Şahmelek

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Yer yer romantiklikten öghh dediğim yerler olsa da akıcı kitaptı

5 puan

Bana göre olaylar hep aynı düzeyde ilerliyor ve ben aşk kitaplarının gelişme bölümlerinde ''asıl'' diyebileceğim bir olay beklerim.Bu kitapta onu bulamadım.O yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım.Ama kötü bir kitap değildi.En azından kendini okuttu.

6 puan

yazarın dili fena değil,okutuyo kendini ama sanki bişiler eksik gibiydi kitapta.çözemedim bi türlü..

3 puan

ergen kapasitesinde bir roman.saçma yeri çok fazla.aşık oldugu adam karşısında sürekli aptallaşan bir kızın hikayesi..o kadar çok aptallaşıyor ki sıkıyor bir müddet sonra..

6 puan

Konu olarak güzeldi ama daha gelişmesi gereken bir kalem..

10 puan

gerçekten çok iyi bir kitaptı.Aslan ve İdenin aşkını okurken çok eğlendim

9 puan

" Çaliyordum cunku piyani benim yanlizligimin sesiydi. Bir imdat cagrisi... Bu... Sesimi duyurabulmenin bir yoluydu benim icin. Hahkirislarimdi. Ve sen... Sen beni duydun. Caldigim her notanin altinda yatan o umut edisi hissettim. Bir tek sen ..."

Gunumun guzel geceme sebebi oldu #Şahmelek !!! Ne guzelde soyluyo degilmi aslan... Bir adam bu kadsr sert gorunuslu olup aslinda bukadar kirilgan olabilir ?! Peki bir.kafin nasil bu kadar saf olabilirdi. Saf ve temiz.

" Kokun... Senin geldigini.kokundan anliyorum. Nilufer cicegi ve yasemin... "

Ah ide ah... Okadar cesurdu ki duvarlari kalan olan aslana kendini farkketirmek icin... Yapamayiz.dedigimiz seyleri ide bir cesartele paldir kuldur yapmakta ve onunla ayni heycani.soluk soluk yasamakla kala kaldik.

" Nasil kazandin biliyor musun? Iste buradan gelen koku yuzunden kazandin. Dikkatimi dagittin kucuk kiz... Zaferini nilufer cicegi ve yasemine borclusun."

Kitap hakkinda hic.konusmasam cit.cikarmasam sadece alinti yapsam ve siz demek istediklerimizi anlasaniz ???

"Şahmelek... Ne yapsan haklisin, hic bir sey diyemem. Kendimi sana savunamam da... Ama yine de yuzsuzum iste... Evet oyleyim! Hala benim sevgilim ol istiyorum. Benim ol, benimle kal..."

8 puan


❄Şahmelek ❄

➲ Şahmelek'i almak, okuyacağımı düşünmek aklımın ucuna gelmezdi cidden ∩_∩
❃ Fuarda arkadaşımın almasıyla bir anda bende kendimi kitabı alırken buldum resmen, fazlaca ani bir alışveriş oldu benimkisi, garipti  ^_^

⇨ Kitabın başlangıcında İde'ye fazlasıyla gıcık olmuştum. Kız resmen bana arsız gelmişti. Bildiğiniz arsız, yüzsüz... İçi dışı Aslan'dı zaten.
✺ O yüzden başlangıçta sevemedim kitabı, karakterin davranışından ötürü...

↬ Ancak okudukça şunu farkettim ki, ben kitabı sevmeye başladım. Belki de alıştım ama dediğim gibi kitabı sevdim.
♡ Aşk dolu romantik bir kitap benim için Şahmelek...

❈ Yazarın anlatımı sevdim. Hissettiren, yaşatan duyguları güzel bir kalemle aktarmış. Beni tatmin etti, mutluyum

➥ Kitabın olaylarını, yaşananları düşününce fazlaca akıcı olduğunu söylemem ancak ben sıkılmadım. Hatta okudukça İde'yi bile sevdim, gerçekten :)  Şu aralar gözümde tatlı, şeker bir karakter ∩﹏∩ Okudukça karakterleri de benimsedim. Bazı kişilerin bazı yönlerinden nefrette etsem. Öyle işte...

✮ Aslan Balkanlı'dan bahsetmek lazımsa → İde'nin dediği gibi "güzel adam" cup oturur. Cidden adı gibi karakteri gibi güzel adamdı  ღ _ ღ  Kısa ve öz.

~ ~ ~

✴ Anlatmaya çalıştığım gibi başta hiç seviceğimi düşünmedim. Beklentilerim de hep düşüktü. Ancak şans vererek, okuyarak gerçekten sevdim. Kitap bittiğinde ise çokça mutluydum.

☞ Okuyup, okumamak size kalmış. ●﹏●
♢ Merak edip okumak isteyenlere, romantik okurlara, hatta şu an okuyanlar için aşkla okuma dileğiyle...

❣ İyi Okumalar ∩▂∩

4 puan

Güzel bir roman ama bana göre daha gençlere uygun yaşlanıyorum ben artık....

8 puan

İlk kitaplar her zaman korkutur beni... Ancak Şahmelek hiç de hayal kırıklığına uğratmadı beni. Bi kere anlatımı çok güzel..Yazarın karakter betimlemelerine bayıldım, özellikle de Aslan karakteri, kendisine hayran kaldım doğrusu. Kurgu olarak da güzel bir hikayesi vardı. Kız kardeşinin tedavisi için yurt dışına giden ailesi İde'yi çok güvendikleri aile dostlarına emanet ederler. O aile dostları da çok ünlü ve zengin Balkanlı malikanesinde kahya kadın Dilber Hanımdır. Dolaysıyla İde de bu evde yaşamaya başlar ve daha fazla spoi vermemek adına olaylar burada başlar demekle yetiniyorum :) Evet, biraz eski Yeşilçam Filmi tadında ama daha modern... Okuyun derim seveceksiniz..

6 puan

Acemilik kokan bir kitaptı benim için.
Bu türde o kadar çok kitap çıktı ki özgünlük yakalamanın da zor olduğunu biliyorum; ama diğer kitaplardan esintiler de bir hayli vardı.
Bu türde kızla oğlan birbirine aşık olacak da bir ortam, ortak nokta kurulması gerekiyor. Bu kitapta da kızımız cesurluk çizgisinden pervasızlığa geçmesiyle aşk başlıyor. Buralar benim için biraz sıkıcıydı.
Kitabın sevdiğim tarafları ortak rüya ve -son - Aslan'ın bakış açısından yazılan kısımdı. Peri -Aslan ve İde'nin kızı- en sevdiğim karakter bu arada ;)
Okumazsanız çok şey kaybetmeyeceğinizi düşünüyorum. Okursanız da birkaç bilgi ve kazanacağınız bakış açısıyla keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

5 puan

yazarımızdan af dileyerek birkaç şey söylemek istiyorum.

hikayeyi pek beğenmemekle arada kalmış oldum.

kitabın eksiği --aslında fazlalığı-- bence fazla cümle kurulması.o yüzden fazlaca kalınlıkta bir kitap.yarım bırakmak istemediğim için bitirdim.

gereksiz cümleler var ki her bölüm başlangıcı heyecanla biten bölümün devamı illa bir ballı süslü kelimelerle araya farklı edalarda cümleler sokulup bende konuşma cümlesi görene kadar atlama gereği hissettirdi.

idenin sürekli hiç kitap okuyamadım demesi ama sürekli bir kitap okumak için kış bahçesine gelmesi .zaman kavramları çok karışık günlerin kavramı tam oturmamis


bir de İde'nin karakteri tam olarak veremedi bana. bir masum kız bir şımarık bir görmüş geçirmiş bir aile düşkünü bir erkeklerle arası süper. ben 25 yıllık hayatımda bu kadar farklı ortamlarda farklı tepkiler veren bir insan tanımadığım veya göremediğim için çok garipsedim kızımızı.

kızın ailesi zengin mi orta halli mi onu da tam anlamadım hikayede.zengin ya da orta halli de olsa kızın aslında yurtta kalması gerekmez mi neden zengin bir aile yanındaki yardımcının yanında kalır ki bu da aile ile pek yüz göz olmaması demektir.işte bana baştan hikaye inandırıcı gelmediği için üzgünüm :(

yazarımızın kendini geliştirmeye ve yazmaya devam etmesini umut ediyorum.

3 puan

Ben çok aman aman beğenmedim kitabı. Çok kötüydü de diyemem son 100 sayfası biraz daha ilgi çekiciydi diyebilirim. Diğer kısımlar sıkıcıydı. Yani ben sıkıldım. Bir çok yeri atlayarak falan geçtim. Belki de bana hitap etmiyordur bilemem ama genelde bir iki günde bitirirdim bunu bir hafta da anca.

geri ileri