tseda

7 takip ettiği ve 11 takip edeni var. 129 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

tseda, 2024 Okuma Hedefi için kendine 24 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 3 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%12
2024 Okuma Hedefi

2024 yılında kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2024 yılında kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2 ay
tseda, 2023 Okuma Hedefi için kendine 18 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 15 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%83
2023 Okuma Hedefi

2023'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2023'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

3 ay
tseda bir kitabı yarıda bıraktı.
Günümüzde İnsan ve İnsanlar

Günümüzde İnsan ve İnsanlar, İnsan ve İnsanların en son güncelleştirilmiş revizyonudur. Bu güncelleştirme ve revizyonu yaparken, temel bir ilkeyi gözettim. O da yenilikleri yansıtırken, geçerli özü de koruyarak birikimli bir gelişmeyi ortaya koyma gereğidir.Türkiyede kullanılan bir sosyal psikoloji kitabının bir çeviri olması, ya da salt Amerikan sosyal psikoloji kitaplarındaki bilgileri içermesi uygun değildir. Farklı kültürel ortamlarda elde edilen farklı bulgular konusunda en azından genel bir bilgilendirme gerekir. Böyle bir bilgilendirme, okuyucunun konuları bir kültür süzgecinden geçirmesine ve örneğin Türkiyede aynı bulguların bulunup bulunmayacağını düşünmesine yardımcı olabilir. Bu kitap, bunu gerçekleştiriyorÇiğdem KağıtçıbaşıProf. Çiğdem Kağıtçıbaşı Koç Üniversitesinde öğretim üyesi ve Türkiye Biimler Akademisi kurucu üyesidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (1969-1973) ve Boğaziçi Üniversitesinde (1973-1995) öğretim üyeliği yapmış; A.B.D.de Berkeley, Princeton, Colombia, Harvard ve Duke üniversitelerinde ders vermiş ve araştırma yapmıştır. Yurt içinde basılmış 18 kitap ve 47 makale / kitap bölümü; yurt dışında basılmış 12 kitap ve 138 makale / kitap bölümü vardır. Kağıtçıbaşı bir çok ulusal ve uluslararası bilim ödülünün de sahibidir. Bunlardan bazıları: U. Gielen Kültürlerarası Psikoloji Kitabı Ödülü (2008); W. T. Preyer İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü (2007); Uluslararası Uygulamalı Psikoloji Kuruluşu Psikoloji Biliminin Uluslararsı Gelişimine Üstün Katkı Ödülü(1998); Kültürlerarası Psikoloji Kuruluşu Onur Üyeliği (1998); Wellesley College Mezunlar Başarı Ödülü (1997); Mustafa Parlar Bilim Ödülü (1996); Hollanda İleri Araştırmalar Enstitüsü Ödülü(1993-94 ve 2005); Amerikan Psikoloji Kuruluşu Uluuslarası Psikolojinin Gelişmesine Seçkin Katkı Ödülü(1993); Phi Beta Kapa (1985-)Fulbright Ödülü (1983-84); Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü (1980).

Günümüzde İnsan ve İnsanlar, İnsan ve İnsanların en son güncelleştirilmiş revizyonudur. Bu güncelleştirme ve revizyonu yaparken, temel bir ilkeyi gözettim. O da yenilikleri yansıtırken, geçerli özü de koruyarak birikimli bir gelişmeyi ortaya koyma ge... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 ay
tseda bir kitabı yarıda bıraktı.
Sosyal Psikoloji

Alanında bir klasik sayılan Sosyal Psikoloji , bilimsellikten taviz vermeden akıcı ve renkli bir anlatıma sahip olmayı başaran bir kitap. Gündelik hayat tan örneklerle somutlaştırılan bilimsel kavramlar, kitabı konunun uzmanları için olduğu kadar, birey- toplum etkileşimi hakkında kafa yoran herkes için de önemli bir hâle getiriyor. Bunda 20. yüzyılın önde gelen 100 psikoloğu arasında sayılan Elliot Aronson’la arkadaşları Timothy Wilson ve Robin Akert’in konuya olan hâkimiyetlerinin büyük payı var.

“Bugüne kadar okuduğum ders kitaplarının en merak uyandırıcısı, kışkırtıcısı ve işe yarar olanı. Ders kitabı olarak okumaya başladıysam da zamanla elimden bırakamadığım, ders için gerekenden fazlasını okumaya başladığım bir kaynak. Her bölümün başındaki hikâyeler, ele alınan konularla ilgili çok bilinen alıntılar ve metnin içinde atıfta bulunulan deneylere ilişkin sayısız örnek bu kitabı benzersiz yapıyor.”

Bir sosyal psikoloji öğrencisi yorumu

“2001 yılından beri derslerimde büyük bir zevkle okuttuğum bu kitabın dilimize kazandırılmış olmasının, sosyal psikoloji ile ilgilenen öğrencilere büyük katkısı olacağına inanıyorum. Ders kitabı olarak kullandığım süre içerisinde, kitabın içeriğinin son derece zengin olduğunu ve konuların bol örnekle çeşitlendirilerek verilmesinin öğrenciler tarafından daha verimli bir şekilde kavranmasını sağladığını gözlemledim. Konular içerisinde yer alan küçük uygulamalar da öğrencinin hem konuyu daha iyi yorumlamasına, hem de uygulama yaparak bizzat denemesine olanak sağlıyor.

Kanımca bu kitap, yalnızca sosyal psikoloji alanındaki kişilerle sınırlı kalmayıp insan davranışını anlama ve yorumlama ile ilgilenen tüm alanlara iyi bir rehber olacaktır; kullanan herkesin benim kadar keyif almasını dilerim.”

F. Esra Molu
Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Alanında bir klasik sayılan Sosyal Psikoloji , bilimsellikten taviz vermeden akıcı ve renkli bir anlatıma sahip olmayı başaran bir kitap. Gündelik hayat tan örneklerle somutlaştırılan bilimsel kavramlar, kitabı konunun uzmanları için olduğu kadar, bi... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 ay
tseda bir kitabı yarıda bıraktı.
Terapist Olmak

Mesleğe yeni başlayan terapistleri seans odasında nasıl bir deneyimin beklediği okullarda pek anlatılmaz. Terapist olmak için teknik bilgi ve becerilerden fazlası gerekir. Terapsit danışanla bir araya geldiğinde kendi düşünceleri, hisleri ve önyargılarıyla yüzleşme yoluna da girmiş olur. İşte bu yolda terapiste bilgelik ve şefkatle yön göstermeyi amaçlayan Cozolino, kendi terapist olma sürecinin kaygılarını, hayal kırıklıklarını, başarılarını ve başarısızlıklarını da açık yüreklilikle paylaşarak, psikoterapistliğin abecesini adım adım gözler önüne seriyor.
Yeni başlayan terapistler veya psikoterapist olmayı düşünenler bu kitapta kendilerini bekleyen dünyaya açılan bir pencere bulacaklar. Deneyimli terapistler belki yıllar içinde kendi deneyimlerinden süzüp biriktirdiklerinin bir yansımasını bulacak. Belki de sadelikle bir araya getirilmiş önemli ayrıntılarda kendilerini tazeleme fırsatı yakalayacaklar.

Mesleğe yeni başlayan terapistleri seans odasında nasıl bir deneyimin beklediği okullarda pek anlatılmaz. Terapist olmak için teknik bilgi ve becerilerden fazlası gerekir. Terapsit danışanla bir araya geldiğinde kendi düşünceleri, hisleri ve önyargıl... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 ay
tseda bir değerlendirme yaptı.
Kadın Beyni Erkek Beyni

10

Çok okuduğum konular olmasına rağmen çok mizahi bir anlatımla hiç sıkmadan beyin gibi karmaşık bir konuyu anlatabilmiş. Ben çok beğendim. hem dilini hem de içeriğini.

Çok okuduğum konular olmasına rağmen çok mizahi bir anlatımla hiç sıkmadan beyin gibi karmaşık bir konuyu anlatabilmiş. Ben çok beğendim. hem dilini hem de içeriğini.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 ay
Daha Fazla Göster

tseda şu an ne okuyor?

Sesim Seninle Her Yerde

%45
Sayfa 130.

Terapist Olmak

%62
Sayfa 135.

Sosyal Psikoloji

%77
Sayfa 854.

Günümüzde İnsan ve İnsanlar

%75
Sayfa 359.

Favori Yazarları (5 yazar)

Favori yazarı yok.