Gece Nöbeti

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Hasat'ı andırıyor biraz... Yazarın en iyi kitaplarından biri değil

Profil Resmi
9 puan

Bu kadına bayılıyorum kesinlikle. Anlatım tarzıyla yine hikayenin içine sürükledi beni.

11 yıl, 11 ay
10 puan

bu tess in kitaplarının hepsi mi harika olur ya! sürüklenmekten nefessiz kaldım

8 puan

bitirene kadar uyuyamadim,surukleyiciydi her zamanki gibi.

Profil Resmi
7 puan

çok karmaşık açıkcası ama güzeel

Profil Resmi
6 puan

ÇOK KARIŞIK... HER BÖLÜMDE DİĞER BÖLÜMLERE TEKRAR GÖZ ATMA GEREĞİ DUYDUM.. KONU GÜZEL AMA BÖLÜMLER BİRBİRİNDEN ÇOK KOPUKTU..

10 puan

Sıradışı konusu ile temposu hiç düşmeyen bir kitap. Tess Gerritsen yine kalemini konuşturmuş.

Profil Resmi
5 puan

Kitaba daha önce başlayıp yarım bırakmıştım bu sefer kütüphanemde yarım kitap kalmamasına azmettiğim için okumaya başladım. İlk 200 sayfa sıradan pek bir heyecan yok oraları cabuk okuyup gecebilirseniz daha sonrası akıcı ama butun aksiyon son 50 sayfada ve sonu tahmin edilebilir. Birde ben Rizzoli'nin olmadığı kitapları okadar sevemiyorum nedense ve onsuz kitaplar konu olarak daha soft oluyor nedense. Rizzolisiz kitaplarda daha az kan, daha az hastane ve otopsi detayı ve illede tüm karmaşanın içinde aşk ve romantizm peşinde bir çift mevcut alıştık artık. Kitabı tavsiye eder miyim? Okunmayacak gibi değil ama bu neydi böyle çok güzeldi de dedirtmiyor yani insana.

10 puan

gerçekten nefesiniz kesilerek okuyacaksınız. merak uyandırıcı heyecan verici bir gerilim özellikle ilk 60 sayfa da ki tempo muazzamdı .

9 puan

gerçekten sıra dışı bir konu ve sürükleyici anlatım tavsiyelerim arasındadır..

Profil Resmi
8 puan

Tess rizoli serisi dışında genelde romantik gerilim karışımı kitaplar yazıyordu bu kitap rizoli ayarında gerilim arayanlar için birebir.

8 puan

İyi gitti, finalde şaşırdım kaldım. Acaba final aceleye mi geldi :(

6 puan

Zeki,yaratıcı ve sarsıcı bir gerilim!


Yazarın hikayeyi parçalara bölme fikri sürekleyici hissini körüklüyor.aslına bakılırsa parçalar ayrılmış hikaye,başlarda kitaba gerçek manada "odaklanma sorunu" doğruyor.
bu yüzden kitabın neredeyse yarısına geldiğimde ancak gerilimin içine ortak olabildim.

Yazarın eksilerine gelirsek: baş karakterin olmayışı,ve kitapta geçen yan karakterler hakkında fazla bilgi verilmemesi,kitabın bütüne sirayet eden bu hava, "yapaylık sendromu" veriyor.

Genel anlamda,okurken keyif aldım.polisiye tarafinin zayıf oluşu,birden fazla dedektifin konunun içine dahil olması, saçma bir şeydi. bu da kitabın ,"kusursuz bir polisiye roman" havasından çok uzaklaştığı anlamına geliyordu.

Profil Resmi
9 puan

Bu kitabı okuduktan sonra tam bir Tess Gerritsen hastası oldum.Kadının bütün kitapları o kadar özgün ki.Tıbbi gerilim olması zaten çok ayrı bir özellik.Diğer kitaplarını da öneririm, kesinlikle okuyun.

7 puan

son 100 sayfaya kadar olayların ne olduğunu anlayamıyosunuz ama sonra hızlanıp son 5-10 sayfayla final gerçekleşiyo..orjinal bi konu seçildiği belli ama o kadar okuduktan sonra keşke finali daha açıklayıcı olsaymış dedim..böyle alelacele final yapmak biraz malzemeden çalınmış hissini yarattı bende..

10 puan

uzun zamandır Tess kitaplarının çok beğenildiğini farkediyordum ama bilemediğim bir nedenle uzak duruyordum. Bir indirimde görünce alıp okumak istedim ve bu ikinci Tess kitabım.Arka arkaya okudum. Gerçekten kitap bana kısa geliyor..Keşke daha çok sayfa olsa hiç bitmese dedim. Sanırım bende yeni bir Tess kitabı çıkmasını bekleyenlerden biri haline döndüm.

Profil Resmi
3 puan

güzel:)

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

güzel bir kitaba benziyor :) korku gerilim...

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
6 puan

Kitap; içerik olarak bildiğimiz Tess Gerrıtsen kitaplarından biraz farklı.Kovalama,heyecan yine de var ve sürükleyici.Fakat kitabın ilk 150 sayfasında çokça tıp terimi mevcut.Bu sebeple başlarda biraz sıkabilir.
Puanım 10 üzerinden 6 :)

Profil Resmi
4 puan

sevmediğim tess kitaplarından ama gene de karakter doktor olduğundan kurtarabilmiş az.

8 puan

Rizzoli & Isles serisi dışında kalsa da güzel bir kitap tavsiye ederim.

10 puan

Soluksuz okudum tavsiye ederim :)

8 puan

Tess'in okuduğum 2. kitabı, öncesinde Kan Gölü'nü okumuştum. Bu kitabı daha çok beğendim ve daha sürükleyici buldum.

9 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2014/12/gece-nobeti.html

8 puan

Yazarın okuduğum en iyi kitaplarından biriydi,konusu gereği tıbbi terimler kullanılması biraz sıkabilir ama kitabın iyi oluşu bunu göz ardı etmenize neden olacaktır :)

Bir grup,yaşlı ve zengin adamın,daha uzun yaşamak ve aynı zamanda genç kalmak için yapmayacağı şey yok sanırım, ama bunun için yapılan deneylerin bedelini, kendileri ve sokaklarda yaşayan kimsesiz genç kadınlar fazlasıyla ödüyor,kendilerine doktor diyen bir grup katilin,genç kızların rahmine bıraktığı o tuhaf varlıklar, bir süre sonra yaşlıların zamanla çıldırıp hareketlerini kontrol edememeleri,intiharlar,ölümler..

Ve tüm bu olayların ortasında güzel ve iyi bir kadın doktor Toby Harper, gözü pek bir kadın olayların üstüne gitmekten korkmadı,ama başının bu kadar derde gireceğini ve yaşayacağı korkunç deneyimi oda tahmin etmemişti eminim :))

7 puan

Başlarda ilerlemeyen ama sonra akıp giden bir kitap.

9 puan

Böyle deneyler gerçekte varmıdır? bilinmez ama insan kitabin sonunda "Ey insanoģlu ne yaparsan yap yaşlanacaksın! " demekten kendini alamiyor :) Tıbbi terimleri fazlaca olsa da her zaman olduğu gibi gerilimi ve heyecanı yüksek bir solukta okunan bir kitaptı..Tess hep yazsın biz hep okuyalım...

Profil Resmi
10 puan

mükemmel kesinlikle mükemmel bir kitap..

9 puan

Henüz Rizzoli&Isles serisini okumadım; ama bu tıbbi gerilimlere bayldım. Özellikle gece nöbeti benim okuduklarım içinde bayağı iyiydi.

9 puan

Yine bir tess gerritsen klasiği...Mükemmel bir tıbbi gerilim romanı.kurgusu güzel, anlatımı akıcı.Hızlı ve bir solukta okunacak bir kitap.Tavsiye ederim.

geri 1 | 2