Seni Severken

En Son Değerlendirmeler

8 puan


http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/03/gunes-demirel-seni-severken-kitap.html

Yayınlanan 3. eseriyle yine gönülleri aşk kıvılcımıyla titretti Güneş Demirel. Zaman zaman acıtan, zaman zaman gülümseten, kıskançlıktan eriten, aşkla içini ısıtan bazen hüzünle gözlerini dolduran yürek burkan bir kitap olmuş Seni Severken.

Bir çiftin değil birkaç çiftin ilişkisine ev sahipliği yapan kitap birçok duyguyu aynı anda hissettiren bir kurguyu barındırıyor.

Şimdi Benimsin kitabı ile tanıştığımız ve Aşk Kanatları ile kalemine hayran kaldığım yazar Güneş Demirel şimdi üçüncü kitabı Sene Severken ile hem kalemini ne kadar geliştirdiğini hem de yine okurlarını tatmin edecek bir hikayenin kapılarını açtığını gösteriyor. Akıcı ve sürükleyici kalemiyle kurguya aldığı hikayede aşk ve mutluluk kadar hüzün ve acı da barınıyor ve bütün bu duyguların arasında arkadaşlığa, aile ilişkisine de değinerek evimizde yaşadığımız hayatı gösteriyor, tabi içerisine de biraz olağanüstülük de katmıyor değil.

Kitabın tanıtım yazılarında ve Ephesus Yayınları'nın facebook sayfalarında paylaşılan alıntılarda kitabın Ateş ve Deniz arasında olduğunu düşünmüştüm... eminim ki sizde benim gibi düşünüyorsunuz. Ama yanılıyorsunuz! Çünkü Ateş ve Deniz'in imkansız görünen aşkı anlatılmıyor kitapta... Deniz'in ağabeyi Kaya'ya değiniyor mesela... ya da Deniz'in yanında çırak olarak çalışan Kenan'ın hayatına... Deniz ve Ateş'in ailesinin ilişkilerine dokunuşları yapıyor kurgu... Ateş'in hayatında yaşadığı zorluklara da değiniyor... ama bütün bunların yanında Kenan'ın annesinin hayatına dokunuyor... en göz dolduran, hüzünlendiren hikaye olan Gülsu'nun hayatına... Erkan'a olan aşkına...

Kitabı okuyan birçok kişi eminim ki Ateş diye ölüp biteceksiniz ama... Erkan... ahhh o Erkan yok mu? İşte benim gönlümü fethetti... ya Gülsu'nun aşkı... şu kitapta beni en etkileyen aşk Erkan ve Gülsu'nun aşkı oldu. En çok üzüldüğüm kişi Kenan oldu... Gaye ve Ecem...ben bunların hayatını daha çok üzüldüm, hüzünlendim.

Size bir şey itiraf edeyim mi? Sanırım kitabı okurken de en çok Gülsu ve Erkan'ın hikayesinin sayfaları beni mest etti ve onların oldukları sayfaların bitmesini hiç istemedim. Hep onların duyguları anlatılsın, onların acıları paylaşılsın istedim. Artık mutlu olsunlar istedim.

Deniz ve Ateş mi? Evet, aşıktılar... evet Deniz sevdiği adamın başkasıyla olmasını izledi... ama boş versenize...

Gülsu sevdiği, aşık olduğu her şeyini verdiği adamla neler yaşadı... kalbi onunken nasıl kırıldı... Erkan sessizliğiyle çaresizliğini nasıl yaşadı... onları sevdiler... sevdikleri için acı çektiler... yıllarca aşklarını kalplerinde gizli gizli beslediler...

Aşk en çok Gülsu ve Erkan'a yakıştı be!

Kenan, Gaye ve Ecem üçlüsünü ekstra bir sevdiğimi söylemeliyim. Açıkçası kitapta beni en çok şaşırtan da Gaye'nin zekası oldu. Bir de olan onca olaydan sonra Can Komiser'le Gaye arasında bir şey olmasını dilerdim. :)

Baya uzattım yorumumu kitap içeriğine daha fazla girmeden bitirsem iyi olur ama söylemek istediğim birkaç bir şey daha var :)

Kitapta anlatımda geçişler vardı. Beni takip eden bilir tek kişi tarafından anlatılmasını severim kitabı, burada da Deniz tarafından veya Ateş tarafından okuyabiliyorduk hikayeyi sonra bir bakıyorsunuz üçüncü kişi tarafından anlatılıyordu bu pek hoş gelmedi bana. Çünkü bu kitapta birden fazla hayata dokunduk ve tek bir kişi tarafından anlatım ya da direk üçüncü kişi tarafından anlatım dört dörtlük olurdu. O yüzden bu kitap 5 üzeriden 5lik bir kurguya sahipken bu anlatım yüzünden 5 üzerinden 4,5 veriyorum :)

Kitabı, kurgusunu çok sevdim. Hele dediğim gibi Gülsu ve Erkan kalbime dokunan bir hikayeye sahipti.

Sadece bildiğimiz bir aşk romanı değildi, aile ilişkilerine değinen arkadaşlığı anlatan aşkı yüreklerinde yaşayan ve yaşatan ve doyasıya aşkını yaşayan karakterlerin olduğu bir kurguya sahipti bu kitap.

Belki sadece Ateş ve Deniz olsa bu kadar beğenmezdim ve sıradan bir hikayeye ev sahibi olurdu gözümde ama bu şekilde muazzam olmuş :)

Güneş Hanım'ın kalemini seviyorum, akıcı ve sıkmayan bir kalemi var. Gereksiz uzatmaları falan da yok bir de karakter geçişli anlatımları olmasa çok süper olur :) tabi bu bir sonraki kitabını hevesle ve merakla beklemeyeceğim anlamına gelmiyor. Yeni kitabınızı beklemedeyim :)

9 puan

Biri Deniz ve Ateş 'mi dedi? Onlar ney ki? Sen asıl Gülsu ve Erkan'ı oku.Onların ki kesinlikle kalbe dokunacak bir hikayeydi.Ben çok beğendim.Güneş Demirel kendi çıtasını bu kitabıyla iyice yükseltmiş.Tavsiye ederim.

7 yıl
7 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/seni-severken-gunes-demirel-kitap-yorumu.html

Güneş Demirel'in daha önce okuduğum Sensiz Asla! kitabında yer alan karakterleri okumak, o kitaptaki karakterlerin geçmişte neler yaptıklarını görmüş olmak ve bazı başlangıçları okumak oldukça keyifli oldu.
Deniz, yıllarca karşılıksız bir aşka tutuştuğu Ateş karşısında günden güne kaybolurken yan çiftimiz ise Erkan ve Gülsu'ydu. Onların ayrı bir kitapları olacağını düşünüyordum ama iç içe gelişmiş olayları okumak daha iyi bir bakış açısı kazandırdı bana. Bir olay bir başkasına sebep, küçük bir tesadüf dağ gibi bir sonuca neden oldu.
Deniz sevdiği adam evlendikten sonra ona olan aşkını unutmaya çalışsa da hayat karşısına bu sefer farklı bir şekilde çıkarır Ateş'i. Gülsu ise yıllar önce yaşadığı ihanet sonrası kaçan ve oğlunu tek başına büyüten bir kadındır. Hiç ummadığı olaylar sonrası geçmişi tekrar karşısına çıkar.
Kitapta özellikle kadın karakterler sabırları ile takdirimi kazanırken erkekleri ise odunlukları karşısında onları bir güzel paylama isteği uyandırdılar içimde.
Seni Severken oldukça akıydı. Bir çırpıda bitirdim, birçok karakterden söz edilmesi ve olayların hiç durulmaması güzel olmuş.
Kitabı okurken özellikle güldüğüm, sinirlendiğim ve üzüldüğüm bir çok bölüm oldu ama bunlara heyecan kaçırmamak açısından değinmek istemiyorum.

10 puan

Evet bir Güneş Demirel kitabının daha sonuna gelmiş bulunuyorum. Hani derler ya o ( burada sevgili Yazarcım Güneş Demirel için kullanıyorum bu tabiri ) hep yazsın ben hep alıp okuyayım onun kitaplarını.. Bu tabir her zaman en sevilen yazarlar için kullanılır. Bu sözü sonuna kadar hak eden Güneş Demirel' e selam olsun. Daha öncekiokuduğum dört kitabında da dediğim gibi yine severek ve beğeniyle okudum bu kitabı da. Her ne kadar beş kitabın da konuları aşk ve aile bağları olsa da demiycem neden çünkü zaten hayatımız ailemizden ve aşkımızdan , sevdiklerimizden ibaret değil mi ? Hah işte bu yüzden seviyorum ben bu kalemi vesselam. :) hayatı ve sevmeyi sevenlere tavsiyesi zorunludur :) :)

10 puan

Saat sabahın 3.25 i elimden birakamadigim kitabı bitirdim. Yazarin su ana kadar okuduğum tüm kitaplarını sevdim ama bu başkaydı Deniz&Ateş ciftinden ziyade Gülsu&Erkan çifti beni benden aldı içim kavrula kavrula gözlerim dolarak okudum ne kadar kizsamda zaman zaman sonunda hep ah Erkan dedim.

9 puan


Severek okuduğum bir kitap oldu, iki çiftimiz var bu kitapta Deniz ve Ateş ile Gülsu ve Erkan...

Deniz çocukluğundan beri aşıktı Ateş'e sevdiği adam hayatını bir başkasıyla kurduğunda, hatta baba olduğunda bile onu uzaktan sevmeye devam etti hiç bir beklentisi olmadan, tam umudunu yitirdiği bir an da kader bu kez Deniz'e göz kırpmaya karar vermişti...

Erkan mı daha çok sevdi Gülsu'yu yoksa tam tersimiydi cevabı yok ben de, yaklaşık yirmi yıl önce iki üniversite öğrencisiyken başladı onların aşkları, Erkan katıldığı gösteriler yüzünden başı beladan kurtulmayan, sert, asi, öfkeli, duygularını daha çok içinde yaşayan, farkında olmadan kırıp döken biri. Gülsu ise tam tersi, mavi gözlü bir melek, sevgisi, sessizliği ve sadakati ile sevdiği adamın kalbine kazınmış, birlikte kurduğu hayalleri Erkan'ın ailesinin onu zorla bir başkasıyla evlendirmek istemesiyle tepetaklak oluyor ve iki sevgilinin yolları ayrılıyor, için de sevdiği adamdan bir can taşıyan Gülsu için ise hayat daha zor oluyor, hayatın farklı yönlere savurduğu bu iki aşığın yolları Deniz ve Ateş'in hayatlarına dahil olmasıyla tekrar birleşiyor, fakat geçmişin hesabı onlar için hiç de kolay kapanmayacak gibi görünüyor ..

Kitapta beni rahatsız eden tek şey geçişlerin çok hızlı olmasıydı, yani bir anda baska bir ortamda hatta başka bir şehirde buluyoruz kendimizi bu geçişler arasında biraz betimleme fena olmazdı onun dışında çok beğendim kitabı favori çiftim Erkan ve Gülsu 😊💖


@gulunkitapligi

geri ileri