Elveda Haziran

En Son Değerlendirmeler

9 puan

140. Sayfadan sonra hikaye başlıyor güzel kitap

9 puan

her ne kadar yazarın en iyi hikayesi diyemesem de emin olduğum tek şey bu yazar duygulara hitap etmeyi çok iyi biliyor..kitabın sonlarına doğru yanınızdan peçeteyi ihmal etmeyin..gözlerinizin dolmasına engel olamayacaksınız..

10 puan

"Amy kitaplardan fazla hoşlanmıyor."
Ruby yüzünde ciddi bir ifadeyle kitabı yeniden açtı." Zamanla sevecektir."dedi. "Sevmek zorunda. Kitapsız bir hayatın amacı nedir ki?"

Bayıldım. Ben bu kitaba başlarken bu kadar sevecegimi hiç düşünmemiştim yine bildiğimiz #sarahjio kitabıdır dedim, ki öyleydi de, ama hikayenin geçtiği kitapevini yazar oyle bir anlatmış ki bayıldım, bende orada o kitabevinde yaşamak istedim.

Yağmur sonrasından sonra en sevdiğim #sarahjio kitabı. Kesinlikle tavsiye edilir.

7 puan

Her kitabını okuduktan sonra artık okumayacağım diyorum ama yine kendimi okurken buluyorum.Her zamanki olaylar tekrar tekrar tekerrür ediyor.Sıkıldım artık mektup bulmaktan.Ama kendini okutturuyor Jio öyle bir özelliği var.

8 puan

Kesinlikle okumanız gereken bir kitap:)

10 puan

Mektuplardan hayatın gerçeğine yol almak.

9 puan

Kitabı elime almamla bitirmem bir günümü bile almadı. Saatler içerisinde bitirilen, kitap okumuş gibi değil de sanki mini bir dizi seyretmişsiniz gibi hissettiren, her br duyguyu en küçük objeyi bile size kolaylıkla aktarıp aynı duyguları size yaşatan ve tüm o detayları sanki siz görüyormuşsunuz tadını veren HARİKA bir roman ..

Annesinin sorumsuzluğuna karşın kardeşine mükemmel bir abla olmaya çalışan June'un çocukluk anıları beni çokk etkiledi.

Sarah Jio'nun kalemine bayılıyorum.. Her yazarın harcı değildir bir okuyucuyu bu kadar etkileyebilmek, okuyucuya ters köşe yapayım derken saçmalamadan ortaya harika bir kurgu çıkarabilmek.. Konusunu detaylı anlatmaya gerek duymuyorum. Yorumlarımızın asıl amacının da hikayeyi bir kez daha özet geçmek yerine yazarın ve hikayesinin üzerimizde bıraktığı izi, tadı anlatmayı daha çok seviyorum sanırım.

Tek söyleyebileceğim; Denk gelirseniz mutlaka okuyun..

Not; Kitabı okumaya sabah saatlerinde başladım ve akşam üzerine doğu bitirmiştim, iş yerinden eve gelene kadar Gavin'in June için hazırladığı o muhteşem makarnalar beni öyle etkiledi ki, eve geldiğimde yaptığım ilk iş makarna yapmaktı :) Özellikle ennn sevdiğim makarna olan Tortellini'yi okurken kitabı resmen yaşıyormuş gibi oldum.. Bize harika kitaplar okuttuğun için Teşekkürler Sarah Jio.. Ve harikasınız Arkadya Yayınları Tebrikler.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hepimize tek bir hayat verildi. Bizim görevimiz onu faydalı, güzel ve doyurucu kılmak. Istırap çekeceğimiz, nefret edeceğimiz şeyleri yapmanın bir anlamı yok. Sonunda bize, tahammülümüz için ödül filan verilmeyecek. Geride sadece harcanmış bir hayat kalacak."

***

"Hassas ve savunmasız olmak, zorlu bir geçmişle yüzleşmek, yeniden başlamayı ve yeniden sevmeyi denemek cesaret isteyen bir işti.."

***

"Ağustos'un ortasında buzdolabımızın bozulduğu günü hatırlıyor musun? Annem yoktu, telefon rehberini çıkarıp bir tamirci çağırmıştın. Bizden tamir ücretini almamıştı. O zaman kaç yaşındaydın? On mu?
'Dokuz' dedim, tamirciye kumbaramdaki bozukluklarla ödeme yapmaya çalıştığımı hatırlayarak.."

***

"Gavin alnıma bir öpücük kondurarak kapıya yöneldi.
'Hemen gelirim Tortellini yapacağım.'
'Tortellini neye iyi geliyor?'
'Endişelere! dedi Gavin. "

Kaynak: http://www.webcanavari.net/kitaplar-hakkinda-bilgi-ve-ozetler/kitap-yorumlari-buraya-t242797.5790.html#ixzz3hSrX2PDR
www.webcanavari.net - www.rapcanavari.net - www.kadincaforum.net

8 puan

Kurgu hep mi aynı olur kardeşim ? Günümüzü sorgulayıp,geçmişe merhaba demek. Bu yüzden ben iyiden iyiye bu yazardan soğumaya başladım :( ama kabul etmek lazım bu kitap fena değildi.

8 puan

İçten, sıcak ve samimi bir hikaye okumak istiyorsanız, rutin olarak okuduğunuz tarzda kitaplardan sıkılmış, farklı bir lezzet arıyorsanız, bence başarılı bir seçim olacaktır. Dildeki yalınlık, yazımdaki akıcılık için söyleyecek pek bir şey yok. Olay döngüsü de başarılı ama kurguyu yine vasat buldum. Sarah Jio'nun sorunu bu. Hikâyenin ortasında sonunu biliyor olmak, ve sonun filmlerden aşina olduğunuz sondan çok da farklı olmaması Sarah Jio'nun kitaplarına mesafeli yaklaşmama neden oluyor.

9 puan

Sarah Jio kitaplarının ayrı bir tat verdiği kesin. Öyle çok heyecanla okuduğum kitaplardan olamaz hiç bir zaman ama çok daha kıymetli bir şeyi başarırlar. Düşünürüm ne zaman bir Sarah Jio kitabı okusam. Kendi hakkımda, hayatım hakkında ve ilişkilerim hakkında. İnsana arada sırada dönüp kıymetli olan şeyleri hatırlatabilecek, yeni başlangıçlar için güç verecek yazarların olması güzel. Gerçi Elveda Haziran'da bahsi geçen çocuğu hemen tahmin etmiş olmam biraz hayal kırıklığına uğrattı. Yine de sonunda güzel sürprizler buldum. Bu hoş, duygusal, düşündürücü romanı hemen hemen herkese tavsiye edebilirim.

10 puan

Her zamanki gibi mükemmeldi ancak bu kitabı yazarın önceki kitaplarından daha çok benimsedim. Günümüzde değerini yitirmiş kitapevleri için kahramanımızın verdiği mücadeleden olsa gerek. Sarah Jio okumaktan sanırım hiç bıkmayacağım.

9 puan

Olaylar bir kitabevinde geçmesine rağmen başlarda biraz sıkıldım sanırım reading slump denen şeyden ötürü ama sonra sırlar çözülmeye başladıkça kitabın büyüsüne kapılıp bir solukta bitiriverdim. Masalları seviyorsanız June Anderson ve Mavi Kuş Kitabevinin sırlarla dolu masalını da okuyun derim. :)

10 puan

Sabah başladım akşam bitirdim.Mesleğim kitapçılık olduğundan dolayı acayip bir keyifle okudum .Tek sıkıntım keşke yayınevi orijinal adıyla yayınlasaymış.Elveda Haziran nedir ya çok kızdım

9 puan

Kitap okumayı seviyorsunuz değil mi ? Peki kitap içinde kitap okumaya ne dersiniz ? Ve bir kez daha kitap sevginizi perçinlemeye.

O zaman ne duruyorsunuz ? Bu kitap tam size göre. Kitap okumayı sevmeyen ya da az seven birine, bu kitabı hediye edin.Ya da o kişinin bu kitabı almasını sağlayın.Ve sonra arkanıza yaslanın ve mucizenin keyfini çıkarın.

Hangi kitaptan mı bahsediyorum? Yakın zamanda Arkadya Yayınları’ndan çıkmış olan Sarah Jıo’nun Elveda Haziran adlı kitabından,tabii ki.

Öncelikle kitabın çevirisi son derece akıcı.Yazı puntosu tam istediğim gibi.Arada yazım yanlışları tek tük var ama onu da nazar boncuğu sayıyorum.

İlk başlarda kitap biraz durağan fakat bu sizin kitabı elinizden bırakmanıza sakın ama sakın neden olmasın.Az sabredip devam ettiğiniz de derinliği olan bir kitabı okuduğunuzu anlayacaksınız.

Bu kitapta; June adlı bir kadının bir gün teyzesi Ruby’nin vefat etmesi üzerine, eski yaşadığı yer olan Seattle’a geri dönmesini,teyzesinin ona bırakmış olduğu mirası kurtarmak için elinden geleni yapmasını ve günlük telaşelerin içerisinde kendisini bekleyen bir sırrın peşinden gitmesini vb heyecan ve merakla okuyacaksınız.

Aynı zamanda; aile,arkadaşlık,dostluk,kardeşlik bağı ve aşk üzerine güzel bir kitap okumuş olacaksınız.

Okurken çoğu zaman; gülümseyecek, kimi zaman duygulanacak kimi zaman ise sinirleneceksiniz.Kısacası birçok duyguyu bir arada yaşayacaksınız.

Kitabı okurken,büyük sır hakkında bir çok kez tahmin yürüttüm.Hatta tamam artık kesin çözdüm ben bu sırrı, dedim. Ama yanılmışım, tahmin ettiğimin ötesinde bişi oldu. Yazar beni ters köşeye yatırdı ve yazarın zekasına ve kurgulama yeteneğine bir kez daha hayran oldum.

Vay be! dedim.İşte budur.

Fazla detaylı bir şekilde yazmakta istemedim çünkü okuyacak kişilerin heveslerinin kaçmasını istemem.

Bu kadar kelime ve cümleden sonra diyorum ki, bu kitabı hiç tereddüt etmeden alıp okuyun hatta okutturun, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Arkadya Yayınları’na bu kitabı büyük bir titizlikle hazırlayıp yayınladıkları için çok teşekkür ederim.Ve bir puan verecek olursam bu kitaba beş üzerinden beş puan verirdim. Sevgiler…


10 puan

Roman yine harikaydı da...
Elveda Haziran mı? Ne elvedası tutuyor, ne de Haziranı... saçmalamışlar...

6 puan

Nasil 9 ve 10 larin arasinda siritiyor puanim. Ama napiyim yuksek puan verenler gibj bir begeni olusmadi bende.Hatta bana kristin hannah nin bir romanini hatirlatmadi.

7 puan

Bu kitap Böğürtlen Kışı'nın iz düşümü gibiydi. Son sayfalarda gereksiz bir atraksiyona başvurmasa daha iyi bir son olabilirdi. Mali konularla ilgili heyecan yaratmaya çalışmış yazar ama hiç gereği yoktu. Duygusal yanı okuyucuları etkilemiştir. Ama kitabın yarısında sonunu çözmüştüm.

En güzel yanı kitap okumanın insanın hayal gücünü güçlendirmesi ve kitapların, kitapevlerinin önemini vurgulamasıydı. Günümüz şartlarında film, dizi izlemek varken insanlara kitap okumanın zor geldiği vurgusu en iyi mesajdı. Bir şey izlediğinizde karakterler, mekan size görsel olarak sunulur. Siz pasif kalır verilen bilgileri özümsersiniz. Halbuki kitap okuduğunuzda aktif olarak çaba harcayarak kitapta verilen ipuçlarından karakterlerin neye benzediği, çevrenin nasıl olduğunu hayal etmeniz gerekir. Bu hayaller bilginiz çerçevesinde büyür ve güçlenir. Kitabı okurker kitabın içinde yaşamya başlarsınız beyninizde kitap film gibi oynamaya başlar.

Mayıs ve Haziran. :D

10 puan

Agapi hariç Sarah Jio'nun bütün kitaplarını okudum. Genelde bütün kitaplarında benzer olaylar söz konusudur. Bu kitap da belki anlatım tarzı ve olay örgüsü bakımından çok farklı değil ama beni kitapta vuran önemli bir detay var. O da baş karakterler diyebileceğimiz Ruby ve June'un kitaplara olan büyük sevgisi ve mükemmel bir kitabevini yaşatma çabaları... Bundan dolayı kitap kalbimde çok özel bir yere oturdu ve Sarah Jio'nun en sevdiğim kitabı oldu.

Profil Resmi
9 puan

yine harika bir roman okudum. Her zamanki gibi keyifli ve sürükleyiciydi...

9 puan

Yeni Başlangıçlar Güzeldir...
Yine bir Sarah Jio klasiği, yine hayran bırakan güzel bir anlatım ve yine esrarengiz muhteşem bir konu. İlk başlarda mektuplar biraz konu tekrarı gibi görünse de kitabın sonlarına doğru her zamanki Sarah Jio vuruşu ile okuyucu yine ters köşe oluyor tabiri caizse...Yazarın kalemine ve yüreğine bayılıyorum dersem yeridir.Tüm kitapları birbirinden zevkli ve güzel OKUNASI kitaplar. Yalnız bir önceki kitabı , Agapi biraz farklı bir konuyla ve anlatımla beklentimin çok altındaydı.Ama bu kitabı ELVEDA HAZİRAN muhteşemdi. Sarah Jio hep yazsın biz de hep okuyalım....

8 puan

Güzel düşünülmüş ama kitabın başından itibaren sonunu tahmin edebiliyorsunuz

10 puan

June Andersen otuz beş yaşındadır. Uluslararası büyük bir bankanın tarihindeki en genç müdür yardımcısıdır. İş dışında bir hayatı yoktur kendini işine adamıştır. Yaptığı işte gayet iyidir. Kendini ispatlamak zorunda olduğundan çok çalışır. Büyük teyzesi Ruby'nin öldüğü haberini alır. Seattle'daki çocuk kitapçısı Mavi Kuş Kitabevi de dahil tüm mirasını ona bırakmıştır. Annesinin sürekli bir sevgilisi olduğundan kardeşi Amy ile hep June ilgilenmiştir. Sorumsuz anneleri Ruby teyzeleri sayesinde onlarla daha çok ilgilenmeye başlamıştır. Ayrıca Ruby teyzeleri sayesinde büyürken kitapları hiç eksik olmamıştır. Her gece kardeşine İyi Geceler Aydede'yi okumuştur. June yaşadıklarından sonra evden bir daha dönmemek üzere ayrılmışken yeniden Seattle'ye gider. Teyzesi kitabevinde kendisine mektup bırakmıştır. Teyzesi ile hayata karşı aynı hisleri paylaşmışlardır. İkisi de kitapları sever. Artık çocuklar eskisi gibi kitap okumuyordur. Teyzesi elinden geleni yapmıştır ve artık çok güvendiği June'e bırakır. Orayı biri kurtaracaksa o kişi June'dir. Kitabevini keşfedilmeyi bekleyen tüm sırları ile bırakır. June işletemeyeceğini bildiğinden satmayı düşünür. Fakat teyzesinin keşfetmesini istediği sırların ne olduğunu merak eder. Mektupta yaptığı göndermeden dolayı baktığı kitapta 1946 yılında birçok çocuk kitabının yazarı Margaret Wise Brown'dan olan mektuplarını bulur. Böylece kitaplar arasındaki iki yakın arkadaşın mektupları ile teyzesi hakkında bilmediği gerçekleri öğrenmeye başlar.

June yürürken Gavin ile tanışır. Kitabevinin yanındaki İtalyan restoranının sahibidir. Gavin hukuk fakültesine gitmiş büyük başarı ile bitirmiştir. Büyük bir firmadaki işinde iyidir fakat isteyerek yapmıyordur. İşinden nefret ettiğini fark edince ayrılmıştır. Birçok restoranda çalıştıktan sonra restoranını açmıştır.

June Gavin ile yakınlaşırken her okuduğu mektupla teyzesi ile ilgili yeni bilgiler keşfetmeye başlar. Ruby kitapçıya kızı ile gelen Anthony Magnuson ile tanışmıştır. Anthony Seattle'daki herkesin tanıdığı varlıklı bir aileden gelir. Sosyetik, zengin bir kadınla evlidir. Karısı ailesini iflastan kurtarmıştır. Evlilikleri iş anlaşmasından ibarettir fakat karısı sevdiği için boşanmak istememiştir. Ruby çok geçmeden aşık olmuştur. Kalbinin minicik bir parçasına bile razı olduğu Anthony ile ilişkileri başlamıştır. Anthony sürekli vakit geçirdikleri kitabevini Ruby için almıştır. June teyzesinin hayatına dair daha fazla şey öğrenmek ister ve Anthony'nin kızına ulaşır. Anthony altmışlı Ruby kırklı yaşlarındayken Ruby'nin hamile kaldığını, Anthony'nin ise çocuğunu hiç göremeden öldüğünü öğrenir. Anthony'nin karısı bebeği öğrendiğinde delirmiştir. Kocası öldükten sonra Ruby'i tehdit etmiştir. Sürekli takip edilen Ruby oğlunun daima takip edileceğini düşündüğünden evlatlık vermiştir.

June işini bırakır, olmak istediği yeri anlar ama teyzesi kitapçıyı ipotek ettirip kredi çektiği için borcu vardır. Kitabevini kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya karar verir. Kitabevinde büyümüş biri olarak kitapların insan hayatını ne kadar değiştirdiğini görme şansı bulmuştur. Ruby'de ilham verdiği efsanevi çocuk kitabı İyi Geceler Aydede'nin doğduğu yer olan kitabevini kurtarmanın bir yolunu bulacağını düşünmüştür. Bunun için bir yardım kampanyası düzenler. Bir yandan da Ruby'nin oğlunu ararken beklemediği bir gerçekle karşılaşır.

Kitap durağan başlıyor daha sonra açılıyor. Aile, kardeşlik, kitap sevgisi, aşk ne ararsan var. Yine yazarın tarzı bir kitap ve yazar her kitapta etkilemeyi başarıyor.

geri ileri