Yolcu 23

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Psikolojik Gerilim seviyorsanız mutlaka okumanız gerekir. Konusuyla, kurgusuyla, anlatımıyla çok başarılı...

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/07/sebastian-fitzen-yolcu-23.html

Sebastian Fitzek'in okuduğum 3. kitabıydı Yolcu 23 ve kesinlikle favori yazarlarımdan biri oldu kendisi. Her kitabıyla hem kurgusuyla hayran bıraktırıyor hem de öyle bir son yaratıyor ki yok artık diyerek şaşkınlık içerisinde okuyorsunuz.



Kurguları, sıkmıyor, su gibi akıyor, merak uyandırıyor, zaman zaman geriyor ve sonunun nereye bağlanacağını heyecanla bekliyorsunuz. Asla da sonları tahmin edilebilir olmuyor. Bu yüzden bu yazarın okuduğum üç kitabında da aynı zevki aldım ve diğer kitaplarında da alacağımı düşünüyorum.

Göz Koleksiyoncusu, Paket ve Yolcu 23 okuduğum kitaplarıydı, en etkilendiğim kesinlikle Göz Koleksiyoncusu diyordum ama bu kitap onunla yarışır nitelikteydi.

Muhteşemdi.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; her yıl gemi seyahatlerinde ortalama 23 yolcu kaybolduğu için bu kayıplara yolcu 23 adını veren seyahat gemisi kaptanları yine öyle bir vaka için Martin'i yolcu gemisine çağırırlar. Martin, yıllar önce oğlunu ve karısını seyahat gemisinde kaybetmiştir. Karısı ve oğlu intihar etmiştir. Aynı gemiye bu sefer başka bir intihar vakasını araştırmak için çağrılan Martin çok daha büyük bir olayla karşı karşıya kalıyor. Çünkü intihar ettiği zannedilen Yolcu 23'ün ölmediği geri geldiği anlaşılıyor. Yolcu 23 henüz 11 yaşında küçük bir kız çocuğudur. Martin hem bu kız çocuğunun nasıl hayatta kaldığını araştıracak hem de gemide yeni meydana gelmek üzere olan intihar vakasını çözmeye çalışacaktır. Tabi bütün bunların yanında kendi ailesi ile ilgili de bilinmeyen sırları da öğrenmeye başlamaktadır.

Kitap hem bir cinayet, gizem, araştırma gibi görünüyorken karakterlerin psikolojik savaşlarını da anlatıyor. Ama en çok da çocuklarla ilgili dokunduğu o detaylar insanın tüylerini ürpertiyor.

Çok fazla detay veremem bu tür kitaplarda spoiler bütün hevesi öldürür diye düşünüyorum ama şunu söyleyebilirim ki her zaman görünen doğru değildir, görünenin altında yatanlar da öğrenilmelidir. Bu kitap bir kez daha bunu gösteriyor bize.

Kitapta Martin'in kendi içindeki savaşı, küçük Anouk'u araştırması, kendi ailesi ile ilgili sırları keşfetmesi muhteşem bir şekilde kurgulanmış ve birbirine bağlanmıştı.

Bütün olay döngüsü tek bir noktaya giderken kitabın sonunda öyle bir detay ortaya çıkıyor ki aslında görünenin altındaki sebepler ve yapılanlar okuru hepten şaşırtıyor.

Yazarın şaşırtıcı sonları bu kitapta da vardı. Kitabın sonunda olaylar bir bir çözülürken ortaya çıkan sırlar aslında baya şaşırtıcıydı. Bu detayları kurguya böylesine sağlam alması yazara karşı duyduğum hayranlığı arttırdı.

Muhteşem detaylar, sır gibi saklanmış acımasız gerçekler, soluksuz akan bir kurgu ve şaşırtıcı bir sonla kitap mükemmeldi.

Özellikle son bölümde Martin'in karşılaştığı gerçek, Tom'un karşılaştığı kadın... şöyle bir bakınca asla durdurulamayan bir döngünün varlığını gösteriyor.

Psikolojik gerilim severler mutlaka denesinler bu kitabı. Bence bu yazarı kaçırmayın mutlaka deneyin. Ben şahsen bütün kitaplarını tek tek okumayı planlıyorum.

8 puan

Yazarla ilk kez tanistigim kitabin bu olduguna memnun oldum acikcasi ben. Surukleyici bir kurgu olusturmus ve sasirtici bir son yazmis. Hicbir soru isareti kalmadan cok temiz bitirmis kitabi. Uzun zamandir boyle bir kitap okumamistim hosuma gitti.

9 puan

İyi kurgusu ve akıcılığıyla güzel bir gerilim romanı olmuş.

geri ileri