Yenilmez Savaşcı (Highlander, #2)

Yabani ruhuna yalnızca onun aşkı şefkat gösterebilirdi
Gavrael McIllioch, doğaüstü güçleri olan savaşçıların yetiştiği bir klanda doğmuştu ama adını ve kalesini terk ederek soyunun karanlık kaderinden kaçmaya kararlıydı. Onu avlamaya kafasına koymuş, düşmanları olan acımasız bir klandan saklanıyordu. Önem verdiği insanları ve aşkını asla belli etmeyeceğine yemin ettiği güzel Jillian St. Clair'i korumak için kendine Grimm adını verdi. Jillian'ın babası ona Jillian için gel mesajını yolladığında, sevdiği kadını bunca yıl uzaktan uzağa korumaya devam etmiş olsa da hemen yola düştü. Ve böylece kendini, sonunda kazananın Jillian ile evleneceği bir yarışmanın ortasında buldu.
O içindeki öfkeli canavarı sakinleştirebilen tek kadındı ama tehlikeli düşmanlar ikisini de yok etmek için planlar yapıyordu
Bu kitabı elimden bırakamadım.
Rendezvous Kendinizi bu kitabın büyüsüne kaptırın.
Romantic Times

Yabani ruhuna yalnızca onun aşkı şefkat gösterebilirdi
Gavrael McIllioch, doğaüstü güçleri olan savaşçıların yetiştiği bir klanda doğmuştu ama adını ve kalesini terk ederek soyunun karanlık kaderinden kaçmaya kararlıydı. Onu avlamaya kafasına koymuş, düşmanları olan acımasız bir klandan saklanıyordu. Önem verdiği insanları ve aşkını asla belli etmeyeceğine yemin ettiği güzel Jillian St. Clair'i korumak için kendine Grimm adını verdi. Jillian'ın babası ona Jillian için gel mesajını yolladığında, sevdiği kadını bunca yıl uzaktan uzağa korumaya devam etmiş olsa da hemen yola düştü. Ve böylece kendini, sonunda kazananın Jillian ile evleneceği bir yarışmanın ortasında buldu.
O içindeki öfkeli canavarı sakinleştirebilen tek kadındı ama tehlikeli düşmanlar ikisini de yok etmek için planlar yapıyordu
Bu kitabı elimden bırakamadım.
Rendezvous Kendinizi bu kitabın büyüsüne kaptırın.
Romantic Times


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan




Orjinal Adı : To Tame a Highland Warrior
Edisyon Adı : Yenilmez Savaşçı
Yazar: Karen Marie Moning
Goodreads Puanı :5/4,15
Puanım: 5/4,5


Uzun zamandır okumak istediğim bir kitap idi Yenilmez Savaşçı.Okumaktan çok büyük bir keyif aldığım bir kitap oldu benim için. Historical ve Fantastik, Highlander temalarında yazılmış muhteşem bir roman.
Ancak seri sekiz kitaplık bir seri umarım yayınevi bu seriyi çok daha kısa aralıklar ile çıkarır..Serinin üçüncü kitabı da çok yakınlar da İskoçyalı'nın Dokunuşu ismi ile çıktı. O kitabı da aldım en kısa zamanda okuyacağım..
Serinin ilk kitabı Sisli Dağların Ötesinde'den daha başarılı bir kitap idi. Çok akıcı bir uslüp ile yazılmış olup yer yer mizahi yönünden güzel diyalogları olan bir kitap idi...Romandaki karakterlere yazar adeta hayat vermişti..


Tek kelime ile çok güzel bir hikaye idi. Sadece şunu belirtmek isterim ki...Yazarın diğer serisi olan muhteşem Ateş Serisi ile karşılaştırmayın..Üzülürsünüz..

Yine de yazarın Ateş Serisinden önce yazdığı bu seri de oldukça güzel..Karen Marie Moning'in kaleminden bu güzel seriyi kaçırmayın derim..



Highlander
1. Beyond the Highland Mist (1999) Sisli Dağlar Ötesinde
2. To Tame a Highland Warrior (1999) Yenilmez Savaşçı
3. The Highlander's Touch (2000) İskoçyalı'nın Dokunuşu
4. Kiss of the Highlander (2001)
5. The Dark Highlander (2002)
6. The Immortal Highlander (2004)
7. Spell of the Highlander (2005)
8. Into the Dreaming (2006)

http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/12/yenilmez-savasc-karen-marie-moning.html

10 puan

bayıldım!!!

9 puan

Ah, yazarın bu serine bayılıyorum:)))

9 puan

Bazı nedenlerle uzun sürse de okumam bir çırpıda okunacak bir kitap. Grimm sinir bozucu bir savaşçı olmasına rağmen vazgeçmez oluşu ile Jillian benden tam not aldı.

8 puan

İskoçya ve mitoloji dediğiniz de ben de akan sular durur. Nitekim bu kitap için de aynı şey geçerli. Serinin ilk kitabı Sisli Dağların Ötesinde’ye nazaran bu kitabı daha çok beğendim. Gerek çevirisi, gerek ilk kitapta eksik bulduğum şeyler ile bu kitapta karşılaşmadım.
İlk kitaptan tanıdığımız ve hakkında neredeyse hiçbir bilgiye sahip olmadığımız Grimm, aslında bir Berserker’dir. Yani çok kuvvetli bir savaşçı, Odin tarafından güçleri bahşedilmiş ve anladığım kadarıyla neredeyse öldürülemez bir ırka mensup. Dalkeit kalesinde yaşarken, Gibraltar St. Clair’den bir mektup alır. Jillian için gel, yazan tek şeydir. Tabi kahramanımız bu notu alır almaz hemen yola koyulur. Kimdir bu Jillian, neyin nesidir derseniz okudukça bir bir açığa çıkıyor her şey. Grimm’in geçmişi, nasıl Berserker olduğu ve en önemlisi Jillian ile ne yaşadığı.
Jillian sevdiğim bir kadın kahraman oldu. Ne istediğini bilen, karşısındaki engel, yani Grimm ne kadar sinir bozucu ve zorlu olursa olsun yolundan şaşmayan bir karakter.
İlk kitapta içine giremediğim bir şeyler vardı, sevmiştim ama eksik bulmuştum. Bu kitapta öyle bir sorunla karşılaşmadım. Her ne kadar Grimm, yani asıl adıyla Gavrael davranışlarıysa sizi çıldırtacak olsa da yine de kendince mantıklı davranıyor ve sevdiği kadını korumaya çalışıyor. Bir de sırrını söyleyemedi gitti yani neredeyse Jillian hariç herkes biliyor bu sırrı ama kendisi hala söylememekle kararlıydı.
Kapak ve basıma gelecek olursam oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Genel olarak Epsilon’un bu tarzını seviyorum. Bir de 3. Kitaptan sonra uzun bir süre yeni kitap çıkmamış, seri toplam sekiz kitap, biz de daha üçüncü kitaptan sonrasının olmadığını varsayarsak yine bir seriyi beklerken yaşlanacağız gibi gözüküyor.

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2020/05/karen-marie-moning-yenilmez-savasc.html

Highlander Serisi'ne son hızla devam edip serinin ikinci kitabı Yenilmez Savaşçı'yı okudum. Yenilmez Savaşçı'mız ilk kitaptan tanıdığımız Grimm oluyor. Onun hikayesine bakış atıyoruz bu kitapta. Geçmişine, en büyük korkularına, kalbinin sahibi olan kadına ve daha da önemlisi aslında kim olduğuna, ne olduğuna bakış atıyoruz bu kitapta.

Öncelikle söylemeliyim ki yazarın cidden kurgularını sevdim ve bu seriden sonra Ateş Serisine'de el atabilirim tabi kitaplarını bulabilirsem. Cidden sıkmayan, merak uyandıran, heyecanlı ve aşk dolu hikayeleri var. Tam da benim okumayı sevdiğim hikayelere ev sahipliği yapıyormuş kitapları.

İlk kitabın haricinde bu kitapta time travel yoktu. Onun yerine daha paranormal bir güç, gizem söz konusuydu. Zaten Hawk ve Adrienne'in hikayesinden sonra Grimm için de bir time travel çok kendini tekrar gibi bir şey olurdu sanırım. Ama bu hikaye de öyle bir şey yoktu. Bu sefer fantastik özellik taşıyan Grimm'di. İskandinav Mitolojisi'nin üç büyük Tanrı'sından biri olan Odin'in kendi özel efsanevi savaşçıları olan Berserker olan Grimm'di. Efsanevi özelliklere sahipti. Kısacası fantastik karakterimiz bu sefer Grimm'di.

Kitabın konusuna değinmek gerekirse; Grimm'in en zor zamanında ona kapısını açan ve hayatta kalmasına yardımcı olan Gibraltar, evinden uzaklaştığı bir durumda diğer iki savaşçıyla beraber Grimm'i de çağırarak evine göz kulak olmasını ister. Ama asıl amacı her talibi reddeden kızı Jillian'ın bir eş bulması için evine çağırdığı bu üç savaşçıyı kızının gönlünü çalmasıdır. Jillian ise evlenmek istememektedir çünkü küçüklüğünden beri kalbi tek bir kişiye aittir o da Grimm'dir. Grimm'in Berserker olması ve kendini kontrol edememekten korkması yüzünden Jillian'dan uzak dururken Jillian'da bir kez daha karşısına gelmiş fırsatı değerlendirip Grimm'in kalbini çalmaya kararlıdır. Ama çok daha büyük bir sorun var ki o da Grimm'in peşinde olan adamlar onu öldürmek ve soyunu kazımak istemektedir. Bu durum da Grimm kadar Jillian'ın da hayatı tehlikededir.

Bütün tehlikelerin arasında Grimm'in Jillian'a olan aşkın kabullenmesi, Jillian'ın yanında kalması ve düşmanlarıyla savaşmasının hikayesini okuyoruz.

Grimm'in geçmişi çok acı olsa da bütün bunlara rağmen hayatta kalması ve kendini kontrol etmeyi öğrenmesi çok güzeldi. Ama bence kitabın en güzel şeyi de Jillian'ın güçlü olması, ne istediğini bilmesi ve bunun için de çırpınması çok güzeldi. Biraz zafere giden yolda her şey mubahtır mantığıyla hareket etmesi tam da Grimm'e yakışan bir kadın olduğunu gösterdi.

Eee bir efsanevi savaşçıya da böyle bir kadın yakışırdı.

Jillian'ın yanına gelen Ramsey ve Quinn'den hep bir şey çıkmasını bekledim ama Quinn'in tam bir beyefendi olması ve Ramsey'in tam bir pislik olması kitabın en güzel detaylarıydı.

Grimm'in korkuları, yaşadıkları çok iyi anlatılmıştı. İçindeki o güçlü savaşçıyı kontrol etme çabası, üstün yetenekleri cidden büyüleyiciydi. Ama öyle bir anlatılmıştı ki okurken iç geçirmemek imkansızdı.

Jillian'ın Quinn ile evlenecekken gelip düğüne engel olması... o sahne muhteşemdi. :D

Kitabın en güzel detaylarından biri de Grimm'in kendi topraklarına, klanına döndüğü zamanlardı. Babasıyla yüzleşmesi, gerçeklerin ortaya çıkması çok güzeldi. Orada gerçekler ortaya çıkarken babası ve amcasının Jillian'ı ondan uzak tutma çabası da kitabın en eğlenceli yerleriydi.

Kitabı çok sevdiğimi söylemeliyim. Bence ilk kitaptan daha iyiydi ve aşk çok daha güzel işlenmişti. Savaş sahnesini daha fazla okumak isterdim açıkçası. Daha detaylı olarak... tek eksiği o diyebilirim ama şu haliyle bile tatmin ediciydi.

Ama o son... off… gözümde canlandırmak bile yüzümde gülümseme oluşturdu. Grimm evet vahşi, yenilmez ve efsanevi savaşçı olabilir ama muhteşem bir aşık ve sevgi dolu bir baba bunu çok iyi gösterdi.

Ben bu seriyi çok sevdim. Her ne kadar yarım kalmış ve devam etmeyecek olsa da her kitap başka karakteri anlattığı için okunabilinir. Mutlaka deneyin derim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 441 sayfa
1Ocak2014 tarihinde, Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9789944827591
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: bestseller / aşk

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

sufi fuyar gizem_mi beyaz_whovian Hilalakt
53 kişi

Okumak İsteyenler

merve y. denizim hAnAJks Carpe_Diem Only
16 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski