Abim Deniz

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Siyasi düşüncesini, davranışlarına ve yaptıklarına katılmasanız ve doğru bulmasanız bile merak ediyorsanız, bu Deniz Gezmiş de kimmiş diye düşünüyorsanız ve idama giden süreci öğrenmek istiyorsanız kardeşinin anılarından Can Dündar'ın da döneme dair anlatılarından oluşan temel bir kaynak. kesinlikle okuyun onun hakkındaki fikirlerinizi başkalarının sözleri değil sizin okuduklarınız ve düşünceleriniz oluştursun. hiçbir politik sebeple idam haklı çıkarılamaz. ne yazık ki onlarda hükümetin yanlış ve sert politikalarının kurbanı oldu.

10 puan

her sayfada hüzünlendim, bazı anılarda gülümsedim, ama bitirirken gözyaşlarıma hakim olamadım....sadece büyüklerimden dinlediğim, okuduğum kitaplardan öğrendiğim bir dönemdi....ancak şu anda o kadar canlı ki sanki az önce evimin kapısından çıktı Abim "Deniz"....Denizler biz yaşadıkça bizimle yaşayacak...bizlere bu imkanı sunan Can Dündar'a ve Hamdi Gezmiş'e çok teşekkürler....okumalısınız okutmalısınız...bu ülkede adaletin gerçekten bir kadın ismi olmaktan öteye gitmediğini, hayatları sadece intikam ve gözdağı olsun diye ellerinden alınan o 3 Fidanı çocuklarımızın da öğrenmelerini tanımalarını sağlayalım....devlet affetmemiş ama Deniz'in de dediği gibi tarih onları beraat ettirdi bizlerin gözünde....

10 puan

Bu 10 puanı Can Dündar'a mı, Denize Gezmiş'in ailesine mi, Deniz Gezmiş'in kendisine mi, o dönemin gençliğine mi, o dönemin siyasilerine mi(!) kime versem bilemedim. 68 DÖNEMİ ile ilgili birkaç kitap okudum, her seferinde yeni okuyormuşum gibi şaşırmaktan,üzülmekten kendimi alamıyorum:(

10 puan

Tarihe ışık tutan Deniz'i dahada sevdiren bir kitap

10 puan

Gerçekten çok güzel bir kitap olmuş. Kitaptan hem o dönemi hemde yaşanan gerçekleri ilk ağızdan öğreniyorsunuz.

10 puan

Çok akıcı ve güzel yazılmış. Sonucunun ne olduğunu bilerek de okusanız yine bir umut bir umut kurtulacaklar diyerek okuyorsunuz ve kitabın sonunda umudunuz boşa çıktığını görünce ağlamamak elde olmuyor :(

Çok nadir bir kitaba ağladığım. Bu en başta gelenidir. Çünkü bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum başka bir kitapta

4 puan

Deniz Gemiş zaten bir efsane ve bu efsanenin daha önce hiç bu konuda konuşmamış olan kardeşi tarfından anlatılması başlı başına ilgi çekici. Kitap da çok akıcı bir dille yazılmış. Çok güzel bir dönem kitabı.

10 puan

Can Dündar ve Hamdi Gezmiş'e çok teşekkürler.

10 puan

Enfes bir kitap, enfes bir çalışma.

10 puan

Duygular konusmaya yazmaya engel... sadece okunmali... Türkiye nin karanlik insani kahreden günleri.. Böyle bir ülkede yasiyor olmak utanç verici.

10 puan

Gerçek bir gençlik liderinin öyküsünü kendi mektuplarından, en yakını babasından ve son mektubunda kitaplarını miras bırakıp bilim adamı olmasını isteyecek kadar güvendiği küçük kardeşinin ağzından ve usta kalem Can Dündar'ın kelimelerinden dinleyin derim.

10 puan

Sonunda ağlayacağımı bile bile çok sevdiğim bir filmi izlemek gibiydi.Sanki ne kadar yavaş okursam o kadar geç katledileceklerdi. 'Büyüme Deniz' dedim içimden çoğu kez.O son sayfayı çevirdiğimde satırlar onu ölü kılsa da fikrimdeki Deniz bir kez daha canlandı.
25 yıllık bir ömrü 43 yıldır konuşuyor olmaktır Deniz'i büyük yapan.25 yaşında ülküsü uğruna,yalvarmadan,af dilemeden,başı dimdik yürümesidir kendisine hayran bırakan.Hayata karşı bir duruştur onların hikayesi.Fikirlerini benimsemeyebilirsiniz,eylemlerini doğru bulmayabilirsiniz bunlar mümkün.Fakat ideal sahibi olmak,ülkü sahibi olmak,mert olmak,yiğit olmak,gözü dönmüş bir anlayışa karşı ipe dimdik yürümek ne demek öğrenmek isterseniz okuyun bu kitabı.Onu tanıyın.Ne kadar emek verildiği her satırından belli olan bu belgesel tadında eseri mutlaka edinin.
Küçük bir sızı kalıyor insanın içinde bitirince.Kendi 25 yaşını düşünüyor insan.Hangi çizgideyiz? Ne kadar bağlıyız ülkümüze? Neleri göze alabilir insan fikirleri uğruna? Belki tüm bu soruların cevabıdır bugün doğan ve doğacak olan binlerce çocuğun 'Deniz' olması.Adına türküler yakılan biri olmak kolay değil zira...

10 puan

Deniz Gezmiş adına bir çok kitap olmasına rağmen şiddetle Gülünün Solduğu Akşam'dan başka bir tanesini okumam demiştim. Çünkü Deniz kendisi istemişti Erdal Öz'den ''Bizi sen yazarsın bir tek abi'' demişti. Ama ''Abim Deniz'' Deniz'in masumluğuna, çocukluğuna, saygısına, abiliğine, evlatlığına değinen çok çok özel bir kitap olmuş. Can Dündar'ın, Hamdi Gezmiş'in emeklerine sağlık.

10 puan

Bu kitabın bana göre özeti;

İlki savcının ben milliyetçi toplumcuyum demesi üzerine avukatın ona verdiği cevap ile bilgilerini,

İkincisi 3 sizden 3 bizden diyerek düşüncelerini görmemiz,

Son ve en acısı da halk için, halkın refahının artması ve özgürlüğü için canını gözünü kırpmadan veren Deniz'e bu halkın cevap olarak asılmasını destekleyen Turgut Özal'ı ve meclisten asılmaları yönünde oy çıkması için uğraşan Süleyman Demirel'i sırayla devletin en yüksek makamına kadar getirmesi...

10 puan

Şimdiye kadar dönemle ilgili okuduğum en güzel en detaylı kitaptı.

10 puan

CanDündar ve HamdiGezmiş bir araya gelip solcuların ilahlaştırdığı sağcıların vatan haini ilan ettiği bir gencin nasıl güzel bir insan olduğunu nasıl sevdiğini nasıl yaşadığını nasıl ve ne için mücadele verdiğini ölüme gittiği son ana kadar nasıl kitap sevdalısı olduğunu nasıl güldüğünü nasıl ağladığını aslında Nasılının her halini anlattılar bana çok yaşamalıydın ben ve benim gibi düşünenlerin ABİSİ

10 puan

muhteşem.... tadı damağımda kalan nadir eserlerden... okuyun ve okuttun...

Profil Resmi
9 puan

Dönemi cok guzel anlatmis. Cok akici bir anlatimi var. O dönem her zaman cok gizemli gelmiştir bana. Aklimdaki soru isaretlerinin çoğunun cevabini aldim. Herkese tavsiye ederim. Cok beğendim!

10 puan

Mutlaka okuyun!

9 puan

Müthiş bir kalem Can Dündar.Bu kitapta başka kalemlerde girince aradaki farklılığı hissediyorsun ama yakın tarih harika

10 puan

Can Dündar her kitabında koruyabildiği akıcı üslubunu bu eserine de yansıtmayı başarmış. Bol anlatıcı ve görsellerle zenginleştirmiş kitabı. Mektuplar ve dönemin gazete manşetleriyle de etkileyici.. Boğazımda hep bir yumru hissettim, fazla söz yok.... Tavsiye ederim.

10 puan

Kütüphanemin en değerli parçası oldu bu kitap. Can Dündar'ın bu kitabı yazan ellerinden öperim.
Anlatım harika Denizleri ne saf iyi ne saf kötü anlatmış, neyse o. Ailesinin notları, mektupları, fotoğraflar can alıcıydı.
Kitap boyunca boğazımda bir düğüm..

Elden ele dolaşmasından ziyade bu kitabın herkesin evinde bulunmasından yanayım çünkü çocuklara miras bırakılması gereken bir yapıt.

Can Dündar ve Hamdi Gezmiş'in ellerine, emeklerine sağlık.
Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının yüreklerine, ülke sevdalarına sağlık..

Profil Resmi
10 puan

UNUTULMAYACAKSINIZ DENİZ DEGMİŞ VE ARKADAŞALARI SİZE İPE GÖTÜRENLER BİRGÜN MUTLAKA BUNUN HESABINI VERCEKLER RUHUNUZ ŞAD OLSUN

10 puan

Bir çırpıda okunan,dönem hakkında gerçek bilgiye ulaşmamızı ama en önemlisi Deniz ve devrimci arkadaşlarının cesur ,fedakar karakterlerine şahit olmamızı sağlayan çok güzel ve etkileyici bir kitap.Kitabı okuyarak, devrimciliğinin yanı sıra Deniz 'in küçüklüğünden gençliğine kadar yaşadığı olayları ,onun ne kadar iyi yürekli, yardımsever ve aslında doğuştan bir kahraman olduğunu görüyoruz.
Ayrıca kitabın satışından elde edilecek gelirin Deniz Gezmiş in ailesinin kuracağı toplumsal dayanışma ve eğitim bursları hedefleyen bir vakfa aktarılacağını öğrenmek de inanılmaz bir mutluluk sağlamakta. Kısacası kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

10 puan

Deniz Gezmiş hakkında bugüne kadar yayımlanan bir çok kitabın, yazının ya da internet ortamında karşılaştığınız bir çok bilginin güvenirliliğinden şüphe edin. Birçok yanlış bilginin ortada dolaştığını Hamdi Gezmiş belirtiyor. Ancak "Abim Deniz" kitabı tarihi, çıplaklığıyla, gerçekliğiyle, hüznüyle, gururla ve belgelerle ortaya koyuyor.
Kendinizi o günleri yaşar buluyorsunuz.
Bir an, sonun nasıl yaşandığını bildiğim halde, kurmaca bir romandaymışım gibi, o korkunç sonun değişmesini bekler buldum kendimi. Ara ara ama son 50 sayfada sürekli ağladım...
Çok güzel anlatılmış. Düzenli ve akıcı...
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesini, o dönemde yaşananları bu kitaptan öğrenin...

9 puan

O karanlık yıllara ışık tutanların yüreklerine sağlık, yıllar olmuş fakat okurken günümüze çok uzak olmayan şeylere şahit oldum.
Ne yazık ki insanlık ve demokrasi anlamında pek yol alamamışız.

10 puan

Sonlara doğru gözümden akan yaşları anlatamam size. Annesini, babasını, kardeşlerini düşündüm... kendimi onların yerine koymaya çalıştım... Nasıl dayandılar bu acıya bilemedim...
Bu kitap diğer kitaplardan biraz daha kapsamlı. Daha çok Hamdi Gezmiş ve Cemil Gezmiş anılarından, yaşadıklarından, hissettiklerinden yola çıkılarak yazmış Can Dündar. Ve çok da güzel olmuş...

10 puan

Can Dündar'ın kalemini her zaman sade ve açık bulmuşumdur. Okurken kafa karıştırmaz, yormaz insanı.

Konuya ilişkin bir çok kitap okudum, fakat ailelerin gözünden hiç bakamamıştım olaya, Can Dündar; Hamdi Gezmiş sayesinde bu eksiği tamamlıyor, Deniz Gezmiş'i okuduklarımın etkisiyle olsa gerek, çok farklı canlandırdım hep kafamda, bu nedenle kardeşinin ağzından okuduğumuz, o tatlı dalgınlıklarına güldüm. Kitabı okurken tam bir duygu karmaşası yaşadım, ilk sayfalarda, çocukluk dönemine, gülümserken, lise ve zamanla üniversite yıllarında, haksızlıklara kızdım. İlk önceleri, oğlunun sağ salim teslim olması için uğraşan bir babanın dönem sertleştikçe, hapishanede başına bir hal gelir korkusuyla oğluna teslim olmayın çağrıları yapışındaki tezatlıklara şaşırdım. Yine aynı babanın oğlunun sağ salim yakalanmasına duyduğu rahatlamaya, bu rahatlamanın idam kararının ardından bir acıya, bir çırpınışa, bir mücadeleye dönüşmesine şahit oldum. Bir baba oğlu için neler yapmaz ki? Ve son olarak, oğlunun infazını ajanstan duyan bir annenin çığlıklarıyla ağladım.

Kısaca okumadım, yaşadım.

geri ileri