Büyük Umutlar

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Bir yerden sonra aşırı sıkıyor

8 puan

Avrupa'nın maceralı edebiyatından bir eser... Okuması keyifli. Ayrıca küçük yaşlardan itibaren yaşadığı çeşitli maceralara tanık olduğumuz Pip ile tanışmanın yanında dönemin İngilteresini ve taşrasını da tanımış oluyor insan. Bence kitabın en ilginç yanı karakterlerdi. Safdil ama altın kalpli Joe, tuhaflık abidesi Miss Havisham, adını Tutunamayanlar'dan gözümüzün ısırır gibi olduğu güvenilmez Orlick... Karakterleri akılda yer edebildiklerine göre güzel bir roman yazmış Dickens.

8 puan

Güzel bir kitap, ama bir İki Şehrin Hikayesi'ndeki kurgu yok...

Profil Resmi
9 puan

gerçekten çok beğendim bu kitabı ama sonu şaşırttı bir az beni..

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

Okuduktan sonra yıllar sonra tekrar okumak isteyeceğiniz bir kitap

Profil Resmi
10 puan

Roman okumaya başlamama sebep olan okuduğum ilk roman bende yeri her zaman farklı olucak müsait bir zamanımda tekrar okumayı düşünüyorum.

Profil Resmi
10 puan

Valla nasıl desem okumak ve ardından filmini izlemek harika bir duygu.

Profil Resmi
9 puan

umutları olan bir erkeğin dibe batışı

7 puan

Sonu beni şaşırtan nadir klasiklerden.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Çok güzel kitap.zaten bi dünya klasiği ama sonunu çabuk bağlamış

10 puan

Oldukça akıcı, samimi bir üslupla yazılmış bu roman beni daha ilk cümlesiyle etkilemeyi başarmıştı. Ne zaman bir arkadaşım ne okusam diye düşünmeye başlasa bu kitabı öneriyorum. Kesinlikle en güzel klasiklerden biri.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Offf.. Pip süper..

10 yıl, 10 ay
8 puan

klasik severler için harika tabi tüm klasikler gibi konuya hakim olma yolunda sabır göstermelisiniz sonrası mükemmel bir edebi keyif

Profil Resmi
10 puan

Küçük bir kısımda sıksa da harika bir roman.

8 puan

Çevirisi iyiydi. Charles dickens ın üslubunu beğeniyorum zaten. Bu kitap da hem kahramanı hem hikayesiyle etki bırakan cinstendi.

Profil Resmi
4 puan

Romana ilk başladığım zaman 'Aradığım kitap bu' demiştim kendime.Ta ki büyük bir haz ve şevkle okumayı sürdürürken sıradan ve kuru bir anlatım tarzının kitabın yakasına yapıştığını fark ettiğim vakte kadar.

6 puan

Charles Dickens'ı severek okumama rağmen, çok sarmadı beni bu kitap. Okumak isteyenlere ilk 5-6 sayfasını okuyup öyle satın almalarını öneririm

Profil Resmi
10 puan

Okuduğum ilk Charles Dickens romanı. Sürükleyici ve etkileyici bir kitap. Özellikle sonu çok şaşırtıcıydı.

Profil Resmi
10 puan

Muhteşem ötesiii

10 puan


Kitabı okuduktan sonra filmini de izlemek keyifliydi.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Bugün filmini de izlediğim fakat kitabını daha çok beğendiğim bir kitap.Charles Dickens seven biri olarak bu kitap yine onun harika bir eseri.Başka söylenecek söz yok üzerine ...

9 puan

Bu kitabı okuyalı seneler oldu ama tadı damağımda kaldı. İngiliz Edebiyatı'nın başyapıtlarından, harika bir eser. Yakın zamanda tekrar okumak istiyorum.

7 puan

Ablası tarafından yetiştirilen gönlü karasevda ile, gözü yükselme hırsıyla perdelenmiş köy kökenli genç Pip'in, 'Büyük Umutlar'ını gerçekleştirebilmenin doğru yolunu ararken yaşadıklarını anlatan bir roman.
Her ne kadar para insanı bir yerlere getirse de önemli olan mutluluğu yakalayabilmektedir.Küçük Pip eline geçen parayla Büyük Umutlar'a kapılacaktır.Ama gerçek hiç de öyle değildir.
Yazar Büyük Umutlarda aranın beraberinde getirdiği saygınlığı statü farklılıklarını,iki yüzlülüğü,kıskançlığı gözler önüne seriyor.
19. yy yaşantısında paranın ahlakı yozlaştırdığını bir kez daha okuyucuya sunuyor.Çoğu klasik romanda olduğu gibi burada da insan ilişkileri iyi bir şekilde yansıtılmış.Fakat kitabın ilerleyişi bana biraz yavaş ve sıkıcı geldi.Ustaca işlenmiş kurgu göremedim.En iyi yanı insan tahlilleriydi diyebilirim.Büyük Umutları okuduğumda sanki bir Türk Filmi izlemişim kanısına vardım.

8 puan

- Klasik romanların aksine tasvir yerine kurguya önem verilmiş. Okuyucuyu tasvirle boğmayan bir kitap. Bunun yerine diyaloglara ağırlık verilmiş.
- Roman, baş karakter olan Pip'in gözünden anlatılıyor. Pip'in gözünden dünyayı ve insanları tanıyoruz.
- Kitap çok sürükleyici değil. Buna rağmen sizi içine çekiyor ve merak ettiriyor. Pip çok sevimli bir karakter. İyi yönleri kadar kötü yönleri de var. Kusursuz bir karakter değil. Ama her zaman vicdanının sesini dinliyor ve iyiyi seçiyor. Hangimiz kusursuz ki?
- İlaveten; yayınevini beğenmediğimi belirtmek isterim. Çeviri beklentilerimin altındaydı. Tavsiyem, bu kitabı başka bir yayınevinden okumanız. İlerleyen zamanlar da ben tekrar, başka bir yayınevinden okuyacağım.
- Bazı olumsuzluklara rağmen kitabı çok sevdim, özellikle Pip karakterini. Ayrıca diğer karakterler de özgün ve iyi kurgulanmıştı. Kitabı herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka okunması, bilinmesi gereken bir eser. İnceleme notum: 8

7 puan

İlk kez 1861 yılında yayımlanmış okuması zor bir roman. Klasiklere yönelimi, maalesef, olmayan biri olarak benim için zor bir ilerleme oldu.

Açıkçası, kitabı okumaya hevesim romandan esinlenilen South Park'taki Pip karakteri oldu. Bu kadar dalga geçilen hikayeyi bilmek istedim. Kitap ne kadar ağır da olsa okuması zevkli. Zamanını yansıtması, mekan tasvirleri, olayların akışı ilgi çekici. Uzak da olsam, klasikler böyle oluyormuş dedim bir kez daha. Zamanını etkileyen ve mimleyen bir eser. Ancak belki çevirisinden, belki de orijinal yazım dilinden kaynaklı okuyucu ile roman arasında bir mesafe oluyor. Anlaşılması güç durumlar ve garip bir anlatım.
Ayrıca, Miss Havisham gibi bir karakter kesinlikle değerli. 2012 yapımı filminde bunu role çok yakıştırdığım Helena Bonham Carter oynuyor.

10 puan

CHARLES DICKENS - BÜYÜK UMUTLAR
BÜYÜK UMUTLAR
Yazar: CHARLES DICKENS
Çeviri: NİHAL YEĞİNOBALI
CAN YAYINLARI

YAKLAŞIK BİR GÜN GİBİ KISA BİR ZAMAN İÇİNDE CHARLES DICKENS BÜYÜK UMUTLAR KİTABINI BİTİRMENİN ÜZÜNTÜSÜ HEM DE MUTLULUĞU İÇİNDEYİM…

Charkes Dickens beni büyüledi, zorunlu bir hakimiyetle beni kendine tutsak etti. Fırtınalı bir denizde, dalgaların dövdüğü bir deniz fenerinin içinde elinde bir kitap ile hapsedilmiş yüz gözlü dev Panoptis gibi hissettim. Bir gözüm kapansa bir gözüm açıldı bir gözüm başka bir yere baksa bir gözüm büyülü satırlarda ilerledi; ne gecenin karanlığı ne gündüzün karmaşası beni kitaptan uzaklaştırabildi.
Bazı kitapları BİTİRDİKTEN sonra kitaplarımı düşündüğümde artık ne okumam gerektiğine karar vermem o kadar zor oluyor ki kendimi son akşam yemeğinde havariler ile hissetmeme sebep oluyor sanki artık başka kitap okumaktan zevk almayacağımı hissediyor gibi oluyorum. Robinson Cruise’i Cumanın Gömmesi; Hamlet'in mezarcısı gibi Sağ olanı değil nasıl olsa ölü yalanı, mezarda kalır; dediği aklıma geldiğinde Kral George gibi Windsor Sarayının terasından bakan delice gözlerle okuduğum kitapların bazılarını toprağın altına bir daha görmemek üzere gömmek istiyorum. Bu hissi YARATAN Charles Dickens’a Şükranlarımı Sunmaktan da büyük bir zevk duyuyorum…

‘’ Henüz Dickens okumamış kişiyi kutlarım, çünkü onu duyulmamış sözler bekliyor demektir. Dickens okuyanlar, hakikaten en güzel sevinçlerden biriyle tanışırlar. Hiç çekinmeden ve güvenle okuyun Dickens’ı, bu eşi benzeri olmayan bir zevktir. Hiçbir şeye şaşırmayan kişi, Dıickens okumalıdır; şaşırmayı öğrenir o zaman. Eski ve yeni pek çok başka yazar, zorluklara katlanan bir yaya olarak, yokluk içinde yürürken ve çok yavaş ve uyuşuk bir biçimde de olsa ilerleyerek, mütevazi hedefine ağır ağır yaklaştığına sevinirken Dickens gerçekten büyük bir bey gibi faytonuna kuruluyor. Hayır, Dickens asla eskimez! Amazon nehri akıp durdukça, Dickens de kendi büyüklüğü içinde akacaktır; öneminin tan alacası asla karartılamaz. Bu yüzden izin verin de, size bir tavsiyede bulunayım: DICKENS OKUYUN. ‘’ ( Robert WALSER )

Philip Pirrip ya da Pip ya da HARBERT’in dediği gibi HANDEL’in Büyük Umutları ve üzerine yağan yılların yağmuru fıçıların birçoğunu çürütmüş, ayakta kalanların üzerinde minik göller ile bataklıklar oluşturduğu bazen bir yanıta verebildiğimiz tek anlam, anlamsızlığın aslında bir kasıt taşıdığı, umudun umutsuzluklarla kesilmediği hikayesi.

10 puan

Kitabı Zeplin Kitap'tan okudum. Aslında 20 yıl önce de okumuştum ancak olay örgüsünü hatırlayamadığım için yeniden okuma gereği duydum. Anladım ki bu kitap her 20 yılda bir okunmalı. Muhteşem bir hikaye. Muhteşem bir olay örgüsü. Her sayfasında yeni bir olay veya yeni bir duygu durumu. İnsanın kendini sorgulamasına imkan veren bir olaylar dizisi. Sözlerin dizilimi ve teatral anlatım o kadar güçlü ki bu bir hafta boyunca Pip, Joe veya Estella gerçeten vardı bir yerlerde.
Paranın bu kadar keskin sınırlar belirlediği bir toplumda yaşanan tüm bu olaylar bende kesinlikle kalıcı bir iz daha bıraktı.

geri ileri