- okuduğum ilk fantastik kitap olmasından dolayı bana hitap etmedi.

Şato
Şato

5

ŞATO- Kitap, sağlam sistem eleştirisi yapmış olmasına rağmen okuması çok sıkıcı.

Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni Dünya

10

CESUR YENİ DÜNYA- Bu kitabın 1932 yılında yazılmış olduğuna inanamıyor insan. Çünki: İnsanların kuluçka makinelerinde üretilmesi, gruplara ayrılıp şartlandırılması, mutsuzluk anında soma gibi bir ilacın olması falan.. muazzam bir hayal gücü gerektiriyor. Böyle bir dünyada din, özgürlük, bilinç gibi kavramlar elbetteki yok. Ama farklı bir bölgede normal bir insanın teknolojinin hüküm sürdüğü, uygar yaşama gelmesiyle birlikte herşey alt üst olur. Kesinlikle okunmalı!

İnsan Neyle Yaşar
İnsan Neyle Yaşar

7

İNSAN NEYLE YAŞAR- İçinde farklı öykülerin anlatıldığı bir başucu kitabı..Öyküler genelde; Karşılıksız iyilik, cömertlik,affetmek gibi kavramlar anlatılıyor. İsmiyle aynı olan hikaye güzeldi.

1984
1984

10

1984 -Yaklaşık 5 yıl sonra kitabı tekrar okudum ve tüylerim diken diken oldu. Her geçen gün winston smith'in yaşadığı dünya'ya biraz daha yaklaşıyoruz.

« geri