Elveda Haziran

9 puan

Kitabı elime almamla bitirmem bir günümü bile almadı. Saatler içerisinde bitirilen, kitap okumuş gibi değil de sanki mini bir dizi seyretmişsiniz gibi hissettiren, her br duyguyu en küçük objeyi bile size kolaylıkla aktarıp aynı duyguları size yaşatan ve tüm o detayları sanki siz görüyormuşsunuz tadını veren HARİKA bir roman ..

Annesinin sorumsuzluğuna karşın kardeşine mükemmel bir abla olmaya çalışan June'un çocukluk anıları beni çokk etkiledi.

Sarah Jio'nun kalemine bayılıyorum.. Her yazarın harcı değildir bir okuyucuyu bu kadar etkileyebilmek, okuyucuya ters köşe yapayım derken saçmalamadan ortaya harika bir kurgu çıkarabilmek.. Konusunu detaylı anlatmaya gerek duymuyorum. Yorumlarımızın asıl amacının da hikayeyi bir kez daha özet geçmek yerine yazarın ve hikayesinin üzerimizde bıraktığı izi, tadı anlatmayı daha çok seviyorum sanırım.

Tek söyleyebileceğim; Denk gelirseniz mutlaka okuyun..

Not; Kitabı okumaya sabah saatlerinde başladım ve akşam üzerine doğu bitirmiştim, iş yerinden eve gelene kadar Gavin'in June için hazırladığı o muhteşem makarnalar beni öyle etkiledi ki, eve geldiğimde yaptığım ilk iş makarna yapmaktı :) Özellikle ennn sevdiğim makarna olan Tortellini'yi okurken kitabı resmen yaşıyormuş gibi oldum.. Bize harika kitaplar okuttuğun için Teşekkürler Sarah Jio.. Ve harikasınız Arkadya Yayınları Tebrikler.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hepimize tek bir hayat verildi. Bizim görevimiz onu faydalı, güzel ve doyurucu kılmak. Istırap çekeceğimiz, nefret edeceğimiz şeyleri yapmanın bir anlamı yok. Sonunda bize, tahammülümüz için ödül filan verilmeyecek. Geride sadece harcanmış bir hayat kalacak."

***

"Hassas ve savunmasız olmak, zorlu bir geçmişle yüzleşmek, yeniden başlamayı ve yeniden sevmeyi denemek cesaret isteyen bir işti.."

***

"Ağustos'un ortasında buzdolabımızın bozulduğu günü hatırlıyor musun? Annem yoktu, telefon rehberini çıkarıp bir tamirci çağırmıştın. Bizden tamir ücretini almamıştı. O zaman kaç yaşındaydın? On mu?
'Dokuz' dedim, tamirciye kumbaramdaki bozukluklarla ödeme yapmaya çalıştığımı hatırlayarak.."

***

"Gavin alnıma bir öpücük kondurarak kapıya yöneldi.
'Hemen gelirim Tortellini yapacağım.'
'Tortellini neye iyi geliyor?'
'Endişelere! dedi Gavin. "

Kaynak: http://www.webcanavari.net/kitaplar-hakkinda-bilgi-ve-ozetler/kitap-yorumlari-buraya-t242797.5790.html#ixzz3hSrX2PDR
www.webcanavari.net - www.rapcanavari.net - www.kadincaforum.net

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »