Kahperengi

En Son Değerlendirmeler

10 puan

İnanılmaz bir kitapı çok beğendim...Narin ve Deniz tıpkı ben ve en yakın arkadaşım Reyyan gibiydi bu kadar olur :)

Profil Resmi
7 puan

HANDE ALTAYLININ EN SÜRÜKLEYİCİ KİTABI

11 yıl, 10 ay
3 puan

çok güzeldi

11 yıl, 8 ay
9 puan

Deniz ve Narin'in dostluğu o kadar harika şekilde anlatılmış ki.. Dünyaları farklı olan iki insanın dostluğu,Fırat'ı yıllar sonra görmesine rağmen bitmeyen aşkı... Harika bir kitap

10 puan

gayet akıcı konusu güzel ve dili sade bir kitap okunması tavsiye bir kitap :)

Profil Resmi
6 puan

inanın bana verilebilecek maksimum puan bu hatta benim gibi 3 kitabınıda ard arda okusanız bu kitaba bu puanı vrmek için polyannanın pembiş gözlüklerinde fazlasına ihtiytaç duyarsınız..
iyiki okumaya maraz la başlamışım eğer elime ilk geçen kitabı aşka şeytan karışır osaydı bu kadın benden bu kadar para kazanamazdı.. sürekli kendini tekrar eden yazarlardan haz etmiyorum bknz. canana tan , yani ütfen o cümleler o tema sadece tek bir sefer için söküryor bize .. yeni kitaplar yeni karakterler yeni konular yeni maceralar demek nolurdu sadece yazmak için yazmayaydınız..
hande altaylı tüm kitaplarında; hayatı boka batmış kızlar.. küfürlü konuşmalar ,zedenlenmiş aile bağları vs.. hep aynı olayları kullanmış hatta ben yazdığı karakterin kendini yansıttığını bile düşünmeye başlıyorum mesela ilk kitaptaki aslı sarışın kıvırcık saçlı yeşil gözlü reklamcı ve hande altylıda tıpatıp aynısı..

bu kitaptada yine aile hayatı içler acısı zavallı kız .. ve tabi yine kendi ayakları üzerinde kalıyor.. bir geçmiş bir günümz den anlatılıyor hikaye.. kız yine hayatının olmaz olasıca aşkı ile beklenmedik bir yerde karşılaşıyor ve geriye dönüşler yaşıyor.. vs. üç kitap arasındaki ek fark sonlar.. hepsi farklı bitiyor o konuda hakkını yemeyelim
tavsiyem aradan 6 ay geçmeden diğer bir kitabına başlamayın .

Profil Resmi
10 puan

kahperenginin geliş hikayesi beni çok etkilemişti

Profil Resmi
8 puan

Keyifle okudum ve yazarın diğer kitaplarına da merakım arttı. Kesinlikle tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Ahh o Fırat'la Narin... Çok güzeldi bir çırpıda bitti

Profil Resmi
9 puan

etkileyici..deniz gibi arkadaşımın olmasını çok isterdim..narinin talihsizliklerle dolu hayatının talih,

9 puan

çok başka bi hikayesi vardı ve ben çok etkilendim son bölüme kadar ne olcak diye sabırsızlıkla bekledim ve beklediğime deydi...

10 puan

Ben çok beğendim bir kitabın okunması için illa ki edebi değerinin olması gerekmiyor bence. Bir kitap içinde barındırığı duyguyu okuyucusuna yaşatabiliyorsa okunmalıdır.

Profil Resmi
5 puan

kşitabı okurken çok büüyük bir aşk görenlerin aksine ben sadece ihanet gördüm sayfalar ilerlerken olaylar arasında bağlantıyı sağlamak için yazar çok fazla tesadüfi olaylara yer vermiş okurken hadi canım sende bu kadardamı tesadüf olur cümlesini sık sık kullandım açıkçası kitaptaki karekterlerden deniz in dostluk ve arkadaşlık adına yaptığı fedakarlık gerçekten takdire şayan bi durumdu onun dışında yaratılan karakterlerin hepsi ihanet ve entrikadan başka bi anlamla yüklenmemişlerdi hani okunsada olur okunmasa pek bi şey kaybedilmeyecek türden bi kitap bence...

Profil Resmi
10 puan

Muhteşem tek kelimeyle, muhteşem!

6 puan

Yazarın "Aşka şeytan karışır" adlı kitabını yıllar öncesinde okumustum. Onda da teyzesinin birlikte olduğu adamla aşk yaşayan ve bu durumun cok normal gösterildiği bir kızın hikayesi vardı. bu tarz "her şeye rağmen ben aşkıma sahip çıkarım" mantığını aşılayan kitaplar can sıkıcı. Kahperengi konusuyla dikkat çekiciydi benim için. Narin karakterinin hayata tutunup başarıyı yakalaması örnek bir hikaye. Ancak keşke Fıratla ilişkisi de örnek olabilseydi. Baştaki duruşunu koruyabilse ve daha farklı bir sonla bitseydi kitap. Mutlu sonları severim ancak bu başkasının mutsuzluğuna rağmen mutlu sonla biten bir son olmuş. Irmak neden hak etti bunu? Sadece pek çok travma yaşadığı yaşamında tutunacağı tek insan olan ablasını paylaşamadığı için mi? Keyifle okudum ama kitap içindeki yönlendirmeleri sevmedim.

7 puan

Aslinda basit bir konu,ilginc olan etik degerleri biraz es gecen bir hikaye.yolculuklarda okunabilir bir kitap.Bana göre bu kadar basit bir kitaba bu kadar fiat konulmasi sacma geldi.10 lira bile yeterli bence.Okamakdan zevk aldim ama mutlaka okunmali diyecegim bir kitap da degil.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Mükemmel bir kitaptı elimden bırakamadım. Bir Anadolu kasabasında; Narin'in sıkıntılarla başlayan, sevgisiz umutsuz hayatı. İstanbula gelmesiyle yeni umutlara yelken açtığı hayat hikayesi konu edilmiş.

Profil Resmi
10 puan

çok güzeldi çok beğendim hakkaten etkileyici

10 puan

ÇOK İYİ ve AKICI BİR KİTAP.. İMKANSIZ GİBİ GÖRÜNEN AŞKIN MUTLU SONU... MERAKLA OKUDUM VE 2 GUNDE BITIRDIM ;)

7 puan

Elinizden bırakamadığınız, hüzünlü, can yakan bir hikaye...
http://pumpkinturta.blogspot.com/2013/03/kahperengi.html

8 puan

kitabı son sayfasına kadar merak ederek okudum.realist bir kitap olduğu için narin karakteri bende büyük iz bıraktı.

7 puan

Çok güzel ve sürükleyici bir kitaptı fakat sonu hoş bitmedi hatta kitap bitsin diye öylesine bir son yazılmış gibiydi.Daha farklı ilginç bir son bekliyordum.Bu son beni çok etkilemedi.

10 puan

Beni adeta olayın icine hapsetti ,cok begendim

Profil Resmi
10 puan

Çok zev alarak okudum insanın içindeki duyguları hareketlendiriyo...

Profil Resmi
4 puan

vasat vasat vasat.
ya da benim beklentim büyüktü bilemiyorum.
okurken yer yer midem bulandı, bu kadar da olamaz dedim.
nihayetinde puanım 4tür, belki o bile çoktur.

Profil Resmi
7 puan

Güzel bitti.

Profil Resmi
10 puan

bu kitabı çok merak edirim ve okumak ıstıyorum

10 yıl, 11 ay
10 puan

Başlarken bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum ama sayesinde sabah ettim. Hüzünlendiren, düşündüren güldüren ve göz dolduran, acı ve inkar edilemez gerçeklerle yazılmış çok güzel bir kitaptı. Unutulmaya yüz tutmuş geçmişin, bugününü ve yarınını şekillendirdiği Narin için sonunda her şeyin rayına oturmasına sevindim. Belki kızdığım yerler oldu ama hikaye içinde olması gerektiği hissedildiği için fazla yadırgamadım. Bazı yerleri ağzım açık okudum. Bir sonraki satırda ne olacağını merak etmekten elimden bırakamadım. Bazı yerleri de gözlerim dolarak okudum. Belki okuyanlar için Fırat daha ön plana çıkabilir, bende sevdim ama benim için bu kitabın yıldızı Deniz’di. Gerçekten öyle bir arkadaşım olmasını isterdim.
Kitabın olumsuz baktığım iki yönü de var. Geçmiş ve bugün arasındaki dönüşler çok keskin olmasa ve küfürlü yerler sansürlense çok daha hoşuma giderdi ama o heyecanla ona bile fazla takılamadım :D

9 puan

Sanırım başucu kitabım diyebilirim. Etkileyici.

2 puan

Önce televizyonda Hande Altaylı'nın konuk olduğu bir programda bu kitabını duydum, daha sonra gazete röportajını da okuyunca kitabı aldım ama açıkcası büyük hayal kırıklığına uğradım. Ben lisedeyken hevesle okuduğum beyaz dizi serisi tadında, hoşca zaman geçirmek için okunacak bir kitap.

11 yıl, 10 ay
geri 1 | 2 | 3