Ölüm Şarkısı

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Hayatimda okudugum en mukemmel kitapti cok cok guzeldi. Kitabin ilk sayfasindan itibaren son son sayfasina kadar gerilim bitmiyor gercekten mukemmel bir kitapti. Yazarin ellrinden opuyorum ve onunde saygiyla egiliyorum...

Profil Resmi
4 puan

Begenerek okudugum ancak hayal gucunu zorlamayan , tahmınlerle yuruyen bir kitap

10 puan

Boşuna ödül almamış bu kitap,süper.

8 puan

Ölüm Şarkısı, çok sevdiğim ve öncesinde çok iyi örneklerini okuduğum bir tarzda olduğu için, bir takım yerlerde tatmin sorunu yaşadım. Mesela, kanıt ve ipuçlarıyla biz okuyucunun da çözüme dahil edilmesini beklerken, daha fazla şüphe veya tahminlerle hareket edilmesi...
Bir de üst düzeyde bir heyecan bulamadım.
Yine de keyifliydi, özellikle de konu bakımından. Daha iyi yazılsaydı favori kitaplarımdan bile olabilirdi.Yazarların ilk kitabıymış galiba. Umarım sonraki kitapları daha tatmin edici olacaktır.
Not: Paris'in yeralatı mezarlığıyla ilgili pek bir bilgim yoktu. Bu konuda ilgimi çekip, araştırıp fazlasını öğrenmemi sağladığı için fazladan 1 puan... ;)

10 puan

kesinlikle okunması gerek

10 puan

Tanıtım videosunu izledikten sonra bu kitabı kesinlikle benim olmalı diye düşünmüştüm. Arkadya'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığı çekilişle de benim oldu =D Güzel bir roman okuyacağımı biliyordum ama bu derece güzel olacağını hiç tahmin etmemiştim.

Kitabımız gazeteci Matt'in kardeşiyle gittiği bir barda başlıyor. Matt kardeşinden gözünü bir anlığına ayırıyor ve geri baktığında kardeşini göremiyor. Tüm barı aramasına rağmen kardeşini bulamıyor. Bir gün sonra terk edilmiş bir evde kız kardeşinin çıplak cesedi bulunur. Kardeşinin cinayetiyle ilgili tek ipucu vardır. Kız kardeşinin kaçırıldığı saatlerde Ipod'una yüklenmiş bir şarkı. "Pariste Bir Sevgili... Başını Kestim..." Matt bu ipucunun başka cinayetleri de işaret ettiğini düşünerek Paris'e gider...

Kitabın başından itibaren katilin duygularını öğrenmemiz hem heyecan kattı hemde kitaba çabucak kuru gerilim yerine katilin duygularını ve psikolojik durumunu anlayarak empati kurmamı sağladı. Benim gözümde Tess kitaplarından daha değerli bir kitap oldu. Temposu hiç düşmedi ama 250 sayfadan sonra kitabın temposu tavan yaptı. Bir türlü elimden bırakamadım. Hele o yeraltı mezarlığında geçen bölümler harikaydı!

Normalde bir kitabı bir kereden fazla okumam ama Ölüm Şarkısını bir ara tekrar okumayı planlıyorum. Araştırma yapmadım ama yazarlarımızın birçok kitabının olmasını ve Arkadya'nın bizi bu kitaplarla bir an önce buluşturmasını umuyorum:)
http://kitapasigi.blogspot.com/2013/04/olum-sarks.html

Profil Resmi
8 puan

Beş farklı ceset.. Beş farklı yer.. Beş farklı kadın..

Ve bu kadınların ortak bir noktası var..

Cesetlerin yanında farklı şarkı sözleri..

Ya severek dinlediğiniz sıradan bir şarkı, bir gün ölüm şarkınız olursa?

9 puan

Sürükleyici polisiye bir kitap, merak ederek okudum. Beklediğimden fazlasıydı.

9 puan

spoi içerir----
ilk başlar sıkıldım hatta katilin baştan belli olması soru işaretleri bıraktı aklımda. Ancak hiç umduğum gibi devam etmedi .. Nefes nefese bitirdiğim kitaplardan... Tavsiye ederim :)

9 puan

Bir müzisyen, bir katil, ve kardeşinin katilini arayan bir adam; bir katilin gözünden yaşadıkları ve duyguları. Hak vermek için değil belki ama anlamak için gayet güzel

8 puan

Seri katillerin sıradışı psikolojilerini hep sevmiş ve merak etmişimdir. Müziğin de içinde olduğu bu kurgu ile Ölüm Şarkısı başarılı olmuş bence .. Yazarlarının ilk deneyimi olmasına karşın keyifle okunabilir .

9 puan

Okuduğum tek polisiye kitap. Okumaya başladığımda tedirgin olmuştum aradığımı bulamayacağım diye. Fakat sonra sonra biteceği için üzülmeye başladım. Konusu ile mestederken yazarın diliyle bir sonra ki sayfa ne olacak diye düşünmeden edemedim. Okumanız tavsiye edilir.

9 puan

Sürükleyici, tek solukta okudum...

Profil Resmi
10 puan

çok iyi kurgulanmıs bır kıtaptı. her ayrıntıyı ıyı ışlemişler. seri katil olayını oyle anlatmıslarkı betimlemelerle o kadar ıyı li. sizde kah pariste kah londrada oluyor onlaral bırlıkte ıp uclarının peşinde cok hızlı bir şekılde ilerliyorsunuz.
arkadya yayınlarının ıtap kalıtesı ıyımıs bunuda tespıt etmıs oldum.

9 puan

Kitap güzeldi.Mükemmeldi,Bayıldım! diyemem belki ama zevk alarak okuduğum kesin.
Katil yüzünden sinirden uykularım kaçtı aslında zaman zaman ama değdi bence.
Yalnızca Ölüm Şarkısı başlığının kitaba uygun olduğunu düşünmüyorum.Yazarlar neden bunu seçmiş bilmem.Evet şarkılar cinayetlere yol gösteren büyük ipuçlarıydı ama ben olsam isim olarak seçmezdim.'o henüz çalınmamaış birnotaydı' yazınca insan kendi yaptığı bir besteyle insanları öldürmesinde bir bağlantı olacak falan diye bekliyor.Ama adam yalnızca öldürdüğü kızların yanına bir önceki cinayetiyle ilgili bilindik grupların şarkılarını yazıyor falan.O abartılı söze göre oldukça basit kalmış yani.
Neyse.Konuya dönecek olursak,çok sürükleyici bir kitaptı aslında.Katilin profilini öyle iyi çıkartmıştı ki,bayıldım.
Kesinlikle okunmalı diyemem ama okursanız eğer pişman da olmazsınız bence.Zevkliydi.

Profil Resmi
8 puan

Bir şarkının izinde ortaya çıkan gerçekler. Gerçekten de akıcı ve iyi bir kitaptı. İki kız kardeşin ortak kitap yazabilmesi de ayrı bir güzellik doğrusu.

10 puan

Mükemmeldi. Sürükleyici bir kitap okumak isteyenler bu kitabı hemen edinsin. Baştan sonra merak ve bitirme hırsı ile okuyacağınızı söyleyebilirim.

9 puan

Okuduğum ilk cinayet kitabıydı...Gerçekten kurgu çok güzel di. Elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.Birbiriyle bağlantılı cinayetler gazeteci Matt sayesinde çözülüyor. Paris'te işlenmiş seri cinayetler.Katil her cinayette bir öncekinin yerini bazı ayrıntılarla veriyor.Katilimiz kesinlikle muhteşem bir defaya sahip tabiiiii yakalanana kadar hadi bakalım sizde okuyun nasıl birşeyle karşılaşacağınızı görün.......

10 puan

O kadar akıcı ve sürükleyici ki ! Yerinde yapılan teşbihler , cümlelerde ki sadelik , özlü bir anlatım . Bu türden 2.kez okuyorum ve artık hrralde bu türlerden çok kitap okuyacağım ilkini 7.sınıftı okuyup ara vermeme rağmen . P.J.Parrish güzel iş çıkarmış ya da çıkarmışlar mı demeliyim :D

7 puan


Miami'de sıradan bir gece, ödüllü gazeteci Matt Owens, kendisini ziyarete gelen kız kardeşiyle güzel bir gece geçiriyor, birlikte gittikleri bir barda bir anlığına gözlerini kardeşinin üzerinden ayırıyor ve bu her şeyin başlangıcı oluyor, çünkü Mandy bir anda ortadan kayboluyor ve ertesi gün kızın cesedi bulunuyor. Matt bunun için kendisini suçluyor ve olayın üzerine daha fazla gidiyor, eski sevgilisi Nora'da bir polis olunca ilk önce onun desteğini alıyor ve bazı ip uçlarına ulaşıyor, elde ettiği ip uçları Matt'i Paris'e, başka cinayetlere kadar götürüyor ve kapanan dosyalar yeniden açılıyor, bu konuda Paris'te bulunan dedektif Eve'nin çok yardımını görüyor zira kadın aslında bu cinayetleri beş yıldır araştırıyormuş ama ip ucu olmadığı için dosyaların hepsi kapanmış ve Eve bunu neredeyse bir saplantı haline getirmiş...

Miami'de başlayıp, Paris'in arka sokaklarına, oradan karanlık yer altı tünellerine kadar uzanan bir olay örgüsü sizleri bekliyor, kitapta olaylar Matt'in ağzından aktarılırken, katili yazarın ağzından dinliyoruz..

Güzel bir kitaptı fakat yazarlar yani kız kardeşler, ilk yarısını çok fazla detaylara boğmuş diye düşünüyorum ama kalan yarısı iyiydi kurbanların dosyaları açıldıkça elde edilen ip uçları onları çellocu katilimize doğru yaklaştırmaya başlıyor, kitabın final sahnesi güzeldi ayrıca hikayeye son anda dahil olan Pierre son dakika golünü güzel atıyor :)

10 puan

Mükemmel kurgu

9 puan

"Her şey bir gün son bulacağı için bu kadar güzel."#kitapalıntıları
Matt bir anda kardeşini kaybeder ve cesedi bulunur. Kardeşinin ipod'unda bulduğu bir ipucunu takip ederek Paris'e gider ve birbiri ile ilintili bir çok cinayetin bağlantısını takip eder.
Kurgusu gayet başarılı bir film seyreder gibi okuyorsunuz kitabı. Belki bu tarzı çok okuduğumdan tahmin ettiğim şekilde olaylar gelişse de beni sayfalar arasında sürükledi...Anlatımı, karakterlerin zenginliği kitapta öne çıkıyor...
Hastalıklı bir zihnin çocukluk travmalarının eşliğinde bir katili bu kitapta bulurken,yaralı insanların kendi duygularını nasıl yansıttığını da okuyorsunuz.

10 puan

Kitabın son sayfasını kapattım ve vayy canına ne okudum ben dedim. Kitabı tesadüf eseri internet üzerinde değişik ne tür okuyabilirim diye araştırma yaparken farkettim ve yorumları da iyi olunca vakit kaybetmeden aldım. Okurken yine de başta tereddüt ettim; çünkü polisiye pek okumuyorum. Daha çok romantik polisiye (Linda Howard, Lena Diaz gibi..) kitapları tercihimdir. Ama işte o ama var ki kitap nasıl bitti anlayamadım sanki Matt Owens katile dair ipuçlarını birleştirmeye çalışırken yanımda, okuduğum sahneleri birebir yaşıyormuşum gibi hissettim. Abartmıyorum aralıksız okudum ve 4 saatte bitirdim kitabı. Kurgusu, anlatımı benim için mükemmeldi. Benim için diyorum çünkü; polisiye tutkunları için ortalama düzeyde olabilir ama benim için kesinlikle çok ama çok iyiydi. Umarım Arkadya Yayınları yazarın diğer kitaplarına da şans verir.



#alıntı


Laurent gülümsedi. Müzikle ilgili bilmeceleri üzerinde çok uğraşmış, her kıza ve mekana uygun şarkıyı bulabilmek için çok kafa yormuştu. Tıpkı eski Dedektif Maigret romanlarındaki katillerin, arkalarında bir dizi ipucu bıraktıklarını düşündürmeleri gibi. Şu ana kadar bunların bir bilmecenin parçası olduğunu görüp, çözebilecek kadar zeki biri çıkmamıştı. Ama şu Amerikalı adam bunu anlamıştı. Evet etkileyiciydi. Ama ortada endişelenilecek bir durum yoktu.

geri ileri