SRcN

2 takip ettiği ve 3 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

SRcN okumak istiyor.
Zeytindağı

Zeytindağı, insanın kanını donduran tarihi bir süreci "bir imparatorluğun çöküşünü" o zamana göre en duru Türkçeyle karşımıza getiriyor. Kitapta Mehmetçiğin Yemen'de, Aden'de, Kanal'da, Gazze'de, Arap Çölleri'nde nasıl kırıldığını, yenilgiden sonra bir vagon dolusu "mecidiye altınını" nasıl bıraktığımızı hayretler içerisinde okuyacaksınız.
Cemal Paşa'nın emir subayı olarak, o günlerde en yakınında olan Falih Rıfkı, Zeytindağı kitabıyla tarihimize bir ibret belgesi bırakırken, her biri destan olabilecek, askerin günlükleri ve adeta kumar masasında kaybedilen Ahmetlerin, Mehmetlerin hikayeleri tüylerinizi ürpertecek.
Bu kitabı okumak adeta bir borçtur ve bir vazifedir.
Behçet Kemal Çağlar


"...Falih Rıfkı'nın son eseri Zeytindağı, Cumhuriyet devri edebiyatının en büyük hâdiselerinden birini teşkil etti. Falih Rıfkı'nın bize hatırlattığı devir, Türk milletinin geçirdiği ve geçirebileceği felâket devirlerinin en facialısı, en dehşetlisi ve ruha en çok bezginlik verenidir. Eğer, muharririn keskin ve yüksek zekâsı bu devir üstüne berrak bir aydınlık gibi aksetmemiş olsaydı, biz ona doğru başımızı çevirip tekrar bakmak arzu ve cesaretini kendimizde bulamayacaktık."
Yakup Kadri Karaosmanoğlu



"... Zeytindağı'nı seve seve okudum. Zaten başladıktan sonra bırakmak kabil değil. Bence bu yeni kitabında Falih Rıfkı'nın üslubu, öbür kitaplarından daha göz kamaştırıcıdır ve zannedersem en güzel haline vâsıl olmuştur. Zeytindağı, bugünkü Türkçe ile ne kadar kuvvetli anlatım yapılabileceğine sağlam bir delildir."

Nurullah Ataç

Zeytindağı, insanın kanını donduran tarihi bir süreci "bir imparatorluğun çöküşünü" o zamana göre en duru Türkçeyle karşımıza getiriyor. Kitapta Mehmetçiğin Yemen'de, Aden'de, Kanal'da, Gazze'de, Arap Çölleri'nde na... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
SRcN bir gruba katıldı.
KİTAP KARDEŞLİĞİ

15.KİTAPLARINI OKUYAN VE HER AYIN İLK GÜNÜNDE BİRLİKTE AYNI HAYAL BAHÇESİNDE BULUŞAN BİR KARDEŞLİKTİR BİZİMKİSİ.
OCAK AYI KİTABIMIZ ; NAZAN BEKİROĞLU-NAR AĞACI


facebook: www.goo.gl/7f6iJ
instagram ; www.instagram.com/kitapkardesligi
twitter ; www.twitter.com/KardesligiKitap
blog;[email protected]
email;[email protected]

15.KİTAPLARINI OKUYAN VE HER AYIN İLK GÜNÜNDE BİRLİKTE AYNI HAYAL BAHÇESİNDE BULUŞAN BİR KARDEŞLİKTİR BİZİMKİSİ.
OCAK AYI KİTABIMIZ ; NAZAN BEKİROĞLU-NAR AĞACI


facebook: www.goo.gl/7f6iJ
instagram ; www.instagram.com/kitapkardesligi
twitter ... tümünü göster

9 yıl, 11 ay
SRcN bir gruba katıldı.
Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize ... tümünü göster

9 yıl, 11 ay
SRcN bir gruba katıldı.
Kitaplardan En Sevdiğimiz Alıntılar

Bazen öyle bir cümleye rastlarız ki kitapta, o tek cümleden koca bir roman yazılabilir... Bu grup, işte o sözler için...

Dip Not: Her kitap için ya da her yazar için bir konu açıp, o kitaptan veya yazardan alıntıları ekleyebilirz. Bol konulu, bol alıntılı, boooollll paylaşımlı bir grup olması dileğimle :)

Bazen öyle bir cümleye rastlarız ki kitapta, o tek cümleden koca bir roman yazılabilir... Bu grup, işte o sözler için...

Dip Not: Her kitap için ya da her yazar için bir konu açıp, o kitaptan veya yazardan alıntıları ekleyebilirz. Bol konulu, bol ... tümünü göster

9 yıl, 11 ay
SRcN okuma durumunu güncelledi.
Kelebek

Sayfa: 350/552
%63

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
SRcN okumak istiyor.
Bir Delinin Hatıra Defteri

Şu dünyada ne garip şeyler olur! Bu olayların çoğu da inanılacak türden değildir. O danıştay üyesi kılığında gezen, kentte bunca gürültüye patırtıya yol açan burun, sonunda -nasıl oldu bilinmez- eski yerine döndü. Yani Binbaşı Kovalevin iki yanağının tam ortasına... Bu olay, 7 Nisanda oldu. Kovalev, sabahleyin uyanıp da aynaya öylesine bir baktığında burnunu yerinde gördü. Hayretler içinde elini burnuna götürdü. İşte, tastamam kendi burnuydu bu. Yaşasın! diye bağırdı. Neredeyse, odanın içinde, sevinçten yalınayak, oynayıp zıplamaya başlayacaktı.


******

Büyük Rus yazarı Gogolün en ünlü klasiklerinden biri olan ve tiyatrolarda defalarca sahnelenen öyküsünün yanı sıra, Palto ve Burun adlı iki ünlü öyküsü daha bu kitapta yer alıyor. Yazar birinci öyküde: delicesine âşık bir gencin yürek parçalayıcı halini korkunç bir tahlil gücüyle anlatıyor. İkinci öyküde ise, bencil ve düzenbaz bir devlet memurunun kendinden de düzenbaz bir şefin ayak oyunu karşısında yere serilişi anlatılıyor.

************

Bir Delinin Hatıra Defterinde, Ünlü yazar Gogolün birbirinden güzel üç hikâyesi yer alıyor. Yazar, içinde yaşadığı Rus toplumunun genel yapısını ve bireylerini büyük bir dikkatle tahlil ediyor; eser yazarın birbirinden ilginç gözlemlerini yansıtması açısında oldukça önemli.Aynı zamanda Tiyatro oyunu olarak da sahnelenmiş ve oldukça büyük yankı uyandırmış olan eser, ‘Bir Delinin Hatıra Defteri, ‘Palto ve ‘BurunÙ dlı hikâyee okuyucularına farklı pencereler açıyor.

******

Şu dünyada ne garip şeyler olur! Bu olayların çoğu da inanılacak türden değildir. O danıştay üyesi kılığında gezen, kentte bunca gürültüye patırtıya yol açan burun, sonunda -nasıl oldu bilinmez- eski yerine döndü. Yani Binbaşı Kovalevin iki yanağının... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl
Daha Fazla Göster

SRcN şu an ne okuyor?

Tutunamayanlar

%49
Sayfa 360.

Favori Yazarları (2 yazar)

Favori yazarı yok.