Beni Bulun

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Her zaman merak etmiştim bu avrupada insanların kaçırılması ve bir bodrumda senelerce yaşamaları kimse neden nasıl farketmiyor ??
İşte bunu cevabı?

9 puan

Bütün hücrelerim ızdırapla yandı

6 puan

Bir Nefes Uzakta Lesley Pearse'i okuduktan sonra yarım bıraktığım Beni Bulun Kitabını tamamlamak istedim. Yarım bırakmamın nedeni kitabın kötü olmasından değildi. Bir genç kızın hem cinsleri ile maruz kaldığı işkenceler idi.
Evet okudum umarım hiç bir genç kızın başına bu tür olaylar gelmez. Hani derler ya taş yakından gelir bu hikaye de aynı ata sözünü yansıtıyordu.
Kaçırılıp tecavüz edilmesinin yanı sıra kendisi ile aynı kaderi paylaşan genç kızlarda vardı. Çok iğrenç kötü sahneler vardı.Okurken kitabı fırlatıp attığımı hatırlıyorum. Hatta bir ara yarım bırakmıştım. Fakat bu roman gerçek hikaye idi. Bu romandaki olaylara gerçekten maruz kalmışlar katlanmışlardı. İşte o yüzden tekrar okuyup bitirdim ama yürek dağlayıcı bir hikaye idi.

Maalesef üst üste okuduğum iki romanda da kadının her millette ve dinde de olsa kaderinin aynı olduğu görmek bir kadın olarak beni çok üzdü.

Bence her kadının okuyup ders alması gereken bir kitap. Gerçek hayatta da geçmiş olması insanların ne kadar acımasız olabileceğinin kanıtı...
Kadınlara bu tür hareketleri,işkenceleri reva görenleri ne yapmalıyız? Bunun iyice irdelenmesi gerekiyor..

Sinirlerinizin düzgün,moralinizin yerinde olduğu zaman okumanız gereken bir kitap. Sanırım üst üste iki ağır romandan sonra uçuk bir kitaba ihtiyacım olacak...

3 puan

insanlığımdan utandım baska yorum yok cunku bu kitap edebi bir eser değil

5 puan

Yaşanılanlar çok ürpertici ancak anlatım fazlasıyla yüzeysel geldi bana.

10 puan

Kimbilir dünyada şuanda ne acılar çekiliyor ve bizim bunların hiçbiri olmuyormuş gibi birde bulunduğumuz hale şükretmeden sürekli şikayet ederek geçiriyoruz zamanımızı. Allah şuanda bu kitapta anlatılan ya da benzeri ya da hangi sıkıntıda olursa olsun, yaşayan var ise; o acıyı yaşatanlara en büyük cezayı yaşatsın ve zulüm altındaki insanları esarette ve zulümden kurtarsın ! AMİN.


Bu kitap içimi karalara bağlayan, dağlayan bir kitap oldu. Fakat; sonunda Michelle'nin, Amanda'nın ve Gina'nın kurtulması için hemen bir çırpıda okudum. Bu kitabı çok uzun sürelere yayarak zaten okumak istemezsiniz, "bunlar gerçek olamaz, olmamalı" diyerek kitabı hemen bitirmek istiyorsunuz.


Hayatınızdan memnun değil misiniz ? Herşey size göre(!) kötü mü ?

Bu kitabı okuyun ve nefes aldığınıza bile şükretmeniz gerektiğinin bilincine varın.

8 puan

Her satırında insanın tüylerini ürperten, bir psikopatın gerçekleştirdiği, tecavüzün ve işkencenin baş aktör olduğu, insan ruhunda derin yaralar açan gerçek bir hikaye :(

Aslına bakarsanız, Michelle'in kaçırılmadan önceki hayatı da gerçekten berbatmış, rezil bir ailesi var,okudukça bazı insanların kısırlaştırılması gerek diye düşünmeden edemedim, çocuk yaşta ailesi ve akrabalarıyla, pislik ve sefalet içerisinde yaşadığı o evde başına gelen tecavüz ve tacizler akıl alır gibi değil, üstelik ailenin bunlardan haberi yok, gerçi olsa da ne kadar umurlarında olur orası da muamma, zira o pislik yuvasında normal bir hayat süren zihniyetlerden bahsediyoruz.

Bir süre sonra Michelle yaşadıklarına dayanamayarak evden kaçıyor, o kaçış sürecinde yaşadıkları ve babasına yakalanarak o ev denen mezbeleye geri dönmek zorunda kalması çok acıydı, yalnız bazen Michelle'e kızdığım zamanlar oldu, yani ilk tecavüz vakasında yaşı on falandı,o zaman bunu söylemekten korkmasını anlarım ama eve geri döndükten sonra akraba denen o pisliğin tecavüzleri on yedi yaşına kadar devam etti, peki o yaşlarda neden sustu anlamadım, bana biraz basiretsiz bir kız gibi geldi kusura bakmasın...

Ayrıca kaçırılma vakasının yaşandığı olay anına gelirsek, bu olay anında Michelle beni yine sinirlendirdi,sırf arkadaşının babası diye, daha önce görmediğin, tanımadığın bir adamın peşinden evine gidip, bir köpek yavrusu masalıyla üst katlara kadar çıkmakta neyin nesi, üstelik o zaman 21 yaşındasın ve o yaşa kadar başına gelmeyen felaket kalmamış, senin gibi birisinin bir yabancının evine gitmesini bırak, her saniye gölgesini bile kontrol etmesi lazımdı, başına ne geldiyse saflığından geldi sanırım..

Ne kadar kızsam ve üzülsem de hiç bir şey o iğrenç evde yaşanan olayları değiştirmeyecek, 11 yıl boyunca o kadınların yaşadıkları tecavüzlerin, fiziksel ve psikolojik işkencelerin bıraktığı izler silinmeyecek, umarım bundan sonra onlar için her şey yolunda gider :(

3 puan

gerçek bir hayat hikayesi acıklı dokunaklı ama bu tarz okuduğum romanlar içinde en yavanı ....Tatsız geldi.

10 puan

buraya ne yazarsam boş kadının o kadar şey yaşaması ve bunu bir kitap haline getirebilmesi büyük başarı

10 puan

Dehşet içinde okudum...
Öyle bir olay ki, tüm dünya basınına haber olmuş. Okuduğunuz bu tip feci haberlerden biriydi bu olay da... ancak detaylarıyla yaşayanın kaleminden anlatılması sizi yaşananların içine alıyor.
Okurken "ben olsam...?" diye düşünüp daha da dehşete kapılıyorsunuz. "Dayanamzdım" diyorsunuz ama onlar dayanmayı başarmışlar.
Kitap bittikten sonra internetten eski haberleri tarayıp okudum. Okudukça daha fazla ayrıntıya ihtiyaç duyuyorsunuz...
Diğer iki kurbanın da ortak bir kitapları olduğunu farkettim. Umarım Türkçe'ye çevirilir...

10 puan

Gerçek bir hikaye, bir insanlık dramı... Çaresizliğin bile çaresiz kaldığı bir olay.Kitabın yazarı, arkadaşının babası tarafından kaçırılıp bir evde 11 yıl boyunca işkence görüyor, kendisi dışında 2 kız daha var aynı şekilde kaçırılan kız. Okurken sinirlerinize hakim olamayacaksınız. Aynı zamanda azimlerine de hayran kalacaksınız... Herkese mutlaka tavsiye ediyorum okunması gerekiyor.

10 puan

Yaşama tutunmak için verilen çaba. ..edebi bir yan aramak haksızlık olur. Kimse yaşamanın böyle şeyler. ..

10 puan

Kahroldum. Kitabi bitirdikten sonra internetteki makaleleri de okumanizi tavsiye ederim.

10 puan

bir insan bu kadar şey yaşadıktan sonra nasıl hayatta kalabiliyor.. ya da bir insan o kadar şeyi nasıl yaşayabiliyor.. dayanabiliyor.. ölemiyor... aklım almadı.. almaycak da.. dünyanın her yerinde her türlü insanın (ki insan demek bile çok) yaşadığına bir örnek..
yaşanmasaydı keşke... yüreğim paramparça oldu..

10 puan

İnsan bu kitabı bitirdiğinde ağız dolusu küfür etmek istiyor. Hatta daha da fazlasını.

8 puan

Bu kadında ki inançtan istiyorum

9 puan

Yaşanmış,gerçek bir hayat hikayesi.Konusunu okuyunca almak istememiştim.Kiler indiriminde elime alınca içimden bir ses almalısın deyince aldım.Okunacak kitaplarım olmasına rağmen elime alır almaz merakla ilk 100 sayfayı bir çırpıda okudum.Sonrası okumakta zorlandığım bölümlerdi.Umudun öyküsü okumalıyım diye devam ettim.Yaşadığımız sıkıntıları nasıl büyüttüğümüzü,özgürlüğümüzün farkında olmadığımızı hissettiren,hayatımızın kıymetimizi bilmemizi etkileyici bir şekilde,akıcı bir anlatımla sunan, mutlaka okumalısnıız dediğim romanlardan biri.

5 puan

Kitaba puan vermeyi düşünmüyordum ama kaydetmiyor bu şekilde. Edebi eser değil ki... Gerçek hayat hikayesi. 11 yıl hapis, işkence, tecavüz... Nasıl dayanılır... Allah'ım bizi bu hastalıklı zihniyetlerle karşılaştırmasın, hatta yok etsin böylelerini. Kadının azmine ve umuduna hayran kalmamak elde değil.

10 puan

tüylerim diken diken oldu okurken, bu kadar kötü insanlar bu dünyada yaşamamalı....bir kadın nasıl bu kadar fazla acıya dayanabilir, her sayfada gözümün yaşı çoğaldı, sinirden dişlerimi sıka sıka bitirdim.....Michelle Knight dilerim bundan sonraki hayatında hep güzellikler olur....okumalısınız, okutmalısınız, insanların ne kadar kötü olabileceklerini anlatmalısınız, küçük çocuklarınıza değil belki ama anlayabilecek yaştaki genç kızlarınıza da okutun derim ben ya da anlayabileceği bir dille anlatın.....Allah kimseye o 3 kadının yaşadıklarını yaşatmasın

8 puan

Michelle' in çocukken de yüzü hiç gülmemiş, genç kızlığında da....
Hayatı taa ki 2013 de kurtulana kadar hiç normal geçmemekle beraber yıllar süren işkence ve acı dolu kabus içinde geçmiş. Satırları okurken, resmen korku filmi gibi ancak kurgu olabileceğini düşündüren sahneler okuyorsunuz. Yok artık dedirten olaylar , okurun tüylerini diken diken yaparken adeta tiksinerek okuyorsunuz. Neyse ki çok geç de olsa o üç kadın özgürlüğüne kavuşuyor...Hızlı okunan akıcı bir dile sahip okunası bir kitap....

9 puan

Küçüklükten itibaren kötü bir hayat (dayak, taciz, tecavüz) yaşayan Michelle Knight 19 yaşındayken arkadaşının babası tarafından kandırılır ve kaçırılır. 11 yıl sürecek dayak, işkence ve tecavüz dolu esaretinin kapısı aralanmıştır. Michelle'nin her şeye rağmen güçlü duruşu çok takdirimi kazandı. Sarsıcı ama okunması gereken bir kitap, Michelle'ninde dediği gibi "Çünkü bu sizinde hikayeniz olabilir..."

Profil Resmi
10 puan

onu bulun, çünkü o ; siz de olabilirsiniz.

10 puan

Henüz 21 yaşında bir kadının bu yaşına kadar bile başına gelenler inanılmaz iken asıl dehşet bundan sonraki 11 yılda gerçekleşiyor. Michelle Knight kendisiyle birlikte iki kadının daha kaçırılıp tutsak edildiği evdeki akıl almaz işkenceleri anlatıyor. İşin kan dondurucu kısmı bütün anlatılanlar gerçek. 2013 yılında evden kaçmayı başarabilen bu kadınların hikayesi gerçekten insanı sarsıyor.

10 puan

edebi olarak dusunmeyin kitabı çünkü kurgu yok herşey gerçek .gerçekten 3kadının başına gelenler çok üzücü .Allah kimsenin başına vermesin uzak tutsun psikopat insanları :/

geri ileri