sacredblame

14 takip ettiği ve 141 takip edeni var. 501 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

sacredblame okumuş bitirmiş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 ay
sacredblame bir değerlendirme yaptı.
Daha

9

Hakan Günday artık favori yazarlarımdan çünkü ilk okuduğum Malafa kitabından sonra çok farklı bir konuya sahip bu kitabını okurken şöyle dedim: Yahu bu yaratıcılık nereden geliyor?
Gaza, gazap oldu, azap oldu; insan kaçakçılığından hafefobiye uzanan bir öykü. Gerçekten sıradışı ve iz bırakan bir kitaptı.

Hakan Günday artık favori yazarlarımdan çünkü ilk okuduğum Malafa kitabından sonra çok farklı bir konuya sahip bu kitabını okurken şöyle dedim: Yahu bu yaratıcılık nereden geliyor?
Gaza, gazap oldu, azap oldu; insan kaçakçılığından hafefobiye uzanan... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 ay
sacredblame bir kitabı yarıda bıraktı.
Anarşizmin Tarihi

Devletsiz, efendisiz, patronsuz ve tanrısız saf toplum ideali , insanlık tarihi kadar eski bir zaman diliminden akarak günümüze kadar gelmiştir. Peter Marshallın anarşi ırmağı dediği bu uzun süreç bazen genişleyerek, bazen yeraltı sularına karışarak varlığını sürdürmüş, 1917 Ekim Devriminde, 1936-1939 İspanyol İç Savaşında coşkun dalgalarıyla insanlığa yeni umut kapıları açmıştır. Yaşadığımız döneme kadar genellikle Komünist Enternasyonel akımlarının ve devletli komünizmlerin gölgesinde kalan anarşist akımlar sendikal faaliyetlerde, kültürel akımlarda, feminizmle ekoloji hareketlerinde, pedagojiyle kitle psikolojisi alanlarında, bunlara ek olarak günümüzün küreselleşme karşıtı hareketlerinde varlığını hissettirmiş ve derin kökleri olan düşünsel zenginliğini her defasında sergilemiştir. Peter Marshall, bu kapsamlı eleştirel tarih çalışmasında, anarşist fikir ve hareketlerin kökenleriyle günümüze kadar olan gelişimini izliyor. Proudhon, Kropotkin ve Godwin gibi kuramcıların yanı sıra Errico Malatesta ile Michael Bakunin gibi eylemcilerin görüşlerini, daha geniş kapsamlı anarşist geleneğin içinde ele alarak özgül tarihsel ve kişisel bağlamlarına yerleştiriyor. Bu kitapta, geçmişten günümüze bütün anarşist akımların yanı sıra, Tolstoy gibi bir romancının, Gandhi gibi bir siyasetçinin birer anarsişt olarak çizilmiş portrelerini buluyoruz. 1968 Ayaklanmaları sırasında, anarşist sloganlarla öğretilerin, kitle hareketleri ve sendikal akımların içinde nasıl belirdiğini, gerçeklik kazandığını; Batıda ise sağcı akımların anarşist düşüncelerden etkilenip nasıl bir anarko-kapitalist akım oluşturduğunu görüyoruz. Anarşizmin Tarihi geniş, derin fikirler ve akımlar yelpazesine rağmen, temel amacından sapmadan, güncel sorunlarla ilgili pek çok çözümleme ve değer sunan bir anarşist geleneğin var olduğunu kanıtlıyor.

Devletsiz, efendisiz, patronsuz ve tanrısız saf toplum ideali , insanlık tarihi kadar eski bir zaman diliminden akarak günümüze kadar gelmiştir. Peter Marshallın anarşi ırmağı dediği bu uzun süreç bazen genişleyerek, bazen yeraltı sularına karışarak ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 ay
sacredblame bir kitabı yarıda bıraktı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 ay
sacredblame bir değerlendirme yaptı.
Madame Bovary

9

Okumayı yıllarca ertelediğim ve nihayetinde pişman olduğum bir kitaptır. Öncelikle o kadar güzel bir anlatımı var ki sanki karakterler gerçekten var ve ben biyografik bir eser okudum. Ara ara kızdım Madame Bovary'ye çünkü bu kadar doyumsuz olmak, maddi manevi sürekli bir arayış içinde olmak, ortalamaya olan tahammülsüzlüğü beni de çileden çıkardı ancak arka plan o kadar iyi anlatılmış ki her davranışın psikanalitik bir açıklamasını görebiliyorum. Eşine üzülmenin yanı sıra en çok çocuğuna üzülüyorsunuz ve sizde bir ömür boyu iz olarak kalıyor.

Okumayı yıllarca ertelediğim ve nihayetinde pişman olduğum bir kitaptır. Öncelikle o kadar güzel bir anlatımı var ki sanki karakterler gerçekten var ve ben biyografik bir eser okudum. Ara ara kızdım Madame Bovary'ye çünkü bu kadar doyumsuz olmak, mad... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 1 ay
sacredblame okumuş bitirmiş.
Malafa

Bir kuyumcu dükkânının kapısından giriyorsunuz. Gösterişli, albenili bir dükkân burası. Pahalı mücevherlere ulaşıyorsunuz. Ama önce tezgâhtarlar... Yani tezgâh. Önce tezgâhtan geçiyorsunuz. Ya da hep tezgâhta kalıyorsunuz. Hayatta da olduğu gibi...Hakan Günday yeni romanı Malafada aldatmaca üzerine kurulu bir dünyadan söz ediyor. Bu dünyayı turizm yönetiyor, tezgâhtarlar büyük roller kapıyor, mekân hep tezgâh oluyor. Bir kuyumcu dükkânına kocaman bir dünyayı sığdırıyor. Kozan, ana karakaterimiz de, tezgâhtardır. Eline ne geçerse satabilecek kadar başarılı... Ağzı laf yapan, herkesi ikna edebilecek kadar laf yapan bir tezgâhtar. Onun kullandığı dili kullanıyor Günday da. O jargonla konuşuyor. Satmak dışında dünyada olup biten hiçbir şeyi umursamayan Kozan da bugünün insanını yeniden tanımlıyor. Yüzeysellik ve satmak... Her şeyden ve hepsinden önemlisi satmak, yani başarı. Kocaman bir yalanın hüküm sürdüğü bu büyük kuyumcu, ona göre, büyük bir kuyu. Turizm ise zengin ülkelerin fakirlerin ağzına çaldığı bir parmak bal. Bir hayaller ve yalanlar diyarı burası. Alan memnun satan memnunlar diyarı. Hakan Günday Malafada eğlenceli bir düzen eleştirisine imza atıyor.

Bir kuyumcu dükkânının kapısından giriyorsunuz. Gösterişli, albenili bir dükkân burası. Pahalı mücevherlere ulaşıyorsunuz. Ama önce tezgâhtarlar... Yani tezgâh. Önce tezgâhtan geçiyorsunuz. Ya da hep tezgâhta kalıyorsunuz. Hayatta da olduğu gibi...Ha... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 ay
Daha Fazla Göster

sacredblame şu an ne okuyor?

Uydurulan Din ve Kuran'daki Din

%0

Ene Sus Ey Nefsim!

%0

Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı

%0

Hayatın Mucizeleri

%0

Ağaç İşçileri

%0

Anarşizmin Tarihi

%0

Aklın İsyanı (Marksist Felsefe ve Modern Bilim)

%0

Favori Yazarları (13 yazar)

Favori yazarı yok.