Bir Cinayetin Psikanalizi (Sigmund Freud, #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

salt freud psikolojisi okumaktan kaçanlar için mükemmel bir konu ve olay örgüsü.

Profil Resmi
6 puan

Bazı kitaplar vardır, okumaya niyetiniz olmaz, yada kendisini okutmaz. Bu kitap o tarzın ağa babasıydı. Amerika'da geçen bir cinayet öyküsünün psikanalistler tarafından incelenmesi ve çözülmesini anlatıyor kitap. Aslında farklı dönemlerde geçen olayları birleştiren yazarın üslubu başlarda sıkıyor maalesef. Psikoloji bekleyerek aldığım kitapta hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim. Çünkü kitaptaki doktorun hastasına yaptığı birkaç seans dışında psikanalize dair bir şey göremedim. Kitabın en keyifli yönü yer yer girilen Freud fikirleri. Freud'un Amerika'ya geldiği dönemde yaşanıyor bahsi geçen cinayet ve Freud verdiği fikirlerle çözüme yardımcı oluyor.

http://kirmizidunyam.blogspot.com/2012/07/bir-cinayetin-psikanalizi.html

Profil Resmi
8 puan

İyidir

9 puan

Çok şaşırtıcı sonu olan bir kitap kurgu muhteşem, ben cok begendim...

Profil Resmi
8 puan

hem polisiye okuyorsunuz hem felsefe öğreniyorsunuz. süper :)

Profil Resmi
9 puan

psikanalize ilgi duyanların okuması gereken bir kitap.. Çözümlemeler çok güzel.

9 puan

Dedektiflik hikayelerini oldum olası severim, ancak bu kitap psikolojinin de iz sürücülüğü ve çoğumuzun tanıdığı Freud, Jung gibi karakterlerle ve dönemin havasını yansıtarak çok beklenmedik bir olay kurgusu yaratmıştı. Çok beğendim, tavsiye edilir ;)

Profil Resmi
10 puan

http://fiyuvfit.blogspot.com/2013/03/bir-cinayetin-psikanalizi-altn-cizdim.html

9 puan

kurgu beni o kadar kendine çektiki kitabı bir an bile elimden bırakamadım bence kesinlikle okunmalı

7 puan

Fazla beklentiyle okuduğumdan mütevellit çokta aradığımı bulamadım aslında.Ama yinede şaşırttığını söylemeliyim..

10 puan

Benim favorilerim arasında yerini almış olan bu kitap,hem polisiye hemde psikoloji konusuna meraklı kişilerin ellerinden düşüremeyeceği türde, bilimsel açıklamalara da yer veren, sürükleyici bir roman...

9 puan

Beklentimi karşılayan bir kitap oldu. 1900 lü yılların soyluları arasında yaşanan bir cinayetten ve katili bulmak için olaylardan bahsediyor.başlarda karakterlerin kimler olduğunu akılda tutmak zor gibi gelebiliyor ama sonraları her şey yerine oturuyor. bir kaç yerde tıbbi terimler bulunuyor araştırılmaya değer. Freud'dan ve savunduğu psikanaliz tezlerinden bahsediliyor. bu konuyu daha önce derinlemesine araştırdığım için ilgimi çekti. kitabın bir çok olayları kurgu olduğu kadar Freud ile ilgili olan yerlerde gerçek. sonu da beklediğimden farklı bitti ve beni şaşırttı. biraz psikolojiye ilgi duyuyorsanız okumanızı tavsiye ederim...

8 puan

polisiye romanı, psikoloji ya da psikanaliz romanı da diyebiliriz. beklentimin biraz altında buldum. temel psikanaliz işlenmiş romanda. oidipus kompleksi. bir de farklı olarak ters oidipus. shakespeare'in "olmak ya da olmamak" çözümlemesi de çok ilgi çekiciydi doğrusu.
" Mutluluğun esrarlı bir yanı yoktur.
Mutsuz insanlar birbirlerine benzer. Uzun zaman önce açılmış bazı yaralar, gerçekleşmemiş bazı dilekler, ayaklar altına alınmış gururlar, retle - daha da kötüsü ilgisizlikle - karşılanan aşk kıvılcımları, onlara yapışıp kalır; ya da kendileri ona yapışır. Dolayısıyla her günlerini dünün bulutları altında yaşarlar. Mutlu insan ise arkasına dönüp bakmaz. İleriye de bakmaz. Böyle bir kişi anda yaşar."
paragrafıyla başlıyor kitap. okunmaya değer bir kitap. ancak benim gibi psikanaliz tutkunlarını tatmin etmeyebilir.

geri ileri