Asil Bir Kadın (Kayıp Lordlar Serisi #2)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

aşk romanları içinde konusu en zengin kitap diyebilirim.

9 puan

Uzun zamandır okuduğum en iyi historical romanlardan biri.İlk kitaba göre kat be kat iyiydi.Baştan sona hiç sıkılamadan,severek okudum.Eğer ilk kitaptan sonra bu kitap için tereddütleriniz varsa hiç beklemeyin okuyun derim.Özellikle Julia ve Randall'ın aşkına bayılacaksınız :)

8 puan

Kayıp Lordlar serisinin ikinci kitabı, Binbaşı Randall ve benim tahminlerimde yanılmamaktan mutluluk duyduğum dul ebe Julia’nın hikayesiydi. İlk kitaptan karakterlerimizin tanışıklığı vardı ama birbirlerine karşı bayağı soğuk davranıyorlardı. Öğreniyoruz ki, durum tam tersi.
Şunu söylemeliyim ki bu kitaba b a y ı l d ı m .
İlk kitap bende bir nebze olsun hayal kırıklığına neden olmuştu. Bu kitapta ilk kitabı aratmayacak bir biçimde olaylı ama kitaba genel olarak yayılmış bir şekilde.
Julia’yı ilk kitaptan hatırlıyorsunuzdur. Geçmişinin bulanıklığı ve Londra’ya geldiğindeki tavırlarından sonra bende bayağı merak uyandırmıştı ki uyandırmakla da haklıymış. Başına gelenler ile en üzüldüğüm ama sonra yaptıkları ile takdir ettiğim bir karakter oldu. Ve Randall’ı d peygamber sabrından ötürü tebrik ediyorum her ne kadar kendisi bayağı değişik sinirlendirecek bir karakter gibi gözükse de ne kadar şefkatli olduğunu bu kitapta kanıtladı. Bu serinin kadınları bana kendilerini bayağı bir sevdirdiler. Özellikle üçüncü kitabın kahramanlarının geçtiği sahneleri okumak ayrı bir keyifli oldu.
Randall ve Julia’nın karşılaşmalarından sonraki bölümleri okumam bir günümü aldı. Yan karakterler ve Benjamin’de dahil olmak üzere tanıştığımız pek çok karakter var. Çoğunu sevdim ama Julia’nın eski kocası hakkındaki şeyleri okurken bayağı sinirlendiğim kim olsa aynı şeyi düşünür zaten pislik adam.
Tarihi aşk romanları sevenlere ilaç gibi gelecek bir yazar diye düşünüyorum gerçi ben seriye sonradan başladım ama olsun geç olsun güç olmasın derler.

5 puan

Serinin diger kitaplarini bilmiyorum o yuzden de bodoslama dalmış gibi oldum kitaba ama pek birsey kacirmis hissetmedim. Tipik tarihi ask romanlari gibiydi ama julia'nin bir mesleginin olusunu begendim. Ezik büzük bi karakter degildi. Her zamanki atesli iliskiler bunda da mevcut. Elimde kitap olmadigindan baslamistim ama bi yerden sonra icim kiyildi.

8 puan

Binbaşı Alexander Randall beş yaşındayken anne ve babasını ateşli hastalıktan kaybetmiştir. Amcası Daventy Kontu'nun velayetine verilmiştir. Amcası ve varis kuzeninden nefret ederek yıllarını geçirmiştir. Birçok okula gittikten sonra da en son serinin erkekleri gibi Westerfield Akademisi'ne gitmiştir. Daha sonra orduya yazılmıştır. Görevini yaptığı zamanlarda amcasından kuzeninin öldüğüne Daventry varisi olduğuna dair mektup alır. Eve dönüp bir eş seçip bir yıl içinde evlenmesi gerekmektedir. Savaştan yorulduğundan ve aldığı yaradan sonra iyileşmeyen bacağından dolayı kabul eder ve görevinin gereklerini yapmaya karar verir.
Ama son yıllarda Randall'ın ilgisini çekebilen tek kadın dul bir ebe olan Julia Bancroft.

Julia on altı yaşında iken ailesinin isteği üzerine evlenmiştir. Ama kocası bir canavara dönüşmüş şiddet uygulamıştır. Sürekli kıskançlık yapıp onu tanıştığı her erkekle yatmak istemekle suçlamıştır. Julia hamile kalınca ayrı yaşamak istemiştir ama bu kocasını deliye çevirince Julia'ı dövmeye başlamıştır. Julia onu itince de düşüp başını çarpıp ölmüştür. Julia'da bebeğini kaybetmiştir. Bu durumdan Julia sorumlu tutulmuş ve ölmesi istenmiştir. Ailesi de kendisine inanmayınca kendisini ölü gösterip kaçmıştır.
Kendisine yardım eden ebeden birçok şey öğrenmiş ve ebelik yapmıştır. Yaşadığı yerde bir doktor olmadığından bir ebeden fazlası olmuştur.
Yıllarını saklanarak geçirdikten sonra yakalanır ve onu kurtarma görevi Julia'ı görebilme umudu ile orada olan Randall'a kalır.
Randall Julia'ı kurtardıktan sonra yeniden yakalanmaması için tek çözümün evlilik olduğunu söyler ve teklif eder. Julia bu duruma karşı çıksa da sonunda ikna olur ve evlenirler.

Julia yaşadıklarından sonra bir erkeğe güvenemez, yakınlık kuramaz ve bunun üstesinden gelmeyi, geçmişte ki acılarını sarmayı başarırlar. Randall'ın azmi, vazgeçmemesi harikaydı. İkiliyi ve kitabı sevdim. Akıcı,sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu. Diğer arkadaşları, ilk kitapta ki çifti görebildiğimiz bir kitaptı. Diğer kitabı merak ediyorum.

geri ileri