Ana

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

Okumaya değer bir eser.

Profil Resmi
9 puan

'' ALÇAKLAR !!! ''

10 puan

çok iyi yaa...

10 puan

Yüzyıllar öncesinden günümüze önemli mesajları bulunan bu kitap her insanın okuması gereken bir kaynaktır.

8 puan

Herkese okuması için önerebileceğim türlerden. Okuyunuz.

Profil Resmi
10 puan

emeğin anlamını niteleyen kitaplardan. tavsiye ederim

9 puan

Maksim Gorki ile tanıştığım bu kitap düşünce tarzında bir esere yakın olmasına rağmen akıcılığı ve sürükleyici Gorki'nin anlatımının ne kadar muhteşem olduğunu gösteriyor.

10 puan


14 yıl önce okuduğum bu romanı hala hatırlayabiliyorum okurken çok etkilemişti beni.

10 puan

10 puanlık mutlaka okunması gereken kitaplardandır

9 puan

Sevdik mi? Bayıldık!

2 puan

Okurken olaylar birbirine karışıyor.Ne zaman ne okuduğumun farkına varamıyorum.Olaylar birbirinden çok kopuk bir şekilde anlatılmış.

9 puan

Nasıl güzel bir kitaptı bu...

11 yıl, 10 ay
10 puan

Nazım Hikmetin ülkemize uyarladığı bir kitap. Umarım okumakta geç kalmamışsınızdır.

Profil Resmi
9 puan

Rusyanın sosyalizme geçiş yıllarını ustaca işlemiş Maksim Gorki.Hala gerçekliğini koruyan romanlardandır bana göre hiç eskimeyecek.

9 puan

Gorki çarlık dönemindeki işçilerin, köylülerin zor koşullarını ve bu durumdan kurtulmak için bir kıvılcımın nasıl da teşkilat haline dönüşüp sosyalizme doğru yönelmesini ve bu uğurda her şeylerinden feragat ederek baskıcı rejim karşısında gördükleri zulmü çok güzel anlatmış ve burada kendisinin de taraf olduğunu da gizlememiştir.

10 puan

okumadan anlanamayacak bir kitap

Profil Resmi
7 puan

Kitap komünizmin broşürü gibi ama tasvirleri çok gerçekçi sanatsal açıdan laf yok.

8 puan

Yazıldığı dönem ve amaç gereği özellikle sosyalist karakterlere yaklaşımı biraz toz kondurmayan türden olsa da devrim öncesi Rusyasını işçi olayları ve gerçek kişilerden esinlenerek yazılmasından ötürü realist bir şekilde ele alan, çarpıcı bir yapıt. Temel karakterlerin gerisinde ciddi bir toplum irdelemesi içeriyor. Okurken adeta fabrika dumanıyla tıkandığını hissettiriyor insana. Ayrıca yalın dili, tıpkı Ana gibi en ilgisiz insana bile derdini anlatabilecek kadar etkili.

9 puan

Rus halkının ve bir Ana'nın hayatının ve hayata bakış açısının devrimci bir şekilde değişimi ve gelişimini konu alan bir kitap.

7 puan

Kitapta baskıdan kaynaklanan hatalar vardı o yüzden sonları pek keyifli değildi.Ancak doğru yayınevinden çıkarsa güzel bir kitap :)

11 yıl, 11 ay
9 puan

Bir annenin gözünden okuyacağınız bu kitap, hafızalarınıza kazınacak. Yüzünüzle bir tebessümle hatırlanacak. Şidetle tavsiye ediyorum..

Profil Resmi
9 puan

Rusya'nın sosyalizme geçişini ustaca bir şekilde bu kitabına işlemiş Maksim Gorki.

9 puan

Zevkle okunacak bir kitap.

10 yıl, 11 ay
5 puan

İnsanın bir düşünceyi benimseyip neler yapabileceğini anlatan değerli bir kitap. Benim gibi yeni başlarken okumaya bunu okursanız sıkılır yarıda bırakırsınız :)

10 yıl, 10 ay
8 puan

Benim düşünceme göre kitabın oldukça etkili bir dili var. Kitap daha çok sosyalist kesime hitap ediyor gibi görünüyor olsa da aslında herkesin kendine pay çıkartabileceği bir eser. Zamanın Ruysa'nın içinde bulunduğu kaotik ortamı oldukça iyi anlatmakta. Ki bu anlatımda yazarın kendine baş kahraman olarak yaşlı bir "Ana'yı" seçmesinin rolü oldukça fazla.

Ana yaşını başını almış bir kadın. Buna rağmen kendini geliştiremeye ve çalışmaya asla ara vermiyor. Sevgi dolu, sadece kendi yandaşlarına karşı değil, bütün insanlara karşı hem de. İnançlı... İnancından asla taviz vermiyor, onu yıkmaya çalışanlara karşı daima ayakta; ki ayakları da sağlam basmakta yere. Kendinden genç nice kızların nice delikanlıların kalkışamayacağı işleri üstlenecek kadar cesur da. Azimli, çalışkan, sevgi dolu. Uzun lafın kısası: O gerçek bir Ana.

Kitabı tam zevk alarak okumak isteyenlere bir tavsiyem olacak; elinizden geldiğince tarafsız olun. Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da asıl olan ana fikre ulaşmak; yan fikirler önemli değil. Bu mevzu gerçekten okumaya kolaylaştırmakta

Profil Resmi
8 puan

Güzel bir kitap zaten rus edabiyatı daima iyidir

Profil Resmi
5 puan

okurken sıkıldım fakat dönemi güzel anlatıyor

7 puan

Beklediğim son olmasada sıkılmadan okuduğum akıcı güzek kitap.

10 puan

Bence okunması gereken 50 kitaptan biri, çok güzel.

9 puan

En iyi okuduğum kitaplardan birisi diyebilirim.Kısa sürede hiç sıkılmadan okudum ve bir ders niteliğinde bir başyapıtlardan birtanesi bence özellikle sosyalizmle ilgili olanların mutlaka okumasını öneririm.

geri 1 | 2