Gül ve Avcı

En Son Değerlendirmeler

6 puan

GÜL VE AVCI - YORUM


Gül ve Avcı bitmiş bulunmakta. Normalden biraz daha uzun sürede okudum bunu. Araya zaman girdiği için okurken aklıma gelen ama şimdi unutmuş olduğum şeyler var maalesef.

Bu yorumu artı ve eksileri yazarak yapacağım.

Öncelikle bu yazarın ilk kitabı ve historical türünde bir kitap. Kitabın karakterlerini tekrar tekrar anlatmayacağım, merak eden arka kapak yazısını okuyabilir... :) Kapak demişken. O nasıl güzel kapak öyle! Ellerine sağlık Duygu!

İlk yüz sayfada konu oturana kadar ısınamadım ama konu oturduktan sonra rahatça devam ettim ve hoşuma da gitti. Özellikle ilk yüz sayfada Rosa'nın neredeyse gönüllü bir halde adamla birlikte olduktan sonra "o ırz düşmanından intikamını alacaktı," gibisinden bir karşılık vermenin peşine düşmesi aklıma pek yatmadı ama rahatsız da etmedi. İlk sayfalarda bu yüzden Rosa'ya ne kadar uyuz olduğumu anlatamam :) Verseler bir kaşık suda boğardım. Bu tarz kadın karakterleri sevmiyorum maalesef... Karakteri anlatırken zeki olarak bahsedilen ama pek zekice şeyler yapmayan kadın karakterleri... Allah'tan sonradan kız bir silkindi de kendine geldi.

Herkesin odun dediği Julian'a gelince. O adamda ben bir odunluk göremedim. Nesine odun dediler anlamadım. Sadece sevgi sözcükleri söyleyen hallerini hiç sevmedim. Keşke olduğu gibi kalsaydı ve kelimeleri zar zor söylemeye devam etseydi. Aşkım, canım sözlerini gördükçe ayy deme öyle diyesim geldi. Suratsız hali daha çekiciydi. Ama adam öyle bir anlatılmış ki... Heykel gibi karşımda duruyor da izliyormuşum gibi geldi. Hele o maviş gözler! Kalbim dayan.

Ah bu arada o kahya kadını hiç sevmedim! Keşke kovsalardı. Hem o kadar laf etti, bildiği halde (okuyanlar neden bahsettiğimi bilir) sonrada affet beni kızım... Olmaz o öyle işte :))

Albert tabii ki en sevimli şeydi. Çocuklara uzak olan birisi; "Beş yaşında çocuk böyle şeyler söyler veya düşünür mü?" diyebilir ama beşer yaşında ikiz yeğenlerim var. Çok daha beter bile olabiliyorlar! Çocuğun konuşmaları, sevimlilikleri gerçekten sıcacıktı. Oldukça iyi aktarılmıştı.

Bir Türk olarak İngiltere tarihi ile ilgili bir kitap yazmanın ne kadar zor olduğunu ve araştırma gerektirdiğini tahmin edebiliyorum. Bunu gayet güzel kavramış yazar ve birkaç ufak hata dışında pek noksanı yoktu. Dük veya Düşes'in konuşmalarıyla ilgili hatalar vardı. Yani dönemsel olarak hatası pek yoktu ama anlatış olarak fazla doğusal bir hava vardı. Kimi yerlerde bu hoşluk katsa da kimi yerlerinde o ortama pek uymamıştı ve sırıtıyordu.

O nasıl oluyor demeyin canım... Hani Arapça kökenli kelimeler vardı sanırım (kökenini bilmiyorum Osmanlıca da olabilir :) ) ve eski kelimelerin çoğunu bilmiyordum. Okumamı sekteye uğrattı. Durup anneme ve hatta anneanneme sordum. Özellikle ilk yüz sayfada çok fazla kullanılmıştı bu eski kelimeler. Bir yazar notu ve editör notu gibi bir şey düşülebilirdi ama çok fazlaydı. Hangi birine düşülecekti? Mesela zemheri ve zapturapt gibi. Zemheriyi anneannemden duymuştum ama zapturaptı onlar da bilmiyordu :)Bunun gibi fazla eski kelime vardı.

Kitapta Mcnaught kokusu aldığım epey yer vardı. Yazarın etkisi altında kaldığını tahmin ediyorum. Minicik bir Clayton ve sonlarda da bol miktarda Ian gördüm. Hayır, öyle değildi denilebilir ama ben öyle hissettim ve öyle gördüm. Özellikle o mahkeme sahnesi ve kızın gelmesi, birkaç yorumda da gördüğüm gibi bana da Mutluluk'un sonunu hatırlattı. Mcnaught aşığı birisi olarak kaçırmayacağım bir ayrıntıydı zaten.

Dediğim gibi yazarın ilk kitabı ve gittikçe kendini geliştireceğini düşünüyorum.

10 puan



Gül ve Avcı beni öylesine bağladı ki kitap bittiğinde ne oluyoruz demeden kendimi alamadım bu yüzden bu kitabın devamını bekliyorum Tyrell Granby’nin de bir kitabı olmalı..

Kitabın konusuna değinmek gerekirse, karısını öldürmekle suçlanan Harewood dükü Julıan Benedict Wharton’a dair hiç kimse yeterli derecede suçlu olduğunu gösteren kanıta ulaşamamışlardır.

Evelyn Drummond ise Dünyanın küçük bir minyatürü olarak nitelendirdiği Cheapside kasabasında koruyucu babası olarak nitelendirdiği Desmond Simmons’ın sağ kolu, hizmetçisi, sekreteri, manevi kızıydı. Desmond Amca’nın yanında dedektiflik yaparak geçimini sağlıyordu.
Peki birbirlerine mevki ve mesafe olarak uzak olan bu iki insan nasıl olurda bir araya gelir diye akıllarda bir soru işareti bıraktırıyor ve asıl olay bundan sonra başlıyor ..

Yakışıklı Lord Wharton’ın yolu dövüşmek için Cheapside’e düşer. İçinde biriktirdiği öfkeyi yumruklarıyla göstermekten çekinmeyen lordumuz kendi gözlerine hapsolan bir çift kehribar rengi gözden habersiz dövüşür ve ardından adını bile hatırlamayacak kadar sarhoş olur.
Evelyn Drummond ise cam bilyeleri andıran, yaz gününde açık gökyüzüyle yarışacak kadar dingin deniz mavisi gözlerde aşkın hiç bilmediği dalgalarına kapılır ve kendisini eski bir pis hanın odasında Lord Wharton’ın kollarında bulur. Bedenini ve ruhunu hiç tereddütsüz genç adama sunup gözlerini kapatırken gecenin sabahına eski çarşafların arasında yalnız uyanır.. Tıpkı bir fahişe gibi kullanılıp bir köşeye atılmıştır.

Genç kız bu aşağılanmayla evinde döner fakat bu yaşanılanlar için önce kendine daha sonra düke oldukça kızgındır. Bu yüzden bürolarına gelen ihbar ile dükün karısını öldürmekten suçlu olduğu kanıtını bulmak için Desmond Amcanın yanında yer alır.

Evet Eveleyn Rosa Drummond, Julıan Benedict Wharton’ın suçunu ispatlayarak intikamını alacaktır.

Perdeler açılsın oyun başlasın..

“Bir başkaldırıdır aşk. Önce isyancısını yıkar.”

Bu savaştan kim galip kim mağlup.. İntikam, aşk ve pişmanlığı bir araya getirip şölen olarak bize sunan Asude’nin kaleminden harika bir eser..

7 puan

Kitabı reklamlardan etkilenerek aldım ve açıkçası kaygılarım yok değildi.Okuyacağım kitaplar konusunda saplantılı bir şekilde güven duygusuna ihtiyaç duyan birisiyim.Öyle ya da böyle geride bende bir tat bırakmasını beklerim.Ve ne kendisi ne de yazıları hakkında hiçbir fikrimin olmadığı bir yazarın kitabına başladım.Sonuç: umduğumdan, tahmin edebileceğimden çok daha fazlasını buldum kitapta. Tamam kabul ediyorum kitabın pek çok yerinde "bu sahne bana bir yerlerden tanıdık" dediğim anlar oldu ama olay böyle bile olsa çok çok başarılı bir akış vardı.Karakterlerde birazcık ütopik kendini aşışlar olsa da yine de keyif veren ve bağlayan profillere sahiptiler.Tüm bunların dışında olayın İngiltere'nin 1800'lü yıllarında geçtiğini, karakterlerin yabancı olduğunu ve yazarın da bir Türk olduğunu düşününce kitap oldukça enteresanlaşıyor.Sanırım bu tarzda bir ilki gerçekleştirdi Asude. Güldüm, heyecanlandım, sinirlendim...Ben Rosa ve Julian'ın hikayesinden oldukça keyif aldım kısacası.

8 puan

Tamam, kitap güzeldi ama bence yazar şu soyluluk ünvanlarını biraz daha araştırıp bu kadar karıştırmasaydı. Dük imparator ya da kraldan sonra gelen en büyük soyluluk ünvanı. Yazar sıkı sık bu ünvanları birbirine karıştırmış. Kont markiden sonra gelen bir soyluluk ünvanı olduğuna göre bir düke kontum diye hitap edilmeyeceğini düşünüyorum. Bunun haricinde oldukça keyifli ve güzel bir kitaptı.

10 puan

Bir solukta okuduğum harika bir kitapti :)
Alınmalı , okunmalı... ^_^

Profil Resmi
10 puan

Göz Alıcı <3

10 puan

Mükemmel bir kitaptı.Mükemmelliği kapağından belli değil mi?

Profil Resmi
10 puan

Gül Ve Avcı

Yazarımız Asude harika bir roman ve eşsiz karakterler yaratmış bu eseriyle.
Mükemmel,eşsiz,harika vb. gibi tüm beğenme kelimelerini bu kitap için kullanabiliriz Sayfaları çevirdikçe kurgu yeni bir boyut kazanıyor ve her seferinde şaşırtıcı olaylarla karşılaşıyoruz.Olaylar basit bir kurgu içerisinde değil,farklı ve üzerinde uzunca düşünülmüş bir kurgu etrafında gelişiyor.

Sonrasında tahmin edemeyeceğiniz,sonunu merak edeceğiniz ve heyecanla karşılayacağınız pek çok olayla karşılaşacaksınız.Öyküleriyle büyük beğeni toplayan yazarımızın bu ilk romanında sihirli kaleminin ve büyülü kelimelerinin etkisini hissedecek ve her şeyden önce bu kitabı çok seveceksiniz…

Beğeni kelimesi bu kitap için biraz az kalır.Beğeniden çok daha fazla bir haz ile okunacak türden bir kitap bu.Kapak görseli ile kitaplığın başköşesinde yer alacak,yaşattığı aşk duygularıyla akıllara kazınacak bu romanı okumak büyük zevk bitirmek ise sonu geldiği için üzüntü olacak…Her güzel şeyde olduğu gibi Gül Ve Avcı’nın da bir sonu var maalesef.

10 puan

muhteşem bir kitap <3<3<3

8 puan

Okuduğum tarihi aşk romanlarının hemen hemen hepsinde aynı hikaye olduğunu bilmeme rağmen yine de okuyorum. Güçlü, soğuk erkek, inatçı kız aşkı. Asude'nin kitabı da benzer bir konu, tabi ilk romanı olmasından ötürü başarılı buldum ama bazı tekrarlar yapmacık geldi, Mesela Julian'ın adının nerdeyse tüm roman boyunca 4 kelime ile uzun uzun yazılması, adamın her hareketinde güçlü bedeniyle yürüdü, sert bedeniyle odaya girdi gibi sürekli benzer sıfatların bulunması, adamın bazen bayan aşk dolu cümleleri gibi. Ayrıca yangın sahnesinde öyle ciddi bir yangının içinde oturup sohbet etmeleri biraz komikti doğrusu.

Profil Resmi
10 puan

Asla değişmeyen Başucu kitabimmm

10 puan

Cok guzel bir kitap... okurken askla icim kavruldu resmen arada kufur bile ettim o kibirli lordumuza:) sonu tam bekledigim gibi oldu olmasaydi cok buyuk hayal kirikligi yasardim zaten.. asude ye hayranligim her sayfada artti resmen kesinlikle daha cok kitap yazmali bunun gibi guzel kitaplariyla bizi aska suruklemeli...

Profil Resmi
10 puan

ılk baslarda bıraz sıkılsamda sonrasında kıtap ıcıne aldı ve nasıl bıttı anlamadım .. ıcınde ask saklı kıtabını hatırlattı bana .. onun kadar olmasa da yınede cok gusel bır kıtaptı . zamana ve paranıza degıcektır . tavsıye ederım..

10 puan

Tek kelime ile mükemmel!

8 puan

yorumum
http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/07/gul-ve-avci.html

Profil Resmi
8 puan

Asude'nin yayınlanmış ilk kitabı olan Gül ve Avcı bence oldukça başarılıydı. Yazarın dilini gerçekten beğeniyorum okurken beni hiç çıkmıyor. Basılmamış hikayelerinin de biran önce basılması dileği ile Gül ve Avcı historical sevenlere tavsiye edilir.

10 puan

mükemmel bir kitap kesınlıkle kütüphanenizde bulunması gereken bir kiraptır.

7 puan

Kitap ile ilgili yorumlarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://ipeksi-kitaplarveseyler.blogspot.com.tr/2014/07/gul-ve-avci-asude.html

Profil Resmi
10 puan

Türk yazarlara olan ön yargımı bu kitapla biraz daha kırdığımı düşünüyorum yazarın okuduğum ilk kitabıydı ama bence historical roman yazması kesinlikle isabet ve mükemmel olmuş. Okurken sanki Judith Mcnaught'un bir kitabını okuyormuşum gibi hissettim; özellikle "Kalbim senden kaldı" ve "Mutluluk" kitaplarının bir karışımı gibi geldi bana, kitabı okurken sık sık bunu düşündüm ve bitmesini istemedim hiç. Konusu, karakterleri, yazarın anlatımı çok ama çok iyiydi. Hele yazarın kitabın sonunu, benim mutlu sonlarımdan biriyle bitirmesi daha bir değerli kıldı kitabı benim için. Gerçekten okuduğum en güzel kitaplardandı diyebilirim. Kesinlikle okumalısınız. :)

10 puan

Espiri düzeyi yüksek sürükleyici samimi romantik her şey var bu kitapta

10 puan

Her kelimesiyle muhtesem bir kitap. Mutlaka okunmalı:)

Profil Resmi
10 puan

Tabularınızı yıkın yeni bir yazarın mükemmel kalemini okuyacaksınız :)

10 puan

Süper bir kitap yazarın ellerine sağlık

10 puan

Asude'nin yüreğine, kalemine, eline sağlık. ..
Gerçekten çok sürükleyici, şahane bir kitap. ..
Bittikten sonra uzun süre etkisinden kurtulamadım ve birsüre başka bir kitap okumaya başlayamadım.
Harewood Dükü Julian Benedict Wharton ve Evelyn Rosa Drummond'un aşkını okumak için çok geç kaldığımı anladım. .
Henüz okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. ..

Profil Resmi
8 puan

tarihi romans....değişik bir başlangıç...mutlu bir son...ilk okuduğum asunny kitabı ve hoşuma gitti

10 puan

Şöyle söyleyeyim, kitabı bitirdiğimde tekrar okumak istedim o kadar sevdim. Çok şaşırtan bir kurgusu olmasa da olay örgüsü karakterler ve özellikle yazarın anlatımına bayıldım. Bir kitap etkileyebiliyorsa kalbine dokunuyorsa benim için o kitap şahanedir :) Ve Gül ve Avcı da fazlasıyla etkileyici .

10 puan

'' Adam ne kadar bu dünyadan değilse, kendi de o kadar bu dünyadan değildi. Göklerin en üst katıyla, yerlerin en alt katının buluşması gibiydi; ikisinin karşılıklı buluşması. '' Syf. 56

Yazarımız işte böylesine farklı iki karakteri öyle zekice bir kurguyla bir araya getirmiş, öyle masalsı , lezzetli bir anlatımla satırlara dökmüş ki, bittiğinde kitabın kapağını hüzünle kapattım. Hiç bitmesin istedim. Julian sürekli Rosa desin, karizmatik duruşu ve çekici bakışlarıyla, o yazarın benzetmeleriyle dehşet güzel anlattığı mavi gözleriyle baksın istedim. Albert yaramazlıklarına devam etsin... Ürkek ama aslında çok güçlü, naif ve aşk dolu kadın Evelyn Rosa'yı okumaya doyamadım.

Sayfalar okundu , kitap bitti ama etkisi hiç bir zaman bitmeyecek ve hatıralarımdan asla silinmeyecek.

Julian gibi sert , aksi, deneyimleri yüzünden kendine kalkanlar edinmiş adam ile kalbine yavaş yavaş sızan, kalkanları yıkıp orada sonsuza kadar yer edinen kadının aşklarını okumak çok keyifliydi. Herkes böyle bir aşka sahip olabilse keşke.

Çarpıcı , zeki bir kurgu, sürekli heyecan içinde okunan satırlar, insanı çabucak kitabı bitirmeye ve finali görmeye iten gizemler, yer yer mizahı anlatımla güldüren, yer yer duygusal , sarsıcı anlarla insanın boğazını düğümleyen harika bir eserdi.

Aşkı , arkadaşlığı , aile olmayı, küçük bir çocuğun ne kadar büyük bir kalbi olduğunu , daha sayamayacağım pek çok şeyi içinde barındıran kitabı zevkle okudum ve şiddetle herkese tavsiye ederim.

10 puan

Bazı kitaplar vardır sayfalar bitmiş gibi gorunsede karakterler hep sizinledir... çıkmayı asla istemiyeceginiz o büyülü dunyada kaybolmak istersiniz hatta. .. iste bende gullerin esir olduğu avcilar diyarında bui kitabin büyüsünden asla kurtulmak istemiyorum :) okumayan herkese kesinlikle tavsiyemdir. Okudugunuzda neden gec kaldim diye kizacaksinuz hatta kendinize... o halde simdiden keyifli okumalar :)

Profil Resmi
10 puan

Tek kelimeyle büyüleyici..! Kitabın isminden ve kapağından etkilendim ve Asude'ye bir şans verdim. Başladığım andan itibaren de ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Böyle büyüleyici bir kitabın bir Türk yazara ait olduğunu bilmek de gururlandırdı beni :) Kurgu mükemmeldi.. Her sayfasından büyük bir zevkle ayrıldım ve bittiğinde neredeyse ağlayacaktım :)) 'Gül ve Avcı' hiç son bulmasını istemeyerek soluksuz okuyacağınız başarılı bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum..!

9 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı.Diğer kitaplarınında okunmaya değer olduğunu düşünüyorum.Konunun başı okuyucu içine çeken tarzda akıcı,ortaları heyecanlı son sayfaları ise bir sonraki sayfayı okumadan duramayacağınız kadar merak uyandırıcıydı.Eğer eski zamanda geçen tarihi aşk romanları beğeniyorsanız okumanızı tavsiye ederim.

geri 1 | 2