smtrkl_, 72 adet değerlendirme yapmış.  (2/11)
Dönüşüm
Dönüşüm

10

Dönüşüm- Gregor samsa, kabuslar içinde uyandığında, kendini bir böceğe dönüşmüş olarak bulur. Ben neden böceğe dönüştüm demek yerine, işe nasıl giderim diye düşünmeye başlar. Gregor samsa'nın hayatta düşündüğü tek şey işi ve ailesidir. bir yandan bu duruma alışmaya çalışırken, bir yandan da kendini ailesine nasıl kabul ettireceğini düşünmeye başlar. Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Demir Ökçe
Demir Ökçe

8

DEMİR ÖKÇE- Kapitalist sistemin çarkları altında ezilen işçi sınıfı ve orta kesimin kurtuluşunu devrimde gören ernest ve farklı sınıftan olan karısı avisin oligarşiye karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. 1900 yıllardan günümüze ışık tutan bir kitap olması yanında, günümüzde hala aynı sıkıntıların olması acınası bir durum. Kitabın sonunu beğenmedim bi anda bitti. Genel olarak okunması elzem olan kitaplardan.

Ben, Robot
Ben, Robot

9

Ben robot- Birbirinden farklı robot hikayelerini anlatan ve yazıldığı tarih itibariyle çığır açan bir kitap. Teknoloji geliştikçe robotların gelecek adına heyecan verici olduğu kadar ürkütücü de olabileceğini düşündüren bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

Biz
Biz

8

Biz- ''1984'' ve ''cesur yeni dünya'' gibi kitaplara ilham kaynağı olan, bu kitabı okurken hangi yazarın hangi konulardan etkilendiğini anlıyorsunuz. Biz: Hayal kurmayı ve özgür düşünceyi tamamiyle reddeten, özgürlük mü, mutluluk mu kavramlarını sorgulayan bir kitap. Herkese tavsiyemdir.

Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası

10

Puslu Kıtalar Atlası- Osmanlı'nın arka mahalesinde geçen masalımsı bir hikaye. Düşler ve gerçekler birbirine karışmış esrarengiz, gizemli ve okuması çok keyifli bir kitap. Muazzam bir hayal dünyası.. Herkese tavsiye ederim.

Toplum Sözleşmesi
Toplum Sözleşmesi

7

Toplum sözleşmesi- Rousseau, toplum içinde bir araya gelmemiz gerektiğini vurgular. Roman gibi baştan sona okumak yerine, seçtiğiniz bölümleri okursanız sıkıcı gelmeyebilir. Yazıldığı tarih itibariyle çok önemli bir eser okumanızda fayda var.

Dune Çocukları (Dune Serisi 3. Kitap)
Dune Çocukları (Dune Serisi 3. Kitap)

10

DUNE 3- Paul atreides kör olduktan sonra fremen geleneklerine göre kendini çöle sunmuştur.. Paul'ün ikizleri: 2.leto ve ganimet ; Bunlar çocukluklarında benlik kazanmış, farkındalıkları gelişmiştir..Dune, çöl gezegeni olmaktan çıkıp, su cennetine dönüştüğü için baharatı sağlayan dev solucanların sonu gelmektedir. Leto bunu tersine çevirmek için Alia'yla iktidar savaşına girer..Yine muazzamdı.. keyifle okudum.