Ayaklı Bela (Beautiful, #2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Tatlı Belayı okumadım ve direk Ayaklı Belayı okudum...çok mu genç işi diye es geçmiştim. Büyük hataymış. Henüz okumayan varsa yetişkin, genç hiç farketmez muhakkak okuyun. Bana bu kitabı fazla genç işi diyerek tavsiye etmeyen herkese teessüf ederim. Bir erkeğin bakış açısını okumak çok keyifliydi. Kitabın sonu çok çok güzel.. Bir kaç yerde romantizmden dolayı bir kaç damla gözyaşı döktüm. Kesinlikle bu kitapla ilgili size itici gelen ne varsa bir yana bırakın ve muhakkak okuyun derim...

4 puan

Tatlı Bela'nın daha fazla küfür içeren haliydi.

Profil Resmi
9 puan

Detaylı yorum , alıntı ve NEDEN BEGENİLDİ NEDEN ELEŞTİRİLDİ merak ettiğiniz herşey blogumda
http://vemutluson.blogspot.com/2013/08/ayakl-bela-jamie-mcguire-kitap-yorumu.html

Çıktığı gün alamayacağımdan korktum ama ilknokta.com 'da ki indirimli fiyat karşısında dayanamadım ve aldım. Tatlı Bela'dan konu olarak ayrı olan tek bölümü finaliydi ki ah o final ne TATLI bitti .
Bir erkeğin dünyası gerçekten çok farklıdır bunu anlamak içinde erkeğin ağzından dinlemek lazım işte bu fırsat Ayaklı Bela'yla geldi ve iyi ki geldi. Tatlı Bela'dan daha harikaydı . Çünkü Travis'in hataları ve ya düşüncelerini o kadar iyi anladım ki ''Ah be Trav ne çektin ''demeden edemedim. Şuan yazarken aklıma Abby'le sonunda duygularını itiraf ettikleri gün sabahı Travis'in yanında Abby'i bulamayınca yaptığı tepkiler geliyor ...

İnanın okumak ya da okumamak , begenmek yada begenmemek görecelidir. İnanıyorum ki Ayaklı Bela herkesin ilgisini çekebilecek ve begenisini toplayacak bir kitap. Yazar tüm marifetini Ayaklı Belaya saklamış diyebilirim . Bana sorarsanız '' Unutamadığın bölümler nelerdir ? ''diye .
1.Yangın bölümü
2.Abby'nin evi terk ettiği gün
3.Final

Derdim Okuyanlarında bu görüşüme uyacağına eminim .. Çok fazla yorumlarda görmedim ama America Ve Shepley ilişkileri de kitapta sıkça karşıma çıktı. Acıkcası bir kaç diologlarına kahkaha attığımı da itiraf ediyorum.Shepley' in America'ya karşı kılıbık olması ise insanın yüzünde gülümseme bırakmıyor değil . Kitap Travis ve Abby dışında diger karakterleride severek okumamıza neden oluyor.
Tavsiyemdir. Okuma konusunda tereddütünüz varsa dahi Ayaklı Bela gerçekten bu tereddütü yıkacaktır.

Profil Resmi
8 puan

Ttalı beladan daha başarılıydı.

başı ve sonu dışında değişen pek de bir şey yok.

Profil Resmi
8 puan

Çok çok çok beğendim
Tatlı beladan sonra okunmalı

7 puan

Kitap Adı : Ayaklı Bela
Yazar : Jamie McGuire
Orjinal Adı: Walking Disaster
Goodreads Puanı :5/4.27
Puanım: 5/3,5

Jamie McGuire'nın Beautiful Serisinin ikinci kitabı Ayaklı Bela kitabı ilk roman Tatlı Bela ile olay ları ve kurgusu aynı idi..İlk kitap da olaylar Abby Abernathy gözünden anlatılıyordu..Travis Maddox'un duygu ve düşüncelerine yazar yer vermemişti..Tıpkı Gray serisindeki gibi..Ben bu tip anlatıma pek ısınamadım sevemedim..Birden olaylar birincil şahıs tarafından da anlatıldığında da sevmiyorum olayları..Kitabı çok sevemediysem giremiyorum olaylara bu da benim zayıf yönüm olsa gerek..

Fakat ikinci kitabı daha başarılı buldum.Gerek anlatım gerek çevri daha iyi idi..İlk romandan daha duygusal idi..Olayları Travis'in yönünden okumak daha zevkli idi..Ama yine de bence bu hikaye tek kitap halinde ikilinin bakış açılarından verilse daha iyi olurdu..Yazar burada sanırım işin maddi yönünü düşünerek ikinci kitabı yazmış ve modaya uymuş..

Romanda en beğendiğim bölüm Travis'in annesini çok küçükken kaybettiği andaki ruh durumunu yansıttığı sahne idi..Romanın en can alıcı ve duygusal sahnesi bu sahne idi bence..Okurken çok duygulandım..Ufacık bir çocuğun ağabeyleri ve kardeşleri ile annelerini kaybettikleri sahne acılarını,duygularını ve babalarının bulunduğu durumu yazar çok iyi yansıtmıştı..

Tatlı Bela'yı ilk okuduğumda bu türün bana göre olmadığını (New Adults ) belirtmiştim..Düşüncem iyice pekişti..Buradaki aşk her ne kadar güzel de olsa saplantılı idi..Bence...Aşkı çok güzel hissettiriyorsa da bu iki gencin birbirlerini bu kadar hırpalamaları beni sinir etti..Bazı yerlerde Travis bazı yerlerde Abby'ye müthiş sinirlendim..Yine de sona doğru iyi toparladı..

Romanın sonunda sürpriz bir son vardı..Orasını da seveceksiniz..Romanın başına ve sonuna yazar ekleme yaparak kurguyu biraz daha toparlayarak ikinci romanı yazmış..Bir daha okur muyum? Hayır...Ama gençler bu romana bayılacaklar..Ondan eminim...
Çünkü bu roman gençleri romanı...

http://hulyami.blogspot.com/2013/08/ayaykl-bela-jamie-mcguire.html

9 puan

Bu kitabı her ne kadar deli gibi istesem de bir yandan da acaba aynı olayları tekrar mı okuyacağız tereddütü vardı. Bir yandan evet kısmen de olsa okuduk ama Travis'in bakışından ve biraz da farklı bir şekilde okuduk. Araya birkaç değişiklik katılmıştı ve mükemmeldi.

Şahsen ben ne bu kitapta Abby'e ne de Tatlı Bela'da Travis'e gıcık oldum. Bunu özellikle söyledim çünkü yorumlarda bir gıcıklık hissetme mevzusu olmuş ama ben olmadım ikisi de kendi açısından haklı kendi açısında mantıklı davranıyorlardı.

Travis ilk kitapta bana fazla güvensiz ve yumuşak gelmişti.Yumuşak derken Abby'e duyguları ve onunla beraber olma çabası içerisindeki davranışlarını kastediyorum ama bu kitabı okurken onun içindekileri öğrenmek bakışımı değiştirdi.

Ama ne olursa olsun favori sahnem son bölümde yazanlardı. Tamam kitap içeriğine giriyor ve üç kelime söylüyorum. Evli+Mutlu+Çocuklu :) hemi de 3. yolda :D

- See more at: http://illekitap.blogspot.com/2013/08/jamie-mcguire-ayakl-bela.html#sthash.QgOwvX0D.dpuf

Profil Resmi
9 puan

Tatlı Bela'ya oran ile daha çok sevdim.

Profil Resmi
10 puan

Tatlı belaya göre çok daha iyiydi.Birçok yeri aynı olmasına rağmen duygular daha iyi aktarılmıştı.

Profil Resmi
8 puan

Tatlı Bela'yla aynı zaman diliminde geçse de çok farkı şeyler anlatılıyordu. Önceki kitapta Abby'ye de Travis'e de sinirlendiğim yerler olmuştu ama şimdi düşündükçe ikisi de yaptıkları çoğu şeyde haklılar.

Tatlı Bela'da Travis'in yaptığı ve anlama veremediğimiz her şey açığa kavuşmuş olduğu için hoşuma gitti. Travis feci tatlı. Onun gözünden okumayı, Abby'nin gözünden okumaya tercih ederim.

[Spoiler alarmı!]

Travis'in daha bebek denilecek yaşta annesinin ölümünü izlediği başlangıç kısmında ölüyorum sandım. Odunun teki olduğum için ağlamadım ama acayip kötü oldum yani. İlk kez bir kitabın daha ilk bölümünde gözlerim doldu.

Sonunu sevmedim. Kitap biter bitmez gidip anneme şunları söyledim hatta: "Kitaptaki karakterler en başında üniversiteli ve havalıydılar ama en sonuna orta yaşlı ve çocuk sahibi, acınası hallerini koymuşlar ve şimdi ne zaman o karakterleri düşünsem aklıma orta yaşlı ve çocuk sahibi halleri gelecek... Bir saniye, sen de orta yaşlı ve çocuk sahibisin." Sonra bana vurmaya çalıştı falan.

[Spoiler'ın sonu]

Son olarak; Tatlı Bela'yı okuyup Ayaklı Bela'yı okumayanlar veya Ayaklı Bela'yı okuyup Tatlı Bela'yı okumayanlar, okuyun. Kaç kere daha söylemem gerek bilmiyorum, İKİSİ AYNI ŞEY DEĞİL. İkisini de okuyun. Ayrıca doğru sırayla okuyun.

7 puan

Her şartta Tatlı Bela'yı tercih etsem de bir aşk hikayesinin erkeğin ağzından bu denli TATLI anlatılması da bambaşka bir şey. İki kitapta da tek eksik biraz daha detaya girilebilecekken Canan Tan misali özetçe roman tarzı anlatıma sahip olmasıydı.

9 puan

Tek kelimeyle muhteşem bi kitaptı..Tatlı belayı abbyden dinlemiştik şimdide travisten dinlemek ayrı bi keyif vericiydiii Ve şunuda belirtmeliyimki kapağa BA-YIL-DIM. Çokk güzel bir kapak ve kitabın üzerinde yazan nott ahh o kadar mı güzel olurr ' BELA GELİYORUM DEMEZ TIPKI AŞK GİBİ...'

10 puan

Bağzı Kızlara Sinir oluyorum ve yazarlarada Neden Hep Buz Kızları Bukadar İnatçı ve Bencil olarak Tasarlarki ? Hep Son Anda ! Kafalarına Dank eder ve Erkeğini ßırakmazlar ! Ama insanıda bezdirmio değiller hani. Bu Hikayeyei birde Travis'in gözlerinden izlemek dinlemek gerçekten çok hoştu ... Kitabın çoğu yerinde Abby öldürmek istesemde ( ki hatta yanımda olsa sanırım saçlarına dala bilirdim :D ) sabırla kitabın sonuna gele bildim ... Bu Kitabı bence herkesin okuması gerekli özellikle bizim ormantik erkeklerimiz :D

10 puan

http://biryudumhayal.blogspot.com/2015/02/kitap-yorumu-ayakli-bela-jamie-mcguire.html

5 puan

+18 konularını acayip ayrıntılı anlatıyor. her sayfada geçiyor nerdeyse. bu yönünü hiç beğenmedim. benim pek hoşuma gitmedi yine de okumak için güzel bir kitap.

8 puan

Tatlı Bela'ya göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Erkeğin ağzından yazılan ookuduğum ilk aşk romanı. Abby'nin hareketlerinden ve tavrından hoşlanmadım. Ancak herkese bir Travis gerek.

10 puan

Travis bir harika bu kitap bambaşka tatlı bela da Abby anlattı biz olayları sadece onun tarafından gördük ama bu kitabı okuyunca bir çok konuda Travisin haklı olduğundan yanayım ve bunun sonu tatlı bela dan daha güzel :) gerci tatli belada da travis hakliydi ama neyseeee...
Ahhhh Travisssss neden Travissin sen <3

10 puan

*spoiler* Ayaklı Bela'yı okuyunca Travis'in hareketleri daha bir anlamlı geldi,zaten öyleydi ama netlik kazanmış oldu. Nedense bu kitapta Abby'e sinir olmadım. Tatlı Bela'da acayip sinir olmuştum. 'Allah'ın belası acı çektirmesene şu çocuğa, söyle artık sevdiğini!' diye bağırıp durmuştum. Tatlı Bela'da Travis ve Abby sanki defalarca ayrılıp birleşmişler gibi gelmişti ama bunda öyle olmadı. Trent'e bitiyorum ya. O nasıl bir şey öyle.Bir yerde yazarın Maddox kardeşler hakkında kitap yazacağını okumuştum,umarım doğrudur da yeniden aşık olurum hepsine :D Kitabın sonunda Travis'i FBI ile bağlaması hoş olmuş bence.

8 puan

anlatım ilk kitaba göre daha iyidi, ama aynı hikayeleri okumak biraz sıkıcı oldu

7 puan

Tatlı Bela'yı ilgiyle okumuştum. Ayaklı Bela'da aynı olayları tekrar okumak ve kitap uzayacak diye sona doğru üstünkörü geçilmesi (mesela Abby'nin Ethan'ın saldırısına uğradığı yer) vasat kılmış. Ayrıca yangın yüzünden ölümler iki kitaba da yakışmamış. Bu yazıldı diyelim böyle bir olayın üstüne bizim aşkımız her şeyi yendi hadi gidip evlenelim hiç olmamış.

8 puan

Tatlı Bela'yı bitirince hemen bu kitaba başladığımdan aynı hikayeyi iki kez okumuş gibi oldum ve bazı yerlerde sıkıldım. Travis gözüyle bakmaya çalıştım. Sonuç olarak iyi ki okumuşum diyorum ama okumayı düşünen muhakkak iki kitap arasında biraz ara bıraksın.

10 puan

açıkçası kitabı okumadan şekillendi saolun arkadaşlar sayenizde de çocukları olduğunu öğrendim . içindekileri öğrenmeden kitabın sonunu öğrendim yahu :D elbette bize erkek krakterin anlatımı daha güzel gelecek çünkü aşkları hep kızlardan dinledik bir de erkeklerden dinleyelim

9 yıl, 8 ay
3 puan

Ne güzel iş ya. Bir kitap yaz öyle böyle. Bazı yerleri kapalı geç. Sonra birde o kapalı kısımlar için ayrı bir kitap yaz. Ohh ne âla memleket. Tatlı bela kitabının aynısı. Sadece ekstradan sözlü olmayan Travisin bazı düşünceleri ve eksik bırakılan ama kesinlikle tahmin edilebilir konulara değinilmiş o kadar... Sırf seriyi tamamlamak için kitabı okuyorum. Bir an önce bitsede şu Belalı Düğün'e geçsem. Allah'tan onun sayfa sayısı az. Adam gibi ciddi bir kitaba geçmek istiyorum. AMİN :)

Profil Resmi
10 puan

Tatlı Bela adlı kitapta olaylar kızın ağzından anlatılırken bu kitapta ise erkeğin ağzından anlatılmaktadır. Bir olaya karşı kadın ve erkek bakış açılarının farklarını görmek isteyenler için oldukça güzel bir kitap.

8 puan

Tatlı Bela da Abby' in Ayaklı Bela da Travis' in gözünden anlatılmış. Haliyle aynı hikayeyi tekrardan okumak biraz sıkıcı olsa da sırf Travis için okunur.Bu arada Travis ne kadar Abby ye aşkla bakarsa baksın Abby hala gıcık..

10 puan

erkek karakterin anlatımı ile olmuş,bu diğer açıdan bakmamızı sağlıyor yani travisin aşkı bence daha büyük görünüyor hissediliyor bu kitapta,okumanızı tavsiye ediyorum...

9 puan

» Ayaklı Bela «

✦ Serinin en yıpranmış, hasarlı kitabı olup, sırt kısmına baktıkça içim acısada elime alıp başlayabilmek güzeldi. ●﹏● Alırken nasıl bu kadar dikkatsiz olup, hasarlı kitap aldım hala aklım ermiyor ya neyse...

⇨ Okurken ilk 150 sayfa sıkıldım. Resmen ilerleyemedim. İnanılacak gibi değildi..
✺ Tatlı Bela ile aralarına sadece bir kitap koyduğum için mi böyle olmuştu bilmiyorum ama bu durumda olmak acı vericiydi. Çünkü ben bu kitaba daha başlamadan seviceğimi inanıyordum ve bu ilk 150 sayfanın bende böyle iz bırakması üzmüştü. ﺴ

➲ Neyseki... Neyseki o ilk 150 sayfayı arkada bırakıp okumaya devam edince bi kendime geldim. Bi mutlu oldum. Travis'li düşüncelerde kendimi kaybedip kitapla sürüklenince keyfim yerine geldi. ∩▽∩ Sevindim yani. Çok mutluydum. Severek okuyordum. Ne bir sıkılma ne bir bunalma vardı... ^_^
♡ Heleki sonlara doğru hiç Travis bitmesin, kitap devam etsin istedim.

♛ Sonu mükemmeldi. Kitaba böyle bir harika son, ancak yakışırdı. Hayatlarının ilerisini okumak, öğrenmek onlarla o anları yaşamak, hissetmek heleki Travis'in ağzından mmm... Gerçekten fevkaladeydi ✓
➥ Tüm olayları Travis'den okumak zaten başlı başlıca çok iyiydi ya! Harikaydi. Abby'ye göre kat be kat keyifliydi.

✧ Evlenene kadar niçin Abby bu kadar katıksız salaktı hiç bilmiyorum ama fazlasıyla sinirlerimi bozdu! Heleki Travis'i gereksiz yere üzüp, acı çekilmesiyle... Tatlı Bela'yı okurkende ona gıcıktım ama Ayaklı Bela'da bi kaşık suda boğabilecek durumdayım. Neyseki evlilik buna yaradı da kendine gelebildi ∩▂∩ Şükür geldi :)

➩ Maddox erkeklerini birazcık daha yakından tanıyıp okumak keyif vericiydi. Maddox erkekleri iyidir :) Çok sevdim onları...

❈ Güzel kitaptı. Kötü bir başlangıç yaparak ilerlesem de sonradan severek, keyif alarak okumak mutluluk verici. ∩﹏∩ Olayları baştan itibaren Travis'le yaşayıp, hissedip okumak en harika şeydi zaten. Çokça sevdim ღ _ ღ


☞ Tabiki tavsiye ederim. Ancak ilk kitabıyla ardarda okumayı önermiyorum. Aralarına başka kitaplar koyarak okumayı unutmayın
♥ Bol bol Travis Maddox'la → keyif çıkartırcasına okuma dileği...

❣ İyi Okumalar ∩▂∩

8 puan

http://kralicekitap.blogspot.com.tr/2015/05/kitap-yorumu-ayakl-bela-jamie-mcguire.html

Bence aşk artık bu seriden sonra üç değil, tam altı harfli: T-R-A-V-I-S.

Ayaklı Bela, ilk kitabın (Tatlı Bela) Travis'in ağzından anlatılmış şekliydi. Onun düşüncelerini okumak çok farklı bir deneyimdi. Jamie kadın olmasına rağmen bir erkeğin dünyasını çok güzel anlatmış. Ne çok abartılmıştı ne de öyle çok yüzeyseldi... Her şey tam tadındaydı.

İlk kitabı okumadan yorumu okuyacaklar için kısaca konuyu özetlemek istiyorum. Esas kızımız olan Abby, geçmişinden kaçarak en yakın arkadaşı America'yla birlikte yeni bir yere taşınıyor ve burada üniversiteye başlıyor. Fakat bela yine onu bırakmıyor ve karşısına canlı kanlı, bol kaslı Travis Maddox olarak çıkıyor.

Parasını sokak dövüşlerinden kazanan ve kızlara olan düşkünlüğüyle bilinen Travis, Abby ile birlikte bambaşka bir insana dönüşecek. Üstelik diğerlerinin aksine Travis, Abby'i ilk gördüğü andan beri onda bir şeyler olduğunun, dışarıdan göründüğü kadar masum olmadığının farkında!

Olayları Abby'nin ağzından okumayı da çok sevmiştim ama Travis'in bakış açısıyla görmek daha bir başkaydı. Başta düşüncelerinin kabalığından dolayı hayal kırıklığına uğramış olsam da zamanla alıştım. :D Travis, her zaman Abby'e karşı o kadar kibar davranıyordu ki, birden gerçek düşüncelerinin içine dalmak çok tuhaftı.

Fakat her şeye rağmen, Travis'in aşkı kesinlikle mükemmeldi. O acı çekerken benim de onunla birlikte içim acıdı. Kendi kendime sürekli "Bir erkek gerçekten bu kadar sevebilir mi?" diye sorup durdum. *iççekengülücük*

Kitapta sevdiğim diğer bir noktaysa, Tatlı Bela'dan farklı olarak, sonuna gelecekten kısa bir epilog eklenmişti. Açık ara farkla kitapta en sevdiğim yer o bölüm oldu. Çok güzellerdi!

Olaylar birebir aynı olduğu için sıkılmamak adına ilk kitap ve Ayaklı Bela arasına belli bir zaman koymanızda fayda var bence. Üçüncü kitabı okumak için sabırsızlanıyorum ama ne anlattığı hakkında hiçbir fikrim yok. :D Okuyunuz, okutturunuz. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum. ^^

9 puan

Her şeyi Travis'in ağzından okumak ona yeniden ve tarif edilemez bir biçimde daha fazla aşık olmama neden oldu.... ve o sonu... o kadar muhteşem ki! Travis benim yüzümden hiç düşmeyen gülümsemem oldu. Tatlı Bela'yı okuyan biri kesinlikle bunu da okumalı demem çünkü sonuçta aynı olaylar sadece anlatan kişi farklı :/ yinede ilk kitabı okuyup beğenen biri bence buna da bir göz atmalı ^^

8 puan

Dün gece ilk kitabını bitirdiğim gibi bu kitaba başlamam tek sorun bu olabilir. Çünkü çok sıkıldım. Olayları bir de Travis den okumak farklı bir açı ama bende durum bu. Ama yine de Travis için okunur.

geri ileri