Sineklerin Tanrısı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

http://ebediyenedebiyat.blogspot.com/2013/02/sineklerin-tanrs-william-golding.html

4 puan

Kitap sürükleyici ve açık değil.Anlatılmak istenen sıkıcı bir hikaye altında bazen kaybolup gidiyor bazen su yüzüne çıkıyor.Okuma tutkusuna sahip kişiler elbette okuyup değerlendirecektir fakat herkesin okuyabileceği bir kitap olduğunu zannetmiyorum.

Profil Resmi
3 puan

Alegorik tarzda yazılmış bu kitabı sevemedim bir türlü. Bitirmekte zorlandım. Yazarın tasvirleri sıkıcı diyaloglar ise gerçekçi değildi..
Oysa ki kitabın fikri çok orjinal
Çok seveni olmasına rağmen. Bana hitab etmedi diyelim...

Profil Resmi
6 puan

BANA BİRAZ SIKICI GELDİ

Profil Resmi
2 puan

Çok sıkıcı bir anlatıma sahip... bir süre sonra cümleler içinde kaybolduğumu hissettim. Anlatılmak istenenler bence etkileyici bir şekilde işlenmemişti. Benim için hayal kırıklığıydı, çünkü olağanüstü bir konu ve anlatım şekli bekliyordum.

9 puan

En büyük canavar insanmış meğerse...

Profil Resmi
10 puan

muhteşem bir kitap...

9 puan

Birkaç çocuğun macerasından çok daha fazlası..

iyi okumalar:)

Profil Resmi
8 puan

kesinlikle çocuk kitabı gözüylr bakılmamalı. geniş çerçevede gözlemlenildiğinde vurgular harika.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Diliyle, imgeleriyle, kurgusuyla guzel okunmaya deger bir kitap. Bu kitabi 1954 de yirmiye yakin yayinevinin basmaya yanasmamasi ilginc...Okuyun efendim.

7 puan

Golding bize insanın ne kadar acımasız olabileceğini çocuklar üzerinden anlatmış.Başta oyun gibi gelen zalimliklerinin hele ki ortada düzeni sağlayacak bir otorite yoksa ne denli büyüyebileceğini görüyorsunuz kitabı okudukça. Zorda kaldığında her insanın canavara dönüşme potansiyelinin farkına varmanızı sağlıyor.

Profil Resmi
7 puan

çocuk kitabıymış gibi başlayan bu kitap nası oldu da sonunda birden başka şekillere bürünüp gerçek bi yetişkin kitabı olduğunu kanıtladı şaşırdım.

Profil Resmi
10 puan

Öncelikle okuyacakların çeviri olarak Mina Urgan'ın çevirisinden okumalarını öneriyorum. Kitap açıklama kısmında da yazıldığı üzere Mercan Adası'nın çağdaş bir uygulaması sanılabilir, sanılıyor. Hatta gerek başta isimlerin aynı olması, gerek olayların -başta- öyle ilerlemesi olsun Mercan Adası'nı okuduğum için beni biraz sıktı. Fakat sonra olayların hızlanışı, değişimi o kadar muhteşem bir şekilde oldu ki... Kitabı elimden bırakamadım. Özellikle sürekli sonuna duyduğum merak ve Sineklerin Tanrısı. Bu kitaptan anladım ki insan en korkunç canavar, Roland adlı üyenin de dediği gibi. Ayrıca Golding'in kalemi oldukça kuvvetli bir yazar olduğunu görmemek mümkün değil. Ayrıca kitap sadece aksiyondan ibaret değil. Altında anlatmak istediği çok şeyi barındıran bir roman.

8 puan

insan soluk soluğa okurken kendinden bir parça buluyor.

9 puan

İşte kitap budur. Düşünmeye iten ve hayatı sorgulamanızı sağlayan türden hemde...
-Eğlenceli mi? Hayır.
-Komik mi? Hayır.
-Sıkıcı mı? Yeri geldiğinde evet.
-Sürükleyici mi? Kısmen.
-Size bir şey katıyor mi? Evet hem de çok şey.

Kitaptan ne istediğinize bağlı olarak değerlendirmeler değişir. Açıkcası kitabı araştırarak buldum.Çünkü istediğim tamda buydu.Düşünmek...Sorgulamak... Kişisel gelişimde size bir şey katacak bir kitap arıyorsanız hiç durmayın okuyun derim.

Profil Resmi
7 puan

bir çocuk romanından çok daha fazlası.

8 puan

mina urgan'ın son sozu harika!

10 puan

İnsan yaşamını ve davranışını çok iyi anlatan bir klasik. Seneler önce filmini izleyip etkilendiğim bir romandı. Eser insanın içindeki kötülüğün her daim var olduğunu, çocukların bir melek değil, olgun birer birey gibi davrandıklarını ortaya koyuyor. Sineklerin Tanrısı insanın içindeki kötülüğü anlatıyor. Kesinlikle okunmaya değer...

Profil Resmi
10 puan

Lord of the Flies. Kitabı elinize alır almaz ismi dikkatinizi çekmiştir elbette.Bu kitabın ismi bir başka şey olsaydı bu kadar etkileyici olur muydu bilemem eğer dünya edebiyatı ilginizi çekiyorsa mutlaka okumalısınız derim.Tavsiye olunur.

11 yıl, 11 ay
9 puan

Bir avuç çocuğun, ilkel doğa şartlarında, başlarında yetişkin bulunmadan ne hale gelebileceklerinin ciddi anlamda tüyler ürperten hikayesi.

Profil Resmi
10 puan

Her yaştan insanın okuması gereken bir kitap...

10 puan

Muhtesem,cagimiz insanini en iyi sekilde anlatmis.Icimizdeki kotulugun ortaya cikabilecegini ve onlarin bizi esir alip bize neler yaptirabilecegini cok guzel anlatmis.

Profil Resmi
8 puan

Otokrasi ile cumhuriyet arasındaki farkı güzelce özetlemiş.

9 puan

İnsanlığa özet bir bakış desek en kısa tanım olur herhalde bu kitap için.

11 yıl, 11 ay
9 puan

Çok akıcı bir kitaptı. Okurken büyük keyif aldım.

Profil Resmi
8 puan

Çocukken okumuş olmam bende pek hoş bir etki yaratmadı tabi.

8 puan

son sözü için bile okunur .

9 puan

üzerinde düşünülerek yazıldığı belli olan heyecanla okuduğum bir kitaptı.

10 puan

kitabın sonunda özellikle zaman kavramını yitirdim. 5 dakika mı geçti bir saat mi anlayamadım. kendimi kaybettim. hiç unutamıyorum o hisleri. mutlaka okunması gereken bir kitap. çocuklara bakış açınız değişecek :)

10 puan

Şiddetin insanoğlunun doğasında olduğunu, sonradan öğrenilmediğini çocuklar üzerinden çarpıcı bir şekilde anlatmış William Golding. Okunası, üzerine düşünülesi, kişisel dersler çıkarılası bir kitaptır.

geri 1 | 2 | 3 | 4