Asil Bir Kadın (Kayıp Lordlar Serisi #2)

8 puan

Binbaşı Alexander Randall beş yaşındayken anne ve babasını ateşli hastalıktan kaybetmiştir. Amcası Daventy Kontu'nun velayetine verilmiştir. Amcası ve varis kuzeninden nefret ederek yıllarını geçirmiştir. Birçok okula gittikten sonra da en son serinin erkekleri gibi Westerfield Akademisi'ne gitmiştir. Daha sonra orduya yazılmıştır. Görevini yaptığı zamanlarda amcasından kuzeninin öldüğüne Daventry varisi olduğuna dair mektup alır. Eve dönüp bir eş seçip bir yıl içinde evlenmesi gerekmektedir. Savaştan yorulduğundan ve aldığı yaradan sonra iyileşmeyen bacağından dolayı kabul eder ve görevinin gereklerini yapmaya karar verir.
Ama son yıllarda Randall'ın ilgisini çekebilen tek kadın dul bir ebe olan Julia Bancroft.

Julia on altı yaşında iken ailesinin isteği üzerine evlenmiştir. Ama kocası bir canavara dönüşmüş şiddet uygulamıştır. Sürekli kıskançlık yapıp onu tanıştığı her erkekle yatmak istemekle suçlamıştır. Julia hamile kalınca ayrı yaşamak istemiştir ama bu kocasını deliye çevirince Julia'ı dövmeye başlamıştır. Julia onu itince de düşüp başını çarpıp ölmüştür. Julia'da bebeğini kaybetmiştir. Bu durumdan Julia sorumlu tutulmuş ve ölmesi istenmiştir. Ailesi de kendisine inanmayınca kendisini ölü gösterip kaçmıştır.
Kendisine yardım eden ebeden birçok şey öğrenmiş ve ebelik yapmıştır. Yaşadığı yerde bir doktor olmadığından bir ebeden fazlası olmuştur.
Yıllarını saklanarak geçirdikten sonra yakalanır ve onu kurtarma görevi Julia'ı görebilme umudu ile orada olan Randall'a kalır.
Randall Julia'ı kurtardıktan sonra yeniden yakalanmaması için tek çözümün evlilik olduğunu söyler ve teklif eder. Julia bu duruma karşı çıksa da sonunda ikna olur ve evlenirler.

Julia yaşadıklarından sonra bir erkeğe güvenemez, yakınlık kuramaz ve bunun üstesinden gelmeyi, geçmişte ki acılarını sarmayı başarırlar. Randall'ın azmi, vazgeçmemesi harikaydı. İkiliyi ve kitabı sevdim. Akıcı,sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu. Diğer arkadaşları, ilk kitapta ki çifti görebildiğimiz bir kitaptı. Diğer kitabı merak ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »